Şimdi Ara

Sıkıntılı oyunlar (Quest sistemi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar az önce eden eternali kurdum bir güzel oynadım. Sonra birisine dedim gel beraber aoe yaratık kesip kasalım. Yok dedi bu quest oyunu. Bu quest oyunlarının olayı nedir ben anlamıyorum. Sabahtan akşama kadar yanından vızır vızır insanlar geçicek, ama sen gideceksin quest yapacaksın ki lvl alasın. O zaman git single player oyun yap bizde single takılaarak quest yapalım. Mantığı ne ki o zaman online oyunun? Shaiya oynuyorum party ile lvl kasılıyo diye, onunda oyun motoru fail tam manasıyla. 3500 ping var. Valla şaşırdım adam gibi oyun yok piyasada.

• Ben de sevmem quest ve pet üzerine kurulan oyunları.Bir yerde saatlerce kasabileceksin, item düşüreceksin onu gidip satacaksın bu tür oyunları severim.
    Ama şuanda oynanabilecek böyle bir oyun olmadığı için sadece league of legends oynuyorum.
  • Bu sistem daha iyi.Neden dersen amele gibi oturup exp kasmak bana göre değil.PWE oyunlarının çoğu quest sistemine dayalıdır.Görev yaparsın , traninge bırakırsın exp kasarsın.Ayrıca bazı oyunlarında , oyunun kendi botuda mevcuttur.Ha dersen ne yapacam ben bu oyunda diye parti kurup dungeonlara gireceksin.
  • BEYLER KONU DIŞI AMA BEN BİR LOL SİSTEMİ İSTİYORUM BÜTÇEM 650 LİRA İSLETİM XPDE KURABİLİRİM SIKINTI DEGİL AMA TAK MIYACAK GÜZEL BİR SİSTEM İSTİYORUM YARDIM LÜTFEN
  • Ya Shaiya hiç de kötü değil arkadaşım 2009 dan beri oynuyorum.
    Eden Ertnail 'i de yüklemiştim sıkıntı vermişti.
    Quest yapıcaksın illa her oyun pt li oyun değil ki.
    Eden'in mantığı sana zaman geçirmesi.
    Neden bu kadar kötülüyorsun?
    Anlamadım gitti
  • Şu anda piyasadaki doğru düzgün çoğu mmorpg quest tabanlı.Bir yaratığı zilyon kere kesmek her insana göre değil ve sıkıyor bir süre sonra.Ve bir mmorpgnin insanı *parti* oynanışına itmesi gerekir ama bunu ZORUNLU kılmamalı(Tabi dungeon , raid gibi şeyler ayrı , şu anda quest sisteminden bahsediyoruz).Ha illa bu şekilde sıkılıyorum diyorsan 2 tane arkadaş edin kendine onlarla yap questleri , zor birşey değil.Veya end game kısmında her türlü dungeon , raid , toplu yapılan şeyleri vs. görürsün ve bunları yapacak insan her türlü bulursun.(Genel olarak her oyun için söylüyorum bunu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Bu sistem daha iyi.Neden dersen amele gibi oturup exp kasmak bana göre değil.PWE oyunlarının çoğu quest sistemine dayalıdır.Görev yaparsın , traninge bırakırsın exp kasarsın.Ayrıca bazı oyunlarında , oyunun kendi botuda mevcuttur.Ha dersen ne yapacam ben bu oyunda diye parti kurup dungeonlara gireceksin.

Artık bu görüşümden vazgeçtim.Hero Online , Knight , Cabal'ı özledim yahu.Onlarda görev yoktu ama çok zevkliydi.Bilemiyorum yeni oyunlarmı bana sıkıcı geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bu sistem daha iyi.Neden dersen amele gibi oturup exp kasmak bana göre değil.PWE oyunlarının çoğu quest sistemine dayalıdır.Görev yaparsın , traninge bırakırsın exp kasarsın.Ayrıca bazı oyunlarında , oyunun kendi botuda mevcuttur.Ha dersen ne yapacam ben bu oyunda diye parti kurup dungeonlara gireceksin.

Artık bu görüşümden vazgeçtim.Hero Online , Knight , Cabal'ı özledim yahu.Onlarda görev yoktu ama çok zevkliydi.Bilemiyorum yeni oyunlarmı bana sıkıcı geliyor.

+1 O mob keserkenki insanlarla iletişim, sıcaklık çok iyiydi

• Bir mobdan bilmem ne kadar kesmek hoşunuza gidiyorsa MU Online oynayın. Hatta global serverında oynayın. Tam sizlik oyun. Artık mmorpg ler o şekilde olmuyor. Çok şükürki olmuyor. Herkes işinde gücünde ,kimsenin ne okadar vakti nede sabrı var. Artık oyunlar end game iyi olursa oynanıyor. Kimse mob kesecem diye oyunlara para vermek istemiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

Bir mobdan bilmem ne kadar kesmek hoşunuza gidiyorsa MU Online oynayın. Hatta global serverında oynayın. Tam sizlik oyun. Artık mmorpg ler o şekilde olmuyor. Çok şükürki olmuyor. Herkes işinde gücünde ,kimsenin ne okadar vakti nede sabrı var. Artık oyunlar end game iyi olursa oynanıyor. Kimse mob kesecem diye oyunlara para vermek istemiyor.

güzel bir tespit.eğitim düzeyi ve gelişmişlik arttıkça insanların da boş vakitleri dolmaya başlıyor.türkiye çapında pek de işi olmayan kişiler tarafından düşünüldüğü için hep bi çıkmaza giriyoruz.halbuki yurtdışında tutuyor bu oyunlar gayette
  • @Grappler_Baki @PuSaT28 @baris7777 @LawLess437 @erdem3463

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Amacım herhangi bir oyunu kötülemek değil. Yani değildi bu başlığı açtığım zamanlarda. Sene olmuş 2013 insanın düşünceleri de değişiyor
  • Ben 2012 konusuna mı mesaj atmisim?Kusura kalmayın arkadaslar,işsiz birinin 1 yıllık konuyu hortlattigini görmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende konu sahibi arkadaş yazınca fark ettim Nasılsın hocam 1 yıldır neler değişti fikirlerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem3463 -- 1 Ağustos 2013; 0:22:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grappler_Baki

quote:

Bir mobdan bilmem ne kadar kesmek hoşunuza gidiyorsa MU Online oynayın. Hatta global serverında oynayın. Tam sizlik oyun. Artık mmorpg ler o şekilde olmuyor. Çok şükürki olmuyor. Herkes işinde gücünde ,kimsenin ne okadar vakti nede sabrı var. Artık oyunlar end game iyi olursa oynanıyor. Kimse mob kesecem diye oyunlara para vermek istemiyor.

güzel bir tespit.eğitim düzeyi ve gelişmişlik arttıkça insanların da boş vakitleri dolmaya başlıyor.türkiye çapında pek de işi olmayan kişiler tarafından düşünüldüğü için hep bi çıkmaza giriyoruz.halbuki yurtdışında tutuyor bu oyunlar gayette

End Game olayı sadece pvp yapmaktan ibaret bazı oyunlarda.Hero Online mesela en yüksek seviye 200'dür.Türkiye resmi sunucusu açılalı 5 sene falan oluyor herhalde ve oyunda hala 200 olan yok.Bu kadar zor olmasada level kasmak zaman almalı.Oyunda son seviyeye ulaşmak günde +2 saat oynayarak en az 6 ay olmalı diye düşünüyorum.Knight'ta 5-6 saat amele gibi slot dönerdik ama sıkılmazdık.Şimdi tera oynuyorum sürekli aynı görevler aynı yaratıklar baydı artık.
    Birde şöyle bir şey var.Hero ve Cabal'da her karakterin alan skilleri mevcut.Toplayıp toplayıp alanla kesiyorsunuz ve buda sıkmıyor insanı.Şu saydığım 3 oyunu adam gibi firma baştan açsa tekrar oynarım.Yeni nesil oyunlar sarmıyor artık.Denemediğim oyunda kalmadı hepsi bayıyor , sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 1 Ağustos 2013; 3:00:35 >

• quote:

End Game olayı sadece pvp yapmaktan ibaret bazı oyunlarda.Hero Online mesela en yüksek seviye 200'dür.Türkiye resmi sunucusu açılalı 5 sene falan oluyor herhalde ve oyunda hala 200 olan yok.Bu kadar zor olmasada level kasmak zaman almalı.Oyunda son seviyeye ulaşmak günde +2 saat oynayarak en az 6 ay olmalı diye düşünüyorum.Knight'ta 5-6 saat amele gibi slot dönerdik ama sıkılmazdık.Şimdi tera oynuyorum sürekli aynı görevler aynı yaratıklar baydı artık.
    Birde şöyle bir şey var.Hero ve Cabal'da her karakterin alan skilleri mevcut.Toplayıp toplayıp alanla kesiyorsunuz ve buda sıkmıyor insanı.Şu saydığım 3 oyunu adam gibi firma baştan açsa tekrar oynarım.Yeni nesil oyunlar sarmıyor artık.Denemediğim oyunda kalmadı hepsi bayıyor , sıkıyor.

bende aynı senin gibiyim dostum.eski oyunlarımı o kadar çok özlüyorumki anlatamam ama dikkat ettiğimde hep de fazla görev sistemi yoğun olmayan oyunlara bağlanmıştım knight,flyff,dofus,rose tarzı bi çok oyun.ya en azından oyunda bişi yapınca emeğin karşılığı vardı.knight da bi mage nova açınca ne kadar sevinirdi ve ya bir kekuri ring düşürdüğünde yada bi görev yapınca sevinirdik çünkü oyundaki görevler azdı ve bi değeri vardı.şimdiki oyunlar git şunla konuş sana bukadar xp vercem diyor, sitrilyon tane npcde katrilyon tane görev ve bi ton koşturuyor bla bla.ben knightta kasmam için görev yapamıyordum ve haliyle canavar kesmem gerekiyordu.eee slot filan ararken yada kasarkende insanlarla iletişime geçiyorsun mecburen.işte bu mecburiyet de seni oyuna bağlıyordu, o sohbetler filan.zaten fazla kişili party daha çok xp veriyodu filan bi çok ayrıntı vardı.ne biliyim ben yenilerde pek bulamıyorum bu tarz zorlukları, keşke olsa.yine de yukarda bahsettiğim gibi artık zamanı kısıtlılar için daha çok oyun yapılıyor.lvl cap 30 40 50 olan oyunlar hep var piyasada

• quote:

Orijinalden alıntı: Grappler_Baki

quote:

bende aynı senin gibiyim dostum.eski oyunlarımı o kadar çok özlüyorumki anlatamam ama dikkat ettiğimde hep de fazla görev sistemi yoğun olmayan oyunlara bağlanmıştım knight,flyff,dofus,rose tarzı bi çok oyun.ya en azından oyunda bişi yapınca emeğin karşılığı vardı.knight da bi mage nova açınca ne kadar sevinirdi ve ya bir kekuri ring düşürdüğünde yada bi görev yapınca sevinirdik çünkü oyundaki görevler azdı ve bi değeri vardı.şimdiki oyunlar git şunla konuş sana bukadar xp vercem diyor, sitrilyon tane npcde katrilyon tane görev ve bi ton koşturuyor bla bla.ben knightta kasmam için görev yapamıyordum ve haliyle canavar kesmem gerekiyordu.eee slot filan ararken yada kasarkende insanlarla iletişime geçiyorsun mecburen.işte bu mecburiyet de seni oyuna bağlıyordu, o sohbetler filan.zaten fazla kişili party daha çok xp veriyodu filan bi çok ayrıntı vardı.ne biliyim ben yenilerde pek bulamıyorum bu tarz zorlukları, keşke olsa.yine de yukarda bahsettiğim gibi artık zamanı kısıtlılar için daha çok oyun yapılıyor.lvl cap 30 40 50 olan oyunlar hep var piyasada

Haklısın.Nedense beğendiğim her oyunun içine edildi.Hile ve hileye göz yuman yönetim yüzünden.Knight'ı yapan veya yapımında katkıda bulunan Noahsystem idi galiba yeni bir oyun yapıyormuş.Cabal 2'de yolda.Bu 2 oyun ilk oyunlardan daha iyi olur inşaAllah.Cabal 2'den pek umudum yok açıkçası.Grafiklere abanıp boş oyun çıkmasından korkuyorum.Kingdom Online ise güzel olabilir merakla bekliyorum.Yeni çıkan oyunların hepsini denedim.Oynayanlara saygım var ama hiçbirisi kendine bağlamadı.Amele gibi kasmayı özledim be.

• Her oyunun görevlerini okuyup anlamaya çalışırsanız emin olun,birçok görevli oyundan çok daha fazla zevk alıcaksınız.Görev denilen olay,mmorpg türünün rpg kısmını teşkil eder.Bu bazı oyunlarda kıytırık şekilde,bazı oyunlarda oldukça sürükleyici şekildedir.Buna en önemli örneği Secret World'ü verebiliriz.Belirli bir görev zincirini tamamlayabilmek için,google dan evet GOOGLE dan ,ilgili görev hakkında bilgi edinmeniz gerekmekte.Basit bir şekilde şundan bukadar kes bundan bu kadar topla tarzı değil.Ha bu tarz da mevcut.Sizi bilmem ama benim gibi ingilizceyi çözmeye çalışan birisi için oldukça sürükleyici ve eğlenceli bir durum.İşte burada,bende dahil birçok Türk oyuncunun korkulu rüyası haline gelen yabancı dil sorunu kendini gösteriyor.Birçok oyunun ana hikaye görevleri(oyunda belirleyici unsurlardır) oldukça sürükleyicidir.Yan görevler ancak sizin dediğiniz gibi,şundan bukadar kes bundan bukadar topla tarzındadır.Öte yandan yine birçoğumuzun yapmadığı rp mantığı mevcuttur.Age of Conan da 3 arkadaş bir ara denedik.Emin olun dünyanın en güzel oyunu oldu o oyun bizim için.Görevler yine kıytırık görevler lakin rp yaptığın için oyun senin bir parçan haline geliyor.Birde buna Conanın muazzam grafiklerini ekle... Enfes günlerdi.

Ortaya çıkan sorunun kaynağı yabancı dil.Ha sizin yabancı diliniz çok iyi ancak buna rağmen farmdan hoşlanıyorsanız,diyebileceğim hiçbir şey yok,saygımı göstermekten başka.

Birde ilk mesajımda dile getirdiğim zaman olayı var.

Ben Cabalı ilk f2p olduğu günden,choas arena gününe kadar oynadım.

Size Cabal ile geçen 1 günümü özetlemek istiyorum müsadenizle:
    Saat sabah 7.00:Kalkılır,wc ye gidilir,kahve alınır,öğle yemeğine kadar skill kasılır.
    Saat öğlen12.00:Yemek yenilir,çay demlenir,skill kasmaya devam edilir.
    Saat öğleden sonra 13.00:Ocağın üstünü konulup unutulan yanmış demlik alınır,çöpe atılır,skill kasılır.
    Saat 14:00:Arkadaşlar haydi dışarı der,hayır denilir skill kasılır.
    ....
    Saat sabah 04:00:70 lvl de dual trans olunmuş karakter ile 90-95 lvl arası karakterler kesilir,uykusuzluktan çatlamış gözler ile artık kum ocağı gibi devleşmiş, masanın üstündeki sigaralık kaldırılır ve saat 07:00'a kadar uyunur.

Arkadaşlar 32 yaşıma yelken açtım.1 çocuk babasıyım,sorumluluklarım var.Benim artık yukarıdaki gibi zamanım yok.Emin olun kapital toplumların hemen hepside benim tarzıma geçmiş durumda.
    Ancak Çin gibi komünist sistemlerde,millet pirinç tarlasında 1 dolara çalışacağına,net cafelerde 5 dolara karakter kasıyorlar.Bu konuda oludukca ciddiyim,yanılmıyorsam bu forumda konusu açılmıştı.
    İşte bu yüzdendirki uzak doğu temalı oyunlarda farm mevcut iken-lvl için gereken point miktarı uzak doğuda oynanan oyunlarda,eu ya göre daha fazladır-,eu ya aynı oyun gelmeden,ilgili firma tarafından yapılan düzenleme ile lvl kasmak daha basit bir şekilde gelir.Aion bunun en çarpıcı örneğidir.

Saygılarımı sunuyorum.

• Konuya geçen sene mesaj atmışım ancak fikrim 1 senede 360' dönmüş.
    Eskiden çok oyunculu oyun kavramı mükemmel bir olaydı, başka insanlarla bu şekilde temasta bulunmak özellikle pek de sosyal olmayan insanlar için harikaydı.Saatlerce hiç kalkmadan mob kesebilirdik ve kesiyorduk da.
    Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi artık bu sektörün eski cazibesi kalmadı, ne kadar boş olduğunu, bir şey kazanmadığımızı anladık ve daha az zaman ayırmaya başladık.Amaç minimum zamanda maksimum seviyede eğlenmek oldu.
    Şuanda ise az bir kesim eski oyunlarına devam ediyor, kimi sürekli arayış içinde, kimi moba takılıyor.Bence 1 saat oyun oynamak yerine film izlemenin en kötüsünden genel kültüre katkısı var.Birkaç ay öncesine kadar deli gibi oyun arıyordum, eskileri tekrar indiriyordum ama artık onun yerine sözlüklerde,forumlarda,haber sitelerinde takılmak daha mantıklı geliyor.
  • Eski oyunlarda bozulunca bizim gibi eski oyunları sevenler oyunsuz kaldı.
    Saçma sapan oyunları Türkçeleştirip bizlere sunacaklarına eski oyunlara yönelseler ben tekrar oynamaya hazırım.
  • quote:

Her oyunun görevlerini okuyup anlamaya çalışırsanız emin olun,birçok görevli oyundan çok daha fazla zevk alıcaksınız.Görev denilen olay,mmorpg türünün rpg kısmını teşkil eder.Bu bazı oyunlarda kıytırık şekilde,bazı oyunlarda oldukça sürükleyici şekildedir.Buna en önemli örneği Secret World'ü verebiliriz.Belirli bir görev zincirini tamamlayabilmek için,google dan evet GOOGLE dan ,ilgili görev hakkında bilgi edinmeniz gerekmekte.Basit bir şekilde şundan bukadar kes bundan bu kadar topla tarzı değil.Ha bu tarz da mevcut.Sizi bilmem ama benim gibi ingilizceyi çözmeye çalışan birisi için oldukça sürükleyici ve eğlenceli bir durum.İşte burada,bende dahil birçok Türk oyuncunun korkulu rüyası haline gelen yabancı dil sorunu kendini gösteriyor.Birçok oyunun ana hikaye görevleri(oyunda belirleyici unsurlardır) oldukça sürükleyicidir.Yan görevler ancak sizin dediğiniz gibi,şundan bukadar kes bundan bukadar topla tarzındadır.Öte yandan yine birçoğumuzun yapmadığı rp mantığı mevcuttur.Age of Conan da 3 arkadaş bir ara denedik.Emin olun dünyanın en güzel oyunu oldu o oyun bizim için.Görevler yine kıytırık görevler lakin rp yaptığın için oyun senin bir parçan haline geliyor.Birde buna Conanın muazzam grafiklerini ekle... Enfes günlerdi.

Ortaya çıkan sorunun kaynağı yabancı dil.Ha sizin yabancı diliniz çok iyi ancak buna rağmen farmdan hoşlanıyorsanız,diyebileceğim hiçbir şey yok,saygımı göstermekten başka.

Birde ilk mesajımda dile getirdiğim zaman olayı var.

Ben Cabalı ilk f2p olduğu günden,choas arena gününe kadar oynadım.

Size Cabal ile geçen 1 günümü özetlemek istiyorum müsadenizle:
    Saat sabah 7.00:Kalkılır,wc ye gidilir,kahve alınır,öğle yemeğine kadar skill kasılır.
    Saat öğlen12.00:Yemek yenilir,çay demlenir,skill kasmaya devam edilir.
    Saat öğleden sonra 13.00:Ocağın üstünü konulup unutulan yanmış demlik alınır,çöpe atılır,skill kasılır.
    Saat 14:00:Arkadaşlar haydi dışarı der,hayır denilir skill kasılır.
    ....
    Saat sabah 04:00:70 lvl de dual trans olunmuş karakter ile 90-95 lvl arası karakterler kesilir,uykusuzluktan çatlamış gözler ile artık kum ocağı gibi devleşmiş, masanın üstündeki sigaralık kaldırılır ve saat 07:00'a kadar uyunur.

Arkadaşlar 32 yaşıma yelken açtım.1 çocuk babasıyım,sorumluluklarım var.Benim artık yukarıdaki gibi zamanım yok.Emin olun kapital toplumların hemen hepside benim tarzıma geçmiş durumda.
    Ancak Çin gibi komünist sistemlerde,millet pirinç tarlasında 1 dolara çalışacağına,net cafelerde 5 dolara karakter kasıyorlar.Bu konuda oludukca ciddiyim,yanılmıyorsam bu forumda konusu açılmıştı.
    İşte bu yüzdendirki uzak doğu temalı oyunlarda farm mevcut iken-lvl için gereken point miktarı uzak doğuda oynanan oyunlarda,eu ya göre daha fazladır-,eu ya aynı oyun gelmeden,ilgili firma tarafından yapılan düzenleme ile lvl kasmak daha basit bir şekilde gelir.Aion bunun en çarpıcı örneğidir.

Saygılarımı sunuyorum.

Senin dediğini cok cok iyi anliyorum. Ama artik pek bu tarz oyunlara karsi ilgi duymuyorum daha dogrusu duyamiyorum. Farmi seviyorum halen ama o kadar vaktim yok. Su an Eve oynuyorum passive surekli kasiyor zaten :-) Bana da oyunun zevkli kisimlarinin keyfini surmek kaliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.