Şimdi Ara

sil (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
10
Favori
36.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sil

sil

sil

Ekonomik olarak bizden çok çok gerilerde olmasına rağmen Ankara'ya fark atmış başkenti ile Filipinler'in Manila kenti. Sanırım bu işler paranın yanı sıra vizyon sahibi olmayı da gerektiriyor.

• daha yeni filipinlerden geldim. ulaşamadığın bilgi olursa pm atabilirsin
  • Giden oldu mu Filipinlere? Nasıldır :)
  • 13 kez tayland 2 kez filipinelre gittim. taylanda gitmeyen gitmesin. filipinlere gidin. şuan 1. sıradaki thai konumu okursanız nedenlerini analrsınız. üzgünüm ama geç kaldınız suyu çıktı. filipilere bir daha gidebilirim. korkacak falan bişey yok. gayet güzel ve ucuz o akdarda uyanmamışlar daha. yani tayland gibi çakal değiller.
  • peki filipinlerin neresine gitmeli e tabi gece hayatı hareketli bir yer olmalı ayrıca gezip görülebilecek yerleride yazarmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

13 kez tayland 2 kez filipinelre gittim. taylanda gitmeyen gitmesin. filipinlere gidin. şuan 1. sıradaki thai konumu okursanız nedenlerini analrsınız. üzgünüm ama geç kaldınız suyu çıktı. filipilere bir daha gidebilirim. korkacak falan bişey yok. gayet güzel ve ucuz o akdarda uyanmamışlar daha. yani tayland gibi çakal değiller.

Neresine gittiniz filipinlerin? angeles city ve boracay için iyi diyorlar ama?
  • 20 ocakta gidiyorum ilk defa filipinlere :) angelescity , boracay ve cebu yu gezicez 8 günlük süre zarfında dönüşte izlenimlerimi paylaşırım. çok fazla bilgi yok orayla alakalı ulaşabildiğim artık kendimiz gidip görücez.
  • deneyimlerinizi yazarsanız güzel olur
  • sonunda 8 günlük Angeles , Boracay ve Cebu gezimizi sonlandırmış bulunmaktayım. angelesin havaalanı clark diye geçiyor şehir merkezine 10 km civarında. biz hongkongdan geçtiğimiz için direk clarka geçmiştik. eğerki türkiyeden geliyorsanız direk manilaya inersiniz ordan 70 km civarı angeles. clarktan taksi ile 300 pezo yani 15 tl karşılığında gidebilirsiniz gece hayatının aktığı yer olan fields avenue caddesine. gitmeden önce 1 gecelikte olsa otelinizi ayarlamanızı tavsiye ederim orda çok fazla büyük otel yok ve oda yok diyorlar genelde. biraz daha düzgün otellerde kalmanızı tavsiye ederim , pattaya veya phuketteki gibi ortam oturmuş değil daha . güvenlik anlamında açıkçası pek tedirgin olmadım ama çok ara sokaklarada girmedim belli saatlerden sonra. öyle güvenli değil gitmeyin vs. diyen insanlarada pek kulak asmayın. ortalıkta sizden para isteyen dilenciler çok oluyor ama zararlı değil , yinede dikkatli olmak lazım tabi. walking street gece alemine gelince pattaya veya patongu gördüyseniz oraların 15 sene önceki halidir diyebilirim son derece amatörler ve ortamda pek güzel değil. birde kızların geneli güzel değil boy ortalaması sanırım 1.40 ı geçmez :) . ucuzluk anlamında gerçekten taylanda göre ucuz biryer , diskoda 2.5 tlye bira içebiliyorsunuz öyle düşünün . filipinler ülke olarak ucuz . sonuca gelirsek ben gittim gördüm phuketten sonra angelesten pek memnun kalmadım. tekrar gitmem. manila nasıldır bilmiyorum oraya gitmedim. boraçaya gittim tropik bir ada gerçekten çok güzel biryer bembeyaz kumlar ve süper bir deniz gece hayatı fazla yok. birde cebu şehrine gittim ordada gece hayatı mevcut gidilebilir ayrıca bohol bölgesine çok yakın deniz tatili için ideal ve ucuz yerler. özel soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim gitmeyi düşünenler varsa. pm den yazılırsa memnun olurum.

• Şu an Manila dayım. Dedikleri kadar güvensiz değil gibi tabii tedbiri elden bırakmayarak ara sokaklara girmedim :)

Dilenci çok evet türk restoranı da var. Gece hayatı baya aktif. Benim otel Makati tarafında. Daha gündüz gezmek nasip olmadı. Yarın bir terslik olmazsa izlenimlerimi yazarım. Yarından sonraki günde Boracay a geçeceğim. Pirinç tarlası çok görmek istiyorum bakalım nasip olacak mı :)

Manila da güzel kızlar var üstelik çok kısa değiller öyle. Burada Filipinli bir arkadaşım vardı geç yazdım ona fırsat olursa yarın görüşmeyi düşünüyorum. Angeles City ye gitmedim ama merak ediyordum bilgiler için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hopaaaaa valla benide imrendirdiniz beyler yazın ilk işim buraya gitmek olacak.farklı yerler görmeyi seviyorum.ayrıca 3 4 kişi aynı anda gidebilseydik süper olurdu..
  • Merhaba ilk önce. Filipinler'e umumi pasaportla vizeyle mi gidiyoruz?nasıl alacağız vizeyi?kaç günlük vize veriyorlar.? Bir de en kısa süreli hangi uçak firmasıyla gidebilirim?nisan'da Cebu, manila, boracay a gitmeye dunusuyorum.şimdiden tesekkurler cevaplariniz için.

• Filipinler vize istemiyor fakat uçak biletlerinin çıktısını götürmeyi sakın unutmayın bunu mutlaka istiyorlar
  • Dönüş biletiyle birlikte otel rezervasyonumuzu göstermek gerekiyormu? Yani dönüş biletimi ve otelimi orada ayarlasam sorun olurmu?ve de manila, boracay ve cebu aralarındaki mesafe ne kadar? En çok vakit geçirilecek ve eğlenceli yer hangisi? Bora manila cebu?

• quote:

Orijinalden alıntı: caddog09

Dönüş biletiyle birlikte otel rezervasyonumuzu göstermek gerekiyormu? Yani dönüş biletimi ve otelimi orada ayarlasam sorun olurmu?ve de manila, boracay ve cebu aralarındaki mesafe ne kadar? En çok vakit geçirilecek ve eğlenceli yer hangisi? Bora manila cebu?

oteli sormuyorlar ama immigration karta yazacağın için sanalkart ile bookingden para vermeden rezerveyi yap onu gösterirsin olur biter. Manila-Boracay arası eğer Kalibo da inerseniz uçak+minivan ile 2 saat + feribot toplamda 3.5 saat felan sürer. Caticlan da inerseniz 1.5 saat civarı. Manila-Cebu da 1 saat civarıdır tahminimce.

En eğlenceli yer bakış açına göre değişir Boracay deniz tatili için uygun gece canlı müzik vs yapan yerler var ama Manila da ki gece hayatı orada yok tabii. Ama Boracay da güneşin batışını izlemek bile ayrı bir keyif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinematic -- 24 Şubat 2013; 1:08:09 >

• Teşekkür ederim cevaplariniz için.

• Rica ederim bu arada size önerim Boracay için Kalibo dan gidiş Caticlan dan dönüştür. Kalibo dan 2 saat civarı süren minivan transfer var ona binip o muhteşem doğayı geze geze gidin derim. Dönüşte çok yorucu oluyor bu yüzden pahalı da olsa dönüşü Caticlan dan alın
  • Evet bunu da not aldim. Ayrintilar önemli

• arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum ve taylanda 3 kez gittim ve 26 şubatta tekrar gideceğim ama hakikaten taylanda her gidişimde daha kötüydü hep fiyatlar artıp kalite düşmüştü bence bu kez 21 günlüğüne gidiyorum ama forumu okudukça canım sıkıldı tatil planımı değiştirip bangkokta 1 hafta kalıp filipinlere gitmeyi düşünüyorum. uçak bileti bankok istanbul gidiş dönüşlü bu konuda bilgi ve tavsiyeye çok ihtiyacım var bangkoktan angeles city e nasıl gidilir. nelere dikkat edilir eğlenceyi severim ne yapmalıyım yanlız 40 yaşında ingilizcesi çok zayıf (neredeyse bilmiyorum) bi adamım oralarda beni idare edecek bilgilere ihtiyacım var lütfen ve teşekkürler.
  • arkadaslar selam !
    bende filipinlere ingilizcemi ilerletmek için gitmeye karar verdim.6 ay kadar kalmayı düşünüyorum.filipinleri tercih sebebim ucuz yaşam olması ve halkın ingillizce bilmesi. şuan netten bulabildiğim kadarı ile olan okullara mail gönderdim cvplarını bekliyorum.
    hangi şehrinde yaşamalıyım ?
    ingilizce dil eğitimi alacağım okulu nasıl seçmeliyim?
    ve tabii 6 aylık konaklama ?

konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.