Uzun zamandır planladığımız Şile de denize gitme planımızı cumartesi akşamı uyguladık. Geceden gittik. Sabaha karşı ordaydık. Hemen çadırımızı kurup yattık. Daha doğrusu ben kayalıklara çıkıp güneşin doğuşunu izledim. Güzel bir duygu. Aslında gittiğimiz yer Ağva yolu üzerindeydi. Gece gittiğimizden dolayı yol boyunca sis engeli hep önmüzdeydi ve çok yavaş ilerledik.
Dönüşte Şile yolunda bizim gibi yollara dökülenler perişan hale geldi. Henüz tam olarak anlam veremediğim yine de yollardaki sıkışıklık konusunda Belediyenin yaptığı yol çalışmaları nedeniyle Şeritler bir daralıp bir büyüyordu. Fırsatını bulan araçlar karşı yola geçip yol hakkı olanlar için tehlike yarattı. Ambulanslar emniyet şeridinden ilerleyemedi. Gözümün önünde ufak çapta bir kaza oldu.
Akşam 18.00 de başlayan yolculuğumuz saat 23.30 da son buldu. Yollarda perişan olduk. Belediyeni kışın bomboşken yapmadığı çalışmayı tatilcilerin her sene gittiği yol üzerinde çalışma yapmasını işgüzarlık olarak nitelendiriyorum. Siz siz olun Şile ye giderken bir daha düşünün...