Şimdi Ara

silecek fıskiyem sürekli tıkanıyor çaresi varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cama su attıran silecek fıskiyeleri tıkandı.iğne alıp deliklere soktum açıldı ama 2 gün sonra yine tıkandı,yine açtırdım yine tıkandı
    çaresi yokmu

silecek fıskiyem sürekli tıkanıyor çaresi varmı

• Var. İstasyonlarda doldurduğumuz pis , çamurlu ve bol kireçli su yerine kışın kar ve yağmur suyu, yazın kılimalardan akan suyu kullanmak.Paraya kıyarsanız deterjanlı su kullanmak ...O deliklerin tıkanmasını engelliyor..Saf kireçsiz su olacak.Ütü suyu olur, akü suyu olur...V.s....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Şubat 2013; 0:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Var. İstasyonlarda doldurduğumuz pis , çamurlu ve bol kireçli su yerine kışın kar ve yağmur suyu, yazın kılimalardan akan suyu kullanmak.Paraya kıyarsanız deterjanlı su kullanmak ...O deliklerin tıkanmasını engelliyor..Saf kireçsiz su olacak.Ütü suyu olur, akü suyu olur...V.s....

cam suyu alsam işe yararmı,mavi renk olandan,yoksa saf sumu alayım akü suyu
    ben yarın içindeki kireçli suyu tamamen bitirip,bu dediklerimden doldurucam,acalem yok 1 ay idare ederim iğne ile açarım ama iğne ile açarken önce sertlik geliyor sonra açılıyor içi tıkalı sanırım
    sence mavi cam suyumu alsam yoksa saf sumu

• Bu problem için benim çözümüm şu: Resmini koyduğunuz fıskiyeler araçtan sökülür. Bir cezveye koyup, limon tuzu ve su ekledikten sonra 5 dakka kaynatılır. 5 dakka sonra fabrikadan yeni çıkmış gibi olur

Bu arada dalga geçmiyorum, ciddi ciddi kendi araçlarıma uyguladığım ve çokta memnun kaldığım bir yöntemdir
  • Tıkanıklığı gidermek için cam suyu doldurma kapağından içeri 1 su bardağı kadar sirke dök. Tıkanıklık çözüldükten sonra da kaynatılmış su ya da cam suyu kullan.
  • sirke çözüm oluyo
  • Çözüm kireçli su yerine cam suyu kullanın veya buna para vermek istemiyorsanız suyu kaynatıp soğumasını bekleyin ve bu suyu kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasim heralde hayatinda hic cam suyu kullanmadin. Bimde hala var 3 ltsi 5 lira 1 sene gider. Al doldur keyfine bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolun
    ben cam suyu için benzinliklerdeki hava şişirme yapılan yere bağlı cam suyu için yapılmış kısımdan ekliyordum sert su fışkırtan alettir
    şu an plastikler tıkalı içine iğne sokarken ilk başta sertlik sonra yumuşaklık geliyor içinde bir şey var gibi,ben plastikleri sökemem çünkü çekersem belki kırılırlar,bu yüzden silecek suyu kabına sirke dökeyim
    sonra kaynar suyu soğutur eklerim,öncelikle plastikler içindeki tıkanıklığı açtırmam lazım
    kireç çözücü bazı yerleri eritebilir bu yüzden onu denemicem
  • bim marketlerde,kipalarda 5 lt lik cam suları çok uygun fiyatlarda satılıyor.onlardan kullanın.kesinlikle tıkanma olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

bim marketlerde,kipalarda 5 lt lik cam suları çok uygun fiyatlarda satılıyor.onlardan kullanın.kesinlikle tıkanma olmuyor

ok alırım ama öncelikle tıkanıklığı açmam lazım sağ kısımdan hiç su atmıyor sol kısımda 1 tane delikten geliyor çok komik bir durum
    1 bardak sirkede az değilmiş onu kaba eklicem,birde tıkandıkça iğne ile ittiricem bakalım zamanla açcakmı
    bende evde elmalı sirke var birde üzüm sirkesi var,hangisini kullanayım
  • Benim tüm borular kireçten tıkanmıştı. Su haznesine bir miktar uzum sirkesi ( elma sirkesi pahalı) döktüm 1 gün içinde ne kireç kaldı, ne de pislik.
  • evde kireclenen cezve caydanlik gibi araclari sirke ile temizlerler, cam suyunuza bir miktar sirke karistirin.
  • o zaman az sonra benzinliğe gideyim cam suyu mavi renk işte ondan alayım birde üzüm sirkesi alayım
    su bidonundaki tüm suyu boşaltayım ardından sam suyu ekleyeyim birde yarım bardak sirke atarım,evede kalsın
    birde iğne var onla delikleri ittiririm içinde zaten bişiler var,iğne yanımda taşırım ara ara ittirir açarım ama 2 günde bir yine tıkanıyordu bakalım olcakmı bi deneyeyim olursa yazarım
  • normal suyun içerisine limon sıkıp koysan yine çözer kireci, asit baz reaksiyonu işte. sirkede olur. asidik herşey olur ama tabi tuz ruhu kezzap dökmemek lazım asittir diye

bu tip bir durumla karşılaşmamak için bezinlikten üç beş liraya bir cam suyu alıp yaz aylarında seyrelterek kış aylarında ise saf olarak kullanılması hem cam temizliği açısından iyidir hemde kireç vb. şeylerden korur. hemde kışın donma olmaz. bir de cam yüzeyini daha az su ile pırıl pırıl yapmayı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 25 Şubat 2013; 11:54:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Var. İstasyonlarda doldurduğumuz pis , çamurlu ve bol kireçli su yerine kışın kar ve yağmur suyu, yazın kılimalardan akan suyu kullanmak.Paraya kıyarsanız deterjanlı su kullanmak ...O deliklerin tıkanmasını engelliyor..Saf kireçsiz su olacak.Ütü suyu olur, akü suyu olur...V.s....

cam suyu alsam işe yararmı,mavi renk olandan,yoksa saf sumu alayım akü suyu
    ben yarın içindeki kireçli suyu tamamen bitirip,bu dediklerimden doldurucam,acalem yok 1 ay idare ederim iğne ile açarım ama iğne ile açarken önce sertlik geliyor sonra açılıyor içi tıkalı sanırım
    sence mavi cam suyumu alsam yoksa saf sumu

aku suyu utu suyu boyaya zarar verir yarim litre pet suya bir bardak sirke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Erikli + mavi antifirizli silecek suyu karışım yapıp dolduruyorum. 2 yıldır hiç kireçlenmedi.
  • bugün hallettim,önce silecekleri kaldırdım sonra kola basıp tüm suyu attırdım,su bitti
    sonra cam suyu ekledim yarıya gelince çektim ve yarım şişe üzüm sirkesi ekledim,sonra kalan cam suyunu ekledim,yetmeyince üstüne su ilave ettim
    sonra delikleri iğne ile açtırdım,bakalım yine tıkanıcakmı,bu arada leş gibi sirke kokusu heryeri sarıyor,arabanın içide sirke koktu
  • arkadaşlar saf su ve sirke cama zarar vermezmi;?m özellikle sileceğin ta kendisine? yıpratmazmı?
  • Asidik şeyleri fazla koymayın,aracınızın boyasına zarar verebilir. En iyisi hazır su kullanmak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.