Şimdi Ara

SİLECEK SENSÖRÜ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SİLECEK SENSÖRÜ HAKKINDA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM HER ZAMAN BİR KADEME AŞAĞIDA DURMASI GEREKİYOR SANIRIM ÖĞRENMEK İSTEDİKLERİM
    1:YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMAN OTOMATİK DEVREYEMİ GİRİYOR YOKSA BİR KERE BİZ ÇALIŞTIRIP BIRAKTIĞIMIZ ZAMAN MI ÇALIŞIYOR
    2:ÇALIŞTIĞI ZAMAN SU DAMLACIKLARININ MİKTARINA GÖRE SİLMESİ GEREKİRKEN BENİM SİLECEKLER AZ SU DAMLASIDA OLSA DEVAMLI SİLME DURUMUNDA OLUYOR BENDE KOLU SIFIR KAPALI KONUMUNA GETİRMEK ZORUNDA KALIYORUM VE SENSÖRSÜZ ARAÇLAR GİBİ ELLE KUMANDA EDİYORUM ACABA BUNU ÇALIŞTIRAN BİR PİLMİ VAR YADA CAMIN ÜSTÜNDE Kİ SENSÖR KUTUSUNDAN BİR ŞEYMİ YAPMALIYIM BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN YARDIMINI RİCA EDİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

• Aracınız nedir bilmiyorum ama ben 407'deki durumu anlatayım.

1) Silecek kolu toplam 5 kademeden oluşuyor.

0: Bu kademede silecekler çalışmıyor.

↓: 0 konumundayken aşağı doğru bastığınızda çalışıyor ve elinizi çektiğinizde otomatik olarak yine 0 konumuna dönüyor. Yani bir defa çalıştırmak istediğinizde kullanıyorsunuz.

AUTO: 0 konumuna göre bir kademe yukarıda. Yağmurun şiddetine göre kendisi otomatik ayarlıyor çalışma hızını.

1: Normal silme (Silecek kolunu 0 konumuna göre 2 kademe yukarı çekeceksiniz)

2: Hızlı silme (Silecek kolunu 0 konumuna göre 3 kademe yukarı çekeceksiniz)

Bir de not düşmüşler kitapçığına. Kontağı 1 dakikadan fazla süreyle kapalı tuttuğunuzda silecekleri tekrar devreye sokmanız gerek diye. Yani Auto modunda olsa bile 0 konumuna getirip yine auto yapmak gerekiyor 1 dakikadan fazla kontak kapalı kalırsa.

2) İkinci sorununuza gelirse aynı şeyden ben de şikayetçiyim. Yağmur durduğunda ya da çok çok hafif tek tük atıştırken fena değil, hızlı yağmurda ya da araç sollarken solladığınız araçtan gelen sular esnasında da tepkileri gayet güzel ama hafif yağmurda başarırız buluyorum. Gereğinden fazla çalışıyor. Manuel kumanda ederken 10 - 15 saniyede bir çalıştıracağım yağmurda neredeyse her 2 - 3 saniyede bir çalışıyor. O yüzden şehir içinde hafif yağmurlarda genelde ben de manuel kullanıyorum.

Aslında bu tür şikayetleri önlemek için sensör olmayan araçlardaki gibi bir de fasıla ayarı koyabilirlerdi araca ama koymamışlar. Otomatik modda kullanmak istemiyorsanız sürekli aşağı bastırarak elle kumanda etmek durumundayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 22 Nisan 2007; 17:53:17 >

• +1 @vozer e katılıyorum bende 407 den biliyorum
    bu arada silecek sensörü yerine yağmur sensörü desek daha iyi olur
  • yagmur sensorunun gorevini otomatikmen yapmasi icin silecek kolunun fasilali silme konumunda yani bir kademe asagi cekilmis vaziyette beklemesi gerekir.

zaten yagmur sensoru olan bir aracta kapali konumda birakilmasi mantikli degildir.

meganelarda yagmur siddetine gore damlacik resimleri vardir silecek kolunda, yasadiginiz yerin yagis rejimine-siddetine göre veya aracinizi kullanma hiziniza gore damlacik kismini ayarlayarak fasila araligina mudahale etme imkaniniz vardir.

yogun yagmur ve yuksek hizda deneyimlerimde ise belli bir yerden sonra yagmur sensorunun kontrolu ele aldigini soyleyebilirim.ve cidden isin en keyifli yani da budur. diyelim ki siz damlacik kismini ikiye getirdiniz, sensor istediginiz silme araligini cama yagis dusme oranina gore ayarlar. yani az yagiyorsa fasila suresi uzar cok yogun yagis varsa kisalir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.