Şimdi Ara

Silecek Suyu Donarsa Ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün akşam camlara su sıkmak istedim fakat su gelmedi. Ben de heralde fıskiyelerin uçları donmuştur diye düşünüp önemsemedim. Çünkü serviste bana yeteri kadar katkı koyduklarını söylemişlerdi silecek suyuna. Bir yandan da acelem vardı. Bu gün çğleden sonra kaputu açıp baktım ki silecek suyunun kutusunda buzlar yüzüyor bir miktarı su var dip de donmuş sanırım. Şimdi ne olacak bu buzu nası çözecekler sistemde herhangi bi çatlamaya fln neden olmış mudur acaba?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Suyu Donarsa Ne Olur?

Cam suyu veya silecek suyu donarsa, aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilirsin:

• Donmuş Silecek Suyu: Donmuş silecek suyu, sileceklerinin camı temizlemesini engeller. Bu, görüş alanını azaltır ve sürüş güvenliğini tehlikeye atar.
    • Hasarlı Silecek Lastikleri: Donmuş silecek suyu, silecek lastiklerini sertleştirerek çatlama veya yırtılmalara neden olabilir. Bu da sileceklerin etkili bir şekilde çalışmasını engeller.
    • Hasarlı Silecek Motoru: Donmuş silecek suyu, silecek motoruna aşırı baskı uygulayabilir. Bu, motorun yanmasına veya hasar görmesine neden olabilir.
    • Donmuş Cam Suyu Deposu: Donmuş silecek suyu, cam suyu deposunu genişletebilir veya çatlatabilir. Bu, deponun değiştirilmesini gerektirebilir.

Silecek Suyu Donarsa Ne Yapmalı?

Silecek suyunun donmasını önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Donmaya Dayanıklı Cam Suyu Kullan: Donmaya dayanıklı cam suyu, düşük sıcaklıklarda donmasını önleyecek şekilde tasarlanmıştır.
    • Silecek Suyunu Doldur: Silecek suyu deposunu tam dolu tutmak, donmayı önlemeye yardımcı olur.
    • Arabayı Isıt: Arabayı çalıştırmadan önce camları ve silecekleri ısıtmak, donmuş cam suyunun çözülmesine yardımcı olabilir.
    • Izopropil Alkol Ekle: Silecek suyuna %50'ye kadar izopropil alkol eklemek, donma noktasını düşürmeye yardımcı olabilir.

Donmuş silecek suyu ile karşı karşıyaysan, asla sıcak su dökme: Bu, camda çatlaklara neden olabilir. Bunun yerine, yukarıda belirtilen önlemleri alarak donmuş cam suyunun çözülmesini beklemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Depoda veya motorda bir çatlak oluşmuş olabilir. Motoru çalıştırıp biraz gezersen motorun sıcaklığıyla cözülecektir. Cok masraf açmaz en fazla motorla depoyu değişirsin...
  • Ya sorumluluk serviste 2-3 kez söyledim katkı koydunuz mu diye koyduk dediler. Baştan savma iş yapıyorlar ya. İnşallah çatlak fln olmamıştır.
  • öyle çok kolay çatlsaydı o motor depo fln şahin doğanlar her kış günü depo değiştirirlerdi. çoğu katkı koymuyo donuyo 2 tur atınca çözülüyo. bu akdar evhamlı olmamak gerek. bende öyleyim biraz ama eski şahinimizin sürekli donardı katkı fln koymazdık 2 tur atınca çözülürdü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

öyle çok kolay çatlsaydı o motor depo fln şahin doğanlar her kış günü depo değiştirirlerdi. çoğu katkı koymuyo donuyo 2 tur atınca çözülüyo. bu akdar evhamlı olmamak gerek. bende öyleyim biraz ama eski şahinimizin sürekli donardı katkı fln koymazdık 2 tur atınca çözülürdü.

Haklısın ben kışın hiç silecek suyuna donmasın diye bir şey koymam bir problemde yaşamadım ama burda bence gözden kaçırdıgımız bir nokta var arkadaşımız hangi ilde şayet -30 ları falan gören bir ilimizde ise bu problem yaratabilir ben şahsen istanbulda daha -7 civarından daha sogunu görmedim
  • Walla ank da ben 2 defa su motorunu patlattım. Ama 7 milyondan 4 tane yan sanayi motor almıştım 2-3 sene ewwel. Antifirz en adisi 3 ltlik 3 lira. Sanırm kar dayım Aracım broadway. İç kapı koluda 1,5 ytl yeni değiştim. Canım sıkıldıkça kırarım artık...
  • Yok canım orijinal onlar. Maisten aldım aynısının tıpkıs... Diğeride hayvanın teki araca binene kadar sağlamdı. 14 sene dayandı yetmezmi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su sebilleri neden koku yapar?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şehir olarak Kayserideyim araba 99 Avensis. Avensisin su motorunun 4 ytl ye değişeceğini pek sanmıyorum. Ama bi şey olduysa cıngar çıkarırım valla. En az 3 kere sormuştum katkı koydunuz mu diye.
  • Hocam belli olmuştur cözülünce denemedinmi? Suyu koyunca akıtmıyorsa kabın sağlamdır. Cama su yolla, çalışıyor ve yine bi kaçak yoksa sağlamdır. Merak etme yaw kolay kolay bişii olmaz. Kayserideysen full antifiriz koy su fln ekleme bu ara baya soğuk. Pek servisin dediklerine de itibar etmeyin kendinizde kontrol edin.

Kolay gelsin...
  • Benim Ladadada donmuştu hiçbirşey olmadı
  • donan su deposu çatlar diye bir kural yok, şayet şu seçenekte var donan su deposu çatlamayabilirde!!

sadece buz dolu motoru çalıştırırsan, yanma ihtimali var, eski 83 model şahinde ne cam suyu konulurdu ne başka bişey, su donardı depoda 10 km sonra açılmış olurdu, bişey olmaz kolay kolay
  • Benim eski pejo'nun deposu çatlamıştı. Garantiden değiştirmişlerdi. Pejodan beklenmeyecek bir hareket olduğu için şaşırmıştım tabi.
  • babam rakı koyardı

İçki içmeyi sevmediği için babamın babasıda her akşam yemeğinde bi duble rakı içtiğinden onlar gelecek diye eve rakı alırdı sonra hiç içilmez senelerce dururdu köşede.

Babamda ziyan olmasın diye silecek suyuna koymuş Ben küçüğüm ozamanlar akşam böyle bi arabayla dolaşmaya çıkalım dedik o günde maç varmış polisler durdurup denetim yapıyo alkol konrolü falan filan

Bizi durdurdu etref rakı kokuyo Babama sordu polis Alkol var mı diye babamda ruhsat varmı anlamış var var dedi Polis alkokmetreyi üflettirdi sıfır çıkıyo bidaha üflettirdi sıfır çıktı sonra polis dedi alkol var dediniz ama sıfır çıkıyo dedi babamda işte ruhsat varmı diye anladım falan dedi polis artık belgelere baktı gidecek hanım mı içtirmiyo yoksa dedi

annem içti içti babamaba içirmemiş sandı sanırım

ne gülmüştük yaa

• Harbi güzel eywallah...
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

babam rakı koyardı

İçki içmeyi sevmediği için babamın babasıda her akşam yemeğinde bi duble rakı içtiğinden onlar gelecek diye eve rakı alırdı sonra hiç içilmez senelerce dururdu köşede.

Babamda ziyan olmasın diye silecek suyuna koymuş Ben küçüğüm ozamanlar akşam böyle bi arabayla dolaşmaya çıkalım dedik o günde maç varmış polisler durdurup denetim yapıyo alkol konrolü falan filan

Bizi durdurdu etref rakı kokuyo Babama sordu polis Alkol var mı diye babamda ruhsat varmı anlamış var var dedi Polis alkokmetreyi üflettirdi sıfır çıkıyo bidaha üflettirdi sıfır çıktı sonra polis dedi alkol var dediniz ama sıfır çıkıyo dedi babamda işte ruhsat varmı diye anladım falan dedi polis artık belgelere baktı gidecek hanım mı içtirmiyo yoksa dedi

annem içti içti babamaba içirmemiş sandı sanırım

ne gülmüştük yaa

• benim polonun da donmustu biraz ilerledim motor sicagiyla cozuldu ama arka cami yikamak icinde ha cozulur ha cozulur bastim kirmizi isikta duruyorum bir su sesi geliyor ama nereden anlamadim ama bu arada pompaliyorum yani
    sonra evde baktim daha acilmadi arka taraf diye kayincoya bas bakalim bende igne sokayim dedim basiyor yine ayni su sesi
    sonra bir baktim ayaklarimin altina su geldi meger alten giden borunun ek yerinden cikmis daha uc aylik ti araba servise goturdum yaptilar ama once suyu bosaltip kakili koydum bedavaya yaptilar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.