Şimdi Ara

silikon ile yapıştırılan plaka nasıl sokulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
29.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracimin plakalarini silikon ile yapistirmistim ancak şimdi app plaka yapmak için sokecegim boyaya zarar vermeden nasıl sokebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Silikonla Yapıştırılmış Plaka Sökme

Plakalar, araçların önemli parçaları olmakla birlikte, zamanla sökülmesi gerekabilir. Silikonla yapıştırılmış plakaların sökülmesi, son derece dikkat gerektiren bir işlemdir.

Plakanın sökülmesine başlamadan önce, aşağıdaki malzemeleri temin etmen gerekir:

• Plastik spatula
    • İnce uçlu bıçak
    • Tiftiksiz bez
    • Temizleyici

Adımlar:

1. Plakanın kenarlarını dikkatlice kontrol et ve silikonun nerede uygulandığını tespit et.
    2. Plastik spatulanın ucunu, silikonun altına nazikçe kaydır ve yavaşça kaldır. İnce uçlu bıçak da silikonu kesmek için kullanılabilir ancak çok fazla güç uygulamamaya dikkat et.
    3. Silikonu plakadan tamamen ayırmak için tiftiksiz bir bezi temizleyiciye batır ve kenarları sil.
    4. Plaka yüzeyinde kalan silikon kalıntılarını temizlemek için temizleyiciyi tekrar kullan ve bir bezle sil.

Silikonla yapıştırılmış plakaları sökme işlemi sırasında aşağıdaki hususlara dikkat et:

• Plakanın veya aracın yüzeyine zarar vermemek için aşırı güç uygulamaktan kaçın.
    • Silikonu kesmek için metal bir bıçak kullanma, çünkü bu plakaya veya aracın yüzeyine zarar verebilir.
    • İşlem sırasında gözlerini ve ellerini koruyacak uygun önlemleri (eldiven ve koruyucu gözlük) al.
    • Plakanın yeniden takılması gerekiyorsa, araç yüzeyinin ve plakanın tamamen temiz olduğundan emin ol ve yeni silikon uygulamadan önce birkaç dakika kurumasına izin ver.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • misina yardımıyla söküldüğünü duymuştum
  • Malesef boya zarar görebilir. Spatula ile kazımak gerekiyor. Ama yeni plaka takılınca altındaki boya görünmeyecek ne de olsa.
  • misina
  • Misina ile yaptiktan sonra altta kalan silikonlari nasıl çıkarabiliriz acaba spatula ile zarar verebiliriz boyaya

• Isı tabancası temiz, kesin ve net çözümdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong.

Misina ile yaptiktan sonra altta kalan silikonlari nasıl çıkarabiliriz acaba spatula ile zarar verebiliriz boyaya

Şöyle bir tecrübem oldu onu anlatayım belki bir nebze fikir verir, araca cam çıtalarını yapıştırdım ama bir zaman sonra bazı yerlerden kalkma yaptı neyse misina ile söktüm
    ama cam çıttalarının içinde ve araç yüzeyinde epey bir silikon kaldı, şimdi normal yapıştırıcı olsa gaz yağı ile çıkıyor hemde çok çabuk ama bu silikon çıkmıyor. Bir çaydanlık su kaynattım ama fokurdattım sonra süngerle o kalan silikonların üstünde defalarca sıcak suyla sildim 5-6 key silmemden sonra silkonla yumuşadı ve biraz daha sert bir kuru bezle bastırarak sildim ve çıktı boyaya falan zarar vermedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

quote:

Orijinalden alıntı: strong.

Misina ile yaptiktan sonra altta kalan silikonlari nasıl çıkarabiliriz acaba spatula ile zarar verebiliriz boyaya

Şöyle bir tecrübem oldu onu anlatayım belki bir nebze fikir verir, araca cam çıtalarını yapıştırdım ama bir zaman sonra bazı yerlerden kalkma yaptı neyse misina ile söktüm
    ama cam çıttalarının içinde ve araç yüzeyinde epey bir silikon kaldı, şimdi normal yapıştırıcı olsa gaz yağı ile çıkıyor hemde çok çabuk ama bu silikon çıkmıyor. Bir çaydanlık su kaynattım ama fokurdattım sonra süngerle o kalan silikonların üstünde defalarca sıcak suyla sildim 5-6 key silmemden sonra silkonla yumuşadı ve biraz daha sert bir kuru bezle bastırarak sildim ve çıktı boyaya falan zarar vermedi.

Çok teşekkürler hafta sonu deneyeceğim

• Kalan silikon artıkları için benzin kullanabilirsiniz
  • Silikon sökücü ilacı var ancak aklıma gelmedi şimdi. Hırdavatçılarda olması lazım.
  • Misina veya ince bir ip ile yazacaktım birçok arkadaş yazmış misina diye..

En temiz o şekilde sökülür..
  • silikonu çok sıktılarsa misinayla soğukken kesmede zorlanırsın plakayı fön makinesiyle ısıtarak alttaki sıcak silikonu yumuşatarak kendisini bırakmasını sağlayabilirsin. Hatta o esnada bobin benzeri bir tel yardımıyla plakayı daha rahat ayırabilirsin.
  • Yaz ayında aracı plakaya güneş gelecek şekilde koyun akşamüstü misina ile denersiniz.

• Arkadaslar bilgiler icin cok tesekkur ederim hafta sonu deneyecegim sagolun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.