Şimdi Ara

silikon tampon çıkarken acıtır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar burundan çıkacak günde 33-4 kez zeytin yağı döküyoruz ama mukus kan kıl yapışmış durumda gülerken bile acıyor silikon tampon nasıl çıkacak acıtır mı fazla

edit: tamponu sabitleyen 1 tane dikiş oluyor o dikişi sökerken azıcık ağrıyor çekerken de korkmayın acı gibi değil ama bi değişik his oluyor insanın içinde ama o rahatlamaya değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cıameetci -- 25 Temmuz 2014; 16:27:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burun Silikon Tamponu Çıkarma Acısı

Burun tamponları, burun kanamasını durdurmak veya burun ameliyatından sonra iyileşmeyi desteklemek için kullanılır. Silikon tamponlar, diğer tampon türlerine göre daha rahattır ancak çıkarırken yine de rahatsızlık yaratabilir.

Silikon tamponların çıkarılma acısı kişiden kişiye değişir. Bazı kişiler hafif bir rahatsızlık yaşarken diğerleri daha yoğun bir acı hissedebilir. Acının şiddeti, tamponun boyutuna, yerleştirilme süresine ve kişinin ağrı eşiğine bağlıdır.

Burun tamponu çıkarırken acı hissetme olasılığını azaltmak için şu adımları takip edebilirsin:

• Tamponu çıkarmadan önce burun deliğini sprey veya damla ile nemlendir.
    • Tamponu nazikçe çek, bükmemeye veya döndürmemeye dikkat et.
    • Tamponu çıkarmadan önce birkaç dakika beklemek, burun deliğinin kayganlaşmasına yardımcı olarak acıyı azaltabilir.

Eğer tamponu çıkarırken şiddetli acı hissediyorsan, çıkarılmasını bir sağlık uzmanına bırakmak en iyisidir.

Burun tamponu çıkarıldıktan sonra kanama veya rahatsızlık devam ederse bir doktora başvurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cikinca rahatlarsin ancak sonrasinda icindekiler kuruyunca kan pihtilarini almak acitir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: themimarist

Cikinca rahatlarsin ancak sonrasinda icindekiler kuruyunca kan pihtilarini almak acitir

ohooo ölme eşşeğim ölme onlar sıvıyken sümküremez miyim
  • Acıtır tampon acısından kaçış pek yoktur. Saniyelik zaten doktor asıldığı gibi çıkarıyor, en fazla 5 saniye sızlayacak.
  • Okurken bile burnum sızladı

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Okurken bile burnum sızladı

Aynen Geçmiş olsun kardeş burun ameliyatı ve sonrası zor oluyor maalesef...
  • Bende 3 kez burun ameliyatı oldumuştum.Sonuncu ameliyatim aralik 2013 te oldu. Burun etini aldı ve kıkırdağı kazımıştı.Bende silikon tampon koydurmuştum.Aldırmaya gittiğimde doktor büyük ihtimalle oraya dikişle küçük bir sabitleme yapmıştı.Onları kestikten sonra o kadar rahat çıktı ki hiç bir şey anlamadım.O silikon çıktıktan sonra burnundaki boşalma ve rahatlama insanı çok rahatlatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 404 Not Found -- 25 Temmuz 2014; 12:36:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sumkurursen kan durmaya bilir tehlikelidir ilaclari duzgun kullan Allah yardimcin olsun

• acır diyenlerin ben ta ... bende 1 ay önce burun ameliyatı oldum hemde benim tampon bezdi. dediler ki çok acır beynini söküyorlar gibi oluyor dediler 2 gün tırsa tırsa uyuyamadım bile ayıla bayıla bi hal oldum. tamponu alma günü geldi doktor tuttu 1 saniyede şak diye çekiyor ne acı hisediyorsun ne bir şey aksine rahatlıyorsun burnun açılıyor ferahlıyorsun acıyor diyenlerin hepsine lanet ...
  • Silikon tamponda bir şey olmuyor, bez acır derler ama bilemem. Bende de oldu sadece çekerken acı yerine garip bir duygu var için gidiyor ama cidden acı olmamıştı hiç
  • 1 saniyede çıkartır hiç canın yanmaz daha 5 ay oldu ameliyat olalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.