Şimdi Ara

silinebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Progmanmer -- 2 Şubat 2017; 13:0:13 >

• 1- Aracımın daha önce birkaç kazası var. Buna ragmen ne gibi yaptırımlar uygulayabilirim (Değer kaybı olarak)

-Değer kaybını karşı tarafın sigortasından talep edebilirsiniz. Öncelikle hasar, değişen vb durumlar netleşsin, sonrasında bu aşamaya gelirsiniz bence.

2- Özel Vw servisi sigorta anlaşmam yok dedi kasyoda yok ben yaparım peşin ödersin sigortadan paranı alırsın ama ben 2000 derim sigorta o parçaya 500 değer biçmiştir dedi. O yüzden farkı cebinden verirsin dedi. Ben açıkcası buna sıcak bakmıyorum.

- Yetkili servisin anlaşması vardır. Yoksa da, anlaşmalı servise gidin. Bu tür işlemlere gerek yok, hatta sigorta ödemeyebilir/muafiyet uygulayabilir.

3- Karşı tarafın geldiği yolda DUR levhası var ben normal olarak durmadan gidiyorum. (Kendisi hızlı geliyor).

4- Orjinal parça takmıyor sanırım sigorta bu aracada yan sanayi takmak istemiyorum üstelikle motor parçaları. Bunu nasıl orjinal yapabiliriz ?

- Muadil parça olayı Yargıtay'dan geri döndü diye biliyorum, servise sorun isterseniz.

5- Hata %100 kimin ?

- %100 karşıya da verebilirler, düşük ihtimal %80 diğer taraf-%20 size de verebilirler. Ama olması gereken %100 karşı taraf.

Ekleme: Kamera kaydını ekspere mutlaka izletin. Adam sizi görene kadar frene bile basmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 29 Ocak 2017; 21:32:29 >

• hata leon da gibi gözüküyor, zaten baya bi dağılmış
  • hata %100 leonun şüphesiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum, hata leonda benim anlamadığım o yolda neden o kadar hızlı kocaman dur yazısını görmemiş mi videoyu görene kadar kardan kaymış olabilir diye düşündüm ama durmaya da pek niyeti yokmuş gibi merak ettim sordunuz mu kendisine.

• Geçmiş olsun,

eğer sizin yolunuz cadde karşı sokak olsaydı kusursuz çıkardınız fakat şuan emin değilim
  • bynoun kullanıcısına yanıt
    Hocam adam 20-30 ile geliyorum diye iddaa ediyordu. :D Baktım birde ktt'ye karşı tarafın kar lastiği yok diye yazmış utanmadan. Ama bunun bir bedeli olacak şu kusur oranı bi belirlensin. %100 verilmezse zaten sigortaya dava açacağım.

Bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
  • Hocam alakası nedir ? Benim tarafımda DUR levhası yok. Adamın geldiği yönde ve geçeceği yönde karşılıklı her iki tarafta DUR levhası ve ayna var. Benim istikametime yol hakkı bende oluyor bu sebeple diye biliyorum. Video'da bariz ben 20 - 30 ile gderken bile bile kornaya basarak çıktım. Artık ne yapıyorsa duymadan etmeden o haldede gelinmez ki.
  • DUR levhası 4 tekerlek tam olarak durması gerekip araç yok ise geç demek.

Kırmızı Işık ihlali kadar önemlidir.

• video olması iyi olmuş , kusuru karşı tarafa verirler .. geçmiş olsun
  • Normal şartlarda ikinizde sokakta olduğunuz ve ikiniz de düz gittiğiniz için sağdan gelene yol vermen gerekirdi. Ama DUR tabelası işi değiştiriyor. Size de kavşağa girerken hız azaltmamaktan belli bir oranda kusur bulabilirler. Şahsi fikrim Leon hatalı.
  • Kusur %100 leona verilir siz rahat olun

Aracınıza ekstra yaptıklarınızın hiç birini sigorta ödemez

Anlaşması olmayan yerlere gitmeyin. Yetkili servise gidin,muadil kullanımının önüne geçin.

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bazı arkadaşlar ikisie kavşak demiş ama. Evet iki yol sokak diye geçiyor. Ama şahısın geldiği yol ara yollar benim güzergah ise 2 anayolu biririne bağlayan yol. Yani DUR levhası var ise ana yol çıkışı olarak gösteriliyor.
  • geçmiş olsun
    işte bu yüzden kar yağdı mı aracı çıkarmıyorum yola
  • Öncelikle geçmiş olsun,cana bir şey gelmesin.

Kusur %100 karşı araca verilir.

Eğer aracınız üç yaşından büyükse sigorta muadil parça karşılar.

Hayır ben orijinal parça taktırmak istiyorum derseniz farkını cebinizden karşılamanız gerekiyor.

Değer kaybının birçok kriteri var,onarım ve ödeme bittikten sonra sigorta şirketinden isteyebilirsiniz,tabi dediğim gibi bu birçok kritere bağlı.Mesela çamurluk,far gibi parçalar için değer kaybı alamazsınız.

• Server.Bedii kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam. Karşı taraf kendi yaptırmayı teklif etti ama kendi ustasında. Özel serviste yaptırırsa olur dedim tabi orjinal parçalar olursa değer kaybınıda almayacağımı söyledim(Kendi aracına pert kaydı olmaması için).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.