Şimdi Ara

silinsin (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
24.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Flight Of Icarus

Resmi olarak vekalet varsa bal gibide onun sayılır. Baştan beri naz hanımla konuşulmuş işte. Gürses ayrıca yapalım ve üstüne para verelim olayında sözleşme yapmaya yanaşmamış. Yani resmi değil belki de o parayı 10 sene sonra verecekti . Üstüne güveni kötüye kullanma suçu var ve manevi olarak da tazminat hakkı var . Tarafsız bir mahkemede 90 binden fazlasını ödemesi lazım normalde.

Resmi olarak vekalet varsa bal gibide onun sayılır
    Öyle bir dünya yok, en azından kanunen yok. Aracın üstünde rehin var bir kere, o vekaletnamenin hiçbir anlamı yok.
  • Yanlız o yetkili servis;acaba göğsü kıllı ellerinde tesbih ayakkabı arkasına basan beyaz çoraplı garip traşlı birden fazla galericinin iştiraki sonucunda mı açılmış merak ettim doğrusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok böyle bir rezillik inanamıyorum. Opel den soğudum yemin ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

İki açıklamayıda okudum eğitimli ve hukuk üstünlüğüne inanan biri olarak
    1- naz isimli şahıs garip bir borç ilişkisiyle YASAL OLMAYAN YOLLA o aracı kullanıyor gözüküyor araçlar satışı olmadan başkasının üzerine GEÇEMİYOR karşı firma para ile borcu ödemek yerine sözlü olarak bu kadına aracın kullanımını vermiş gözüküyor
    2- Gürses çalışanı olayda asli kusurlu ve gürses bunu KABUL EDİYOR ama resmi olarak aracın sahibi olana ÖDEMEYİ TEKLİF EDİYOR bunun kadar DOĞAL birşey olamaz yarın öbürgün "o benim aracımdı başkasına ödeme yapmışsınız" davası görmek istemiyor.
    3- o aracın SIFIR 40-45 bin TL ayrıca türkiyede artık SATIŞI YOK (Chevrolet, Türkiye’de yeni araç satışını durdurdu.) yani çöpe doğru giden bir araç modelinden bahsediyoruz şirket araç tamiri + hasardan dolayı değer kaybını önermiş ki mahkemedende buna benzer bir karar çıkacaktır.
    4- Aracın hukuki sahibi firma anladığım kadarıyla makul olduğundan isteği kabul ediyor ama NAZ isimli şahıs daha fazla para almak için (muhtemelen firmaya olan borcunu kurtarmak için) 90 bin tl talep ediyor bu aracın 2 tanesi bile 90 bin tl etmez hukukta karşılıklılık esastır şirket çalışanından dolayı oluşan kazadaki devletin kestiği cezaları ÖDEMİŞ ZATEN.
    5- Bir uyanıklılık sözkonusu gibi gözüküyor alet olmadan önce iki tarafıda okumanızı tavsiye ederim.

Benim yazacaklarımı aynen yazmışsınız. Vekalet işine çok takılan arkadaş olmuş. Vekalet dediğiniz şey başkası adına işlem yapmanızı sağlar, sizi o malın sahibi yapmaz. Ben sizden birine aracımın satışı için vekalet verdim diyelim. Siz de ertesi gün kaza yaptınız ya da trafik cezası yediniz. Bunun borçlusu ben olurum siz değil.

• Konuyu guzel okumadiniz sanirim
    1. Harac hacizli
    2. Vekalet naz denen kadinda olsa bile satis yapamaz hacizliymis cunku!!

• Her ne olursa olsun...Burada Opel servisinin yaptığı bir işgüzarlık mevcut...Tabii ki onlar da adam gibi insanların haklarını verip olayı kapatmak yerine ülkedeki başıbozuk durumdan istifade etmek yoluna gitmişler...
  • Seneler önce yaşadıklarımı paylaşmak isterim...

Aracım ile 30km/s hızla giderken bir çiçekliğe çıktım. Tamemen dalgınlığımla oldu olay. Arabadan indim, lastik sönmüş sandım, stepneyi takıp yola devam ettim. Hemen lastikçiye gittim. Adam jantı çevirmesi ile abi sen ne yaptın bu janta dedi ve jantın başına gittiğimde şok oldum. Jantın iç kısmına bakmadığım için fark etmemiştim ancak jant karpuz gibi yarılmıştı. Direk kazanın olduğu yere dönüp olayı resimledim. Opel kesinlikle bu olaylar sırasında yanımda ve yardımcı olmamıştır. Ta ki Genel müdürleri Özcan Keklik'e ulaşana kadar...

Gönderdiğim mail ve resimler aşağıda, daha sonrasında ise firma seferber olup sorunu çözmeye çalıştılar ancak beyan ile kasgoyu deldirip aracı tamir ettirdikten sonra. 1 ay arabasız kalacak zamanımda olmadığı için müşteri memuniyetinden diğer 3 jantı değiştirdiler.

quote:

Özcan Bey Merhaba,

Mail adresinizi bulmak için bilişim jargonunda kullanılan bounce yöntemini kullandığım için üzgünüm ancak; call centerınızdan daha yetkili bir isime ulaşmam gerekiyordu.

6 ay kadar önce kullanmakta olduğum Corsa C 1.7 2003 model aracımı satarak, Astra J 2013 Dizel satın aldım. 6 ay süre ile aracımı gayet keyifli ve memnun bir şekilde kullandım. Çok sık İstanbul - Ankara arası gidip gelirim. Bu süre içerisinde uçak tercihlerim çok acil bir işim çıkmadığı sürece minimuma indi ve 16.000km yol yaptım.

4 - 5 gün önce 20 ile 30 km/sa hız ile tamamen dalgınlıkla bir çiçekliğe çıktım. Çiçeklik normal bir kaldırım mesafesinden yüksek değildi ancak aracımın jantını dikey olarak iki parçaya ayırdı. Ve jantın yenilmesi neredeyse cetvelle çizilmiş kadar düzgündü. Bu yenilmenin budenli düzgün olması ne yazık ki yapısal bir bozukluğu işaret etmektedir. Özellikle aracın lastiği, ön takımı hiç bir hasar almadan jant bu şekilde oluyorsa daha düşündürücü oluyor.

Ancak call center çalışanlarınıza ve bayinize ne yazık ki bu durumu açıklayamadım veya onlar anlamamakta çok israr ettiler. Opel Türkiye çalışanları dahil benimle ilgilenmediler. Arayacağız, araştırıyoruz demelerine rağmen bir kez olsun geri dönüş alamadım.

Bahsettiğim Corsa model aracımda replika jantlar ile bundan daha yüksek hızlarda çukurlara girdiğim oldu ama jantım hiç bir zaman bu şekilde hasar almadı.

50bin tl den fazla ödediğim ve canımı teslim ettiğim, zaman zaman otobanda yüksek hızlara çıktığım aracımda böyle basit bir darbe ile bu şekilde yenilme görmek ve akabinde ciddiye alınmamak çok üzücü. Eğer bu kusur otobanda başıma gelse şuan size bu maili yazamıyor olacaktım. Bunu düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor inanın bana.

Aracımda oluşan hasar toplamda 600TL. Hiç bir zaman bu paranın derdine düşmedim. Zaten aracımda kasgo mevcut buna rağmen hasarımı cebimden karşılıyorum. Ancak Opel Türkiye'den daha ciddi bir cevap bekliyorum.

Bir jant bu şekilde nasıl yenilebilir, Hasar sadece darbe alan yerde olsa anlayışla karşılayabilirim. Sizde mühendissiniz ne dediğimi anlayabileceğinizi düşünüyorum ancak buradaki yenilme bir hat boyunca ve çok düzgündür.

silinsin
    silinsin
    silinsin

• yetkili servisler de böyle yaparsa biz nereye kime güveneceğiz artık arkadaş. hiç opel im olmamıştı daha da olmaz artık en azından Türkiye'de
  • Sosyal Medya buyuk guc , olmasa ezilen magduriyetiyle kalırdı.
    Burada Firmaya hic hak bulmuyorum tamamen suclu oldugunu dusunuyorum.Biraz garibansan biraz da ugrasmak istemezsen tepene binerler.
    Maalesef esnafların belli bir kesimi boyle biz de magdur olduk.Ekspertizi mahkemeye verecektik.Usta rapor vermem dedi,rektifiyeci vermem dedi.Sineye cektik.
    Yedek Parcacı fiyat degismez dedi.Sonra abi kullanmaycaksan fatura vermeyeyim dedi.

Burada eger bu kadar buyuk bir tepki olmasa ve bu insan da ugrasmak istemese haklı oldugu halde magdur olurdu.Yetkili Satıcı da olayı farklı aksettirmeye devam ederdi.
    Bu Hanımefendi sonuna kadar gitsin.
  • Şu olayda bayiyi suçlamayın diyenlerin aracı serviste kaza yapar umarım, zira yetkili bayi elemanı hakkın "olur öyle arada yeaa" diye bir görüş açısına sahip. Opel TR yi arayınca bayi ile çözün sorununuzu bizlik bir şey yok diyorlar. Türkiye'de adalet sistemi süper işlediği için mahkeme elbette 1-2 haftada çözülür. Şu olayı bile savunacak kafalar bugünün Türkiye'sinde hangi yönde olduğunu belli ediyor zaten.
  • ozfidelio O kullanıcısına yanıt
    Aracın hacizli olması araç sahibinin maduriyetini gidermeye engel değil. Normal şartlarda aracın bayi tarafından hasarlı halde satın alınması ve o aracın hasarsız bedelinin en üst kondisyondaki muadilinin hak ettiği değer üzerinden ödemesinin araç sahibine yapılması gerekir. Yani aracın 40.000 ile 45.000 arası piyasası varsa araç sahibine 45.000 TL ödenmelidir. Artık böyle bir durumda aracın kilometresi şu kadar, daha önceden işlemleri bunlar vs konuşulmaz. Hiçbir şekilde olmaması gereken bir sıkıntı yaşanmış ve bu sıkıntının hiçbir noktasında araç sahibinin aracını güvenerek yetkili servise telim etmekten başka kabahati yok.

Madem araç hacizli olduğu için satışı verilemiyor o zaman geriye iki yol kalıyor.

Birincisi seçenek araç en mükemmel şekilde onarılır araç sahibine teslim edilir. Onarım esnasında da araç sahibine ister şirket bünyesinden isterse de ödemeleri Gürses Opel tarafından karşılanmak kaydıyla kiralık araç temin edilir. Onarım nedeniyle oluşan değer kaybı da üçe beşe bakmadan araç sahibine ödenir.

İkincisi araç hurdaya çıkarılır, mahkemeden bilirkişi istenerek aracın hurda bedeli belirlenir, hurda bedeli düşüldükten sonra kalan miktar yine araç için olabilecek en yüksek kondisyondaki benzerinin değeri üzerinden araç sahibine ödenir.

Burada araç sahibinden daha çok GÜRSES OPEL kabahatlidir.

• Elemanın hem alkol alıp milletin arabasını pert etsin hemde artistlik yapsin. Yazdım bu servisi kenara. Yakınımda gidecek olan varsa engel olurum en azından.

• malesef tamire verilen araba telefon vb. tüm kişisel eşyalar kullanılıyor
  • Allah kimseye böyle olayları yaşatmasın, böyle olaylar o kadar tehlikeli insanı katil edebilir.Benim gibi öfke kontrol problemi olan arkadaşlar böyle bir olayda ya katil olur yada hastenelik
  • Haciz rehin vekalet mekalet.

Ben bilmem aga.

Bu araba alkollü ehliyetsiz servis görevlisi tarafından mesai saati dışında en az 115 km alınıp kullanılmış mı?

Kullanılmış.

Kaza yapmış mı?

Yapmış.

Bitmiştir.

Çarpılan arabanın masrafını da..

Çarpan arabanın masrafını da..

Elemanının yaptığı hatayı da..

Değer kaybını da..

Manevi mağduriyetin karşılığını da..

Maddi mağduriyetin karşılığını da...

Ö de ye cek sin..

İster naz hanıma öde. İster aracın üstüne kayıtlı olduğu şirkete öde, ister bana öde.

Sonra da ayrıca hem naz hanımdan hem çarpılan insignia sürücüsünden hem kamuoyundan özür dileyeceksin.

İşin tek bir boyutu var o da senin elemanının size emanet edilmiş arabayı alıp alemlere gitmesi. Ve alkollü kaza yapması.

İşin burası sanki üstünde durulmaya gerek olmayan yan olaymış gibi geçiştiriliyor yahu.

Adamın milletin arabasını alıp alemlere akmasaydı kaza yapmasaydı da sen de el alemin rehinli arabasıyla uğraşmak zorunda kalmasaydın.

• Suan 2012 opel astra sedan siyah 1.6 easytronic kullaniyorum yemin ediyorum suan icimden arabayi satmak araba maraba almamak geldi sıfır guvence arabamiz sadece allaha emanet gidiyo demek ki suraya bak ya park halindeyken gelip bi cizseler servise gotursek arabayi pert olarak geri alicaz demek ki isin dahada sinir bozucu tarafi opel turkiyenin yaptiklari san ki yedigi halti ortmek icin size 0 araba verseler zararinizi karsilasalar karsi tarafin zararini odeseler 600 bin lira harcasalar sanki opel kapanicak ustelik hala o haysiyetsiz servise yetki verebiliyorlar su olaylar avrupanin(gercek avrupadan bahsediyorum su almanya ile baslayan yunanistanla biten hani bizi bir turlu almadiklari) herhangi bir yerinde yasansa ki cok dusuk bir ihtimal diyelim ki oldu opeli gömüp uzerine toprak atarlardi.

• Oha rezillige bak opel turkiyede oturup.bunlari izliyor oylemi

• arabada haciz yok 12 bin tl rehin var , arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin.
  • kardeş çok tamirhaneler var sanayide milyarlık hasarı kendi karşılayan helal lokmasına haram bulaştırmayan, bu şerefsiz haysiyetsiz ırz düşmanlarının kafasını gözünü kıracaksın 3 ay hastaneden çıkamayacak, olay bu kadar basit.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.