Şimdi Ara

silinsin (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
6
Favori
24.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbulur

quote:

Orijinalden alıntı: ozfidelio

quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Aracın hacizli olması araç sahibinin maduriyetini gidermeye engel değil. Normal şartlarda aracın bayi tarafından hasarlı halde satın alınması ve o aracın hasarsız bedelinin en üst kondisyondaki muadilinin hak ettiği değer üzerinden ödemesinin araç sahibine yapılması gerekir. Yani aracın 40.000 ile 45.000 arası piyasası varsa araç sahibine 45.000 TL ödenmelidir. Artık böyle bir durumda aracın kilometresi şu kadar, daha önceden işlemleri bunlar vs konuşulmaz. Hiçbir şekilde olmaması gereken bir sıkıntı yaşanmış ve bu sıkıntının hiçbir noktasında araç sahibinin aracını güvenerek yetkili servise telim etmekten başka kabahati yok.

Madem araç hacizli olduğu için satışı verilemiyor o zaman geriye iki yol kalıyor.

Birincisi seçenek araç en mükemmel şekilde onarılır araç sahibine teslim edilir. Onarım esnasında da araç sahibine ister şirket bünyesinden isterse de ödemeleri Gürses Opel tarafından karşılanmak kaydıyla kiralık araç temin edilir. Onarım nedeniyle oluşan değer kaybı da üçe beşe bakmadan araç sahibine ödenir.

İkincisi araç hurdaya çıkarılır, mahkemeden bilirkişi istenerek aracın hurda bedeli belirlenir, hurda bedeli düşüldükten sonra kalan miktar yine araç için olabilecek en yüksek kondisyondaki benzerinin değeri üzerinden araç sahibine ödenir.

Burada araç sahibinden daha çok GÜRSES OPEL kabahatlidir.

Hocam sen ikisinide okudun ve anladında bana bunumu yazdın?

Bunların çoğunu Gürses YAPTIK diyor zaten kadının sorunu borçlar KANUNUNA GÖRE bu araç üzerinden parasını tahsil edemeyeceği için muhtemelen AÇIKTAN PARA İSTİYOR sen şirket olsan verirmiydin? verdin diyelim yarın aracın GERÇEK SAHİBİ bu para benim hakkımdı derse en basitinden ne yapacaksın?

Hayır ben türk güruhu olarak anlıyorum sizi hayatımız hukuksuzlukla geçtiği için hukuk sözkonusu oldumu sallıyorsunuzda bu olay mahkemeye gitse bile bu kadın para alamaz, bu araçtan parasını alacak tek kişi aracın GERÇEK SAHİBİ. Vekaletle araç tahsisi diye bir yöntem YOK.

Kurumsal firmaya yakışmayan Kardeşler Oto Tamirhanesi mantığıyla iş yaparsan dile düşer rezil kepaze olursun Gürsel Opel.

Orada burada laf yarıştırmak yerine aracın sahibine resmi olarak müşterinin yaşadığı maduriyeti fazlasıyla giderecek ve üzerinde yük bırakmayacak bir teklif sundu mu Gürses Opel? HAYIR.

Yapması gereken noter aracılığıyla resmi olarak teklifini ihtarname şeklinde göndermekti. Diyecekti ki; isizn aracınızın satılıklar arasında değeri en düşük şu kadar, en yüksek bu kadar. Hatta o satılık ilanlarını noterden yolladığı resmi ihtarname teklifine ekleyecekti. Biz sizin aracınızı satılıktaki en yüksek değer olan örneğin 50.000 TL'nin %20 fazlasıyla alıyoruz size 60.000 ödemeye hazırız demeliydi.

Aracınız üzerindeki haciz şerhini kaldıramamanız durumunda da aracınızı en mükemmel şekliyle onarıp size değer kaybı olarak aracınızın satılık ilanları arasında en yüksek değeri üzerinden %30 değer düşüklüğü tazminatı ödemeye hazırız demeliydi.

Kaza ile ilgili hukuki tüm cezalar ve otopark, çekici vs gibi masraflar tarafımızca ödenecek size herhangi bir sıkıntı yaşatılmayacak demeliydi.

Araçsız kaldığınız süre içerisinde şirketimizden xxxx araç tarafınıza tahsis edilmiştir yada xxxx şirketinden size aracınızın onarımda kaldığı süre boyunca araç kiralanmıştır aracı ister kiralama şirketinden isterseniz plazamıza gelerek alabilirsiniz denmeliydi.

Tüm bunlar noter aracılığıyla resmi yazı yani ihtarname olarak yollanıp resmi olarak yine noterden cevap istenmeliydi. Ancak kendini kurumsal sanan ve basit tamirhane veya çok küçük esnaf mantığıyla hareket eden Gürses Opel bunların hiçbirini ortaya koyamıyor.
    Kendi yada eşi veya dostu vasıtasıyla sosyal medyadan laf yetiştiriyor. Opel Türkiye deseniz zaten ayrı bir alem, o bayi Opel'i temsil ediyor. Markayı ve olayı bu seviyeye getirdiği için kurumsallıktan ve markayı layığı ile temsil yetkisinden çok uzak olan Gürses Opel bayii Opel Türkiye, yada Opel AG tarafından en ağır yaptırımla cezalandırılmalıdır.

Ben buna cevap yazmam hocam aynı şeyleri yazıyorsun iyi forumlar sana.

• Çüşş bu nasıl bir hareket ya.

Şirketin açıklaması kabahatinden daha beter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RitueL

arabada haciz yok 12 bin tl rehin var , arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin.

O zaman daha kolay Gürses Opel yazılı anlaşma yapar araç sahibinden vekalet alır, yukarıda yazdığım şartlarda ödemesini 12.000 TL eksik olarak araç sahibine yada araç sahibinin vekaletle yetkili kıldığı kişiye yapar.

Gürses Opel 12.000 TL'yi ilgili yere öder, aracın üzerindeki rehin şerhini kaldırır ve ondan sonra isterse kendi üzerine devrini alır, aracı onarır satar, ister aracı hasarlı halde olduğu gibi satar, isterse de aracı hurdaya çıkarır orasını kendi bilir.

Böylesine bir rezaletin yaşandığı, Opel marka imajını ve kendi imajını yerle bir edecek durumda ikinin üçün hesabını yapmak kadar ahmakça bir davranış olamaz.
  • konuyu yukarıda tutalım arkadaşlar.
    ibretlik bir olay.
  • Nasıl müşteri kaybedilir?

-Opel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende odak tan dert yanardım birde meğer daha beterleri varmış :)
  • Satışlar fena düşecek.

• Opel Almanya bu isi halleder. Aslinda olay o kadar basit ki. Tek sey var. Calisan kaza yapmis ustune alkollu. daha ne olsun. Carpilan aracta opel marka. ibretlik gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satislar dusecek diyenler var. turkiyedr kac kisi olayi biliyor bilmem ama satis duserse suanki zaman diliminde alicaklar biraz kararsiz kalir. olay unutulur devam edilir satislar. Gercekci olalim. Bu millet neleri unutuyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okurken kanım kaynadı oofff tam benlik iş.
    hepsini hukiki olarak sürüm sürüm süründürecek bir olayak keyif ile yapıp keyif ile takp ederdim.
    bu şekilde ticaret hitabi olan isanlardan nefret ediyorum . ve acı çekmelerini diliyorum ve elimden geleni yaparım.
  • O bu degil de içkili ve ehliyetsiz araba kullanan şahısa ne oldu? hapse girdi mi ceza aldı mı merak ettim... hemde ehliyetini alkolden kaptırmış birisi olarak ikinci kez sucu işlemekten ne biliyim iyi bir ceza alması gerekir diye biliyorum.

opel üstüne düşenleri yaptıgını söylüyor. naz ise yetkili degilken yetkili benim diye firmaya yükleniyor. arabayı naz hanım kullanınca madur olan da kendisi olmuş kandırılan da.
    1- gürses sen nasıl firmasın ki iş ciddiyete binince yetkili degilsin diye naz hanımı köşeye atıyorsun. en başta sen yetkili degilsin diye hic muhattap olmayacaktın. telefondan mesajlaşmalar vs... komik durum.
    2- arabayı nasıl sen ehliyeti vs olmayan birisine teslim edersin...
    3- sigorta şirketi ile bayi aynı isimde aynı kişilere ait galiba birisi sucluysa zaten digeri de suclu durumda.
    4- fazla para isteme olayına gelince araba üzerinden yapılmalıydı evet üst model ne bileyim sıfır verilir gerekeni de budur ama elden ya da ne bileyim al sana para diye kimse vermez...
    5- TEKRAR EDİYORUM. ALKOLLU KAZA YAPAN ELEMANA NE OLDU??? cok merak ediyorum aramızda katil olma ihtimali yüksek birisi dolanıyor ve burada o isme ne yapıldı ne ceza kesildi nasıl sonuclandı...

• konuyu aktif tutalım mağdur arkadaşa destek verelim rezilliği telafi etsin opel
  • Burda bazı dengesizler gelip firmayı savunmaya kalkmış. Yok naz hanım vekaleten almışta , satışını yapamazmışta , araç rehinmişte vs diye laf söylemeye çalışıyorlar.
    Siz ne yapacaksınız kardeşim , sahibi kim , rehinlimi değilmi vs durumu. Kendiniz aynı duruma düşerseniz ben görürüm sizi.
    Eleman tam 8 gün önce tamiri bitmiş araçla geziyor ve alkollü bir şekilde pert ediyor. Bunun başka bir açıklaması olamaz. %100 firma suçludur. Elin ückağıtçılarını savunacak değilim. Neyi hakediyorlarsa onu bulsunlar. İnşallah bu olay tüketicinin lehine çözülür.
  • Kadın 90 bin TL istemiş. Bunlar da salak gibi kabul etmemisler. Ulan olayın maddi tarafını birak bir de manevi tarafı var. Kadını uğraştırmışsınız bir sürü, ustune yalan söylemissiniz, emanete ihanet etmissiniz, hala 3 ün 5 in hesabını yapıyorsunuz. Adamlardaki rahata bak. Başkası olsa bu rezaletin duyulmaması için kadının altına sıfır insignia çeker bir de ustune hediyeler boğardı.

• Birincisi opel'i haklı gören davardır. Kesin ve net. Sosyal medya hesabından müşterisine tek bir özür dahi dilenmemiştir.
    Sanki servise bırakılan aracın personel tarafından kullanılması ( ayrıca personel kaza anında ehliyetini ibraz edememiş, adamın ehliyeti belki hiç yoktu, belki alkolden kaptırdı. Sen ehliyetsiz çalışana nasıl araba emanet edersin) personelin bu arabahı alıp 1 hafta kullanması, alkollü şekilde başka arabaya çarpması, firmanın bundan müşterinin takibiyle haberi olması.

Olaylara gel. Firma haberi olduktan sonra mecburen ödemeleri yapıyor. Bakın bu lütuf değil zafen yapması gereken. Film burada kopuyor.

Kaza mağduru diğer araç sahibine sen değer kaybı için
    Bizi dava edemezsin. Araç sahibiyle muhattapsın biz onla anlaştık deniyor.

Kadınla resmi olarak sözleşme imzalamaya yanaşmıyor. Kadının vekaleti zaten var. firmada bazı kendini zeki sanan çakallar işi yokuşa sürüyor. Savunmalarıysa araç başkasının üzerine sen çekil aradan demek. Kadın açık açık aldığım araç sahibi bana borçlu siz bana ödeyin diyor. Rehin bedeli 12000 lira kaldırayım diyor ama firma bunu duyunca çakallıklara devam ediyor. Amaç kadını mağdur etmek işi, aracın sahibi gözüken insanla ucuza kapatmak.

Son açıklamaları zaten komedi. Biz toplantı ayarladık saat 17:00 da ama karşı taraf işin sosyal medyaya yansımasıyla toplantıya iştirak etmedi.

Ya ne olacağdıı? Zaten dava etse maddi,manevi, adli olarak istediğini alacak bu kesin ve net.
    Eğer olay ekşi sözlük sayesinde sosyal medyada duyulmasa bugün yapacakları toplantıda kadını borçlu bile çıkarırdı bunlar.

Ayrıca sürekli Kadını, isimlerini karaladıkları için dava etmekle tehdit etmeleri için başka bombası.
    Ulen her hak arayan müşterine sen bizim ismimiz karayalamazsın demek nedir?
    Karalanacak ismi siz bırakmamışsınız zaten.

• Opel Türkiye'ye şikayet ettim :)

• böyle insanları pıçahlamak suç olmamalı

• benzer bi olayda arkadasimin basina geldi. servis parca caldi motordanolay mahkemede o yuzden yazmamaliyimnsanirim

• Biz böyle bir süreci araba ile olmasa da bizim için maddi manevi çok değer taşıyan bir bilişim ürünüyle yaşamıştık. Türkiye ayağı işi olabildiğince yokuşa sürmüştü. En sonunda bu mağduriyeti yaratan uluslararası şirketin ceo cfo artık ne bulduysak tepedeki adamlara mail attık kanıtlarla. 24 saat geçmeden Türkiye temsilcisi arayıp yarım saat özür diledi, 4 gün sonra falan da ürünün en üst modeli gene yarım saat süren özürler eşliğinde teslim edildi.

Bu işi servisle, Türkiye ayağıyla falan dava etmeden çile çekmeden halledebilmek imkansız. Karşılarında Siz bizim yıllara ve hayvani bütçelere dayanan saygınlığımızı nasıl lekelersiniz ile başlayıp sayıp söven birileri olmadığı ya da iş oraya kadar gitmez diye bekledikleri için böyle rahatlar.

Opel o arabanın her bir parçasını bu olayda kusuru bulunanlara tek tek monte eder, etmelidir.

• Rezalete bak yav...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.