Şimdi Ara

Silkeleme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracim 2006 model vito
    ozellikle bozuk ve kopru gibi baglanti yollarinda arac onunde ozellikle silkeleme yapiyor,pati ceker gibi yola tutunmaya calisiyor,ne gibi bir problem var anlamadim,ilk defa goruyorum,bilgisi olan arkadaslar cevap yazarsa cok sevirinirim,on bilgi olsun diye cevaplariniza gore servise gostericem

simdiden tesekkur ederim

• pati çeker gibi dediğinize göre, debriyaj balatası bitik ve kaçırıyor;
    debriyaj balata değişimi gerekiyor, gibi gözüküyor anlattıklarınızdan..
  • merhaba

debriyaja basmadanda bu dediginiz olabilirmi?normal giderken problem oluyor

yolda giderken dedigim.gibi yol problemlerinde boyle.bir sikinti oluyor,yola tutunmak icin sanki arac ekstra bir islem yapiyormus gibi silkeliyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellbooster -- 28 Kasım 2018; 14:3:36 >
  • hellbooster H kullanıcısına yanıt
    evet balata sıyırıyorsa debriyaja basmaksızın bu durum pektabi olabilir..
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    aracta ne degismesi gerekir? debriyaj balatasimi?

birde giderken arac cok yavasladiginda,stop etmesin diye 1 e takmam gerekiyor ve 1 e gecmiyor,ancak cok sert geciyor

bi kac sefer de debriyaja bastigimda sirang diye teneke sesi gibi ses duydum,devriyaja tam bastigima eminim,

yanitlariniz icin cok ama.cok tesekkur ederim
  • hellbooster H kullanıcısına yanıt
    tekrar merhaba

anlattıklarınızdan debriyaj balatası değişimi gerekiyor sonucu çıkıyor, ustasına götürün o kesin teşhis koyar.
    vites kutusu (Şanzıman yağı) da değiştirin, yağ 75w90 aralığında herhangi bir değerde vites kutusu yağı (PO petrol ofisi ben öneririm; total, mobil, castrol, elf hepsi olur) 80-90 TL, balata 500 TL - 1.250 TL, işçilik 350 TL normal fiyatlardır.

Pati çekiyor gibi dediğiniz sıyırma yaptığı zamanlarda gaza yüklenmeyin, gazı azaltın, sıyırma yapmasın, pati çeliyr dediğiniz zamanlarda hem debriyaj balatasını hem karşılığı volanı bozuyor, kaçırma yaptığı sürede acayip ısı çıkıyor bu parçaları kavuruyor, özelliği yitiyor malzemenin.

gaz vermeyerek idare etseniz de eninde sonunda dik bir yokuşta kalırsınız bu servisi yaptırmaz hep ötelerseniz. Araç yürümez en sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 29 Kasım 2018; 7:34:26 >
  • iyigun kullanıcısına yanıt
    hocam beni bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim

servis icin iyi diye duydugum bi ozel servis var,birde yakinimda yeni acilan yetkili servis var,secim yapsaniz hangisi daha mantiklidir?
  • hocam merhaba yetkili servise gittim,herha gibir problem yok dediler,amortisorler eskidigi icin tekerler bosta kaliyor ve esp devreye girip pati cekiyor ve silkeleme yapiyor olabilir dendi,sizin gorusunuz nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.