Şimdi Ara

SilkRoadda Dolandırıcılara Karşı Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. size insanların nasıl dolandırıldığını ve korunma yollarını anlatmaya çalışacağım.

PARTİ YOLUYLA KANDIRMA

oyunda size bir parti teklifi geldiğinde çıkan pancerenin birinci kutusunda 'exp auta share ( expleri paylaş )' yada 'exp distribution ( expleri paylaşma )' yazar. buraya kadar herşey normal. gelelim ikinci kutuya... orada da genelde 'ıtem distribution (itemleri paylaşma) yazar. ama bazı uyanıklar size 'item auto share ( itemleri paylaş )' yazan parti istekleri gönderebilirler. tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum, ama bu şekilde hırsızlık yapıyorlar.

bu şekilde yapılan hırsızlıklar alanında en tecrübeli olan arkadaş bir türk. oyundaki adı texas ve bir arkadaş grubu var. (hırsız grubu diyelim)

DEĞİŞ - TOKUŞ YÖNTEMİ İLE KANDIRMA

o malı koyar, siz parayı koyarsınız, siz confirm tuşuna basarsınız, o el çabukluğuyla itemi geri alıp confirm tuşuna basar. approveye basmadan önce dikkatli bakmazsanız paracıklarınız uçaar gide.

bu alanda en kıdemli türk arkadaşlarımız _TR_HUNTER_TR ve solucan. solucanın bir özelliği kazıkladığı arkadaşlara 'almanca' küfür etmesi.

KERVANA ÇIK ABİ!! İSTERSEN 3 YILDIZLI ÇIK BEN 50 LEVELİM SENİ KORURUM!! YÖNTEMİ İLE KANDIRMA

bu tamamen salakları kandırmaya yönelik bir eylemdir. ona güvenip 3 yıldızlı kervana çıkarsınız, ancak adam yarı yola gelmeden thief giysilerini çeker, malınızı alır ve gider. insaflıysa gitmeden önce sizi resler ki, peşinden kovalayın adamda eğlensin diye.

Allahtan şimdiye kadar sadece ikinci yöntemle kazık yedim onda da 25k gitti. ama canı yanan çoook.. hiç olmazsa sizinki yanmasın.

-konu mesajlarında bildiklerinizi anlatmanız rica olunur-

>>>Alıntıdır.<<<

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackStyle#8482; -- 29 Ocak 2007; 10:09:59 >

• alıntı yazsaydın daha güsel olurdu ama emeğe saygı saol :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackStyle#8482;

merhaba arkadaşlar. size insanların nasıl dolandırıldığını ve korunma yollarını anlatmaya çalışacağım.

PARTİ YOLUYLA KANDIRMA

oyunda size bir parti teklifi geldiğinde çıkan pancerenin birinci kutusunda 'exp auta share ( expleri paylaş )' yada 'exp distribution ( expleri paylaşma )' yazar. buraya kadar herşey normal. gelelim ikinci kutuya... orada da genelde 'ıtem distribution (itemleri paylaşma) yazar. ama bazı uyanıklar size 'item auto share ( itemleri paylaş )' yazan parti istekleri gönderebilirler. tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum, ama bu şekilde hırsızlık yapıyorlar.

bu şekilde yapılan hırsızlıklar alanında en tecrübeli olan arkadaş bir türk. oyundaki adı texas ve bir arkadaş grubu var. (hırsız grubu diyelim)

o malı koyar, siz parayı koyarsınız, siz confirm tuşuna basarsınız, o el çabukluğuyla itemi geri alıp confirm tuşuna basar. approveye basmadan önce dikkatli bakmazsanız paracıklarınız uçaar gide.

bu alanda en kıdemli türk arkadaşlarımız _TR_HUNTER_TR ve solucan. solucanın bir özelliği kazıkladığı arkadaşlara 'almanca' küfür etmesi.

KERVANA ÇIK ABİ!! İSTERSEN 3 YILDIZLI ÇIK BEN 50 LEVELİM SENİ KORURUM!! YÖNTEMİ İLE KANDIRMA

bu tamamen salakları kandırmaya yönelik bir eylemdir. ona güvenip 3 yıldızlı kervana çıkarsınız, ancak adam yarı yola gelmeden thief giysilerini çeker, malınızı alır ve gider. insaflıysa gitmeden önce sizi resler ki, peşinden kovalayın adamda eğlensin diye.

Allahtan şimdiye kadar sadece ikinci yöntemle kazık yedim onda da 25k gitti. ama canı yanan çoook.. hiç olmazsa sizinki yanmasın.

Saol bilmeyenler öğrenmiş oldu

• buna ilave olarak silahınızı sos yapma vaadiyle sizi kandırıp silahınızı yere attırıyor ve kendi alıp gidiyo bunu daha çok yenibaşlayanlara ve ufak kardeşlerimize yapıyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: wicked_orijhan

alıntı yazsaydın daha güsel olurdu ama emeğe saygı saol :)

tamam düzeltim şimdi
  • Başka bir yol da stall açıp BOT sitesi var şuraya bilgilerinizi girin BOT gönderelim derler.

Gönderen arkadaşları da fena şekilde hallederler.

:)
  • Evet haklısınız bu sıralar babel serverında da çoğaldılar herkez diyo abi silahına +7 basıyım program var diyolar tabi alıyolar cevaplarınıda ya bide bunları Türklerin yapması acayibime gidiyo herzaman dediğim gibi burası Türkiye ne zaman ne olcağı belli olmuyo herkeze iyi oyunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet dün bana eldoradoda yaptılar onların maymunu benim kestiğim canavarın parasını alıyordu..
  • bugünde nasılsa anlamadım ama jangan'ın önünde özel mesajlaşma kısmında bi yazı belirdi vede ben o kadar şaşırdım ki.

yazı şöyleydi:

[GM] Gargamel: hi

fakat bunun arkasından bitanesi yanıma geldi ve bende ingilizce şeklinde 200K istedi ilk başta oha demeyi düşündüm ama ya gerçekse dedim

baktım biraz sustu speed dedi sonradan fiyatı en azından az para kaybı olsun olacaksa dedim 50K'ya kadar düşürdüm daha sonra tekrar altta

[GM] Gargamel: banned? or 200K?

yazdı bende yanına 50K yazdım ok dedi sonrada gitti.

yok yani bunu yazmamın nedeni o herife ben 50K verdim ama büyük bi ihtimal kazıklandım mı diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire_Mage -- 29 Ocak 2007; 17:20:12 >

• o adam gm deilmiş 1.. biz cok yapıoz guildde banlandın dioz falan.. bu durumda böle bi olay olursa mutlaka o gmxxxx den önce bir adamın nicki vardır:)) ve bazen de baskasının agzından konusurlar. bunu anlamanın yolu 2 tane. mesela kandıran kişşi A olsun. A kişisi B nin agzından konusacak diyelim.. siz mesajları okurken B nin üstünde Her zaman A kişinin yazdıkları vardır..

AHmet: asdasdaksnd
    Cihan : 10k pls
    AHmet: asdkaşkd
    Cihan: ver abi pls vb seklinde... bunu anlamanın dier bir yolu ise agzından konusulan kişinin nickine tıklayıp pm atmaktır. örnegin sekilde cihan ın agzından konusuluyor. siz emin olamadınız. Cihanın ismine tıklayıp pm atmayı deneyin. eger bunu gercekten cihan yazmışsa pm atabilrsiniz. ama baskası tarafından sizi kandırmak amacı ile yapılmışsa su sekilde gözükür:

"$ Cihan " yani $ dan sonra bosluk olmaması gerekirken boşluk vardır. bu durumda konusan cihan deil sizi kandırmaya calısan ahmettir. umarım yardımcı olur. zaten son durumda pm de atamazsınız(eger ahmet cihanın agzından yazıyorsa)

• quote:

Orjinalden alıntı: kanar_yam

o adam gm deilmiş 1.. biz cok yapıoz guildde banlandın dioz falan.. bu durumda böle bi olay olursa mutlaka o gmxxxx den önce bir adamın nicki vardır:)) ve bazen de baskasının agzından konusurlar. bunu anlamanın yolu 2 tane. mesela kandıran kişşi A olsun. A kişisi B nin agzından konusacak diyelim.. siz mesajları okurken B nin üstünde Her zaman A kişinin yazdıkları vardır..

AHmet: asdasdaksnd
    Cihan : 10k pls
    AHmet: asdkaşkd
    Cihan: ver abi pls vb seklinde... bunu anlamanın dier bir yolu ise agzından konusulan kişinin nickine tıklayıp pm atmaktır. örnegin sekilde cihan ın agzından konusuluyor. siz emin olamadınız. Cihanın ismine tıklayıp pm atmayı deneyin. eger bunu gercekten cihan yazmışsa pm atabilrsiniz. ama baskası tarafından sizi kandırmak amacı ile yapılmışsa su sekilde gözükür:

"$ Cihan " yani $ dan sonra bosluk olmaması gerekirken boşluk vardır. bu durumda konusan cihan deil sizi kandırmaya calısan ahmettir. umarım yardımcı olur. zaten son durumda pm de atamazsınız(eger ahmet cihanın agzından yazıyorsa)

kankama bak döktürmüş valla

• ben bi tane daha biliyom adam senden bişey alır para kasada der gidelim der sonra ben gitmeden bi at alayım der siz tabi saf saf olur dersizniz (veya zaten at vardır adamda)alır atı vınnnnnnnnn vay sizin halinize

veya adam seni sürekli öldürür ve para ister
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fire_Mage

bugünde nasılsa anlamadım ama jangan'ın önünde özel mesajlaşma kısmında bi yazı belirdi vede ben o kadar şaşırdım ki.

yazı şöyleydi:

[GM] Gargamel: hi

fakat bunun arkasından bitanesi yanıma geldi ve bende ingilizce şeklinde 200K istedi ilk başta oha demeyi düşündüm ama ya gerçekse dedim

baktım biraz sustu speed dedi sonradan fiyatı en azından az para kaybı olsun olacaksa dedim 50K'ya kadar düşürdüm daha sonra tekrar altta

[GM] Gargamel: banned? or 200K?

yazdı bende yanına 50K yazdım ok dedi sonrada gitti.

yok yani bunu yazmamın nedeni o herife ben 50K verdim ama büyük bi ihtimal kazıklandım mı diye düşündüm.

bir gm asla bır kullanıcıya gelıp suna para ver yada ıtem ver yoksa senı banlarım demez...:)))zaten o adama para verılecekse oyun gm ın elınde ne kadar ısterse verır herhalde yada + kac sılah ıstıyorsa verır :))))) way gargi baba bı sosun at suraya :)))
    bır cok forumda gordum bu sekılde aldatmaları.
    sakın sılahınıza +7 yapacagım bak uzzaktayım yere at...sonra partı....
    ben gm su adama şunları vermezssen char ın banlanır....
    her zaman konusulur,exc yapmayın her zaman stall kullanın ( gecen basıma gelen bı olay geneldn wtb gdf female dedı bırı gel dedım bende fıyatı konustuk stall actım exc dedı baska ıtemlerde verıcem dedı bende ok dedm :))) ama parayı yazdı sadece more ? dedım baktım beklıyor kapadım exc pencersısını gel dedım alacaksan stall dan al sonra bızım uyanık yok ben male bakıyordum demez mı :))) aklı sıra 0 ın bırını sılecek )
    işte sakın gelmeyın bu oyunlara....
    GMler sılahlara + basmaz,kullanıcıları rahatsız etmez....
    herkese ıyı oyunlar...

• walla kardesım bız onu genellıkle thıef olurken yapıoruz o party seklını ama hıc bı sorun olmuo sadece assada kıme hangı ıtem cıktıgı yazıo o kadar bunda bı srun yok bence sızce war mı?
  • valla hep oyle olmuyo konusmayı bildikten sonra adamı cozersin ben 5 yıldızlı kervan yaptım lvl 24 te koruyan lcl 36 atın can poyunu ve 10 k malezeme icin para verdi yolda bi kere yattım aha taklaya geldim dedim geldi kaldirdi toparladı gittik hatta bidaha apcaktim sisim var dedi (dah cok turk var onlarada yardım etmem gerke :D burası espirisi olsun)
  • arkadaşlar bu 2 yıldızlı mal al korucam diğenlere inanmayın. hunter ol öle gidelim deyin. ben bir oyuodum adamınbiri geldi bana 2 yıldız al die ısrar etti ben tamam dedim 2 yıldız alcam dedim. ama 1 yıldız aldım. sonra gidioz yolda janganın orda adama bi baktım theif olmuş arkamdan gelio dedim sen beni salak mı sandın dedim asıl sen salaksın dedim . bölelerine dikkat edin

• cok saolasın valla bu guzel olmus burda
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackStyle#8482;

merhaba arkadaşlar. size insanların nasıl dolandırıldığını ve korunma yollarını anlatmaya çalışacağım.

PARTİ YOLUYLA KANDIRMA

>>>Alıntıdır.<<<

valla be kardeş benim plan olympus 0oLoVeSo0 :))))))
    AMA İLK PARTİ YOLU YOK Bİ DE ADAMLARI BİRBİRİNE KATMA VAR TAKLİT YAZMA ONU BİLMİONUSSONRA POTCU ÖNÜ DEVE ÜSTÜ AT ÜSTÜ SAVAŞMA HİLE KAR LOVES İZ YANE

• Bi fotoğrafa almaya çalıştım fakat diğer konuşmaları çekemedim çünkü bunu yazdıktan sonra başka bi arkadaş habire yazdı ondan sadece burayı alabildim.

(hatalıysa resim çok özür diliyorum.)

http://img142.imageshack.us/img142/9879/sro2007012913121049nb9.jpg
  • alıntı yazmış zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.