dizi çok ağır gidiyor..kalan 2 szonda nasıl bitecekmiş anlamadım.. normalde kitaptan ağır spoiller içerir Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 10 Ocak 2025; 20:10:39 > |
Silo (2023) | Apple TV+ (12. sayfa)
-
-
S2B9
İşte bu bölüm müthişti. Çok sıkıcı muhabbetlerde vardı ama neyseki kısaydı onlar bu sefer. Hele son dakikalar. Muazzam.
Puanım 10/8.8
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok iyi bölümdü bence, Sezon finali ilk sezon olduğu gibi en iyi noktaya çıkacak gibi duruyor.
-
s02e09; güzel bölümdü de;
toplasan 3 bölüm seyredeceğiz diye 7 bölüm filler seyrettirdiler bu sezon.
-
Efsane dizi ya , hiç öyle ağır giden falan bir yani yok . kusursuz.
-
Dün başladım, yarın biter. Hayır ..dik yarışı diil amacım.
Ben çözdüm olayı... Bakın şöyle:
?
GNU
?
kernel
Founders
repo
Order
paket yöneticisi
Pact
man.man
Silo
OS
Jules
exception
Jahns
initd
Walker
sig*()
Meadows
fstab
Barnard
systemd
Janitors
firewall
Sims
taskkill
Down deep
lsscsi, sdparm, sg3
Knox
nftables
.
henüz algoritma çıkmadı karşıma.
-
7-8 çok ağırdı konuşmadan ibaretti 9ncü bölüm iyiydi son 10dk tatmin etti
-
2.sezonun bitmesini bekliyordum nihayet bitti. Bir oturuşta 4 bölüm izledim baya özlemişim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sezon finali efsane bitti.2. kitapada selamı çaktı..ben begendim sezon finalini şimdi bekle en az 1 yıl
-
Sezon finalleri konusunda çok iyi dizi cidden, Lakin son kısmı pek anlamadım kitap olaylarını bilmiyorum ama çok anlamsız geldi daha açıklayıcı ve vurucu bir şey beklerdim o son sahne yerine.
-
Bence güzel bir sezondu, kitapları okumadım ama okusam mı diye de düşünmüyor değilim. Sonraki sezon çoğunlukla olayların başlangıcını anlatacakmış sanırım, herhalde 2 yıl daha bekleriz gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawsford27 -- 17 Ocak 2025; 22:55:35 > -
ortalama bir sezondu benim için. bu sezon finali geçen sezon ki final kadar beklenti yaratmadı.
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.İran?!? WTF?!? Kitapta İran geçiyor mu? -
S2B10
Çoğu kısmı güzeldi bu finalin. Gerçi önceki sezonda neredeyse böyleydi. Bu sezon daha fazla sıkıcı-doldurma(filler) bölüm vardı. Gene meraklandırıcı birçok şeyi sezon finaline koymuşlar. Bazı karakterler çok iyiydi, oyunculuk hikayesi vesaire. Son 5 dakikada başka diziye geçtik sandım. 😅 Juliet'im çok güzeldi çok iyiydi yine. Hey Maşallah. Lakin şu Bernard ile yaşanan son sahne canımı sıktı. Yahu ne olacağını göstersenize, tam yükseldik sezon bitti. 😡 Herşey biraz fazla hızlı gerçekleşti son bölüme sıkıştırdıkları için. Bu kötüydü.
Beklemek istemeyenler için SİLO kitap serisinin evreninde dünyaya ne olduğunu açıklıyorum. Benim bildiğim kadarıyla. Ekleme, yanlışlama, düzeltme yapabilir daha sıkı takipçiler.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Nanoteknolojik robotlar yapıp insanlığın çoğunu öldürüyorlar. Siloların yapıldığı yerin yanındaki şehre nükleer atıyorlar, silolara girsin insanlar diye. Hepsini yapanlar aynı. Zehir dedikleri nano ölüm robotları. Silonun çevresi sadece bunlarla kaplı, kalan dünya temiz. Robotların ömrü bitsin diye bekleniyor. Hatta sadece silo çevresinde olmaları ya siloları yönetenler tarafından yapılıyor(insanlar kaçmasın diye) ya da robotların akıllı olmasından kaynaklıydı. Herşeyin amacı deney. Son olarak.
JULİET LİVES!
Puanım 10/7.9
Genel Puanım 10/7.7
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sezon finali iyidi. HARDCORE spoiler içerir.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.dizi kitaptan çok farklı gidiyor sims felan alayı gereksiz karakterler, nanobotlar evrimleşerek insanlığa bela oluyorlar bunlarda plan yapıyor insanlar siloya kaçıyor dünya da iyi nanobotlar tarafından temizleniyor normalde silo1 in yöneticilerinden thurman uyanması gerekirken donald yanlışlıkla uyanıp juliet ve lukas ile konuşması lazım. ayrıca silonun asıl amacı nanobotların insanlığı yok etmesinden 500 yıl sonra nanoteknoloji ve nükleer bilgiler olmadan e-day ile 50 silodan sadece 1i seçilerek diğerleri öldürülerek seçilen silo + silo 1 yönetimi + thurmanın diktatörlüğü ile insanlığı yeniden inşa etmek. (normalde amaç bu ama donald thurmanı öldürerek silo1 i yok ediyor) bütün siloları birbirine bağlayan tohum adında ortak nokta var. silonun etrafıda toz bulutuyla cevrili. toz bulutu dışında insan hariç kısmi yaşam var. gelelim diziye.. 552039 5 mayıs 2039, son sahne 2030ların başında geçiyor büyük ihtimal.. son sahneden anlayacağımız abd dirty bomb adında nükleer silahı iran atmış gibi kendisi atıyor. kurucular siloyu inşa ediyor. savaş çıkıyor(normalde savaş bile yok) insanlar siloya geçiyor 17. silo da insanlar dışarı çıktığı için değil dışarı çıkarken verilen gazdan ölüyorlar. juliette yangın elbisesiyle bernand ın üzerine atladı önümüzdeki sezon artık 2si borulardaki gazı ı devredışı bırakır ondan sonraki sezonda tohuma ulaşır dış dünyaya açılırlar. edit: dizi nasıl gidecek kestirmek zor normalde sadece silonun olduğu yere nükleer düşüyor insanlık nanobotlar tarafından yok ediliyor bu alengirli olur diye direk iran dünyayı yok etti de diyebilirler :) https://i.imgur.com/gLdmpox.jpeg nanobotlar sadece insanlığı yok etmeye programlı. ayrıca kitapta donald dizide daniel, thurman da kadın olacak büyük ihtimal. belki halendir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 18 Ocak 2025; 7:40:52 >
-
kitabınıza sokayım diyesim geldi kusura bakmayın. korkudan spoiler açamaz olduk izlediğimiz bölümle ilgili bile.
-
3bölüm üst üste izleyerek sezonu bitirdim
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.OHAAAAAAA diyorum. Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Simdi aklımda 2 soru var. finalde gördüğümüz sahne olaylardan önce mi geçiyor? Savaş patlak verip Siloları yapma sürecine girmeden hemen önce? Yoksa Silodakilerle paralel bir zamanda mı ilerliyor? bara giriş yaparken radyason taraması yapılıyor, bu biraz soru işareti bıraktı. Acayip merak içerisinde kaldım. Büyük ihtimalle flashback gördük olaylar patlak vermeden önce ama 2.dediğim doğruysa Silo'da yaşayanlar hangi bölgede yaşıyor ve barda geçen sahne hangi bölgede geçiyor? Aklıma gelen Bir diğer olasılık ama düşük bir olasılık; Silo bir çeşit deney mi? ve İşler kontrolden çıktığında Zehir salıp insanları öldürüyorlar mı? Aslında akla yatan en uygun seçenek son sahnenin henüz savaşın patlak vermeyip Siloların inşaa edilmediği zaman. Ama beni düşündüren şey ise bara girerken radyason taraması yapılması. ÖNEMLİ EDİT: Arkadaşlar Spoiler içerisinde eğer kitaptan yorum varsa öncesinde belirtin lütfen. Spoiler yiyeceğim diye yorumları açıp okuyamıyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 18 Ocak 2025; 21:17:25 >
-
Aslında yukarıdaki arkadaşlar kitaplar üzerinden yazmışlar yeterli cevabı alıyoruz bu şekilde, Lakin dizinin tadı kaçmasın istiyorsanız sevmiyorsanız kesinlikle okumayın.
Benim için çok sorun değil olayları bilmek daha iyi olduğu için okudum, O yüzden o son sahneyi pek beğenemedim daha net ve vurucu olabilirmiş böyle bir konuya göre.
-
Acayip merak ve ikilem içerisinde kaldım :D okusam mı okumasam mı diye.
Direkt kitapları alıp okuyasımda var. Dizi acayip bir yere gidecek gibi
-
İşte hocam sorun burada başlıyor diziyi beklersek en az 1.5 sene sonra ve kim bilir hangi bölümlerde doğru düzgün göreceğiz neler olduğunu büyük ihtimal ile aralara sıkıştırmaya başlayarak gösterirler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X