Aldigim en guzel haber tsk.. Kral gel artikkk soluksuz izleyelim yine.. En guzel yerinde bitti dizi Cok kaliteli yapim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Silo (2023) | Apple TV+ (8. sayfa)
-
-
Geçen yılın favori dizilerimden. Apple son yıllarda iyi işlere imza atıyor, ben çok memnunum arada bazen ortalama altı dizi de çıkarsa yine de izlettiriyor.
Yalnız Apple dizi ve film sektöründe daralma yapacak diye okudum. Netflix gibi izlenmiyormuş. Umarım kalite düşmez, kaliteli işlere imza atmaya devam eder. Birde altyazı gömülü olarak şekilde geliyor, altyazı derdi olmuyor.
-
apple harbi çok kaliteli diziler yapıyo ya. Boş dizisi çok yok. Netflix kadar izlenememe nedenleri netflix kadar yaygın değiller. nedenlerden biri olabilir.
Türkiye'ye gelse keşke. Netflix Dünya'da hemen hemen çoğu yerde hizmet veriyor
-
Şuan dizinin Türkiye hakları başka platformdamı hocam yoksa zorrentmi çekeceğiz? Ağustosta başlamayı düşünüyorum.
-
hocam sanırım trde resmi yayıncısı yok. Ben ilk sezonu zorrentten çekmiştim. 2yi de öyle yaparım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 29 Temmuz 2024; 13:58:13 > -
Dizipal yada diziyou benzeri yerlerde var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-Dizinin ikinci sezonu kasımda yayınlanacakmış, diziyi izleyip hikayenin tamamını merak edenler için amme hizmeti. 3 kitabı da okudum hikayeyyi genel hatlarıyla paylaşıyorum.
kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. apple diziyi çok güzel işlemiş. bakalım hikayeden sapmadan devam edecek mi ?
DİKKAT SPOİLER İÇERİR.
bütün kitaplarını okudum gerçekten efsaneviydi. ilk kitap ve ilk sezon olan silo da , şuanki günümüzde yaşanan olayları anlatıyor. neden silodalar burayı kim kurdu diye sorgulamanın yasak olduğu zamanlar. bir yandan silo içi başkanlık çatışmaları bir yandan polisin cinayeti araştırması sonucu elde ettiği görüntüler vs . ikinci kitapta siloların nasıl ve neden inşa edildiği anlatılıyor. ve inşa eden bir mühendisin gözünden anlatıyorlar. siloları inşa etmelerinin sebebi nano robotların dünyaya yayılması ve ülkelerin bu robotları birbirine karşı savaşmak için kullanması. nano robotlar insanlara havadan bulaşıp içine giriyor ve insanları öldürüyor. ülke başkanı bir mühendis grubuna siloları tasarlattırıyor ve evet bir tane değil birden fazla silo var. yanlış hatırlamıyosam 130 küsür tane olması lazımdı. bu silolardan birinde de yönetici silosu var. bu siloları tasarlayanlar arasından seçtikleri bazı isimleri uykuya yatırıp 6 aylık vardiyalarla diğer siloları yönetecek şekilde bi sistem geliştirmişler. işte ikinci kitapta da silolar nasıl kuruldu ve nasıl yönetiliyor bunları anlatıyorlar. tabiki bu diğer siloları yöneten ana siloda da çeşitli entrikalar olaylar oluyor onlarda çok sürükleyici olmuş.
ilk sezonun bitiminde polis olan kız beyaz kıyafetle silo dışına çıkıyor ama hiç bişey olmuyor çünkü aslında şimdiye kadar diğer insanlara giydirilen beyaz kıyafetler bilerek dayanıksız olması için tasarlandı ancak bu kızın arkadaşları kıyafetleri kaliteli olanlarla değiştirdiği için kız çemberden dışarı çıkıp gidiyor. ikinci ve üçüncü kitapta bu kız başka bir silo buluyor kapısı açık içindeki insanlar dışarı çıkmak için isyan edip kapıyı açmış ve ölmüş. bu kız o kapıdan içeri giriyor kapıyı kapatıyor ve mühürlüyor ardından ordkai insanlara ne olduğunu araştırıyor. içerde hala yaşayan bir kaç insan ve çocuk buluyor. makine dairesi en altta ve sular altında kalmış. su pompaları ile ordaki suyu boşaltıyor ve orda bir mnakine buluyor. bu makine zamanında siloları yaparken içeri yerleştirilmiş ve dışardaki hava nano robotlardan temizlenince bu makine ile yüzeye çıkabilsinler diye oraya bırakılmış. her siloda var bu makine. ve bu silolarda aslında birden fazla olmasının sebebi insanlar yüzyıllar boyunca siloda kalmak zorunda kaldırlarında en kötü 1 silo ayakta kalabilsin diye. diğerleri isyan edip delirip birbirini öldürürse tek silo ile insan soyu kurur diye. neyse efenim devam edelim. bu kız bu makine ile kendi asıl silosu ile bu yeni girdiği silo arasında tünel kazıyor. tabi geldiği siloda isyan çıkıyor bu kızı engellemeye çalışıyorlar bizi tehkliyeye atıyorsun diye. neyse velasıl kelam tüneli açıyo diğer taraftan insanlar geliyo siloya kendi arkadaşları felan. sonra bu makinanın aslında ne işe yaradığını keşfediyolar. bu makina dışarı çıkmak için. diğer ana siloda ( silolaları yöneten ana silo ) orda 6 aylık vardiyalarla çalışan insanlar aldıkları ilaçlar sonucu kendi kimliklerini unutuyolar ve başka birisi olduğunu düşünüyolar ve geçmişi hatırlamıyolar. siloları kuran tasarlayan mühendiste bunlardan biri. bu ilaçları içmiyo ve hafızası yerine geliyo bi yandan gidip savaş pilotu olan kardeşini derin uyykudan uyandırıyo bi yandan diğer silodaki kızla konuşuyo ve ona herşeyi anlatıyo. kitabın sonunda bu mühendis kız kardeşini ordan kurtarıyo. siloları kendine tasarlatan ülke başkanıyla çatışıyolar en sonundabu tüm siloyu havaya uçuruyo. kız kardeşini kaçıp kurtuluyor. diğer silodaki kız da o makine ile yer yüzüne çıkıyor. atmofer temiz her yer yemyeşil. sadece siloların çevresindeki hava kötü ve orda nano robotlar var. siloların etrafından uzaklaşmaya başlayınca her yer yemyeşil bi çevreye dönüşüyo. siloyu tasarlayan mühendisin kaçan kız kardeşi ile diğer silodaki makine ile yer yüzüne çıkan polis kız orda tanışıyolar. tabi kız yer yüzüne tek başına çıkmıyor. eski silosundaki arkadaşlarıını da yanına alıyo. sonuç olarak aslında dünya eski haline dönmüş ama kimsenin haberi yok. silodan kimse uzaklaşamdığı için hiç bişey gözükmüyo bilmiyolar. kitap burda bitiyo. mutlaka ama mutlaka kitabı okuyun
-
Kralsın hocam. İlk izledikten sonra her yerde Türkçe olarak tam genel hikayeyi, devamında ne olacağını aramıştım. Hiç bir yerde bulamadım. Şimdi buradan isteyen öğrenebilir. 😃
teşekkürler dostlar @demircibu
-
Okumadım ama yazdıklarını spoiler butonuyla gizlersen daha iyi olur.
Uyarı yazısı yazdım ama spoiler butonu olduğunu bilmiyordum hocam
Rica ederim hocam ne demek :)
3. Sezonun çekimlerinin Ekim ayında başlaması planlanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- sezon bittikten sonra Silo kitabına başladım. Apple gayet güzel işlemiş diziyi
Kitabı da okumanızı tavsite edeirm
-
-
Son1ay
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 14 Ekim 2024; 22:1:8 >
son 1 derken? kasımda geliyor hocam yanlış anladın galiba
-
Son 1 ay iste
o da doğru. sadece "son 1" deyince yarın geliyor gibi algıladım bende.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X