Şimdi Ara

Şimdi bunlardan hangisi Porya hangisi Bilya oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu porya bilyası mevzusunu anlamıyorum şimdi bu porya bilyası tek parça mı yoksa porya ayrı bilya ayrı bir şey mi? Ve daha ötesi... porya bilyası iki ayrı parçadan oluşuyor fakat değişince ikisi de değişmesi gereken bi parça mı soru işaretlerim var

Mesela bu resimde hangisi porya bilyası veya hangisi porya hangisi bilya?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Soldaki porya, sağdaki bilya. Ama ben civata ile takılan bilya ilk defa gördüm. Normalde mile sıkıca oturtulur.....

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda şu videodaki gibi uğultu varda direk porya bilyası olduğunu söylediler rotçuya gittim lastikleri döndürdü ön 2 porya bilyası arızalı. Fakat parça ararken önce civatayla takılan (yani sağdaki olan bilya) resmi çıkıyor. Bazılarında ise soldaki o tam daire beyblade gibi olan nesne de çıkıyor set olarak. O soldakide poryaymış. Değiştirenler hep sağdakini değiştirip geçiyormuş hocam yani bilyayı. Sadece bilyamı arızalı bilemiyorum böyle şeylerde set değiştirmek daha mantıklı değil mi?

Videodaki ses benim arabayla aynı. Hızlandıkça artıyor. Formula 1 motoru gibi ses çıkıyor cidden

https://www.youtube.com/watch?v=9n0q44GNlSs&feature=youtu.be

Ek not: İlk kez görüyorum demişsiniz civatayla takılan. Valla hocam söz konusu B8 kasa Audi olunca bu familyanın aktarma organları alt takımı dönemin rakipleri e90 ve w204 den bambaşka gerçekten. Arabanın alt takımı tam bir trigonometri problemi gibi. Audiyi şaşırtmaya devam ediyor

• Uğultu varsa bilya arızalıdır. Poryada hareketli bir parça yok. Genelde döküm olur. En fazla çatlar veya kırılır.... Belki yataklar aşınmıştır ama sökmeden bişey demek mümkün değil.

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Hocam internette yabancılar bilyayı yenisiyle değiştirip poryayı aynen kulllanıyolarmış. Poryanın en fazla paslandığını renginin attığını gördüm porya hareketli değilse set almaya gerek yok o halde?

Kırmızıyla işaretli alan

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

gerek yok bence ama en garantisi söküp bakmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benim 2009 jetta aracım var.

80 ve 120 ile giderken sağ tekerin ordan "vuuu vuuu vuuu" tarzı bir ses geliyor.

Lastiği değiştirdim düzelmedi. Poryadan mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    Eski lastik balans makinesi ile lastiği çevirtin belli olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilya denilen tekerlek rulmanı oluyor, porya ise bunun taşıyıcısı. Genelde takım olarak satılır ama bozulan rulman olur. Eğer rulman tek başına değiştirilebilir türden ise tornacıda değiştirirsiniz, değil ise komple değişir. Bu modelden modele değişir hepsinde rulmanı tek değiştiremezsin ustanıza sormanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi çok seviyorum engin araba bilgileriniz hep harika oldu zaten.

Sadece porya bilyasını değiştireceğim. Poryanın kendisi normal dönen sıradan bi metal parçasıymış anladım. Porya bilyası değiştirilip geçilir zaten keyifle araba yürümüyor ki

SKF markası düşünüyorum bilya rulman gibi ürünlerde 1 numara Aftermarketmiş sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.