Şimdi Ara

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
38
Favori
8.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Simit Sarayı Günlükleri* [İfşa][20.03.2015 Edit'i okuyunuz]

(En Son Oy Tarihi: 12.4.2018)
Giriş

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

quote:

Orijinalden alıntı: Uzuman

Hocam bende gece nöbetlerde bu saatlerde sizin yazılarınızı okuyorum, alışkanlık yaptı. Yazmaya devam edin

Ne guzel denk gelmiş işte zamanlamaya güldüm. Yazıyorum bir aksilik olmadıkça. okumanıza sevindim. Bu arada, meslek?

Hemşireyim

• Adaş soyadını merak ettim. Pmden atabilirsin. Konu süper .)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bende gece nöbetlerde bu saatlerde sizin yazılarınızı okuyorum, alışkanlık yaptı. Yazmaya devam edin

Ne guzel denk gelmiş işte zamanlamaya güldüm. Yazıyorum bir aksilik olmadıkça. okumanıza sevindim. Bu arada, meslek?

Hemşireyim

Hayırlı nöbetler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 11.02.2015 Çarşamba [Olağan]

Arkadaşlar bugün galiba bomboş geçti, az yazacağım. Ama belli olmaya da bilir.

Bugün tam vaktinde gittim. ccbb girer girmez nerde kaldın yavv gözlerim yollarda kaldı diye bi nara attı, halbuki tam vaktinde gelmişim. Erken de bile. Geç geldim sandım ben de. Giyindim alt üst verdiler yine gittim baktım bomboş iki kat da. Kar ve yağmur böyle etkiledi işte.

Bugün iş başlangıcında megacı kızı gördüm. Sevgilisi miydi neydi, pek takmadım. Akşam gene gördüm, o da megacı konseylerdi. Umurlarımda değiller.

Bugün bir çift vardı, ygs çalışıyorlardı. Ellerinde ösym çıktısı vardı, hangi yıl dedim. 2012 dedi. Efsane dedim. Konuştuk biraz sevgilisi çocuğun okuyormuş, kendisi tekrar kazanmak istiyordu. Hedeflerini falan sordum, konuştuk. Bikaç soru sordular, cevapladım. Öyle.

Bir çift geldi. Balkon tarafında yağmurdan üzerine sandalyeler koyduğpumuz masayı içeri çekti. Bana sormadan. Dedim çekmeseydiniz iyiydi dedim. Boşver falan dedi. Ayar oldum, kafalarına göre iş yapıyorlar.

Dün bilader diyen adam tekrar geldi. 2-3 bardak çay içtiler.

Bir masadan fuse tea arttı. Onu fondipledim. Ama buz gibiydi, aşırı soğuktu umarım hasta olmam. İç iç bitmedi.

Bugün muhabbetim olan vardiya müdürü beni çaycılığa geçirdi. Zaten biliyorum geçen yazki otelden falan. Biraz bulaşık yıkadım şey yaptım falan saat 11de tekrar yukarı çıktım.

Yukarıda yine bizim grup vardı. Geldiler kuruldular mekanlarına. Onları da seviyorum. Çayları getirdim, dedi ki ne ikram ediyorsun. Ne istiyorsun dedim. Ne getirirsen dedi. Dedim tamam geliyorum bekle. İndim aşağıya abi dedim benim hesaba yaz 8 tane kurabiye alıyorum falan dedim. Boşver onlar hep geliyorlar dedi. Götürdüm. Dedim ki arkadaşlığınızı çok beğeniyorum falan dedim birbirinize sıkı sıkı sarılın, kopmayın dedim. İyi çocuklar hepsi çalışıyorlar iş çıkışı geliyorlar ortam şenleniyor. Teşekkür ettiler biraz muhabbet ettik sevdirdim kendimi. Çağırdılar yanlarına, gel artık sen de bir kardeşimizsin falan dediler.

Aşağıya indim, biraz da orada konuşarak zaman geçirdim. Zaten 12-1 arası bizim din-siyaset saatimiz. Bir de dedikodu. İş yeri sahibinin babasının ne kadar dedikoducu olduğunu öğrendim. Oğlununsa aksine babası gibi olmadığını öğrendim. Neyse ki sadece oğlu patron. Babası çıkıntı.

Bir müşteri geldi, bizim psikopat abi onu karşıladı getirdi kafeye kadar. Adam çıkışta getirdiği için sırf gözümün önünde 40 lira verdi çıkarıp. Şaştım kaldım. Bahşişe bak...

Toparladık dükkanı 6 kişi çay içtik muhabbet ettik. Çıkışta da kasacı abinin motora önce 3 kişi bindik, sonra o getirdi beni yurda kadar. Her gün bizim okulun oradan da geçiyormuş onu öğrendim. Dönerim artık yeri geldiğinde.

Bugünüm kısaca böyleydi arkadaşlar, hayırlı geceler.

• Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir konudur bağımlısı oldum her gün girip bakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Bu nasıl bir konudur bağımlısı oldum her gün girip bakıyorum

Bence güncel olması sizleri çekiyor. Okuduğunuzda da keyif alıp eğleniyorsanız bir kaç nebze verdiğim mesajları alıyorsanız ne mutlu bana.

Hatta ve hatta ilk günden itibaren okuyan insanları kafeye çağırıp çay bile ısmarlayabilirim bir teşekkür nebzesinde ve tüm olayların geçtiği efsane "üst kat"a. Şimdi geldi aklıma, güzel bir hatıra olur ben ve diğerleri için.

• Yeni favorim bu konu. Her gece buradayim.

• Yine nöbet yine ben

• Gülen kız tekrar geldi beyler ama 15 dakika sonra kalktılar bu sefer arkadaşı vardı. Ve yine güldü, ben de güldüm tabii. Gülümseme diyelim aslında.

• Arkadaşlar geç kaldım, dizidir, süperkahraman filmi konularındaki muhabbetler falan kaçırırrsam kötü oluyor onları okudum.

Başlıyorum

Edit: Rüyalarıma giriyor artık iş yeri falan. Yorgun uyanıyorum falan. Rüya görmeyen ben, artık rüya görmeye başladım. Onlar da iş yeriyle alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfer Rosa -- 13 Şubat 2015; 3:18:51 >
  • 12.02.2015 Perşembe [Bahşiş:Çakmak]

Merhabalar, bugün işe geç gittim. Kendi öküzlüğümden hep. 2:15'te otobüse binmem gerekirken 1:50'de kahvaltı yapıyordum. Yav çok değişik yaşıyorum, 1 saatte rahat rahat yapılacak işi 15 dakikaya sığdırmaya çalışıp 30 dakikada yapıyorum. Sonra? Sonra living life in the fast lane. He he , fast laneymiş. Geç kalıyorum la işte. :D Hızlıca girdim içeriye, aşağı indim üzerimi değiştirmeye bir baktım temizlikçi arkadaş orda. (vardiyası 22:00 - 08:00) Ne arıyorsun falan derken 2 tane kız vardiya müdürü de orada. Geç kaldın dediler, yav dedim uyanamadım. Ama harbiden de yorgun uyandım bilmiyorum neden. Aslında hep bu forum, muhabbet dizi falan çaktırmayın. Giyindim tam çıkacağım, bir de erkek olanı gördüm o da dedi Surfer rosa niye geç kalıyorsun surfer rosa dedi. Abi dedim uyanamadım. Fırladım hemen üste.

Başladım işte bir iki ileri geri gittim. Bir de ne göreyim gülümseyen kız orada. Onlar geçen gün 2 çiftlerdi. Bir kızın kendisi, bir de karşı çiftin erkeği oradaydı. Direk dedim hafif dışardan aa gülen kız laaan. Sonra tabii ki de 1-2 gülüştük falan. Ama bu 15 dakika sonra kalktı tabii, fazlaca kalmasını isterdim insana neşe veriyor öyle insanlar. Tam kalkarlarken ben 2 çay 2 farklı elimde götürüyordum orada bi güldü, ondan sonra da giderken merdivende de güldü. Ben de tabii ki. Fakat bişey geçmedi aramızda konuşma olarak. Bence gelir diyorum beyler? Sizce gelir mi tekrar? :D Eğer olur da kız bişeyler yapmaya çalışırsa benimle ilgili, arkadaşı olabilirim. Ama tabii ki sevgilim olduğunu vurgulaya vurgulaya. Acaba nasıl biri, neden güldü özellikle bu soruyu merak ediyorum. Dur bi dakka. Belki de bir arkadaşımdır çok benziyordu. Whatever, neyse. Gitti işte o.

15:52'de molaya çıktım. Molada 15 yaşındaki çalışan kızla diğer bizim arkadaş muhabbet ediyorlardı sevgilisinden mi ne ayrılmış 10 gün sonra yıldönümleriymiş falan fisman gençler işte 15 yaşında olur o kadar.

Moladan çıktım, muhabbetim olmayan vardiya müdürü dedi ki alt üst bak dedi. Üste çıktım arkadaş üstte boşları toplayıp aşağı ineceğim yok yapamıyorum. Yok biri kalkar yok sipariş verir yok masa sil onu düzelt ufo aç falan derken tam indim aşağı bir baktım muhabbetim olmayan vardiya müdürü yeri süpürüyor. Hallettim ben dedi. Yukardan bırakmadılar dedim çıktım yukarıya tekrar. 2. kez de indim toparladım bu sefer arkadaş moladan çıktı yine pek bişey yapamadım alt kata dair.

Arkadaşlar bugün 2 kere bakar mısınız sesi duydum gayipten. İş atmosferi gerçekten etkiliyor... Ara ara daha önce de duydum bunları.

Zabıtalar geldi, merdivenden çıkarlarken ben abiler hoşgeldiniz dedim. Hoşbulduk naber falan dediler konuştuk biraz. Bir ara bunlar sigara içmeye çıktı 2 kız vardı, müzik açmışlar ben de balkondaki servantı düzenledim dedi ki bir tanesi genç olan müzik nasıl. Dedim gayet hoş. Ne dedi bir kelime dedi ama R ile mi başlıyordu ya da Viral dimi mi ne dedi. Güldüm ben de kapıyı kapattım sooğuk girmesin diye. 2 kız vardı o esnada, sipariş aldım geldim onlar da kaçmışlar. :D Olsun abilerime feda olsun, kaçan kız olsun yenisi gelir. :H

Bizim bir arkadaş var. Adam hep "o bakımdan" diyor. alışmış ağzı adamın. Çaycıya yardım ediyor, çaycı dayı diyor ki: kkll şunları şurdan kaldır. kkll:Hangi bakımdan dayı? bu olaya ağzımı açtım 5 dakika güldüm. :D Yav ne alaka :D hahahaha...

Arkadaşlar bu arada google'a işyeri günlüğüm yazdım direk bu konu çıktı mutlu oldum.

bugün siyah şapkamı değiştirdiler. Artık daha büyük ve krem rengindeki şapkadan taktım. Resmen level atladım. Fakat sonradan öğrendim ki o siyah şapka simit sarayının ilk şapkalarındanmış. Kalabilir mi dedim muhabbetim olmayan vardiya müdürüne. gitti 1 dakika sonra geldi, al sende kalsın dedi. Yurda getirdim duruyor şuan dolapta. Hatıralara önem veririm.

Muhabbetim olmayan vardiya müdürü bir ara yyzz diye bir kıza demiş ki git tuvaleti temizle diye. Sonra kontrol için gitmiş yyzz'yi. Bağırmış bağırmış yyzz, yyzz diye. (Yer erkekler tuvaleti) Bir adam fermuarını kapayarak çıkmış kabinden :D Aksiliğie bak... Güle güle anlatıyordu yukarda. Allahtan samimi değiliz, yoksa esprilik çok malzeme çıkardı... :D

Bugün megacı aileyi profesyonel megacı yapan bir aile bir anne-çocuğu daha megacı yaptı. Çocuğa diyecektim ki şu kağıt sizden mi düştü diye numaramı verip, birkaç mega holdingi kötüleyen forum konuları linki atıp ama bilmiyorum yapamadım. Kadın da diyordu bizler asgariyle çalışıyoruz falan diye. Resmen insanların umutlarını dolandırıyorlar... paralarını değil. Resmen o semt dolandırıcı dolu... Bugün dedim zaten o adam tek kaldığında bizim zabıtalara. Dediler ki hep geliyoz falan diye, dedim abi gelin de az adam görelim dedim, etraf dolandırıcı dolu dedim. Göster alalım façasını dediler, dedim abi göstermiyim boşver bıraktım öyle...

Bugün maaşımı hesapladım bir kağıtta, erkek vardiya müdürüne verdim. Ne kağıdı gel şöyle dedi sıfırdan benim yaptığım hesabı yaptı.

Şubat maaşım (çalıştığım tam gün(izinler dahil) x 950/30) + (16 şubat ve sonrasında çalıştığım kadar saat x 950/30/10) bu ay bi 600-700 arası alırım. Kalanında da her ay 500-600 arası para. Ders programımı verdim tekrar, kaybetmişler sağolsunlar. Partta daha rahat edeceğim. Ki sınav vakitleri erken de gönderecekler, onu da ayarladım. Geçen hafta çarşambadan itibaren çalışıyorum yoruldum artık, iznim cumartesi "bıktım". ama cumartesi sevgilim ve arkadaşlarımla beraber olacağım kısmetse, değecek. Son gün cuma. Yeter. motive olmam lazım. Sevgilimi özledm.

3 kişi geldi bir ara. Geçerken servanta doğru bir çöp attı artist. Diyecektim çöpünüzü alın burası çöp değil diye ama olayın şaşkınlığı ve kızgınlığından diyemedim. Hatta bunlara bir ara sipariş fiyatını söylediğimde elleriyle "girsin" işareti yaptılar falan güldüler. Dedim fişinizi getiririm sorun yok. Çalacağım sandılar. Yırtık para vermişler, attım masalarına götürüp verdiğiniz para geçersiz diye. Aşağıda da sövmüştüm onlara kasacı abi de aynı küfürle al bunları onlara geri götür dedi. Bozuk parayla değiştirdiler sonra. Kankalı bieyler diyorlardı ama bozdular sinirimi.

Zabıtaların 2. geldiğinde iddaacı olanı da vardı. dedi gel kardeşim. Islanmış yeri gösterdi, balkon kapılarından birinden su giriyor önleyemiyoruz göl gibi duruyor yukarda. burayı dedi paspaslarsan iyi olur diye. aşağıdan da bırak dursun demişlerdi. konuştum işte uyarı üstüne. paspasla dediler. hallettim. ateş bastı. tişört + triko + polar vardı, trikoyu çıakrttım 2 dakika soyunma odasında o paspas öldürdü beni.

Bizim grup geldi yine hepsi tek tek selam verdi dünkü jestten sonra. Bir sipariş verdiler, 7 kişilik zor tuttum aklımda, eksiksiz getirdiğimde helal falan dediler. Askere gidecekler var aralarında, video falan çekiyorlardı. Gerçekten arkadaşlıklarına özeniyorum, bir ara durdum gıpta ile baktım. Bu devirde gerçekten zor iş öyle insanlar. Kendi arkadaşlarımmış gibi "seve seve" hizmet ediyorum. Zabıtalara da öyle.

Ha bu arada 2 gün önce ılık diye bahsettiğim kişinin mesleğini öğrendim. Bayan kuaförüymüş. artık böyle bahsedeceğim. biraz yine konuştuk kendisiyle, 2dir üniversitelimisin falan dedi. evet dedim işte tekrar. dedim hep geziyon. eh işte fırsat oldukça dedi. hep de bir çay alır oturur vakit geçirir baya. normalde bunu yapanlara sinir olurum ama tanıdığım, bildiklerim yapınca bişey demiyorum.

bahçeye 12:30'da indim. kendime ahududu yaptım canım çekti diye kimseye sormadım, biraz pişmanım ama yaptım. Ha bir ara da büyükçe kurabiye yedim 4e bölünmüş 3ü sapasağlamdı. :D

Bir ara kırgızlar geldi. Gittim, bekletiyorlar başında 2 saat. Ne bencil bir milletler ya laf anlatamıyorsun aşırı bir egoları var ne ingilizce biliyorlar, ne türkçe düzgün konuşabiliyorlar. meyve suyu dediler, maden suyu istemişler halbuki ona da s"ii"rma diyorlar. sirma ne oğlum sirma ya. Zor düştü. Bir de bana gerizekalıymışım gibi bakıyorlar ya deli oluyorum. Bir daha gelsin, getiremem gidin kendiniz alın diyeceğim. Bir diğer kırgız masası vardı(kırgız diyorum çekik gözlüler ve yarım yamalak türkçe biliyorlar japon-koreli değiller) onlara da sordum rahat 1 dakika sonra cevap verdiler.

Bir masa bugün ufoyu açtırdı, açtım, baktım içeri oturmuşlar.

Yukardaki servantta çok sıcak tutan bir tek eldiven buldum. Bir çifte sordum bu bayan mı dedim, evet dediler. Ama çakmıyor uzaktan. 40 dakika yol yürüdüğümden ve benim eldivenimden daha sıcak tuttuğu için aldım oradan onu kullandım gelirken.

Aşağıda da ahududu içtim iç dış masa silip süpürdüm, işim bitti geldim.

Takipçilere teşekkürler, hayırlı akşamlar.

Ha bu arada, 0 bahşiş. Tek bahşiş, zar zor yanan, ama yanan, bir çakmak. Onu da verdim.

• Iyi yazmisin hayata barisik.bir kisiligin var gibi surada sirittim ama

Zabitalar geldi naber abiler dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: potur

Iyi yazmisin hayata barisik.bir kisiligin var gibi surada sirittim ama

Naber abiler değildi galiba, sanırım hoşgeldiniz abilerdi tam net hatırlamıyorum da.

Ya hayata barışık demeyelim, hayatın ne olduğunu biliyorum. Hayat yorucu. Zenginler falan şanslılar sadece. Bilmiyorum öyle güzel yanları da var, bıçak gibi keskin yanları da var. Ama hayat iyi ya, eğleniyorum çalışırken her gün yeni bir tip falan.

• quote:

quote:

Naber abiler değildi galiba, sanırım hoşgeldiniz abilerdi tam net hatırlamıyorum da.

Ya hayata barışık demeyelim, hayatın ne olduğunu biliyorum. Hayat yorucu. Zenginler falan şanslılar sadece. Bilmiyorum öyle güzel yanları da var, bıçak gibi keskin yanları da var. Ama hayat iyi ya, eğleniyorum çalışırken her gün yeni bir tip falan.

Insanlarla konusmak iyi geliyorda bazen dengesizler adami cildirtiyor

• Her gece girip okuyorum hocam güzel yazıyosun
  • quote:

quote:

quote:

Insanlarla konusmak iyi geliyorda bazen dengesizler adami cildirtiyor

Mecburen işte, ne yapacağız. Ying yang misali, her iyinin içinde bir kötü, devamını bilirsin.@Anadolu Efes

Teşekkürler. Part time zamanı sabah 9'da ders olacak uykusuzluktan gebereceğim ama yazmalıyım. Fakat nasıl?

• Konuyu yeni gördüm , devam hocam güzel gidiyor takipteyim
  • Sen şu muhabbetim olan, olmayan vardiya müdürü diye girince kopuyorum
  • Konu güzel okudum , sana 2 tavsiye.1~ fazla cikintilik yapma Burak sandalyeyi ceksinler ,çöpü yere atsinlar müşteri her zaman haklidir,ters birşey derler moralin bozulur. 2~ masada artan fusetea olsun vs içme , hepatit, grip, her turlu mikro bulaşabilir pipet değiştirmek fayda etmez degiyor agza sonuçta yanlismiyim dostum

• Surfer Rosa, seni tebrik ederim vallahi tebrik ederim. Saat 5'te falan okumaya başlamıştım. Bir yandan xbox'ta world of tanks oynuyorum. (Oynayan varsa bana PM atsın toplaşırız.) Okudum da okudum aldı götürdü beni. Bilmem nedendir. Anlatımın güzel, sevecen birine benziyorsun. Kendimden bir şeyler buldum sende. Ondan herhalde.

Yazıyı okurken sık sık düşündüm, yahu arkadaş bazen kafelerde masayı harbiden dağınık bıraktığım oluyor. Yemin ederim kendimden utandım.

Söz bundan sonra daha dikkatli olacağım. Bu arada okurken dikkatimi çekti ara ara bahşiş hiç gelmiyor sana, niye öyle yahu? O kadar da "self servis" yerde uğraşıyorsun. Vallahi çok aklıma takıldı bu durum ben de sana destek olmak istiyorum. En azından keyifle okuttuğun senden bir şeyleri paylaştığın için. Eğer varsa bir PayPal linkin rica ediyorum benimle paylaşabilir misin? Ara ara ben de oradan bahşiş bırakayım sana. Banka hesabına da çekebiliyorsun hem PayPal paranı o konuda da için rahat olsun veya IBAN varsa direkt onu da iletebilirsin.

Öyle bir anlatmışsın ki zabıtalarla dost oldum resmen. Bir de o kalabalık grupla. (bizdensin diyenler) Yazının sonlarına doğru diyorum içimden yahu bu arkadaş öğrenci nasıl çalışıyor diye. Sonda gördüm açıklamanı part time'a geçecekmişsin. Hadi kolay gelsin sana. Hem okul hem iş zor olay ama şu var, insan severse ve isterse yapamayacağı şey yok.

Kendim de Elektrik-Elektronik Mühendisiyim okuldan var birkaç Endüstri Müh. arkadaşım. Okulu bitirince vatana millete en çok da kendine hayırlı biri olman dilekleriyle... Hadi ben kaçtım. Bugünkü yazını da merakla bekliyorum.

Uyanık mısın bu mesajı görür müsün onu da bilmiyorum da uyandığında sürpriz olsun. Günaydın. Mutlu işler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.