İngiltereye bağlılık yemini etmiş bir İngiliz vatandaşı.... Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanı.... TC var başında, dikkatinizi çekerim! Vergiye bağlanmamış hiçbir şey kalmayacak diyor sağda solda.... Bu vergileri ne için ödüyoruz? Recep in yazlık-kışlık sarayları için mi, Suriyelilere bakmak için mi? Bu soruyu şunun için soruyorum: Başımızda bir ekonomist var ya.... Köprü, hastane, yolların hepsini yap/işlet/devret modeliyle yaptırıyor. Yani devletin cebinden 1 kuruş çıkmıyor!!!! Kısacası halka hizmeti halk kendisi ödüyor... Peki verdiğimiz vergilerle ne yapıyor bu devlet? İktidara geldiklerinden beri 2,5 trilyon dolar vergi toplamışlar, ama devletin kasasında para yok, habire yeni vergiler icat ediyorlar. Bunca sene de yok hac la hilalin savaşı, yok pkk devlet yönetimine ortak olacak diye saçmalıklarla cehaletin nimetlerinden faydalandılar. Bundan sonra bu toplumun başına müslüman ve yandaşları olan biri gelmesin artık. Bugüne kadar hırsız olmayan bir müslümana rastlamadım. |
Şimşek Emekliliğe de El Attı. Emeklilik yaşı artıyor mu? Maaş bağlanma oranı düşüyormu? (2. sayfa)
-
-
Bence hic lam i cim i yok direk kolelik sistemini deneyelim.. Einstein in bi sozu vardi " ayni seyleri tekrar tekrar deneyip farkli sonuc beklemek deliliktir " .. Bence yeni bisey denemenin zamani gelmistir , zaten bugunun sistemi de bir nevi kolelik..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçek enflasyonu bırakın, resmi enflasyonun bile 20 puan altında faiz verilince piyasa duruldu. Siz hala insanların alım gücünü düşürmeye çalışıyorsunuz. Şirketler ürünlerini satabilecek müşteri bulamayacak. Topluca iflasa sürüklüyorlar memleketi.
-
İsabet olur, şu EYT liler biraz kıvranır bari
-
Erdoğanın NAS ekonomi modeli dünyada hiçbir yerde çalışabilecek bir sistem değildi, hayal ürünüydü. Dış haberlerde Erdonomics diye bir terim bile türettiler bunun için.
Mehmet Şimşeği geri getirdiler o da haliyle tam tersi yöne gitmeye çalışıyor.
Yani 2019-2023 arasındaki nas politikası ülke için 4 sene boş kayıp, enflasyonun da bu kadar şişip başa çıkılamaz hale gelmesinin sebebi. Diğer ülkeler enflasyonu görür görmez
faiz artışını çakıp düşürdüler tekrar %4-5 gibi cüzi rakamlarda enflasyonlar var. Biz ise hiçbir ekonomistin anlam veremediği politikalarla 3-4 sene heba ettik, covidin de etkisiyle gelen
enflasyon dalgasını karşılayamadık. Faiz artırdılar ama geç kalındı enflasyon sarmalına girmiş oldu ülke. Faizin tek avantajı şu an dövizi hazineden para yakmaya gerek kalmadan sabit
tutuyor ama enflasyondaki etkisini göremedik henüz. O da serbest piyasaya dokunulmaması ile alakalı gibi geliyor bana. Gideri sabit kalan da zam yapmaya devam ediyor otomatiğe bağlamış herkes.
Emekliliğe gelince Türkiye gibi ekonomik sıkıntılı bir ülke için EYT olayı da gereksizdi, faydalanan kişiler 40 yaşında emekli olabilsin diye geri kalan şanssızlar 70
yaşında emekli olmak durumunda kalabilir. Emekli maaşı ödediği nüfus sayısını azaltmaya çalışıyor doğal olarak. EYT emeklilik sistemini çıkmaza soktu, nasıl kurtaracaklar bilmiyorum.
Populizm için Kılıçdar dedemiz de pohpohladı bu sistemi, aslında uygulanması mantıklı birşey değildi.
Böyle sadece şanslı bir kitleyi ekstrem genç yaşlarda emekli etmek yerine normal emekliliği herkes için adil şekilde biraz düşürebilirlerdi 60 yerine 57 gibi mesela. Şimdi bir kesim aşırı
erken emekli olurken bir kasım aşırı geç emekli olacak. O zaman adalet bu sistemin neresinde?
-
en az son 4 seçimdir bu son seçimleri daha kazanamazlar diyorlar ama her türlü kazanıyorlar evrene kazanamaz diye mesaj gönderme tersi oluyor hep
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kazançta uzak doğu, vergide Yakın Batı, öyle mi? Hiç utanman yok senin bunları söylüyorsun, ben razıyım Amerikan, Avrupa vatandaşı muamelesi göreceksem olur, en azından Adalet olur, hak, hukuk olur.
-
Neden utanayım dostum? Ben kendinizi yavaş yavaş alıştırın diye anlatıyorum. Yarın zaten Amerikan Vatandaşı olma hevesiniz yok mu? Bir an önce gidin oralara başlayın yeni hayatınıza. Bana niye kızıyorsunuz işte Amerika orda. Green card çıkarsa git, olmuyorsa master için git o da olmuyorsa lisana okumaya git. O da olmazsa evlen bir Amerikalı kızla öyle git. O da olmuyorsa yatırımcı vizesi alıp git. O da olmazsa Work and Travel ile git. O da olmuyorsa biraz ağır olacak ama Nobel ödülü alıp da gidebilirsin ama o da kabul ediyorum en zoru. İşte bir sürü yol gösterdim dostum. Buyur gel.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Başka bir ülkede olsa böyle adaletsiz bir emeklilik sisteminde çoktan sosyal patlama yaşanırdı. Bir yanda 40'lı yaşlarda emekli edilen insanlar diğer yanda 60-65 yaşına kadar beklemek zorunda kalacak insanlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 23 Temmuz 2024; 9:46:2 > -
En düşük emekli maaşına artış, kök maaşa artış hikayesi iile prim ödemeye esas emekli maaş oranlarının içine ettiler.. Şuan 3600 gün prim ödeyenle 7500 gün prim ödeyenin emekli maaşını eşitlediler. Sorsan adaletliler..
Düzenlemeye kalktıkları her şeyi bozuyorlar....
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X