Şimdi Ara

Şimşek öyle bir vergi alacak ki (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
8
Favori
11.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Soğuk cüzdana çekme vakti Şimşek öyle bir vergi alacak ki 

Konuya hitaben

Umrumda değil artık,sadece ben değil herkes çekiyor,ne olursa olsun umrumda değil,benim ne Türk milletine inancım var ne de başka bir şeye.

• teknoCat kullanıcısına yanıt
    Hocam gözünüzü seveyim şunlara cevap yazmayın. Cevap yazıldıkca azitiyo çünkü bunlar. Bırakın kendi çöplüğünde ötsün ötebildigi kadar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimşek öyle bir vergi alacak ki

OHHHH OHHHH

• Kafalar,dolarla mı maaş alıyoruz,biz hep 50 TL lik benzin alıyoruz olduğu sürece,sürünmeye mahkumuz.Ve hala bunu savunan beyinler var.Harbiden ne oldu ben hep 50 TL lik benzin alıyorum diyen varlıklar.

• Keşke sadece oy atanlardan alsalar. Bakalım yine aynı oyu alacaklar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki aptalın bi akıllıyı yönettiği yere turkiye denir. kalanlarda aşkından kalmıyorlar. Bilin istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 7 Haziran 2023; 22:6:37 >
    Dostum bizim gibi ülkeler, üzülere yazıyorum ama hep böyle. Türkiye ekonomi tarihine bakınca, ortalama hep benzer gitmişiz.

çünkü, bizim her zaman ihracatımız, ithalatımızdan fazlaydı gene fazla.

Edit: ithalatımız, ihracatımızdan fazla yazmak istemiştim:)

çözümü basit bence ama uygulanabilirliği gerçekten kolay değil.

ÜRETİMİMİZİN VE DÜNYAYA SATTIĞIMIZ ÜRÜN GELİRLERİNİN, ALDIKLARIMIZDAN FAZLA OLMASI ŞART.

Bizde, öyle arap ülkeleri, rusya gibi petrol-doğal gaz yok. tarım dersen aslında kendimize yetmeyecek durumda çünkü nüfusumuz da arıyor, ev hanımları-annelerimiz de pek hamarat:)

Bunu zamanında bizim gibi olup da başaran ülkeler var, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Japonya, çin... gibi..

Bizim yapacak şeyimiz,

-yazılım,
    -ağır sanayi,
    -silah sanayi,
    -makine parçaları,
    -tarım,
    -eğitim,
    -tekstile devam...

dünyaya satacak ürünler-hizmetler üretmek zorundayız.

Ha demekle olur mu, olmaz. Bu yüzden, biz bu seviyeye gelene kadar ekonomik olarak hep bir dalgalanma içinde olduk ve olacağız yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 9 Haziran 2023; 22:46:6 >

• mtanhu kullanıcısına yanıt

"çünkü, bizim her zaman ihracatımız, ithalatımızdan fazlaydı gene fazla"

Hiçbir zaman değildi. Yine değil. Sorun o zaten.

Şimşek öyle bir vergi alacak ki

Ithalatimiz ihracatimizdan fazla yazmak istedin sanirim yanlsilk oldu orda.

Dogru ulkenin bazi gercekleri var ama halktan calinan para yolsuzluklarim haddi hesani yok. Dedigin alanlarla yatirim yapilmasi gerektigini epeydir herkes soyluyor

Ama o alanlarda rant yok. Ayni sanayi gibi.

Rant tek insaat ve gayrimenkul de mega projelerde olunca oraya yoneldiler.

1 liralik isi devlete 3 liraya faturaladilar.

Devletin cebine 4 lira girecek isi de 3 liraya kapattilar.

Ozellestirmiler sudan ucuza yapildi alan yandaslar 10 kat fazla paraya geri sattilar.

Halkin da yorumu caliyor ama calisiyor

Dolar 100 tl olunca ben gorecegim bu halki

Paradan 1 sifir atilir 1 dolar 10tl olur ama asgari maas da 900tl. Evet 90 dolar olur..

Dolar 10 kat dustu sanar yurdum cahili.

Lubnanda bugun 100 euro maas alan yok. Turkiye kirilgan 5li icinde. Kirilmaya dogru kosuyor umudum tukendi. Ne secim de secmen listelero paylasiliyor seffaflik var, yabanci uyruklular e devletten turk ismi almis.. sinN ogan secimden 2 ay once KK ye 2 milyon yabamci oy kullancak demis... gelde gulme. Neyse mustehak hocam

Hersey ekonomi ve para degildir. Fakir fukara olursun ama ahlakin onurun namusun ve durusun olur ses cikarmam. Durum hic oyle degil.

Somada 1 patron fazla kazanacam diye guvenligi ihmal ediyor memura rusveti veriyor is guvenligindnn geciyor sonra 300 madenci 1 gecede oluyor. Kader deniyor

15 temmuzda 250 kisi oldu halk kader deyip sokaga cikmasa ne olurdu acaba?

Halkin basina gelince hep kader hep felek

Hasan keyfi betona gomuyorlar

Bodrumdaki antik tarihi yerlerin icinden dozerle geciliyor

Kaz daglari ulkenin ak cigerleri denen yer altin madencilere peskes edildi siyanur ule orayi zehirliyorlar

Milyon yolcu garantisi verilerek yapilan ama 10 bin yolcusu olmayan yollar havalimmanlari kopruler var

Varlik fonuna alindi devletteki firmalar bu fonun ne kadar borca girdigini bilen yok

13 milyon siginmaci sokuldu ulkeye, ulkemon demovrafisi kasten bozuluyor

Kadin cinayetleri var, devlette kadrolasan yeni cemaat ve tarikatlar var, bazilarinda cocuk istismarlari oluyor ustu ortuluyor

5 ton kokain gelecek ulkeye mal yakalaniyor yabanci ilke limaninda, turk firma sahiplerine operasyon yapilmiyor

Zindasti gibi baronlar saliniyor

isid petrolu iddialari var

S400 teknik olarak turkiye natodan cikmadan calistirilamaz(turk radar sistemi nato ile entegredir, s400 radara baglanmazsa fuze ve havu savunma etkisi cok dusuk olur knedini bile koruyamaz sistem, baglarsan tum avrupanin hava sagasi bilgisini okur ve uydu baglantisi ile rusyaya bu veriyi gonderir

Halk bunlarin farkinda ama tepki vermedi. Bende artik olacak olsun diyorum. 20 yildir uyara uyara her seferinde hakli cika cika yorulduk.

Bunlarda sozlerinden donmekten, r yapmaktan utanmadi yorulmadi.

Mafya duzenine gecilir dolar 30tl yi bulunca. Memurun az para aldigi her ulkede memurlar rusvetle calisir. Hayatin bazi gercekleri var herkes gecim derinde

Esnaftan otelciden mafyalar harac kesince gorcem ben 1 af ile hepsi salindi.

Dolarla harac alacaklar. Turkiyenin dustugu durumda lan ulkelerde hatta rusyada bile fuzen boyledir.

Ihaleleri sadece 1 grup alir, bie kac msfya arkasi cok saglam butun haraci toplar odemeyeni kursuna dizer kimse hapse girmez.

Burasi turkiye burda olmaz burasi buyuk deblet cokmez diyorlar

Osmanli cokerjen ingilizlerin kucagina oturmustu Ataturk ve arkadaslari olmasa suan bagimsiz nir devlet bilr degildik. 100 yil once yapamadiklarimj suan truva atlari ile yapiyorlae.

Ben yoruldum ve pes ettim hocam. Ne lahimlar ptlatladi 1 adim atilmiyor. Mehmet simsek fln hikaye kimse kurtaramaz by ulkeyi. Adaletin olmadigi yerde ekonomi iyilesmez , ölür. Faiz arttirmak icin cok gec. Kkm ile gercdk faizler zaten yuzde 50 olmus durumda. Dolara hak getire. 100 tl olunca dolar yemi bi baslik acagaim

Uyumaya devam ataturk dusmani yobaz kadin dusmani kitle. Uyandigindizda kole olarak uyanacaksiniz

• Kısa vadede hafif semptomlar için vermidon, ağırında apranaks çekizlemeye devam.

Uzunda ise eğitim ve hukuk sisteminde "gerçek" reformlar yapılmadığı sürece; hapı yutmaya devam.

Olur mu? Benim umudum yok.

Son 15 yıl dedi adam zati.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 8 Haziran 2023; 13:55:28 >
  • rabitelli kullanıcısına yanıt

Aynen oyle adaletin oldugu yerde devletde olur millette olur. Adaleti bunlar mi getirecek? Ihalelere fesat karismis mi mesela bunu akp ister mi.

Gecmis olsun bu halk cok pisman olacak herseyin farkina varacak is isten gececek. Gecmis olsun

Helvasini yiyim hocam

Katılıyorum, deve misali işte. Ama düzeleceğini umut etmekten başla da çarem yok. Bunların sorun olduğunu herkes bilirse, düzelecektir. Bu yüzden ben kendime düşeni doğru yapmaya çalışıyorum. Devlete zarar verecek, menfaatim olacak işlerden bile uzak duruyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 99 depreminin vergisi ÖTV devam ederken 11 ili yıkama uğratmış depremin yaraları ekstra vergiler olmadan asla sarılamaz. Türkiye'nin ekonomisi zaten iyi değildi ve tüm bunların üzerine birde tarihin en yıkıcı depremi Türkiye'yi buldu. Bu saatten sonra bu ekonomi kesinlikle dikiş tutmaz. Her gün bir önceki günden daha kötü olacak.

Hayirlisi hocam.

E devlet verileri calinmis veletler bir soy ismi ye ger verine ulasiyor. Kredi karti ceteleri vs dolandiricilar baya isleri kolaylasmis saka gibi.

E devlet cok sacma. Ne abd ne almanyada var bu sistemler. Kritik her veri hala dijitalde degil gidip devlet dairesinde baacuru yapiyoesun vs.

Bu sistem acilen kapatilmali. Ve tc kimlik nolar sifirlanmali

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Şimdi de sizden bizden alınan deprem vergilerinin amaç dışı harcanmasını savunan kişi ekonominin başına getirildi.

Şimşek öyle bir vergi alacak ki

https://nedemisti.com/simsek-deprem-vergisi-ile-duble-yol-yaptik/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Haziran 2023; 17:32:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows95 kullanıcısına yanıt

Atladığın bir şey var. Müteahhitlerin kaçtığının KDV olduğunu mu sanıyorsun? 150 m2'ye kadar taşınmazlarda KDV Oranı %8'dir. Ancak müteahhitin alıcıdan istediği vergi miktarı %25 civarıdır. Yani kendisinin gelir vergisini ödemenizi isterler. Hatta bunu ödemeyi kabul etseniz bile çoğu müteahhit yine de satışı gerçek değerinden yapmaz çünkü aynı apartmanda 9 daireyi 500.000 TL'ye satmışken 10. daireyi 3 milyona satması halinde Vergi Dairesince diğer satış miktarlarının muvazaalı olabileceği düşünülerek diğer satışları için ek vergi çıkabilir.

Polyannacılığı bir kenara bırakıp gerçeklere dön.

• AkoobLaze A kullanıcısına yanıt

Kardeşim, öyle veya böyle adam net para istiyor. Sen detaylarda boğulup olayın asıl mantığını anlamamışsın.

Gelir vergisini tam ödese, bunu fiyata yansıtmaz mı sanıyorsun?

Gelir vergisi ödemeyen adamdan 3 milyona alacağın daireyi, gelir vergisi ödeyen adam sana 4 milyona satacak.

Hangisini tercih edersin?

Ben söyleyeyim, 3 milyona satanı tercih edersin ama yine müteahhiti suçlarsın.

Bak ben burada müteahhiti övmüyorum. Doğru bir şey yapıyor demiyorum.

Vergi farkı dönüp dolaşıp fiyata yansıyacağı için, vergisini tam ödeyen müteahhit halk tarafından tercih edilmez diyorum.

• Eğleniyor muyuz gençler?

"Şimşek" nasıl çaktı ama, iyi mi böyle?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.