Şimdi Ara

Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 22 sanıklı davada karar açıklandı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı parti milletvekilleri de duruşmayı takip etti.

Mahkeme heyetinin salona gelmesiyle, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasına geçildi. Sanıklar Suat Kurt ve Mustafa Ensar Aykal'ın avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatlerini istedi.

SANIKLARIN SON SÖZLERİ ALINDI

Avukat beyanı sonrası sanıklara son sözleri soruldu. Tutuklu sanık Eray Özyağci, "Tasarlayarak kimseyi öldürmedim. Yaralamak için geldim. Spontane bir şekilde oldu. Keşke bu şekilde olmasaydı. Kendi özgür hür irademle yaptığım şeyi değerlendirmenizi istiyorum. Bana verilecek her türlü cezayı hak ediyorum. Keşke ölmeseydi. Öldü zaten başımıza bir sürü iş geldi." dedi.

Tutuklu sanık Vedat Balkaya da Ankara'ya geliş kastının alacak verecek meselesine yardım etmek olduğunu öne sürerek, "Bir insanın öleceğini bilsem buraya gelmezdim. Eray'ın orada yapmış olduğu eylemin benimle hiçbir alakası yok. Ben alacak verecek meselesi diye geldim, kendisi çok farklı eylem gerçekleştirdi. İstemeden de olsa bu olaya yardım etmiş oldum. Vereceğiniz karara razıyım ama tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Doğukan Çep ise kimseden emir almadığını iddia ederek, "Olay benim şahsi meselemdir. Verilecek karara razıyım." ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş, "Olay olup bittikten sonra, olayla hiçbir alakası olmayan bir camiayı bu olayla ilişkilendirilmek için kumpas kuruldu. Ben de rehin alınmış bir ülkücüyüm. Bu kirli masayı temiz bir bezle silmenizi istirham ediyorum. Bir ülkücü olarak Türk mahkemelerine güveniyorum." savunmasını yaptı.

Tutuksuz sanık Zekeriya Asarkaya ise "Beni bu olayın içindeymişim gibi göstermek istiyorlar. Üzerimdeki bu algının kalkmasını istiyorum. Beraatimi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

Diğer sanıklar da savunmalarında suçsuz olduklarını öne sürerek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

KARAR AÇIKLANDI

Eray Özyağcı’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Özyağcı'ya ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası

Selman Bozkurt'a ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıl hapis cezası

Vedat Balkaya’ya ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Suat Kurt’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Doğukan Çep, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Tolgahan Demirbaş’a ‘tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet

Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza

Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza

Murat Can Çolak’a 'tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza

Emre Yüksel’e 'tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza

ON BERAAT, BİR TAHLİYE

Diğer sanıklar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Erdem Karadeniz'in üzerine atılı suçlardan beraatına karar veren mahkeme, sanık Günay hakkında "suçluyu kayırma" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasına hükmetti. Bu sanıklar arasında tek tutuklu olan Çağlar Zorlu'nun da beraatle birlikte tahliyesine karar verildi.

2 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Öte yandan, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım", Aykal hakkında ayrıca "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasına karar verildi. Buna gerekçe olarak, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD'ye yazı yazılarak telefon şifrelerinin istenmesi gösterildi. Mahkeme, ayrıca sanık Öktem'in, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

SİNAN ATEŞ'İN ABLASINA YUMRUKLU SALDIRI

Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradı

Duruşmaya verilen arada, Mertcan Kılıç adlı kişi, kafeterya bölümünde Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç'a yumruklu saldırıda bulundu.

Kılıç, güvenlik güçleri tarafından göz altına alınırken, saldırıda hafif yaralanan Selma Ateş Kazanç'a, sağlık ekipleri müdahale etti.

Olayın ardından Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş fenalaştı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sağlık ekiplerinin yanına gelerek, Selma Ateş Kazanç ve Saniye Ateş'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayşe Ateş, yaşananlara tepki göstererek, "Sinan Ateş'i öldürdünüz, bizi de mi öldüreceksiniz?" ifadesini kullandı.

Selma Ateş Kazanç da tedavisinin ardından olayla ilgili şunları söyledi:

Alıntı

metni:
    Bu saldırıya uğrayacağımızı biliyordum. Bunun sinyallerini alıyorduk. Bunun, kararın verileceği zaman yapılması 'adalet nerede' sorusunu bize tekrar sorduruyor. Buradan çıktığım anda tekrar saldırıya uğrayacağımı biliyorum.

Ateş, saldırıdan sorumlu tuttuğu kişilerin isimlerini avukatına verdiğini, bu kişiler hakkında soruşturma başlatılmasını istediğini dile getirdi.

Hürriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 2 Ekim 2024; 19:10:54 >

• İnsanları tehdit ediyorlar, saldırıyorlar gerçekten inanılmaz. Herkesin içinde bunu yapabilme cesaretini gösterebiliyorlar.

Bu gücü kimden alıyorlar tabi ki MHP 'den partiden.

Yazık gerçekten yazık. ABD 'nin bu ülkeye kattığı bir nifak tohumudur MHP ..

Her zaman söylüyorum gözümde HDP ve türevlerinden zerre farkı yoktur.

• Yazıklar olsun . Ülkeyi artık mafya ile yan yana anılıyor. Bu adamı öldürenlerin siyasette eli kolu uzun olduğu için mahkemede hepimizin gözü önünde ölen insanın ailesine saldırı düzenleniyor.

Bu mu yeni Turkiye'niz ! Devlet olmaktan çıktık, gücü yeten yetene Bu mu ADALET !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • failler müebbet yemiş daha ne yiyecek yan kollar bile 10+ sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Ekim 2024; 18:48:22 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Siyasi ayagi ve disarida bana adalettrn bahsetmeyin

Kolombia adaleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 2 Ekim 2024; 18:52:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradıFoşix Erlikyoutube
    Taht Oyunları 10. Bölümün tamamı: https://youtu.be/jEYqhx5sOfU?si=lsjouB-oVeJkvujy 🎬 ERLİK: 1. YouTube Kanalı: @ERLİK 📱 ERLİK Sosyal Medya: Discord: https://discord.gg/ZRZXTvZNhP Instagram: https://instagram.com/takendisiyimben Twitter: https://twitter.com/sjw_erlik 🎤 ERLİK Podcastleri: Podcast Tadında Videolar: https://open.spotify.com/show/3KfzkxlmNMdhyfhAu5ibjf Taht Oyunları Serisi: https://open.spotify.com/show/3sfM2KXvccHAhEmvYMwJKG Kazalar ve Kalanlar: https://open.spotify.com/show/3rmbcb7SgtiwkFqDTe9gGj Balon Patlıyor: https://open.spotify.com/show/3bQCdmqUe16hou7v3zGPom
    https://www.youtube.com/watch?si=iFzXd_ivJv6J95KR&v=sUIMCDcU4CI&feature=youtu.be

İşin ucu nerelere gidiyor al öğren !

Turkiye'nin bir temiz eller operasyonuna ihtiyacı var ancak sizin iktidarınız gırtlağına kadar bu pisliğin içinde. Silahı değil silahı tutan eli bulacaksinuz oda kim hepimiz biliyoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ekim 2024; 18:51:4 >
  • 1 seneye kalmaz salarlar. Göstermelik bunlar

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Komple mhp yi tıkalım içeri aynen chp dede cinayet olursa oyle yapalım katil parti deyip hatta açılmamak üzre kapıyalım.Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradı 

Sokakları yangın yerine döndürürsünüz artık atamın partisini kapadılar değil 1,1000 cinayet bile olsa kapanamaz diye.Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı. Sinan Ateş'in ablası yumruklu saldırıya uğradı 

Gayet çok ağır cezalar verilmiş ben beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Ekim 2024; 19:1:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adalet sarayı yapacağız adalet için kocaman bir bina olacak betondannnnnn 25 senenin özeti bu işte

"Kendi özgür hür irademle yaptığım şeyi değerlendirmenizi istiyorum. Bana verilecek her türlü cezayı hak ediyorum. "

Ezberletilmiş bir metin.
    Şunu diyen biri eminim hür iradesiyle yapmıştır.

Düz Mühebbet değil Ağırlaştırılmış mühebbet yemişler.

Açıkçası son 20 senede aynı anda bu kadar kişinin ağırlaştırılmış mühebbet hapis aldığı dava bile hatırlamıyorum. ( Genelde sadece tetikçi ağız ceza alır yandakiler 15-25 yıl arası süreli hapis alırdı onlarda yok indirim yok iyi hal yok yarı açık ceza dersek 10 seneye çıakrdı ) Kamuoyu baskısı ile en üst sınırdan vermişler herkese iyide olmuş bu arada. Ağırlaştırılmış mühebbette en az 30 sene yatıyorsun afta işlemiyor.

• Herkes adi gibi emin bu cezalari yatmayacaklarindan, cikinca krallar gibi yasayacaklarindan. Bunlari koruyup kollayan zihniyet, bu ulkenin gercek manada kanseridir. O zihniyete sahip cikan diger zihniyet de ikinci kanseridir. Boluculer bunlardan sonra gelir ucuncu sirada. Once bunlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanları tehdit ediyorlar, saldırıyorlar gerçekten inanılmaz. Herkesin içinde bunu yapabilme cesaretini gösterebiliyorlar.

Bu gücü kimden alıyorlar tabi ki MHP 'den partiden.

Yazık gerçekten yazık. ABD 'nin bu ülkeye kattığı bir nifak tohumudur MHP ..

Her zaman söylüyorum gözümde HDP ve türevlerinden zerre farkı yoktur.

• Bahçelinin kader mahkumları oldular yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mhp eroinciler mafyacılar meslekleri bu

• aragonReddevils A kullanıcısına yanıt

70 li yıllarda ülkücüler grev yapan fabrika işçilerine saldırırdı. Fabrika sahibi de para verirdi bu adamlara. Simdi işi bayağı mafyacılığa dökmüşler

• Almanyada ülkü ocakları terör örgütü olarak kabul edilmişti heralde böyle bir haber okumuştum yıllar önce..

• Ne çektiniz be Ateş ailesi. Yalnız hakimi takdir ettim. Sanıklara pardon suçlulara ağırlaştırılmış müebbetleri çatır çatır yapıştırmış. Umarım o yumruk atan bok herifi de tez zamanda içeri alırlar.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sinan Ateş’in ablasına saldıran tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davanın önceki gün görülen karar duruşmasında verilen arada Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç ve ailesine yönelik saldırı ile ilgili şüpheli Mert Can Kılıç, ‘kadına karşı basit yaralama’ suçundan tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Yaralama olayı ile ilgili şüpheli Mert Can Kılıç Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile aynı gün gözaltına alınmıştır. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen şüpheli Mert Can Kılıç ifade işlemleri sonrası sevk edildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Kadına karşı basit yaralama’ suçundan talep doğrultusunda tutuklanmıştır. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle sürdürülmektedir” denildi.

Öte yandan Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın karar duruşmasında haklarında tahliye kararı verilen sanıklar Serdar Öktem ve Çağlar Zorlu yönünden savcılık itiraz başvurusunda bulundu. Savcılık iki ismin de tutuklanmasını talep etti

Hürriyet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.