Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
932.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diz şınavı ile 2 ay çalıştım.Birer gün arayla 3 sette 90 tane çektim.İlk zamanlarda normal şınavı 12 çekebilirken şimdi 35 çekebiliyorum.Aslında 40 falan yaparımda nefes almayı beceremiyorum karından nefes alıyorum 30'da nefes kalmıyor.Şimdi doğru nefes almaya çalışıyorum.Tabi birde 95 kilodan 85 kiloya düştüm yediklerime dikkat ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 17 Mart 2011; 18:48:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

Ben dün ve bugün denedim nizami şekilde 20 tane çekebiliyorum ondan sonra
    yamuluyorum mosmor oluyorum.
    Başlangıç için fena değil heralde.

Yanlız ben şeyi merak ettim bunu 2 günde bir değil de her gün yapsak ne değişir?

Benim bildiğim kaslar dinlenirken gelişir. Aralara 1 gün dinlenme süresi koymalısın yani.
  • Yararlı bir konu olmuş teşekkür ederim. Bende bu programa başlamayı düşünüyorum. Yanliz suan vg yapıyorum ve bı programım var bunu dahil etmemin negatif bı etkisi olurmu vücuda
  • Aradığım buydu işte.
    Bende evde yapıyordum doğru bir sistem izliyormuşum.
    Teşekkürler
  • Oha çok iyi konu mesaj bulunmalı akşam denenmeli.
  • iki programı yaklaşık 1 aydur uyguluyorum ve program olumlu sonuçlar vermeye başladı. Bir sorum olacak bunlara benzer bir mekik programı da var mı?
    ben şu an pazartesi çarşamba cuma barfiks salı perşembe cumartesi ise şınav yapıyorum. Mekik programını şınav ile beraber ya da barfiks ile beraber yapmamın bir sakıncası var mı? Bir de mekik programı tavsiye ederseniz süper olur benim için
  • Evet mekik programı da var.
    Eğer yanlış değilse burda

Sol tarafta haftalar var istediğiniz yerden başlarsınız.
    Ayrıca google crome kullanıyorsanız direk türkçeye çeviriyor siteyi.

Ben hem şınav hem mekik programını uyguluyorum 1 haftadır.
    Şınav programındaki bir günlük aralarda mekik çekiyorum.Farklı kaslar olduğu için hiç yorgunluk olmuyor.

Şınava da mekik programına da pek ham olmadığım için 3. haftadan başladım.
    Bakalım haftaya test edicem faydası olmuş mu?

• teşekkürler, bir sorum daha olcak ben bir gün barfiks bir gün de şınav programını yaptığım için mekik programını şınav ile mi yoksa barfiks ile mi yapsam daha faydalı olur
  • Ben bu kas işlerinden pek anlamam bu işi bilenler daha doğru cvp verirler
    yanlız benim bildiğim şınav çekerken karın kasları da biraz çalışıyor kasılıyorsun sonuçta
    barfiksde ise sadece kollar omuz kasları falan çalışıyor diye biliyorum.

Yani mekiği barfiksi çektiğin gün yaparsan daha sağlıklı olur heralde.
    Kasların bir gün dinlendirilmesi gerekir düşüncesinden böyle bir sonuç çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy90 -- 23 Mart 2011; 17:08:13 >
  • Bende bildiğim kadar cevap vereyim;
    Şınav çekerken elbet karın kaslarıda devreye giriyor kasılıyor fakat,Mekik programıylada aynı değerde olmaz
    İmkanın varsa 3 programıda yapmaya çalış.
    Mekikle karın kaslarını,Barfiksle biceps,Şınavlada triceps omuzlar fln gelişir.
    Böyle daha dengeli bir gelişim yakalarsın diye düşünüyorum.
  • ikinize de teşekkürler, 3 programı da bir arada yapmak istiyorum söylendiği gibi barfiks ile mekiği aynı gün yapsam daha iyi olcak sanırım. Barfiks programını yaptıktan sonra yarım saat bekleyip mekiğe geçsem bir sorun olmaz herhalde değil mi?
  • Tesekkurler
  • Şuan 2. haftadayım. Durum normal mi? Yorumlarsanız sevinirim

1. Hafta 18 Mart

1. Gün Cuma

Max. 9

2. Gün Pazar

Max. 5

3. Gün Salı

Max. 9

2. Hafta 24 Mart

1. Gün Perşembe

Max. 8

Biraz zorlansam da programı tam olarak uyguluyorum, nizami şınav çekiyorum. Dizleri veya duvarı kullanmadan yani. Yukarıda sadece maksimum yaptıklarımı yazdım(her çalışmadan sonra).
  • Omuzum çıktığı için şınav falan çekemiyorum. İyileştiğinde de büyük ihtimal tek bir tane dahi çekemez konumda olacağım. Fizik tedavi ardından programa başlarım. 50 yapsam yeter. En son rahat 40 yapıyordum.
  • Geçmiş olsun Einstein, önce sağlık. Ben de sol kolumdaki Karpal Tünel Sendromundan dolayı ara verdim şınava.
  • Ben 1 haftadır bir gün şınav bir gün mekik programını uyguluyorum.
    Mekik iyi gidiyor 31-40 dan başladım setleri artan şekilde çok rahat yapıyorum.

Yanlız şınavda pek iyi değilim, acayip zorlanıyorum.
    Az önce 12-14-11-10-max... (en az 16) setinde 10 ve 16 yı çekerken kaslarım yırtılıyordu az daha
    10 dakika yattığım yerden kalkamadım böyle giderse programa ayak uyduramıcam heralde.
  • @Darkness:
    Sağolun. Size de geçmiş olsun.
  • arkadaşlar bi sorum var.iç göğüsü şekillendirmek için şınav hareketinin bir faydası var mısır?varsa duruş nasıl olmalıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.u.a.d.a

arkadaşlar bi sorum var.iç göğüsü şekillendirmek için şınav hareketinin bir faydası var mısır?varsa duruş nasıl olmalıdır?

İç göğüs derken? Alt veya üst diye ayrılır benim bildiğim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.