Şimdi Ara

Sınav senesinde panik bozukluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gibi sınav senesinde panik bozukluğu çıkan var mı bende 1.5 yıldır var bugün ailemle tartıştım ve tüm vücudum uyuşmuştu ayağa kalkmaya çalıştım düştüm sonrasında da bacağım kasılmaya başladı durduramadım böyle bir şey yaşayan var mı bacak kasılması gibi?

• Geçmiş olsun.ilk kez mi oldu bu,başka bir belirtiler de var mı? Ben de uzun süredir var özellikle sınavlarda oluyor ilk başlarda.Ygsde baya sıkıntı yaşamıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim zaten paxera kullanıyordum 1 yıl falan oldu önceki belirtilerde sadece uyuşma hızlı nefes alıp verme bayılacak gibi hissetme falan oluyordu bunda bacak kasılması da oldu ondan korktum biraz. Bir de böyle sinirli anlarda oluyor mu ki panik atak ben şey diye biliyorum vücut ortada korku unsuru bir şey yokken tepki gösteriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hippocampusbaby_ -- 10 Haziran 2020; 19:58:38 >
  • Size de çok geçmiş olsun hocam ilaç kullanıyor musunuz?
  • Dozajı küçük stres haplarından alabilirsin doktora gidip bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbler770 F kullanıcısına yanıt
    Zaten anksiyete için de ayrıca ilaç alıyorum hocam :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cık balkona cuara tüttür dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbler770 F kullanıcısına yanıt
    hocam ailem çok karşı bu duruma aile evinde içemiyorum
  • teşekkür ederim.ben sakinleştirici dediğimiz benzodiazepenlerden kullanmıştım bi aralar tabii sadece bunun için değil.sinirlenmek üzülmek stres falan tetikleyebiliyor.ben de hiç spazm olmadı ama başka bir sebebi de olabilir onun.
    bu durumun dolu sebebi olabiliyor ama basitçe amigdalaya bağlı olarak sempatik sistemin harekete geçmesi gibi
  • anladım hocam cuma günü psikiyatristime gideceğim buraya editlerim sonucu bu arada tıp mı okuyorsunuz
  • güzel sonuç yazarsınız inşallah
    evet
  • Ani bir şekilde yürek kalkması, terleme, ateş yükselmesi, kusma isteği, tuvalate çıkma isteği, hızlı nefes alıp verme, ayakta duramama, yatma isteği, kas kasılmaları vs. Bunların hepsi olabilir panik atakta. En güzeli karanlık bir oda da sırtüstü uzanıp sakince nefes almaya çalışmak. 2 elinle ağzını ve burnunu kapatıp o küçük yerde nefes almaya çalışmak iyi gelir çoğu zaman. Doktor panik olduğuna kanaat getirirse rica ile Citol yazdırırsan iyi geleciğini düşünüyorum
  • Teşekkür ediyorum hocam o zaman böyle sinirli zamanlarda da olabiliyor değil mi panik atak?
  • Genellikle kuşku, belirsizlik, endişe zamanlarında olur ama sinir, stres de panik atak yapar. Hatta bazı insanlarda kalabalik ortam, yüksek ses ya da tam tersi yalnızlık ve sessizlik dahi panik atak yapabilir. Kişiden kişiye değişebilen bir şey ben de mesela genelde bir sevdiğimin sağlığı söz konusu olduğunda panik atak oluyor. Ha bi de kabus görmek dahi panik atağa sebep olur. Rüyamda ailemin öldüğünü öyle gerçekçi gormustum ki uyandim yarim saat panik atak krizi yaşadım :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Berbat bir şey size de geçmiş olsun hocam bu halimize şükür diyeyim
  • Ben bu sene kalktığımda sabahları genelde pek bi şey yiyemiyom sanki aşık olmuşum gibi bocekler uçuyo karnimda 2 gibi falan geçiyo kalp daha hizli atiyo bu 2 ye kadar gecen surecte panik atak gibi bir şey olabilir mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anksiyete genelde belirli dönemlerde çıkar. Genelde stres ve kaygı duyduğumuz dönemlerde ortaya çıkan bir rahatsızlık. Ben gençlerde oranın bu kadar artmasının kesinlikle gelecek kaygısı stres belirsizlikten kaynaklı oldğunu düşünüyorum. Demem o ki sınavı biraz daha az takarsanız belki sık krizler yaşanmaz.
  • yani diyorsunuz ki hocam sınav senesi olduğu için ailemle tartışınca bu kadar ağır panik atak geçirdim?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.