Şimdi Ara

SINAVIN KOLAY OLACAK OLMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki bir umut sınav zor olur diye uman arkadaşlarım için şöyle kötü bir haberim var Teoga girmiştim ilk teog basitti biraz dedim ki ikincide düzeltirler falan zorlarlar. Türkçeye girdik tık yok. matematik çok zor olacak eminim... tık yok. Sosyal zorlarlar sosyal de boş ders değildir... tık yok. ingilizceye kadar 2.2 yi çarparak gelmiştik. Nitekim ingilizce de basit oldu 5000tane sınav fulleyen öğrenci çıkmıştı biri bendim. Sırf herkes fulledi diye istediğim okula girememiştim.

Bu senede benzer bir durum yaşanacağı birazcık ortada. Sınav süresinin arttırılmasını her türlü yorumlayabilirsiniz fakat barajın geri çekilmesi sadece şu şekilde açıklanabilir: Baraj geri çekildiyse daha çok öğrencinin barajı geçerek üniversiteye yerleşmesi isteniliyor.
    - Ülkede yeterli sayıda üniversite var hatta fazla fazla var. (ve bu üniversitelerin büyük çoğunluğu dolmuyor yök atlasa girebilirsiniz)

- Şu dönemde eğitim konusunda büyük sıkıntı çekiyorlarken bir de sınavı zor yaparak kendi kendilerini sınıfta bırakmazlar kolay soracaklar ki sonrasında "gördüğünüz gibi öğrencilerin büyük bir çoğunluğu aldığımız önlemler karşısında bu sınavı geçebildi, üniversiteye yerleşme oranı geçen seneye göre daha da arttı. Bu kriz döneminde öğrencilerimiz kadar çok çalıştık."

- Tek sıkıntı dereceye oynayacak kardeşlerime olacak yukardaki yığılmayı açıklamayacaklar çünkü arkada daha fazla giren kazanan insan konuşuluyor olacak. Durum böyle olunca istediği yere giremeyen derece tayfası, bu sene aksilikler oldu şu şu şu konular yoktu emeğimizi harcadılar diye diye mezuna kalacak.

- Normalde mezunlar öncesinde çok kasmamış asılmamış insanlar olur ama bu sefer 4 tane limit türev kitabı bitirmiş tyt si tam olan adamla yazın ağustosu çalınmış olan 11. sınıf çocukları aynı sınava hazırlanmaya başlayacak

- Böyle bir yığılımda trafikte oluşan mevzu gibi her sene üst kısma oynayan derece grubu mezuna bırakmak zorunda kalacağından artık son 2 sene çalışarak sınava girip derece yapmak hayal durumuna gelecek

- Bir süre sonra veliler bu duruma ayıkıp çocuklarını 9. sınıftan itibaren üçer beşer tane özel derslere yollamaya başlayacak.

- Bunun sonucunda asya ülkelerinde ki sıkı eğitim istenmeden veya düşünülmeden Türkiye'nin içerisine girmiş olacak. Kısaca vaziyet çin kore tarzı ülkelerdeki sıkı eğitime dönecek.

- Çoğu öğrencinin 12-17 yaş aralığı çalınacak

- Özel ders öğretmenleri VERGİSİZ olarak daha çok para kazanacak.

- Eğitim sektörüne ayrılan pay biraz biraz azalacak.

- Ekonomiyi kötü etkileyecek

Bir diğer uygulama şu olabilir
    - Bu sene ailelerin fen lisesi açlığını gidermek için dökülmek üzere olan fen liselerine ekstra öğrenci alacaklar = imam hatiplere 70bin tl verilirken 40bin tl ödenek alan fen liselerine kontenjan arttırma(yeni sınıflar açma) stratejisini gelecek yıl üniversitelere de uygulayabilirler
    - Böylece zaten günden güne rektöründen tuvalet sırasına kadar her şeyi aksayan ODTÜ gibi her yerden para mevzusu çıkartan İTÜ gibi başı çeken büyük DEVLET üniversiteleri adını sanını kaybeder hale gelecek.

iki yolda kötü. inşallah sınavı zor yaparlar ama şahsen ben başta olsaydım basit sorardım. kimsenin yükünü yüklenmek istemem.

-- Fakat bu durumlar karşısında kendisini twittera atan arkadaşların üniversite kazanamaması sanırım daha iyi olur.

bir 11. sınıf öğrencisiyim sizin durumlarınızı belki pek anlayamam fakat nitelikli öğrencinin seçilebileceği sistem için en iyi şartlar bu sene yaratıldı. birde sınavı zor sorarlarsa muhteşem olur. çünkü herkes evinde üçer beşer özel ders alan baba parası beylerin evde çömelip kendi başına çalışiyor olması, tüm özel kurumların kapalı olması. kendi başına çalışamayan adamın zaten başarılı olamayacak olması gibi etkenler nitelikli öğrenci seçme olayını arttırır. eğer sınav kolay olmayacak olsaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A146E5AB -- 12 Mayıs 2020; 16:21:44 >

• az boşluk bıraksaydın okuyamadım yazdığını
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    düzenledim
  • katılıyorum

hatta reisin sınavda sonra ''sınavı öne aldığımız için eleştirenler oldu. Üniversiteye yerleşen öğrenci sayımız ve yks net ortalamamız arttı. CeHaPe kendi işine baksın '' demesi muhtemel ve maalesef böyle olacak gibi
  • En iyi ihtimalle yeditepe ybs en kötü ihtimalle marmara ybs istiyorum iki ünide de amacım direkt yurt dısına cıkmak
  • başka bir konuya değindiğim yeni bir konu yazıyorum. burayı uplayayım.
  • "Tek sıkıntı dereceye oynayacak kardeşlerime olacak yukardaki yığılmayı açıklamayacaklar çünkü arkada daha fazla giren kazanan insan konuşuluyor olacak. Durum böyle olunca istediği yere giremeyen derece tayfası, bu sene aksilikler oldu şu şu şu konular yoktu emeğimizi harcadılar diye diye mezuna kalacak."

Benim de düşüncem bu yönde ama forumdakiler sıralamaların en fazla 1-2k kötü geleceğini düşünüyorlar fakat öyle olmayacaktır daha kötü gelecektir (diğer konuda yazdım zaten) kolay mı zor mu olayına gelirsek de gönül ister ki bir tık zor olsun ama dediğiniz gibi baraja oynayan öğrenciler sıkıntıya girer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    7t*p*de okuluna bakıp kampüse takilmam dersen okey ama kampüste 2 adım atsan 4 tane Tw*ter s**t**üğü görürsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar yığılma olursa obp kısmı mı belirleyici oluyor
  • hangı okulu kazandın
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Tabi bu sene sınavda ham puanlar çok yakın olursa obpsi yüksek olan yaşadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    eyvah eyvah eyvah
  • Reis istanbul gibi bir yerde minimum yurt 10-15 bin lira ben başka şehirden yeditepe gelince

1-Okul beleş
    2-yurt beleş
    3-yemekhane bursu
    4-spor salonları falan beleşmiş ( aylık 200-300 lira da paradır yani ne kadar bilmiyorum ama )
    5-yurt dışı exchange programlarında öncelik hakkı tanıyorlarmış ek olarak
    6- ilk 10k veya 15k ya özel 300-500 lira burs cash
    7- ybs alanında yazılıma en çok ağırlık veren ünilerden birisi

şartlara bakınca çok avantajlı görünüyor okumaya gidiyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 12 Mayıs 2020; 17:33:11 >
  • Lordemircan L kullanıcısına yanıt
    490+ bir fen lisesini ama istediğim bir yer değildi. hedefim daha yüksekti. hislerimde haklıymışım bok gibi bir lise hayatı geçirdim geçirmeye de devam ediyorum. sosyallik anlamında bir şey kattı desem katmadı. ders anlamında kattı desem katmadı. arkadaş anlamında desem onu da pek katmadı. öyle ki öğrencilerin çoğu özel derslere giderek bir şey başarmaya çalışıyor. bende inat ettim hiç ders almadan derece yapmaya çalışacağım inşallah batırmam. okulun hiçbir konuda katkısı olmadı. zaten 88-95 puan aralığında okuyan öğrenciler ne demek istediğimi anlamıştır.
  • Haklısın liselerin durumu böyle bende 480+ bir yerde okudum ama meslekte okusam daha iyiymis en azından 1. Lik kontejanıyla istedigim yere girerdim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben 85 almıştım (yine obpm çok düşüktü ilk seneler yatıp son sene çalışmak ruhumda var obp düzgün olsa 492-494 civarı geliyordu) ve dediğine kesinlikle katılıyorum. Ülkede gerçek fen lisesi değerini hak eden 5-10 lise vardı zaten ki o liselerin hocalarını da dağıtmışlardı hatırlayanlar bilir. Fen lisesinin esprisi kalmadı yani . Galatasaray, kabataş vb. gibi anadolu lisesilerinin değeri kaldı sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adisdasdadas -- 12 Mayıs 2020; 17:55:49 >
  • Bakan zaten en başta geçen senelerden çok farklı olmayacak demişti.Zor bir sınav görmeyiz ama çok kolay da bir sınav görmeyiz yine 2019 ayarında bir sınav gelir şimdi insanları belirleyecek olan şey bence sosyal ve fen çalışmaları olacak.Dediğin kontenjan artışı bu sene oldu.Özel üniversitelerin tam burslu kontenjanı tüm kontenjanın %15 i oldu.Eşit agırlık alanındayım o yüzden Fabri hocamın açtığı konuda gördüm,eğer sayılar doğruysa bu sene 100 150 kisi arasında bir gerileme olacak ilk 1000 deki yerlerde.Sayısal için de medipol acıbadem vb vardı sanırsam ilk 1000 içinde orayı da etkiler ama 1000 kişi yığılacak 100 kişi alınacak :d yine çözüm değil.
    Bence de nitelikli mezun sayısı artacak ama 2021 yks için son bir tarih olabilir dostum.2020 puanını korunmasıyla gelecek yığılma,geçen seneden gelen daha fazla nitelikli mezun vb etkileyecek ve çuf yks gidecek.Soru sayısı arttırılmadan ve müfredat biraz daha genişletilmeden insanları eleyemezsiniz.Ben bok gibi bir öğrenciydim.Senin girdiğin yıldan bir önceki sene girdim kolay dediğin teogdan 370 puan aldım ve cidden de kolaydı yani.Şu an ise ea da ilk 1000 lik bölüm hedefliyorum ve netlerim de bir hayli yakın.Bu benim başarım olur olmaz orasında değilim ama isteyen herkes o seviyeye gelebiliyor yani.Youtube açın bakın her ders için zibilyon tane hoca var.Artık herkes rehberlikçi olmuş,kim ne yapacağını işte efendime söyliyim ne çözeceğini vs gayet iyi biliyor.Bilgiye ulaşmanın bu kadar basit olduğu bir dönemde soru sayısı ve soruların niteliğini düşürerek en büyük hatayı yapmışlardı.Kabak seneye onlarda patlayacak.Nitelikli mezun sayısında çok da oynama olmaz bakma sen yani şu zamana kadar emek veren çoğu kişi şu an da çalışıyor yani ben kendi adıma bu kadar emek verdim niye sonu gelmesin diyorum ve çevremdekiler de aynı şekilde bakıyor ama geçen senelerden bir tık fazla olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC01B0A86 -- 12 Mayıs 2020; 18:30:36 >

• gerçekten lise sınavını hazırlayan kardeşiniz varsa o kadar da kasmasın bir işe yaramayacak çünkü
  • haklısınız hocam. sınavın kaldırılma ihtimalide var bunu düşünmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: adisdasdadas

katılıyorum

hatta reisin sınavda sonra ''sınavı öne aldığımız için eleştirenler oldu. Üniversiteye yerleşen öğrenci sayımız ve yks net ortalamamız arttı. CeHaPe kendi işine baksın '' demesi muhtemel ve maalesef böyle olacak gibi
    uzun zamandan beri adam akıllı gülmüyordum hocam saolasın sesiyle okudum awq ASLSAJFKJRWTREWKJTJKDFS
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.