Şimdi Ara

sinekkaydı tıraş olmak çok saçma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir insan neden yüzüne jilet vurup yüzünü keser ki. keşke her işte en azından kirli sakala müsaade olsa, polislik, askerlik, memurluk vs. dahil olmak üzere.

jilet vurup da yüzümün saatlerce acı çekmesinden, kızarmasından nefret ediyorum. 10 senedir makineyle tıraş oluyorum. sakalımla da mutluyum. kim buldu bu jiletle tıraş olmayı, insan doğasına ters arkadaşım. işkenceden başka bir şey değil.

• Sizi bilmem ama sinekkaydı traş bana ferahlık veriyor gibi hissettiriyor... Şu an bir zorunluluğum olmadığı için ayda bir veya iki defa sinekkaydı traş oluyorum ancak yüzün tertemiz olması daha çok hoşuma gidiyor...

Traşın da en iyisi aslında ustura ile olanı, kendi kendime ustura ile girişme cesareti göstersem asla kapalı jilet kullanmam da
    Tıraştan nefret etmenizin sebebi işkence gibi makinelerle ve kartuşlu jiletlerle tıraş olmanız. Bir de bazılarında tembellik var tabii ki :D

Forumda konusu var, onun dışında geltir'e bakmanızı tavsiye ederim. Ben geleneksel tıraşa başladığımdan beri bir ritüel haline geldi ve tıraş olmak için sabırsızlandığım zamanlar bile oluyor. Mutlaka araştırın.

Bu tıraşa hiçbir erkek hayır diyemez. Konuda yazmışlar, sonra da losyonla şap şap yapınca tamamdır

quote:

Erkekler Eskiden Nasıl Tıraş Oluyorlardı?

1991'de Avusturya Alplerinde buzullar arasında donmuş bir erkek cesedi bulundu. Şaşırtıcı olan cesedin 5200 yıl önce yaşamış birine ait olması ve bugüne kadar hemen hemen hiç bozulmadan kalabilmesiydi. 'Alp Çobanı' adı verilen bu cesette dikkat çeken bir başka husus da, yüzünde sakal ve bıyık olmamasıydı.

Arkeologlara göre erkekler tarih öncesi devirlerde de tıraş oluyorlardı. Mağara duvarlarındaki bu devirlerden kalma resimler sakal tıraşı için kabukların, köpekbalığı dişlerinin, en çok da keskinleştirilmiş çakmaktaşlarının kullanıldığını göstermektedir. Günümüzde keşfedilen bazı ilkel kabilelerde çakmaktaşının bu amaçla kullanıldığı gerçekten de görülmektedir. Mısır'da açılan mezarlarda eski Mısırlıların M.Ö. 4. yüzyılda sakal kesmek için kullandıkları altın ve bakır aletler bulunmuştur.

Tarih öncesi erkeğinin sakal tıraşı olma nedeni, kesilmezse 150 santimetreye kadar uzayabilecek olan sakalın hareket kabiliyetini hayli kısıtlamasıdır. Ancak sinek kaydı tıraş olma ihtiyacının nedeni bilinmemektedir. Her gün kesilmesi gerekiyorsa erkekler niçin sakallı yaratılmışlardır, o da ayrı bir konu. Erkekler günümüzde olduğu gibi geçmiş zamanlarda da din, toplumsal konum ve moda gibi nedenlerle tıraş oluyorlardı. Örneğin, Roma'da sadece özgür insanlar tıraş olabilirdi.

MS. 14. yüzyılda şimdiki usturanın ilkelleri ortaya çıkmaya başladı, ama erkeklerin acılı ve kanlı tıraş derdi 20. yüzyılın başlarına kadar devam etti. King Camp Gillette (jilet) ABD'de 1901 yılında ilk iki taraflı jileti keşfetti. Ancak Birinci Dünya Savaşı yıllarına kadar 168 jilet ve 51 makine satabilmişti. Savaş başlarında ABD hükümeti ordunun ihtiyacını karşılamak için firmaya 3,5 milyon tıraş makinesi sipariş etti. Böylece tıraş bıçağı bir sektör haline geldi.

Kısa bir süre sonra eski bir kılıç üreticisi olan Wilkinson firması da tıraş bıçağı üretimine geçti ve bu ikili günümüze kadar piyasanın devleri olarak geldiler. Günümüzde Gillette dünya pazarının yüzde 66'sim elinde bulundururken, Wilkinson'un payı yüzde 20'dir. Daima sektörün motoru olan Gillette aslında kaşifinin ve firmanın ismi ve bir marka iken ürünün de ismi haline gelmiştir.

1950'li yıllarda ilk elektrikli tıraş makineleri devreye girdi. Aynı yıllarda ise paslanmaz çelik tıraş bıçağı piyasaya çıktı. Günümüz erkeklerinin yaklaşık yüzde 80'i ıslak tıraşı yani tıraş bıçağı kullanmayı tercih ediyor. Dünyada tıraş olan 2 milyar erkek ve her birinin yüzünde ortalama 15 bin kıl varken ve hele hele bu kıllar günde yaklaşık 2 milimetre uzarken, yani bir erkeğin ömrünün ortalama 100 günü tıraş olmakla geçerken, kim bükebilir tıraş bıçağı sektörünün bileğini?

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8988
  • Sorma ya bi de ergenken çok çıksın diye jiletle alırken boynumdakileri ters kesiyodum şimdi geriye doğru çıkıyor yanakla boynun birleştiği kısım. Makine 4ever.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sladko94 -- 3 Şubat 2018; 2:58:9 >
  • Bunlar hep resmiyetin sonuçları.
  • Valla ben seviyorum sinek kaydı tıraşını.
  • Alışmak gerek. Babam 18 yaşından beri aralıksız her gün tıraş oluyor. Birkaç kez makine denedi o da tam tersi makineyi beğenmedi hatta acıttı. Ben de 1 yıl kadar jilet kullandım sonra sivilcelenme başlayınca makineye döndüm. Makine candır
  • Hiç makina satın almadım eskiden beri en kaliteli jiletle traş olurum, çoğu kurumsal şirkette memurlukta ne yazık ki düzenli sakal traşı şart.
  • Ben hiç sineğin kaydığını görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jilet > makine.. makina ile 2 saat uğraşıyorsun jilet ile 5 dk bitiyor işiniz ben 2 haftada 1 oluyorum(işyeri soru etmiyor sakalı) makine ile bir kere denedim zulüm geldi ilet daha pratik
  • katılıyorum. bu yüzden memuriyet gibi resmi bir meslek seçmedim. yalnız bazılarına kirli sakal yakışmıyor. hafif seyrek olursa yakışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Valla ben seviyorum sinek kaydı tıraşını.

tıraştan sonra losyonla şap şap da yapıyon mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

Valla ben seviyorum sinek kaydı tıraşını.

tıraştan sonra losyonla şap şap da yapıyon mu

Losyonla şap şap
  • Düzenli tras cilde nefes aldırır.Deri altındaki kitleri temizler
  • Sizi bilmem ama sinekkaydı traş bana ferahlık veriyor gibi hissettiriyor... Şu an bir zorunluluğum olmadığı için ayda bir veya iki defa sinekkaydı traş oluyorum ancak yüzün tertemiz olması daha çok hoşuma gidiyor...

Traşın da en iyisi aslında ustura ile olanı, kendi kendime ustura ile girişme cesareti göstersem asla kapalı jilet kullanmam da
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzgun_

jilet > makine.. makina ile 2 saat uğraşıyorsun jilet ile 5 dk bitiyor işiniz ben 2 haftada 1 oluyorum(işyeri soru etmiyor sakalı) makine ile bir kere denedim zulüm geldi ilet daha pratik

Hocam nasıl 5 dakika ben mi yanlış yapıyorum anlamadım. Jileti yüzüme değdirip 2 cm oynatıyorum jiletin ağzı fulll doluyor suya tutup temizleyip tekrar 2 cm ilerletiyorum tekrar ağzı dolup taşıyor. 3 bıçaklı bir de. Ona rağmen kesene kadar canım çıkıyor. Siz direk kesiyor musunuz bıçakların içi kılla dolmuyor mu
  • Bahaneye gel, traş olurken acı çekmek nedir? Paslı demirle mi traş oluyorsun? Sakal bazlama suratlıların, erkeksi çene hatları olmayanların yüzünü kamufle edip, kişinin kendini aynaya bakılabilir bulmasını sağlayan kamuflajdan fazlası değildir. Kimisine çok yakışıyor, gerçekten erkeksi bir görünüm veriyor fakat toparlak suratlıların hiçbir türlü şansı yok. Tembelliğinize bahane aramayın, üşeniyorum, bakım yapmak zor geliyor vesaire diyin geçin de samimiyetinize inanalım.
  • Tıraştan nefret etmenizin sebebi işkence gibi makinelerle ve kartuşlu jiletlerle tıraş olmanız. Bir de bazılarında tembellik var tabii ki :D

Forumda konusu var, onun dışında geltir'e bakmanızı tavsiye ederim. Ben geleneksel tıraşa başladığımdan beri bir ritüel haline geldi ve tıraş olmak için sabırsızlandığım zamanlar bile oluyor. Mutlaka araştırın.

Bu tıraşa hiçbir erkek hayır diyemez. Konuda yazmışlar, sonra da losyonla şap şap yapınca tamamdır

quote:

Erkekler Eskiden Nasıl Tıraş Oluyorlardı?

1991'de Avusturya Alplerinde buzullar arasında donmuş bir erkek cesedi bulundu. Şaşırtıcı olan cesedin 5200 yıl önce yaşamış birine ait olması ve bugüne kadar hemen hemen hiç bozulmadan kalabilmesiydi. 'Alp Çobanı' adı verilen bu cesette dikkat çeken bir başka husus da, yüzünde sakal ve bıyık olmamasıydı.

Arkeologlara göre erkekler tarih öncesi devirlerde de tıraş oluyorlardı. Mağara duvarlarındaki bu devirlerden kalma resimler sakal tıraşı için kabukların, köpekbalığı dişlerinin, en çok da keskinleştirilmiş çakmaktaşlarının kullanıldığını göstermektedir. Günümüzde keşfedilen bazı ilkel kabilelerde çakmaktaşının bu amaçla kullanıldığı gerçekten de görülmektedir. Mısır'da açılan mezarlarda eski Mısırlıların M.Ö. 4. yüzyılda sakal kesmek için kullandıkları altın ve bakır aletler bulunmuştur.

Tarih öncesi erkeğinin sakal tıraşı olma nedeni, kesilmezse 150 santimetreye kadar uzayabilecek olan sakalın hareket kabiliyetini hayli kısıtlamasıdır. Ancak sinek kaydı tıraş olma ihtiyacının nedeni bilinmemektedir. Her gün kesilmesi gerekiyorsa erkekler niçin sakallı yaratılmışlardır, o da ayrı bir konu. Erkekler günümüzde olduğu gibi geçmiş zamanlarda da din, toplumsal konum ve moda gibi nedenlerle tıraş oluyorlardı. Örneğin, Roma'da sadece özgür insanlar tıraş olabilirdi.

MS. 14. yüzyılda şimdiki usturanın ilkelleri ortaya çıkmaya başladı, ama erkeklerin acılı ve kanlı tıraş derdi 20. yüzyılın başlarına kadar devam etti. King Camp Gillette (jilet) ABD'de 1901 yılında ilk iki taraflı jileti keşfetti. Ancak Birinci Dünya Savaşı yıllarına kadar 168 jilet ve 51 makine satabilmişti. Savaş başlarında ABD hükümeti ordunun ihtiyacını karşılamak için firmaya 3,5 milyon tıraş makinesi sipariş etti. Böylece tıraş bıçağı bir sektör haline geldi.

Kısa bir süre sonra eski bir kılıç üreticisi olan Wilkinson firması da tıraş bıçağı üretimine geçti ve bu ikili günümüze kadar piyasanın devleri olarak geldiler. Günümüzde Gillette dünya pazarının yüzde 66'sim elinde bulundururken, Wilkinson'un payı yüzde 20'dir. Daima sektörün motoru olan Gillette aslında kaşifinin ve firmanın ismi ve bir marka iken ürünün de ismi haline gelmiştir.

1950'li yıllarda ilk elektrikli tıraş makineleri devreye girdi. Aynı yıllarda ise paslanmaz çelik tıraş bıçağı piyasaya çıktı. Günümüz erkeklerinin yaklaşık yüzde 80'i ıslak tıraşı yani tıraş bıçağı kullanmayı tercih ediyor. Dünyada tıraş olan 2 milyar erkek ve her birinin yüzünde ortalama 15 bin kıl varken ve hele hele bu kıllar günde yaklaşık 2 milimetre uzarken, yani bir erkeğin ömrünün ortalama 100 günü tıraş olmakla geçerken, kim bükebilir tıraş bıçağı sektörünün bileğini?

http://www.geltir.com/showthread.php?tid=8988

• Sinekkaydı tıraş makinesi diye bir şey var. İlk önce normal makineyle kısaltıyorum ki diğer makineyle alırken acımasın.Sonra da sinekkaydı makineyle yapıveriyorum
  • Yoo, değil. Ben oluyorum, seviyorum.
  • Sakalınız sert ve kalınsa her şekilde sıkıntı yaşarsınız. Tarz meselesine gelince sakalsız Kıvanç ya da sakallı Necati şaşmaz ders niteliğindedir.
  • nasıl acıyor la
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.