Şimdi Ara

Sinema mı garanti meslek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben dil bölümünden sinava girdim. Hiç istemediğim bir sıralama yaptım: 23k. 23k ile 9 Eylül Üniversitesi Dilbilimi geliyor ve harika kadrosu olan bir bölüm. Fakat şöyle bir sorun var ki sinemayla ilgilenmek istiyorum. Bu bende böyle birkaç günlük çıkmış bir şey değil. Küçüklüğümden beri kurgu üretme işinin hastasıyım zaten bir sürü hikaye yarışmasına da katılıp kazandığım olmuştur. Öğretmenlerim de bu konuda beni teşvik etmeye çalıştı hep. Hayatımı edebiyat ve sinema odaklı yaşamak istiyorum ama bunları, özellikle sinemayı, odak noktam yapmam için İstanbul sart gibi. Öğretmenlerim ve başka insanlara sorduğumda da İstanbul'a gitmemi önerdiler. Ama aklim hala karışık çünkü İstanbul'da iyi bir bölüm ve üniversite kazanma imkanım neredeyse yok. Berbat üniler olmasalar da işsiz kalmam muhtemel uniler bunlar. Belkent Rusça mütercim tercümanlık gibi zorlama ve zorlayıcı bolumler hep. İstanbul'a sinema umuduyla gidip başarısız olsam elimde hicbir sey kalmayacak. İzmire gidersem belki garanti bir mesleğim olacak ama istediklerimi yapamayacağım. İzmirde okuyup İstanbula gitmeyi düşündüm ama kendime baglantilar kurmam aşırı zor olacak böyle bir durumda da, ayrıca bir yaşlanma bikkinligı olusmasindan da korkuyorum. Cunku kendini böyle garantiye vermiş ama hayalleri olam her büyüğümun o hayallerini yapacak enerjileri olmadığını görüyorum.

uzun yazdim biliyorum ama eger benimle yakin durumlara sahip ya da deneyimli biri varsa cevap vermesi bana çok yardımcı olur. yarin tercihler başlayacak ve ne yapmaliyim bilmiyorum 😭😭. Mezuna kalma konusu ise goze almak istemedigin bir konu. Bende o mental yok.

• benim de sinemaya ilgim var bunun için tiyatro kurslarına gidiyorum ileride kariyer fırsatı çıkarsa değerlendiririm ama bunun için sinema okumak yanlış hamleydi ayrıca dilbiliminden mezun olup da ne iş yapmayı planlıyorsun? insanların bu saydığın bölümleri tercih etmemesinin bir sebebi var. Oyuncuların çoğu oyunculuk okumadı oyunculuğu arkaplanda devam ettirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • YKS2024Hedef15000 kullanıcısına yanıt

Dilbilimi mezunu olup yine ingilizce tercümanlık givi meslekler yapabiliyorsun uni 9 eylul olunca. bölümün kadrosundaki doktor, docent, profesor sayisi toplam 11 tane. baya iyi bölüm anlayacağın. benim gidebilecegim hiçbir bolum bana garanti meslek vermez zaten, ama bu uni daha cok verir. kafam da karisik o yuzden. Sinema okumayacagim zaten, arkadan bir sekilde yurutmek istiyorum ama bunun icin en iyi yer istanbul oldugundan 9 eylul ve sinema arasinda secim yapmam gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu sinema işlerinde genelde zenginlerin torpilleri dönmüyor mu sizin tanıdıklarınız varsa hayalinizin peşinden gidin ama bence kimseyle ilişiğiniz yoksa işin içinden çıkamazsınız

• O işlerin sadece yapımcı ve kaymaklı oyuncu tarafında para var. Geri kalanı aç.

• Kardeşim merhaba, seninle neredeyse aynı durumda olan biri olarak yardımcı olmak isterim.

Bu yıl ikinci üniversite, biraz da hobi, genel kültür olsun diye uzaktan eğitim ile sinema okumak için tekrardan sınava girdim. Dilde 22k dayım, sözel tarafında 100k dayım.

Dil bölümleri, kültür tarafı yoğun bölümler, sinemacı tarafını muhakkak besleyecektir ancak geleceğim nokta şu.

Sinema ile ilgilenmek istiyorsan, kariyer olarak değil de kendi projelerini gerçekleştirmek düzeyinde, gerçekten sinema okumana gerek yok.

Bir süredir benzer bir süreç içerisindeyim, zaten İngilizce bilgin var, youtube ve klasik sayılabilecek birkaç kitapla (Making Movies- Sidney Lumet, 5 C's of Cinematography- Joseph Mascelli, Filmmaker's Handbook- Steven Ascher) bunu yapacak düzeye gelebilirsin (tabi ki pratik için gereken ekipmanlarının olduğunu varsayıyorum.)

Aynı zamanda müzik ile ilgilenen birisiyim (nick-yorum uyumu  ), ülkemizde freelance ve kreatif işlerin bizden yana olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Zaten yapay zeka çok yıkıcı bir etkiye sahip şu aralar, ileride nerelere gelebilir düşünmek dahi istemiyorum. Sadece müzikte değil tabi ki. Ek olarak film sektörü iş- hayat dengesinin çok orantısız olunmasıyla bilinen bir sektör, günde 12 saat (ki genelde minimum) haftalık 6 gün çalışma çok standart bir durum. Ajans tarafında kalsan gene çok benzer bir tablonun söz konusu olacağını düşünüyorum.

Onun dışında önerim yine yapay zekanın özellikle tercümanlık tarafına da olacak olan etkisini özellikle düşünmen olacaktır. Zaten üç kuruş paraya çalıştıran işverenler, yahu altı üstü yapay zekanın yaptığını düzelteceksiniz diyip iyice emeğin karşılığını yok sayma yoluna gidebilir.

Biraz sanıyorum yap ama hobi olarak sonucuna geldim ama, ülkemiz şartları maalesef biraz bu tarz bir durumu gerektiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 25 Temmuz 2024; 14:32:20 >

• Onun dışında gideceğin noktayı şekillendirebileceği için biraz bu zamana kadar yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum.

Lisede yabancı dil bölümünde okumuştum, 2017 yılında mezun oldum, olduğum yıl Marmara Müt-tere girmiştim.

https://forum.donanimhaber.com/tek-tercihle-istedigim-bolume-kesin-girer-miyim--127733141 (hey yavrum geçen yıllar  )

Sınıf arkadaşlarımla da samimiydim. Şimdi sana kimlerin nerelere geldiğinden bahsetmek istiyorum.

Ben o okula başladıktan 1 ay sonra bıraktım. Lise arkadaşlarım aynen devam etti.

Geçtiğimiz 1-2 yılda hepsi mezun oldu.

Bir tanesi wata gitmişti, sonra duydum ki oralardan biriyle evlenmiş kapağı oraya atmış. Bir diğeri bankacı olmuş, biri sözel puanıyla iletişim okuyup marmarada yüksek sonrasında sigortacı oldu, bir diğerinin özel bir dershanede İngilizce öğretmeni olduğunu duydum, bu İngilizce öğretmenliği birkaç arkadaşım daha için geçerli. Birkaçı özel sektörde gene beyaz yaka sınıfında tam titrları aklımda değil. Birkaçı kabin memuru oldu, yani dil bölümünde okusan sahip olacağın meslekler aşağı yukarı bu şekilde. Hepsinin mezun olduğu üniversiteler İstanbul'daki bahsettiğin Beykent klasmanındaki okullardı, bazıları taşrada okumuştu. Hiç öyle boğaziçinde, koçta a+ yerlerde okuyan yoktu.

Marmaradan birkaç sınıf arkadaşımla sosyal medyadan takipleşiyorum, aynı şeyleri onlar için de söyleyebilirim, kurumsal tarafta çok a+ firmalarda yer edineni yoktu. Ha bunlar çok kişisel şeyler ancak üç aşağı beş yukarı benzer noktalarda olabileceğini düşünüyorum. Aklına takılan olursa çekinmeden sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 25 Temmuz 2024; 14:32:1 >

• Filmin icerigine bagli hocam

• İyi araştır sinema probelm olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.