Şimdi Ara

SİNEMA TV STAJI HAKKINDA BİLGİ LÜTFEN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben Sinema Televizyon okumak istiyorum da(Mimar Sinan'da) bu bölümü okuyanlar staj olarak nereye gidiyorlar?ne yapıyorlar?Lütfen bilgisi olanlar yardım etsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DWUW

Arkadaşlar ben Sinema Televizyon okumak istiyorum da(Mimar Sinan'da) bu bölümü okuyanlar staj olarak nereye gidiyorlar?ne yapıyorlar?Lütfen bilgisi olanlar yardım etsin...

Yeditepe de okuyorum. Bölüm harika bir bölümdür hem kültürel hemde mesleki açıdan. Gerçekten de insana çok şey katar. Devamlı düşünmeye iter, okuman, izlemen ve en önemlisi yeniliklere açık olman gerekir. Koyu düntaların adamı olamazsın bu bölümde hayatı devamlı dalgalı kur yaşayıp her an er şeye açık ve aynı zamanda yeniliklerede açık olmalısın ki istediğin başarıyı yakalayabilesin. Staj olarak adı üstünde Sinema Televizyon. Sinema setlerinde, televizyon da (dizi-film setleri olur, program setleri olur) gibi alanlarda boy gösterebilirsin. Çalışma temposu ağırdır, uykusuzluğa, soğuğa, sıcağa her türlü ortamda çalışman gerekebilir. Ancak unutma önemli faktörleri yaratıcılık, hayalgücü ve yeniliklere açık olmaktır. Kendi iç dünyanda ölç biç tasarla, kendini uygun hissediyorsan öyle oku.

• Okuma.
  • Sinema sektöründe başarılı olmak için Sinema-Tv okuma mecburiyeti falan yok. Kendini bu bölüme gitmeden de geliştirebilirsin.
    Mesela bana göre en iyi örnek Zeki Demirkubuz; liseyi dışarıdan bitirip İstanbul Üniversitesi'nde İletişim okumuş. Şu an ülkemizi uluslararası temsil ediyor.
    Yavuz Turgul; İktisat Fakültesi - Gazetecilik mezunu

Sinema-Tv okumayan yönetmenlerimiz genelde sözel bölümlerden mezun olmuş. Ben de bunu "sözel zeka ve genel kültür iyiyse bu sektörde iyi yerlere gelinebilir." şeklinde yorumluyorum. Senaryo için kafanın içindeki malzemeleri kullanıyorsun. Malzeme çeşitliliğini arttırmak için ise bol bol film izlemek ve kitap okumak gerekiyor.

Garsondu, yönetmen oldu =http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/23295829.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drake Ramoray -- 2 Ocak 2014; 8:25:21 >

• Okumayın abi pişman olursunuz. Gaza gelmeyin. Onun yerine gidin sağlam bir bölüm okuyun. Sinema hobi olarak kalsın veya artık daha ileri götürmek istersen boş zamanlarında yaparsın
  • niye öyle dedin şimdi hazırlanıyorken
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

niye öyle dedin şimdi hazırlanıyorken

Fikirlerim değişti zamanla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.