Şimdi Ara

Sinema yasası yürürlüğe girdi: Seyircilere bir iyi, bir kötü haber (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
0
Favori
12.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sinemia gibi oluşumları etkilemiyor bu yasa. Daha önce açıklandı bu ama Sinemia başka sebepler ile son 3 ayda zaten patladı. Son 3-4 aydır bilet alırken 2 ile 5 lira arasında komisyon almaya başlamıştı. Bunu yaparken kredi kartından para çekiyordu ancak bu komisyon olayı geldiğinden sorunlar da başladı. Kredi kartından çekmesi gereken komisyonu çekemiyor ve öyle oluncada bileti alamıyorsun.

Önceleri durumu yabancı sayfasına bildirince sorunu çözüyorlardı ama en son sinemaya gittiğim de o da işe yaramadı.

Bir defasında biletal üzerinden Sinemia kartımla bilet alacaktım gerekli işlemleri yaptım ama online alımda komisyonu alamadığı için kart aktif olmadı bilet alamadım. Mecbur bileti salona gidince sinemia uygulaması üzerinden salondan al seçeneği ile alabildim.

2 hafta önce de sinemaya gittim. Gittiğim yer da koltuklar 2 kişilik koltuk olduğu için biletaldan değil gişeden almak zorundaydım çünkü biletal tek bilet satmıyor o tür koltuk olunca. Sinemia uygulaması bir türlü kredi kartımı kabul etmedi yani parayı çekemedi ve mecbur gişeden sinemia olmadan kredi kartım ile bilet almak zorunda kaldım.

Kısaca Sinemia aylardır problemli. Yasanın çıkması sinemia bir etki yapmıyor yani. Zaten problem var ayrlardır sistem de.

Amerika şubesini kapatmış. Batmış oradaki ofis. Bu kafayla giderlerse Avrupa ofisi de kapanır.

• Güya muhalif takılan halkçı olduğunu söyleyen sanatçılar gittiler Saraya ağladılar sızladılar bu yasayı çıkarttırdılar. Sorsan muhalifler ama iş kendi ceplerine geldi mi bir anda en kral yalaka kendileri oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş Adana Cinemaximum'da, imax bilet fiyatları 38 tl. Lan ne güzel 8tl ye gidiyordum filmlerin çoğunluğuna. Bir eğlencemiz o vardı. Onu da elimizden aldılar.

• Bir tek kaliteli türk filmleri için gidiyordum. onları da promosyonlu bilet alıyordum fırsattan. şimdi kalkıp da aksiyonun olmadığı bir film için 25-30 tl veremem. filler tepişti, çimenler ezildi. eee bu işten izleyicinin kazancı ne? umarım kimse gitmez de batarlar. böylelikle eşek gibi fiyatlarda indirim yaparlar.
  • Her şey bir yana gerçekten 8 TL IMAX gitmesi çok kötü oldu bir keyfimiz vardı onu da mahvettiler.
  • Sinemaya 40 yılda bir gidiyorum zaten, artık da gitmem.

• İnternet Sinema yı bitirir böyle olursa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cem Yılmaz kazandı.Kısa vadede kaybetsede uzun vadede Cinemaximum kazandı.

Tek kaybeden seyirciler ...
  • Sinema mi artik Internet var herşey ücretsiz izliyorum. Ve Türk yapimi filimleri izlemiyorum bile çok basit ve rezil en iyi yabanci dizi filimleri. Evimde. Plaz ma tv de süper izliyorum sinema salonlari. Artik boş milleti kaziklar saniz oluca budur kimse sinema salonuna gitmesin evinize güzel bir tv alin evde keyif yapin

• Arkadaşlar bu işin böyle olmasının asıl sebepleri sinemacılar değil mi? Kimse bahsetmiyor yani Cem Yılmazlar Şahanlar falan gitti devlete ağladı.
    Bu yasa ondan çıktı devletin umrundamıydı ki reklam süresi vs. vs. tabiki değildi. Bu aç sinemacılar satılan bilet sayısından normal bilet fiyatından hesap yapıp sonra gelen parayı az buluyorlardır işletmeye niye param az diye sorunca yüzlerce çeşit kampanyalar vs. satıldığı için ordan kestik diyordur bunlarda onlara güvenmediği bunları tokatladıklarını düşündükleri için devlete gidip ağladılar benim anladığım böyle gelişti. Devlette tüm bu sistemide yani satılan bilet adedinide ücretinide kontrol edicek bir sistem kurdu batırdı. Biraz beyinleri olsa bunlarda kampanyalı sistem yabancı filmler için devam etseydi bu fakir sinemacılar aç kalmasın diye bu yasa onlar için işleseydi türk filmlerinde film yapımcısı ile anlaşmalı bilet fiyatı belirlenseydi tüm kampanyalar geçersiz olsaydı onlar için anlaşmalı yani çok daha doğru olurdu ama işte sinemacılar vurun bunlara dedi iş bilmez devlet yetkilileri öldürdü batırdı tüm sektörü. Bundan sonra kimse 30 lirayı 1 bilete veremez zenginler gider artık sinemayıda zengin aktivitesi yaptı iş bilmez reziller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 25 Temmuz 2019; 23:34:24 >

• Tepkimizi sinemaya gitmeyerek yapariz cinemaximumda batar umarim

• quote:

Orijinalden alıntı: 312 .

Arkadaşlar bu işin böyle olmasının asıl sebepleri sinemacılar değil mi? Kimse bahsetmiyor yani Cem Yılmazlar Şahanlar falan gitti devlete ağladı.
    Bu yasa ondan çıktı devletin umrundamıydı ki reklam süresi vs. vs. tabiki değildi. Bu aç sinemacılar satılan bilet sayısından normal bilet fiyatından hesap yapıp sonra gelen parayı az buluyorlardır işletmeye niye param az diye sorunca yüzlerce çeşit kampanyalar vs. satıldığı için ordan kestik diyordur bunlarda onlara güvenmediği bunları tokatladıklarını düşündükleri için devlete gidip ağladılar benim anladığım böyle gelişti. Devlette tüm bu sistemide yani satılan bilet adedinide ücretinide kontrol edicek bir sistem kurdu batırdı. Biraz beyinleri olsa bunlarda kampanyalı sistem yabancı filmler için devam etseydi bu fakir sinemacılar aç kalmasın diye bu yasa onlar için işleseydi türk filmlerinde film yapımcısı ile anlaşmalı bilet fiyatı belirlenseydi tüm kampanyalar geçersiz olsaydı onlar için anlaşmalı yani çok daha doğru olurdu ama işte sinemacılar vurun bunlara dedi iş bilmez devlet yetkilileri öldürdü batırdı tüm sektörü. Bundan sonra kimse 30 lirayı 1 bilete veremez zenginler gider artık sinemayıda zengin aktivitesi yaptı iş bilmez reziller.
    Bu işin nedeni sinemacılar değil sinema salonları. 13-14 liralık bileti yanında mısır da koyarak 15-16 liraya satıyorlardı burada 10 lira mısır 5 lira film olarak geçiyordu. Film yapımcıları da haklı olarak, hayırdır sen bize mi sordun böyle bir şey yaparken filmin parası belli diyerek haklarını aradılar. Haklarını aramaları en doğal hakları tabii burada sıkıntı yok ama medyamız ve internetteki okumayan kitlemiz sağ olsun olay başta sanki halkı savunuyor gibi yansıtıldı sonradan da gerçek yüzü çıkınca bu sefer suçlu yapımcılar oldu. Sinema fiyatlarını değiştiği de yok artık cinemaximum kampanya yaparken kafasına göre yapamıyor film yapımcısının da onayını alması gerekiyor. Bilet fiyatları da çoğu yerde değişmedi aslında sürekli gittiğim cinemaximum'da öğrenci bileti 13 liraydı yine 13 lira. IMAX fiyatları olsun normal fiyatlar olsun yine aynı ama ilk seans 7-8 lira kampanyası bitti o yüzden millet fiyatların farkına vardı. Kanunun geçtiği ilk günlerde halk günü ve öğrenci bileti kalkmıştı nasıl düzenlemeyse kimsenin bir şeyden haberi yok sonra geri getirdiler tabii nasıl geldi bilmiyorum belki yabancı dağıtıcılar ile anlaşma olmuştur. Yerli filmlerde de anlaşma var yazarken baktım Aykut Enişte 9 liraymış her zaman. Aslında değişen bir şey yok 2 taraflı anlaşma olduğu sürece indirimler olacak. Şimdi tepki için yapılacak şey şu: Cem Yılmaz filminde kampanya kabul etmemiş mi gitme ama önce bak, kampanya varsa neye tepki vereceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 26 Temmuz 2019; 17:12:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyHill

Tepkimizi sinemaya gitmeyerek yapariz cinemaximumda batar umarim
    ben ve ıkı oglumla nerdeyse her pazar sabahları 8tl lik, IMAXX olayının müdavimiydik, yaklaşık 1 aydır fiyatlar 30tl lere çıkınca sinema olayımız bitti, artık inernetten düşmesini bekleyerek izleriz... sıkıntı yok.. onlar ıcınde önemli değildi 8tl ye 30 kişi gelip sinemayı kirleteceğine 30tl ye 8 kişi gider daha iyi.. gibi bir mantık içindeler sanırım.
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Nerede 13 lira? İstanbul'da yaşamıyorsunuz sanırım. Kendi lokasyonuma yakın Cinemaximum'ların hepsine bakacak olursam, en ucuz bilet 23,5 lira. O da öğrenciye. Tam genelde 26,5 - 28,5 değişiyor. Burada sadece sinema işletmecileri değil, hemen cevap verdiğiniz yorumu yazan arkadaşın da dediği gibi(size de katılmakla beraber) bence yapımcılar da bize bu duruma sürükledi. Yine olan gariban halka oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narthyard

Nerede 13 lira? İstanbul'da yaşamıyorsunuz sanırım. Kendi lokasyonuma yakın Cinemaximum'ların hepsine bakacak olursam, en ucuz bilet 23,5 lira. O da öğrenciye. Tam genelde 26,5 - 28,5 değişiyor. Burada sadece sinema işletmecileri değil, hemen cevap verdiğiniz yorumu yazan arkadaşın da dediği gibi(size de katılmakla beraber) bence yapımcılar da bize bu duruma sürükledi. Yine olan gariban halka oldu.
    Düzenlemeden önce 13 lira olan yerde yine 13 lira. 20 lira olan yerde de 20 lira. Cinemaximum biletleri lokasyona göre yer değiştiriyor aynı şehirdeki 2 semt arasında bile fark oluyor Marmara Park ile daha lüks avmler ararsında Imax fiyatının 10 lira fark ettiğini hatırlıyorum. Olan gariban halka oluyor her zaman ama yapımcılar hakları olanı istedi fazlasını değil.
  • uzun zaman sonra sinemaya gideyim dedim, malum tarantinonun son filmi cikti. bilet alayim dedim. normalde ilk seans 8 lira diye hep sabah 11-12 de sinemaya giderdim. yine öyle bilet almak istedim ve alamadim. nedenini arastirirken kendimi burada buldum. tum kampanyalar kaldirilmis. sanatcilar mutlu mu acaba? senede en az 10-15 filme gidiyordum, kampanyalar sayesinde. simdi bir filme gitmek istiyorum ve imax istiyorum, normalde sabah 11 de 8 liraya girebildigim film şu an seans fark etmeksizin 34 lira. imax olmasi dersek bu sefer de fiyat 20-25 lira arasi. zaten gecenlerde haber de yayinlandi, sinema seyircisi orani dusmus. surumden kazanacaklari yerde şimdi ondan da olacklar. ben bu filme gidemiyorum ve cem yilmaz'in filmine gidecektim, gitmiyorum. cem yılmaz, cebine fazla para koyacagini dusunurken ondan da olacak. 20-25 lira bir bilet nedir abi? netflixe ben aylik 15 lra veriyorum ve cogu sey var. senin filmini sinemada izlemek icin ölüyor muyuz biz? izlemeyiz olur biter. iki zevkimiz vardı, onun da icine ettiler. cidden cok sinirliyim. Cinemaximum club uygulamasindaki bilet puanlarım da silinmis, ya boyle rezillik olabilir mi? adamlar iki lira fazla kazanacaklar diye izleyiciye yaptiklari zulme bak. cem yılmaz'in yeni filmi artik 3 milyonu zor gecer. bu fiyatlarla sinemaya mecburen ekonomik boykot uyguluyorum ama artık Türk filmlerine -en azindan cem yilmaz, yilmaz erdogan filmlerine- param olsa da gitmem.

• Her cuma yeni çıkan filmlerden birini izlemeye giden biriydim. Şimdi 10 tl bile yapsalar biletleri pahalı geliyor ki 24 tl en ucuz sinema.

Yılda 50 kere sinemaya giden birini hiç sinemaya gitmeyen birine çevirdiler. Sonra sinemaya kimse gitmiyor diye ağlamasınlar da naparlarsa yapsınlar artık.
  • Türkiye 'de sinema devri benim için kapandı.

Bana internet yeter.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.