Şimdi Ara

Singapur'da Exchangedeyim Soruları Alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Singapur'da Exchangedeyim Soruları Alayım

Singapur Malezya'nın güneyinde modern şehir devleti. Burada NUS (National University of Singapore'da) 1 dönemliğine değişim öğrencisiyim. Geleli 3 hafta oldu. Okulun sıralamaları bayağı iyi, mühendislikte 10-15. sırada.

Halkı %74 Çin asıllı, %14 Malezya asıllı %9 Hint asıllı.

O yüzden kültürel bir çeşitlilik hakim ülkede. Resmi dil İngilizce, yaşlılar hariç çoğu kişi İngilizce biliyor. Ama kendi dillerini de biliyorlar, devlet zorla öğretiyor Tabelalar 4 dilde (İngilizce, Çince, Malezce, Tamil) yazılı.

Dört dini de (Budizm, İslam, Hristiyanlık, Hinduluk) özgürce yaşayabilmek mümkün, devlet buna teşvik ediyor, Çin mahallesine gidiyor camii, Hindu tapınağı falan inşaa ediyor. Her 3 restorandan birinden helal yemek çıkma zorunluluğu var. Bu konuda da çok sıkılar, alışveriş merkezi gibi değişik restoranlar olan bir yerde helal bir restorandan yemek alırsanız helal tabak çanak alıp (bunların renkleri farklı) helal bulaşık birimine bırakmak zorundasınız. Kapı kapı dolaşıp misyonerlik yapmak yasak. Yehova'nın şahitleri yasaklanmış.

Yemekler güzel, yalnız ekmek yerine pilav yiyorlar ve pilavdan başka da karbonhidrat kaynağı yok, Bulgur pilavı yok mesela, makarna ve patates de yaygın değil.

Kiralar pahalı, yemekler ucuz sayılır. 1 Singapur doları 2.07 TL şu anda.

Elektronik ucuz değil. Traş makinesi aldım Türkiyeyle aynıydı.

Hava çok sıcak ama kapalı alanda sonuna kadar klima, açık alanlarda ise vantilatör çalıştığı için pek hissetmiyorsunuz.

Nüfus 5.5 milyon, kalabalık sayılır ama İstanbul gibi değil. Türk çok yok 1000 küsür falan vardır herhalde.

Kızlar çirkin. ( )

Civarda gezilecek bir sürü ülke var Tayland, Malezya, Endonezya, Vietnam vs.

Şehir veya okul hakkında soruları cevaplayabilirim.

Şurada da ayrıntılı yazılarım var, reklamı da yapalım :http://azimliyazar.blogspot.sg/p/singapur.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jo_be -- 3 Şubat 2016; 16:17:03 >

• Avea çekiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloğu okudum
  • Hocam sizce orda yaşanirmi

• Nüfus çok ucuzmuş

• nüfüs 5,5 milyon lira

• quote:

Orijinalden alıntı: .redmajor.

Hocam sizce orda yaşanirmi

Şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla çalışmak için süper yer her haftasonu da denizli kumsallı ucuz tatil imkanın var ama emeklilik diye bir şey yok o yüzden yaşlılar hala çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başka soru yok mu
  • Ortam nasıl hocam Türkleri hoş karşılıyolar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluelytning50

Ortam nasıl hocam Türkleri hoş karşılıyolar mı

Herkes öğrenci olduğu için hoş karşılanmama durumu yok pek tabii. Çoğunun da pek bir bilgisi yok gibi gözüküyor.
  • Hocam blogdan takip ediyorum yazılarınızı merak ettiğim bişey var. Ben yarı burslu ee hedefliyorum olmazsa burssuz ee'ye merkezi geçiş yapcam. şimdi exchange için abd'ye gitsem bide okula(bilkent'e) para vercek miyim? Abd veya singapurun maliyeti ne kadar? Akademik olarak yararlı olduğunu dünüyor musunuz? Erasmusla polonyaya falan giden arkadaşlarım pek iyi çeyler söylemiyor. Bide ben hintlilerin pakistanlıların falan ingilizce konuşmasından bişey anlamıyorum orda iletişim sorunu oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 4 Şubat 2016; 7:15:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

Hocam blogdan takip ediyorum yazılarınızı merak ettiğim bişey var. Ben yarı burslu ee hedefliyorum olmazsa burssuz ee'ye merkezi geçiş yapcam. şimdi exchange için abd'ye gitsem bide okula(bilkent'e) para vercek miyim? Abd veya singapurun maliyeti ne kadar? Akademik olarak yararlı olduğunu dünüyor musunuz? Erasmusla polonyaya falan giden arkadaşlarım pek iyi çeyler söylemiyor. Bide ben hintlilerin pakistanlıların falan ingilizce konuşmasından bişey anlamıyorum orda iletişim sorunu oluyor mu?

http://azimliyazar.blogspot.sg/2016/01/singapur-x-gun-neden-sectim-ve-giderler.html

Ve evet Bilkent'e para ödeyeceksin.
    Akademik olarak yararı sana kalmış, bana Bilkentte alamayacağım dersleri alma şansını verdi, ki bir tanesi doktorada alanım olacak.
    Paki-hintlilerin İngilizcesi anlaşılır gayet sadece tonlamaları komik, Çin Çinlileri çok daha fena.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.