Bildirim
Sinir Sistemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Miyelinsiz nöronda hız 12m/s iken miyelinlide 120m/s oluyor. B şıkkına gelirsek, o dediğiniz olaylar saliseler içinde oluyor ama. Öyle 5-6 saniye falan sürmüyor. 1 saniyeden daha küçük bir zaman diliminde oluyor. Örneğin kulaktaki reseptörleri düşünelim, eğer dediğiniz gibi yavaş bir iletim olsaydı bir konuşmadaki her şeyi algılayamazdık, kesik kesik algılardık. Ama öyle olmuyor işte uyarilar nöron çok çok kısa süre içinde tekrar polarize hale geliyor. -
Yavaşlıktan kastım polarize halden depolarize hale geçmesi kadar hızlı olmadığıydı yani nispetenden kastım oydu. Hiperpolarize duruma geçip belirli bir zaman kaybındanda bahsedebiliriz. Birde özellikle belirttiğim gibi 10 katına "kadar" çıkabiliyor yani diğeri çok absürt geldiği için bunu işaretlerdim.quote:
Orijinalden alıntı: laplasyen
Miyelinsiz nöronda hız 12m/s iken miyelinlide 120m/s oluyor. B şıkkına gelirsek, o dediğiniz olaylar saliseler içinde oluyor ama. Öyle 5-6 saniye falan sürmüyor. 1 saniyeden daha küçük bir zaman diliminde oluyor. Örneğin kulaktaki reseptörleri düşünelim, eğer dediğiniz gibi yavaş bir iletim olsaydı bir konuşmadaki her şeyi algılayamazdık, kesik kesik algılardık. Ama öyle olmuyor işte uyarilar nöron çok çok kısa süre içinde tekrar polarize hale geliyor.
-
Hocam orada şundan daha hızlıdır veya daha yavaştır dememiş ki, karşılaştırma yapmamış yani. Uyarılan sinir hücresi hemen eski haline döner demiş. Ve evet doğru saliseler içinde dönüyor. 2 katından daha fazla oluyor o kesin. yaklaşık 10 katına kadar çıkıyor.
-
Teşekkürler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X