Şimdi Ara

Sinir Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uyartı geçtikten sonra direk eski durumuna geçmez bence çünkü birincisi uyartı yokken polarize haldeyim içeri 2 potasyum giriyor 3 sodyum çıkıyor içerisi - yüklü dışarısı + yüklü nörotransmitter geldi depolarize oluyorum ve sodyumlar içeri girmeye başlıyor içerisi pozitif dışarısı negatif oldu ardından impuls geçiyor ve geçtikten sonra repolarize oluyorum potasyumlar dışarı çıkıyor ardından repolarize halden hiperpolarize olabilirim vesaire ama nispeten daha yavaş bir şekilde tekrsr polarize oluyorum diye biliyorum. Biri açıklayabilirse sevinirim birde son olarak şıkların hepsi yanlış gibi geldi ama denemede görseydim D şıkkını seçerdim çünkü 10 katına kadar çıkıyor diye biliyorum belkide 2 katı olabilir diye. Sinir Sistemi

• Miyelinsiz nöronda hız 12m/s iken miyelinlide 120m/s oluyor. B şıkkına gelirsek, o dediğiniz olaylar saliseler içinde oluyor ama. Öyle 5-6 saniye falan sürmüyor. 1 saniyeden daha küçük bir zaman diliminde oluyor. Örneğin kulaktaki reseptörleri düşünelim, eğer dediğiniz gibi yavaş bir iletim olsaydı bir konuşmadaki her şeyi algılayamazdık, kesik kesik algılardık. Ama öyle olmuyor işte uyarilar nöron çok çok kısa süre içinde tekrar polarize hale geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laplasyen

Miyelinsiz nöronda hız 12m/s iken miyelinlide 120m/s oluyor. B şıkkına gelirsek, o dediğiniz olaylar saliseler içinde oluyor ama. Öyle 5-6 saniye falan sürmüyor. 1 saniyeden daha küçük bir zaman diliminde oluyor. Örneğin kulaktaki reseptörleri düşünelim, eğer dediğiniz gibi yavaş bir iletim olsaydı bir konuşmadaki her şeyi algılayamazdık, kesik kesik algılardık. Ama öyle olmuyor işte uyarilar nöron çok çok kısa süre içinde tekrar polarize hale geliyor.
    Yavaşlıktan kastım polarize halden depolarize hale geçmesi kadar hızlı olmadığıydı yani nispetenden kastım oydu. Hiperpolarize duruma geçip belirli bir zaman kaybındanda bahsedebiliriz. Birde özellikle belirttiğim gibi 10 katına "kadar" çıkabiliyor yani diğeri çok absürt geldiği için bunu işaretlerdim.

• apiha A kullanıcısına yanıt

Hocam orada şundan daha hızlıdır veya daha yavaştır dememiş ki, karşılaştırma yapmamış yani. Uyarılan sinir hücresi hemen eski haline döner demiş. Ve evet doğru saliseler içinde dönüyor. 2 katından daha fazla oluyor o kesin. yaklaşık 10 katına kadar çıkıyor.

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.