Şimdi Ara

Sınırdaki Afgan mülteci: Türkiye’de her şey artık çok pahalı, umudum iyi bir yaşam ve eğitim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye’nin mültecilerin Avrupa'ya ulaşmasını durdurmama kararı sadece Suriyelileri değil Afganları da yollara düşürdü, kafileler İstanbul'un çeşitli noktalarından Bulgaristan ve Yunanistan sınırına gidiyor. Sputnik’in mikrofon uzattığı yolcular “Türkiye’de her şey artık çok pahalı, umudum iyi bir yaşam ve eğitim” diyor.

‘Türkiye artık çok pahalı, bizim için burada yaşamak neredeyse imkansız’
    Otogarda bekleyişi sürenlerden birisi de 1.5 yıl önce Afganistan’dan Türkiye’ye gelmiş olan Aşraf. 27 yaşındaki Aşraf, 1.5 yıldır Taksim’de bir restoranda garsonluk yaparak geçinmeye çalıştığını ancak bunun artık neredeyse imkansız hale geldiğini anlatıyor:

“Ben Türkiye’ye geleli 1.5 yıl oldu. Taksim’de bir restoranda garsonluk yapıyordum ve restorana yakın bir yerde kalıyordum. Ama artık Türkiye’de her şey o kadar pahalı ki burada yaşamak neredeyse imkansız. Ülkeme de dönmek istemiyorum, orada da durumlar çok kötü. O yüzden iyi bir hayat umuduyla Avrupa’ya gitmek istiyorum.”

https://tr.sputniknews.com/columnists/202002281041504463-sinir-yolculari-anlatiyor-turkiyede-artik-her-sey-cok-pahali-umudum-iyi-bir-egitim-ve-yasam/

• Ülkede talibandan kaçan af edersiniz baldırı çıplak afganı bile memnun edememiş bir hükümet var. Bence aralarına Türklerde karışmıştır avrupaya kaçmak için.
  • Türkiye'nin son 5 senesini iyi irdemek lazım. Hadi Suriye g. tümüzün dibinde, mültecileri aldık diyelim... Afganı, Kenyalısı, bilmem nerelisinin burada ne işi var? Ellerini kollarını sallayıp, nasıl buralara geldiler?

10 sene-15 sene önce niye gelemiyorlardı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan afganlar bile beğenmiyor ülkemi bura suriyeli doldu yenileri geliyor bitti artık bura diyor
  • ah canım.
    yaşadığınız yerleri güzelleştireceksiniz. yok öyle hazıra konma.

kibarca anca gidersin.
  • bunlar bile anladı aktroller hala anlamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Türkiye'nin son 5 senesini iyi irdemek lazım. Hadi Suriye g. tümüzün dibinde, mültecileri aldık diyelim... Afganı, Kenyalısı, bilmem nerelisinin burada ne işi var? Ellerini kollarını sallayıp, nasıl buralara geldiler?

Proje olduğunu Düşünüyorum. Birileri bunları bilerek getiriyor. Yanlış bilmiyorsam İran dan Van'a gelip Otobüs şirketleri İstanbula bırakıyormuş. İnternette görmüştüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bize ne git Taliban seni doyursun..cahil sürüsü orta doğu ya

• Lene kullanıcısına yanıt
    hepsi de geri dönüşüm işlerinde çalışıyorlar.bu geri dönüşüm firmalarını araştırmak lazım.sahipleri kim, hangi partiye yakınlar...vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Türkiye'nin son 5 senesini iyi irdemek lazım. Hadi Suriye g. tümüzün dibinde, mültecileri aldık diyelim... Afganı, Kenyalısı, bilmem nerelisinin burada ne işi var? Ellerini kollarını sallayıp, nasıl buralara geldiler?

-Ucuz işgücü
    -sigortasız kayıtdışı çalışma
    -köle vari uzun süre çalıştırma

Bu üç şey birleşince özellikle yoksul semtlerdeki işletmelerde iyi bir tercih duruyor, muhtemelen bu yüzden göz yumuluyordur.
  • Adamlara iş verirseniz tabii yerleşir. Şuan İstanbulda en az 2.5 milyon mülteci, sığınmacı vardır. Sokak sokak ele geçiriyorlar.

• iboo bak diger konudaki mevzu oku bak @IbrahimAkca

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyedekiler intihar ediyor elin afganı bile ne peşinde.
  • Lan bu ne muhaliflik yapıyor! Hemen geri alıp hapse atalım bunu, reisimize laf mı dokandırıyorsun sen Afgan bozuntusu
  • Bu Afgan saftirik siz bakmayın buna

kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,kargolarda yoğunluk var, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,nusret'in restoranı hep kalabalık,her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif,hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,yerli araba gö?lerde,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz,almanya kıskanıyor, hollanda 3.havalimanını çekemiyor...

Ejderya ve smotie ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 29 Şubat 2020; 17:3:4 >

• vay ne hallere gelmişiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OZ44

-Ucuz işgücü
    -sigortasız kayıtdışı çalışma
    -köle vari uzun süre çalıştırma

Bu üç şey birleşince özellikle yoksul semtlerdeki işletmelerde iyi bir tercih duruyor, muhtemelen bu yüzden göz yumuluyordur.

Alıntıları Göster
    çok doğru bir tespit.
    Mülteci konusunda her laf açıldığında dediğim bir şey bu zira iş verenler,ev-iş yeri sahipleri mülteciler üstünden çok prim kazandılar ve zengin oldular.
    Yani bedavadan çalıştırıp ,sigorta gibi durumlara takılmadan iş verenler 1 verip 10 kazandılar hep.1000 tl lik kiralık evleri 3000den mültecilere iteleyen çıkarcı mal sahipleride var ülkede.En nihayetindede iş kollarının çoğu mültecilerle doldu ve işsizlik oranlarıda buna bağlı olarak arttı.

Yani kısacası mülteci çalıştıranlara,gayrimenkülleri kira veya satanlara karşı bir tepki konulmadı bu ülkede yeteri kadar.Bu tepki konulsaydı belkide mültecilerin ülkeye demir atmalarıda kolay olmayacaktı.Yani bu noktalardada haraket edenler suçsuz değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

çok doğru bir tespit.
    Mülteci konusunda her laf açıldığında dediğim bir şey bu zira iş verenler,ev-iş yeri sahipleri mülteciler üstünden çok prim kazandılar ve zengin oldular.
    Yani bedavadan çalıştırıp ,sigorta gibi durumlara takılmadan iş verenler 1 verip 10 kazandılar hep.1000 tl lik kiralık evleri 3000den mültecilere iteleyen çıkarcı mal sahipleride var ülkede.En nihayetindede iş kollarının çoğu mültecilerle doldu ve işsizlik oranlarıda buna bağlı olarak arttı.

Yani kısacası mülteci çalıştıranlara,gayrimenkülleri kira veya satanlara karşı bir tepki konulmadı bu ülkede yeteri kadar.Bu tepki konulsaydı belkide mültecilerin ülkeye demir atmalarıda kolay olmayacaktı.Yani bu noktalardada haraket edenler suçsuz değil.

Alıntıları Göster
    Sanıldığının aksine iyi koşullarda yaşamıyor mülteci kitle, Türkiye'de insanların alım gücü sürekli azaldığı için ve kolay hedef olduğu sığınmacılar hedef oluyor. Sadece Türkiye'de değil dünyadaki sığınmacı karşıtı her ülkede neredeyse böyle bir durum yaşanıyor. Aslında iki kitle de aynı dertlerden muzdarip.

• quote:

Orijinalden alıntı: OZ44

Sanıldığının aksine iyi koşullarda yaşamıyor mülteci kitle, Türkiye'de insanların alım gücü sürekli azaldığı için ve kolay hedef olduğu sığınmacılar hedef oluyor. Sadece Türkiye'de değil dünyadaki sığınmacı karşıtı her ülkede neredeyse böyle bir durum yaşanıyor. Aslında iki kitle de aynı dertlerden muzdarip.

Alıntıları Göster
    mültecilerin iyi yada kötü koşullarda yaşadığı noktasına takılmıyorum ben zira iyi yaşayanda var (parası varlığı olan zenginler için) kötü yaşayanda ancak mültecilerin en büyük avantajı ülkemizde kolayca iş bulabilmeleri,yani sade türk vatandaşı yanında mülteciler daha cazip iş sahipleri için.Zengin mülteci kesiminde ise direkt gayrimenkül alımları söz konusu.ya işyeri alıyorlar yada ev..kira sistemindede mülteciler cazip zira 1000 tl lik yerleri 3-4 bine kapatıyorlar.Çoğu yerdede işyeri açan,vergi mükellefi olan mülteciler yanlarındada mültecileride alıp çalıştırıyor.Zaten ülkemize belli bir gayrimenkül parası yatıranlar vatandaşlık hakkı kazanıyor,zengin kesim bunu çokdan elde etti zaten.

• Afganistan hakimiyeti talibana uyuşturucu piyasasını yönetmek abdye kalıyor.ABD askerlerini çekecek afganistandan.Bilinen tabirle afganistan bir sömürge ülkesi uzaktan yönetilen bir diktatoryal devlet olacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.