Şimdi Ara

sinirlenmemek elde değil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir yakınım bana sistem toplayacağını söyleyip bütçesini de belirtti.Bileşen ayrıntılarını geçiyorum.Ekran kartı için 100 dolar kadar para ayrıldığı için ben de palitin 8600gt+ sonic modelini önermiş bulundum(115dolar). Meğer bilgisayarcı bir tanıdığından da fiyat almış.O da düz bir 8500gt ye 110 dolar fiyat çekmiş.Bir de üstüne bak benim kart 512mb onunki 256,yarısı kadar. bu arkadaş senden para koparmaya çalışıyor demiş.Alıcı arkadaş bana gelip senin kart kaç mb diye şüpheyle sorduğunda ben de 256 dedim hiç şüphelenmeden.512mb kartı daha ucuza veriyorlar biz de güvenmiştik yahu dürüstsün diye danışmıştık sana diye takılma yollu gönderme yapınca kızdım.O kart aynı kart değil dedim ama gitmiş sistemi o adamdan almış.Şimdi komisyoncu, dolandırıcı konumuna düştük iyi mi? Bir daha kimseye yardım etmeyeceğim.Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir sizce?

• Diyecektin arkadasına bak bu kart bu , bu kartta bu. 512 mb , 256 mb olayı hikaye. Biz sana yardımcı olmaya calıstık senin yaptıgına bak. Hata bizdeki sana yardım ettik. Bildiğini yap diyip gececeksin. Kendini yorduguna yıprattıgına değmez.
  • Buradan gelecek cevapları kendisine göstermek en iyi yol

Aslında hiç yardım bile etmemek lâzım da, neyse.
  • Eğerki seni halen anlamıyorsa o kişiye bencede yardımcı olma!
    yarın bir gün ya bu yetmiyo dediğinde görür o gününü!!!

• kardeşim resmen iyilik yapalım derken suçlu duruma düşmüşsün...hani o parçalrı topladıın yakının parçalrdan anlamıyor olabilir ama en azından biraz piyasayı dolşıp neyin ne kadar olduunu kestireblir. boşwer sen burda dürüst dawranan tarafsın.o gidip diğer bilgisayarcıdan toplasın sonra zarar ettiğini görünce zaten gerçeğin ne olduunu anlayacaktır tabi o zamanda iş işten geçmiş olacak. takma kafana en azından sen doru yolu göstermeye çalışmışsın sn içine ferah tut..
  • mutlu, mesut ol 512'lik kartınla dersin...
  • Ben sana 1gb kartı dahada ucuza alayım istersen deseydin keşke

mesela 50dolara 1gb X1050 modellleri war adamda nie oyun açmıo bu pc diyince sen böle istedin derdim

Ama gerçekten bu millet işten anlamıo Dayım bile bana güvenceğine gidip vatandan karpuz seçer gibi laptop almış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ıyıde madem o kadar biliyormus neden yardım istemiş o arkadaşına donanımhaber i önerirsen daha çok yardımcı oluruz ekran kartındaki en önemli nokta işlemcisi sanırım arkadaşı diğer bilgisayar satıcısı yanlış yönlendirmiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuRaT -- 14 Aralık 2007; 3:15:40 >
  • Bir iki şey yazayım, yakınınız için:

8500 GT özellikleri:

4 adet 459 MHz ROP birimi (basitçe, "çıktı birimi" diyebiliriz), 8 adet 459 MHz doku birimi (birimleri), 16 adet 918 MHz paralel işlemci, 128 bit 799,2(399,6x2) MHz DDR2 bellek

8600 GT Sonic+ özellikleri (Sonic+'nın normâl 8600 GT'den farkı üstün saat hızları ve daha yüksek hızlara hız aşırtma olabilirliktir):

8 adet 621 MHz ROP birimi, 16 adet 621 MHz doku birimi (birimleri), 32 adet 1350 MHz paralel işlemci, 128 bit 1800(900x2) veya 2016(1008x2) MHz GDDR3 bellek.

Şimdi, özellikleri görüyorsunuz. 8500 GT saniyede 3,672 milyar doku (texture) işleyebilir, gırafik belleğine saniyede 1,836 milyar noktacık (pixel) yazabilir. Tarayıcı (shader) gücü (şu paralel işlemcilerin gücü) 14688 işlem gibi temsilî bir rakamla ifade edilebilir. Bellek band genişliği ise, 12,787 GB/sn'dir.

8600 GT Sonic+ ise saniyede 9,936 milyar doku işleme, 4,968 milyar noktacık yazma gücüne sahiptir. Tarayıcı gücü 43200 işlem olarak belirtilebilir. Bellek band genişliği 1800 mhz için 28.8 GB/sn, 2016 mhz için 32,256 GB/sn'dir.

Etkileyici değil mi? Hele, maalesef iki tane rakama kanıp ürün seçen biri için? (Ki başarım farkını belirleyen şeyler sadece bunlar değil. En çok adı geçenler, sadece)

Ama gelin görün ki, bu rakamlar o bellek boyutunun aksine gerçekten bir şeyler değiştiriyor. 8600 GT, 8500 GT'den ortalamada 2 kattan da fazla hız sunan bir kart (sonic+ için de demiyorum bunu. Düz 8600 GT için demekteyim ki, 540/1188(paralel işlemci)/1404(702x2) mhz hızındadır düz GT).

Peki 8500'ün 512 MB belleği neden anlamsızdır?

Çünkü, 256 MB bellekten fazla yer kaplayacak veriler 8500 GT gırafik işlemcisinin ve bellek band genişliği desteğinin gücünü çok aşıyor.

Siz zaten o seviyede ayar açamayacaksınız o 8500 GT 512 MB ile (açarsanız slayt gösterisi izler gibi hissedebilirsiniz kendinizi). Açsanız da, gırafik işlemci ve bellek fazlasıyla takoz kalacağından 256 MB 8500 GT'ye göre fark göremeyecek; görseniz de 8 kare yerine 9 - 10 kare gibi gülünç bir şey olacak bu.

Yüksek bellek boyutu sadece bir olanaktır. İhtiyaç duyacak seviyede veriyi rahat işleyebilen kartların darboğaza takılmasını, verilerin taşmasını ve sistem belleğine yazılmasını önler. Siz 256 MB'yi doldurmayacak işler yapıyorsanız 512 MB bellek bir işe yaramaz. Hatta, yüksek bellekli bir kart, düşük bellekli aynı karttan (ki biz farklı kart olan 8600'e göre konuştuk) daha az başarım bile verebilir. Şirketler yüksek miktara karşılık yüksek gecikmeli takoz bellekler kullanabiliyorlar. Bellek modülü sayısının artması da değişik sonuçlara yol açabiliyor.

Sanırım yeterince açık.

Eğer "o zaman neden 512 MB, hatta sonradan ortaya çıkan 1 GB bellekli 8500 GT üretiliyor?" diye sorarsanız, cevabı düşünmeye davet ederim sizi. "Şirket, kâr, stok" gibi kavramlar ipucu olabilir.

Ek: Şuraya da bakın:

http://www.thgtr.com/graphic/charts/index.html?model1=856&model2=855&chart=275

Eski sürücülerle yapıldığı için yenilerden sadece aynı seri içindeki kartları karşılaştırmada kullanılabilir, bu test.

8500 GT 512 MB (düz sürümü) - 8600 GT 256 MB (düz sürümü) farkı ise göz kamaştırıcı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Aralık 2007; 0:44:00 >

• alsın 8500ü sürünsün aklı başına gelir

edit:bir kez daha okuyunca biraz sert oldu gibi, ama iyi niyetli bir insana böyle art niyetlicesine sözler söylemek bu sertligi gerektirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 14 Aralık 2007; 17:58:59 >
  • bu konunun linkini msn ine yolla arkadaşının bidahada yardım etme istesede
  • Valla bu zamanda babanın oğluna bile iyilik yapmayacan.Benim bir tanıdık da geldi bana bir sistem bul dedi.Neyse gittim 2. el uygun bi kasa buldum mönitör falan da ayarladım ama sonra adam bi daha ne aradı ne sordu.Arayıp ne oldu niye gelmedin almaya bile demedim.Daha sonra bir akrabam bu sefer bana oyun oynamak için sistem topla sıfır dedi 2 gün dediği fiyata iş görecek pc toplayacam diye site site dolaştım hesaplar yaptım.Ama dediğinden 100 lira civarı bişey fazlaya maloluyordu ne yaparsam yapayım.Neyse aradım şu paraya iyi bir makine olur dedim.Neyse dedi ben bi düşüneyim.Ondan sonrası malum zaten.Yani bundan sonra kimseye yardım falan etmeyi düşünmüyorum artık.
  • kesin 8500 ü alan arkadaş daha önce bilgisayar toplamamıştır şimdi bir bilgisayarı var
    (512 MB e.kartı da var ) hayırlısı olsun

bir süre; internette zaman geçirdikçe, bilg başında sabahladıkça pişman olur 8600 almamakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeoN7 -- 15 Aralık 2007; 0:31:19 >
  • allah bu tiplere akıl fikir versin, şahsen ben "fiktir git, dandik ekran kartın ile ne halin varsa gör" derdim bana öyle davranana.
  • 256MB FX5200 ler çook satıldı bu diyarda süpper ekran kartı abi manyak oyun oynanır bununla edaları ile...
  • Malesefki bu tipleri bende cok gordum.Hiçbiriside ilerde akıllanmadı onlarıda öyle kabul edip fazla kafa yormicaksın bu tip olaylarda.
  • quote:

Meğer bilgisayarcı bir tanıdığından da fiyat almış.O da düz bir 8500gt ye 110 dolar fiyat çekmiş.Bir de üstüne bak benim kart 512mb onunki 256,yarısı kadar. bu arkadaş senden para koparmaya çalışıyor demiş

Bunu diyen eşeksayarcı varya, aslında onu cezalandırmak lazım, milletin kafasını bulandırıp bilen adamları da zora soktukları için,

quote:

512mb kartı daha ucuza veriyorlar biz de güvenmiştik yahu dürüstsün diye danışmıştık sana diye takılma yollu gönderme yapınca

Bizim millet de düz mantık kurmaya ne kadar yatkın be kardeşim. Bu zamanda çakal olanlar götürüyor parsayı, aslanlar boşuna tırmalamasın.
  • benchmarkların cıktısını alıp gorustugunuzde aa bak nette gezerken ne buldum diyceksin...
  • Tüh bak daha önce sorsaydın arkadaşına 512 Mb (16*32) Tnt 2 ekran kartımı 109$ a verirdim..

Kasada biraz fazla yer kaplardı ama olsun..

Hiç sormuyorsunuz ki yahu..

Bu arada arkadaşının evrimsel gelişimini de simgelemek isterim:

-> -> ->

• dolandırıcı çok memlekette,laf oyunlarıyla en eşek bilgisayarı at diye satıyorlar..benim kafam basmaz illaki kazığa oturcam diyene de karışmayın huylu huyundan vazgeçmiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.