Şimdi Ara

'Sınırlı Bağlantı' Sorunu. Kablolu İnternete Giremiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell İnspiron 1525 laptopum 4 aydır kablolu nete doğru dürüst girmiyor. Şöyleki hiç girmiyor diyemıyorum bazen esince aklına giriyor. Kullandıgım kablonun calıstıgına emınım masaüstünde kulanıyorum. Çıkarıp bılgısayarıma taktıgımda sınırlı baglantı uyarısını alıyorum. İp çakışması oldugunu düşünerek DNS ve ip adresi veriyorum denıyorum denıyorum ama nafile hiç bir fayda olmuyor. Hatta benım bılgısayarım hızını alamıyor bu konuda kabloyu cıkarıyorum yınede sınırlı baglantı uyarısını göruyorum. Devredısı bırakıp aktıfleştırmekte işe yaramıyor. Kablo takılı olmadıgı halde wireleesde devre dısı bıraktıgım halde yıne sınırlı baglantı. O ünlem işaretı fena halde canımı sıkıyor.
    1. drıverda sorun oldugunu düşündüm kaldırıp tekrar yukledımm yıne aynı sorun.
    2. donanımda sorun var sanırım dıycem ama kımı zaman ıyı halden sanırım nete gırmeyı basarabılıyorum.
    3. Dellde güç tasarrufu olarak kablolu nete şarja koydugumda girersem nete girebilicegım gibi bir durum ögrendım. Bilgisayarım sonuna kadar şarjda olsada yınede nete gırmıyor.
    4. Kabloda sorun olabılıcegını düşünerek farklı bır kabloda nete gırmeyıı denedım ve sonuçç SUPRİZ!! Evet yıne aynı.
    Bana yardım eder misiniz?

• sınırlı bağlantığı genelde portları dolunca veriyo, aynı modemden bağlanan çok bilgisayar varsa portlar doluyo olabilir. modemde sorun olabilir reset atmayı dene, ama öle açıp kapatma şeklinde deil fabrika çıkışına resetle kurulumunu tekrar yap. sorunu tam anlayamadım gerçi biraz garip ama wireless kapalı ve hiç bi kablo takılı değilken de sınırlı bağlantı diyosa büyük ihtimalle bilgisayarın yazılımında bi sorun vardır diye düşünüyorum.
  • sınırlı bağlantı dediğinde ip adresiniz 162.. ile başlıyan bir ip oluyor değilmi
    benim firewall yükledikten sonra karşılaştığım bir problemdi ben hallettim

çalış‏t‎ır > cmd > netsh winsock reset

deneyin çözülmezse aşağıdaki programı kullanın

http://www.snapfiles.com/get/winsockxpfix.html
  • Hiç birşey yapmama ragmen suanda laptopumla nete gırebılıyorum. "Sınırlı baglantı" uyarısı yok.
    Hiç bir sorunda göremıyorum.
    "Hatta" ip adresım evet dedıgınız gıbı oluyordu.
    "netsh winsoch reset" kullanım dışı. Yanı tanımıyor bunu.
    Programı denıyeyım dıycem ama suanda nete gırıyor bılgısayarım. Fakat sunuda bılıyorumkı yarınn yıne aynı sorunu yasamaya devam edıcem.
    Şimdi bu gösterıyorkı yazılımda sorun yok. Donanım saglam. Modem resetlemeye gerek yok cunkuu baska bır yerdede denedıgımde de aynı sorunla bogustugum oluyor vaktınde. Sevıneyım mıı şaşırayım mıı aglıyayım mı napıcam bilemiyorum. :)
    Yardımlarını ıcın cok tesekkur ederım. Bir dahakı nete gırmeme durumunda çözüm önerılerınızı bızzat deniycem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.