Şimdi Ara

Sinyal jeneratörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bana sinyal jeneratörü lazım kendim 555, XR2206, ICL8038 entegreleriyle yapmaya çeliştim ama doğru düzgün bişey elde edemedim ve sonunda ucuz bişey almaya karar verdim.
    Daha önce bu sitelerden alışveriş yaptığım ve sorun yaşamadığım için bunlara baktım ve bu ikisi arasında kararsız kaldım ( Detaylarından çok fazla anlamadığım için dedim ustalara danışayım )

1-
    www.elektrovadi.com
    SG1638N FONKSİYON ÜRETECİ - FONKSİYON JENERATÖRÜ - BETİ - Elektrovadi
    http://www.elektrovadi.com/SG1638N-FONKSIYON-URETECI,PR-1259.html

2-
    https://www.direnc.net/
    VC2002 2MHz Fonksiyon Jeneratörü Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
    http://www.direnc.net/VC2002-FONKSIYON-JENERATORU,PR-4090.html

Elektrovadi’de satılan cihazın daha çok tuş ve çıkış portu olduğundan daha iyi gibi geliyor. Yine de başka sitelerde başka modellerde ( 300TL altı ) tavsiyede bulunan ustalara şimdiden teşekkür ederim.

Sabırsızlıkla tavsiyelerinizi bekliyorum - Şimdiden teşekkürler

Bu arada 6 senedir bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve yaptığım işler genelde ödevler ve kitaplarda yazılan şeyleri yakından görmek ve test ekmek.

Masam ve kullandığım cihazlar :

Sinyal jeneratörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadi... -- 3 Ocak 2013; 16:11:02 >

• UP...
  • Bende bu cihaz var, Çok yüksek frekanslarda çalışmayacaksanız bunu kullanabilirsiniz.Fiyatı biraz yüksek gibi geldi, Karaköy çığırdan 210 tl ye almıştım.
     Sinyal jeneratörü
  • Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Malatya’da olduğum için mecbur internetten almak zorundayım. Peki bişey soracağım kutu içeriği nedir? Yani kablosu falan içinden çıkıyor mu? Bide öbür cihazın çıkışlarının fazla olması işime yarar mı?
  • UP
  • kutu içeriğinde birşey yok. 2 tane kablo çıkıyor biri bnc+bnc diğeri bnc+2 krokodil
     Sinyal jeneratörü

Sinyal jeneratörü

Elektronik mühendislik okuyorsanız ve bu dalda uzmanlaşmak istiyorsanız iyi bir cihaz alın derim.

Uni-T UTG 9005C Fonksiyon Jeneratörü

5MHz Fonksiyon Jeneratörü + 10MHz Frekans Sayıcı

bu cihazda 400-450 tl gibidir. bunda 10 mhz. frekansmetre de var. tercihinizi bu yönde yapmalısınız...

İyi çalışmalar , kolay gelsin...

• hocam butcem 300Tl'nın ustune çıkmayı izin vermio yoksa tamamen haklısınız. yıne cevap için çok sağolun inşallah ileride imkanım olur da değişirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinyal Güçlendirme
    13 yıl önce açıldı
    Kaçak akım rölesi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1 dakika arayla mesaj atıyorsun dikkatli ol. Spam'a giriyor bu. Bekle yarını. Illakı cevap verecekler.
  • ne diosun sen ya? adamın cevabını verıom bekliyim yarın mı cevap verım?
  • selamlar.

Dostum işinize yararsa bende LEader lambalı frekans jeneratörü var.
    120kHz-130 MHz arası sinyal veriyor yalnız. Çözünürlüğü iyi değil, lamba emisyonları iyi durumda.

Sinyal jeneratörü
  • SG1638N biraz daha kaliteli duruyor ve distorsiyonu biraz daha az. Ama çıkış genliğini göremiyorsunuz. VC2002 nin distorsiyonu biraz daha fazla ama çıkış voltajını gösteren bir display i var. Çok profesyonel olarak uğraşmayacaksanız VC2002 daha kullanışlı olacaktır sizin için. Diğeri biraz daha kaliteli ve daha profesyonel görünüyor. Şayet genliği skoptan da ölçerim derseniz tavsiyem SG1638N den yana olacaktır. Karar sizde yani...
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woofer

selamlar.

Dostum işinize yararsa bende LEader lambalı frekans jeneratörü var.
    120kHz-130 MHz arası sinyal veriyor yalnız. Çözünürlüğü iyi değil, lamba emisyonları iyi durumda.

Sinyal jeneratörü

selamlar, malesef o cihaz işime gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

SG1638N biraz daha kaliteli duruyor ve distorsiyonu biraz daha az. Ama çıkış genliğini göremiyorsunuz. VC2002 nin distorsiyonu biraz daha fazla ama çıkış voltajını gösteren bir display i var. Çok profesyonel olarak uğraşmayacaksanız VC2002 daha kullanışlı olacaktır sizin için. Diğeri biraz daha kaliteli ve daha profesyonel görünüyor. Şayet genliği skoptan da ölçerim derseniz tavsiyem SG1638N den yana olacaktır. Karar sizde yani...
    Saygılar.

Cevap için çok teşekkür ederim. Karar vermek için iyi yardımcı oldunuz. Peki SG1638N'de genliği kendimiz ayarlayamıyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hadi...

Sinyal jeneratörü

Bu masa seninmi ? Eminmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: Hadi...

Sinyal jeneratörü

Bu masa seninmi ? Eminmisin ?

evet noldu ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hadi... -- 5 Ocak 2013; 17:15:21 >

• Arkadaşlar bir soru soracağım cahilliğime verin: sinyal jeneratörlerin bazılarında DDS yazıyor. Bu ne demek? DDS’li ile DDS olmayanlar arasında ne fark var? Hangisi iyi?
  • Daha önce , genliği bia ayarlayamıyor muyuz diye sormuşsunuz , görmemişim. Tabi ki tüm jeneratörlerde genliği siz ayarlıyorsunuz ama o 2 cihazın birinde ayarladığınızı display de görüyorsunuz , diğerinde göremiyorsunuz. Olay bu idi.

Gelelim DDS olayına. Direct Digital Synthesis ( DDS ) demek , bildiğimiz klasik manada bir osilatörün olmadığını , istenilen sinyalin , direkt dijital olarak üretildiğini anlatan bir yapıdır. Doğal olarak DDS sistemi , klasik sistemlerden çok daha üstün bir teknoloji ve yapıdır. Bkz. :

• quote:

Orijinalden alıntı: untayk

Daha önce , genliği bia ayarlayamıyor muyuz diye sormuşsunuz , görmemişim. Tabi ki tüm jeneratörlerde genliği siz ayarlıyorsunuz ama o 2 cihazın birinde ayarladığınızı display de görüyorsunuz , diğerinde göremiyorsunuz. Olay bu idi.

Gelelim DDS olayına. Direct Digital Synthesis ( DDS ) demek , bildiğimiz klasik manada bir osilatörün olmadığını , istenilen sinyalin , direkt dijital olarak üretildiğini anlatan bir yapıdır. Doğal olarak DDS sistemi , klasik sistemlerden çok daha üstün bir teknoloji ve yapıdır. Bkz. :
    http://www.analog.com/en/rfif-components/direct-digital-synthesis-dds/products/index.html

Cevap için çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.