Sinyal yok Hatası Uydu bulucuda sinyal var ama
-
-
Alıcıda sıkıntı olabilir.
-
Arkadaşlar. Merhaba. Konuyu açan arkadaştan özür diliyorum ama yeni bir konu açmak istemedim. Buradan devam edeyim dedim.
3 gündür TRT dışındaki kanalları göstermiyor. 4 çıkışlı LNB kullanıyoruz. 3 tane TV bağlı. 2 tanesi kendinden HD uydulu TV. Bir tanesi de Next Nextstar HD uydusu takılı. Hepsi aynı şeyi yapıyor. TRT kanalları var. Diğer kanallar yok.
Bu durumda LNB'nin mi işi bitmiş oluyor. Peki o zaman TRT kanallarını neden gösteriyor. Bir de dikkat ettim. Göstermediği kanalların geneli Horizontal kanallar. Arada Vertical olup göstermedikleri de var ama belki onlarda zaten kanal yoktur. Frekans değiştirmiştir. Olabilir yani.
Sizce sıkıntı LNB'mi. Uyducunun biri sadece TRT kanalları var ise LNB oksitlenmeden dolayı artık görevini yapmıyor demektir dedi.
Peki. Ya sizce?
-
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42Arkadaşlar. Merhaba. Konuyu açan arkadaştan özür diliyorum ama yeni bir konu açmak istemedim. Buradan devam edeyim dedim.
3 gündür TRT dışındaki kanalları göstermiyor. 4 çıkışlı LNB kullanıyoruz. 3 tane TV bağlı. 2 tanesi kendinden HD uydulu TV. Bir tanesi de Next Nextstar HD uydusu takılı. Hepsi aynı şeyi yapıyor. TRT kanalları var. Diğer kanallar yok.
Bu durumda LNB'nin mi işi bitmiş oluyor. Peki o zaman TRT kanallarını neden gösteriyor. Bir de dikkat ettim. Göstermediği kanalların geneli Horizontal kanallar. Arada Vertical olup göstermedikleri de var ama belki onlarda zaten kanal yoktur. Frekans değiştirmiştir. Olabilir yani.
Sizce sıkıntı LNB'mi. Uyducunun biri sadece TRT kanalları var ise LNB oksitlenmeden dolayı artık görevini yapmıyor demektir dedi.
Peki. Ya sizce?
Aynı problem birkaç gün önce bizim yaşlıların cihazında da oldu. Siz çözebildiniz mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DevridünyaAynı problem birkaç gün önce bizim yaşlıların cihazında da oldu. Siz çözebildiniz mi?
Alıntıları GösterÇözdük. LNB değişti. LNB'nin içine yağmur suyu girmiş. Paslanmış. Şimdi sıkıntı yok.
-
Teşekkürler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X