Şimdi Ara

Sipariş ettiğim kitap yamuk çıktı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D&R dan Witcher:Elflerin Kanı kitabını sipariş etmiştim. Elime ulaştı fakat kitabın kapak kısmı yamuk. İçindeki yazılarda aynı şekilde. Önceki kitapların üzerine koyduğumda daha kısa olduğundan belli oluyor. İçeriğine baktım bir eksik yok gibi duruyor. Sizce iade etmeli miyim yoksa okuyup geçeyim mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İsterseniz Pegasus yayıneviyle iletişime geçin.Kitabım yamuk derdeniz büyük bir ihtimal sizdekini alıp yenisini göndereceklerdir.

Ama böyle şeylere takıntınız yoksa okuyun geçin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D&R'a geri yollayın, değiştirip yenisini yolluyorlar. Faturanın arkasını çevirirseniz iade ve ya değişim formunu görürsünüz.
  • İade edin...

Bu tür hatalı basım olan defolu kitapları, biri enayi çıkar "amaan boşver önemli değil kim uğraşacak geri göndermekle falan" der diye özellikle internet satışı kontenjanına ekleyip iteleyebildiklerine itelemeye çalışıyorlar.. Malesef çoğu kişide" kim uğraşacak, kim yenisini gelmesini bekelyecek" dediği için internetten alınan kitapların çoğu defolu oluyor. Artık işi öyle abarttılarki bir insanın göndermeye utanacağı savaştan çıkmış gibi olan kitapları göndermeye başladılar.

Benim geçen hafta kitapyurdundan aldığım Homo Deus' Setin hali bu. Aynı gün geri gönderdim hala bekliyorum değiştirmelerini ama değiştiricekler illaki.

• Hatalı veya hasarlı kitapları yayınevine iade etmeleri gerekirken müşterilere gönderiyorlar. Sizin de dediğiniz gibi elbet birisi iade etmeye üşenir diye düşünüyorlar. Eğer değişim istersen az 10-14 gün bekletiyorlar. İade etmek istersen de sende hata olmamasına rağmen kargo ücretini kesiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leingrad

İade edin...

Bu tür hatalı basım olan defolu kitapları, biri enayi çıkar "amaan boşver önemli değil kim uğraşacak geri göndermekle falan" der diye özellikle internet satışı kontenjanına ekleyip iteleyebildiklerine itelemeye çalışıyorlar.. Malesef çoğu kişide" kim uğraşacak, kim yenisini gelmesini bekelyecek" dediği için internetten alınan kitapların çoğu defolu oluyor. Artık işi öyle abarttılarki bir insanın göndermeye utanacağı savaştan çıkmış gibi olan kitapları göndermeye başladılar.

Benim geçen hafta kitapyurdundan aldığım Homo Deus' Setin hali bu. Aynı gün geri gönderdim hala bekliyorum değiştirmelerini ama değiştiricekler illaki.

Nesi var? Ben mi göremedim hasarı falan? Kitabın üstündeki çizgi kendisinde yoksa ok ama kartonun kenarlarının hasarlanması falan normal şeyler.

Tabii tercih sizin, değiştirme hakkınız daim. Sadece ben olsam değiştirmezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Hatalı veya hasarlı kitapları yayınevine iade etmeleri gerekirken müşterilere gönderiyorlar. Sizin de dediğiniz gibi elbet birisi iade etmeye üşenir diye düşünüyorlar. Eğer değişim istersen az 10-14 gün bekletiyorlar. İade etmek istersen de sende hata olmamasına rağmen kargo ücretini kesiyorlar.
    İade işleminde kargo ücretini kanunen onlar karşılamak zorunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sağ elime ne hediye alayım ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Be All My Sins Remembered kullanıcısına yanıt
    Kitapyurdu, işkültür gibi siteler iade durumunda kargo ücretini kesiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Ben kanunda düzenleniyor diye biliyordum, yönetmelik ile düzenlenen bir konuymuş; ama taraflar için etkisi hâlen aynı. Dediğiniz iki firma tüketicinin eksik bilgisinden yararlanmakta.

Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 12/3:

"Cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür."

İade etmek istediğinizde onlara bu madde ve fıkrasını belirtin, ihtarname ile de uyarabileceğinizi söyleyin. Durumu anlayacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Kitapyurdu, işkültür gibi siteler iade durumunda kargo ücretini kesiyorlar.
    Kitapyurdunda bir kere iade ettim, ücret almadılar. Alamazlar da zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.