Şimdi Ara

sıralı lpg sistemi uyum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpg kiti KME araç lada vega 8v 1.5 i. ancak sorun araçla ilgili yada bağlantılarda çünkü yakıt ve çekiş mükemmel. arkadas opel astraya taktı çok memnun kaldı. memnun olunca aradan baya bir zaman geçti bekledim şikayet gelmedi. bende arastırdım tamam dedim. ama dediğim gibi aracın bakımlarını yaptırdığınız yerle görüşün sonra lpg taktrın.

quote:

Orjinalden alıntı: ismailyagmur20

kardeş arabanın modeli markası ne? arıza hakkında biraz bilgi versen de biz de aynı vakayla karşılaşmamak için önlem alsak.
    quote:

Orjinalden alıntı: okucukank

Gerçektende ustalık bir sanat. kaç kere servise gittim geldim gerçek bir sanatçıya ratlayamadım. git gel konya altı saat. bugün servisten randevu aldım gidip arabayı göstercem bakalım neler olcak parça değiştir para öde araba aynı arıza aynı

• Gerçektende ustalık bir sanat. kaç kere servise gittim geldim gerçek bir sanatçıya ratlayamadım. git gel konya altı saat. bugün servisten randevu aldım gidip arabayı göstercem bakalım neler olcak parça değiştir para öde araba aynı arıza aynı

kardeş teşekkürler bugün ilk lpg taktırma deneyimimi gerçekleştirdim. lpg taktıramadım ama bujiler değiştirilmeli denildi yeni buji aldım (eskileri de yeniydi ) bakalım ne olacak..
  • az önceki mesajı sayın okucukank ın en son mesajına yanıt olarak göndermiştim herhalde bir yanlışlık yaptım. olsun yine de selamlar
  • arkadaşlar herkese selamlar benim büyük bi sorunum var vallahi nasıl başlayacağımı bile bilmiyorum ve hemen giriyorum konuya. 10 ay önce kme sıoralı sistem taktırdım performans ve yakıt tüketimi çok güzeldi fakat araba rölantide titreme yapıyordu.kışın hava soğuğuyunca stop etmeye kadar vardı .yalnız bu sorum monte edildiği günden beri vardı neyse git gel git gel ustada baş edemedi abi arabada sorun var biz bununla uğraşamayız dedi ve kiti söktü :) eyvallah dedim paramıda verdi.gittim atiker taktırmaya ustayla peşin peşin konuştum bak dedim böyle iken böyle oldu usta dediki abi kme bu araçlara pek uyum sağlamıyor vs vs bu arada aracım 1999 model 1600 cc 8 v clio.abi atikerde bu olmaz dedi .onada eyvallah dedim. atiker taktık.atikerci usta montajı yaparken bir iki tane hata olduğunu söyledi.benzin enjektörüne yanlış bağlantı yapmışlar buyüzden aynı zamanda araç benzinde yakar dedi.enjektörleri manifolta bi parça uzaktan takmışlar map sensörünün bağlantısını manifoltta gene olmaması gerekn bir yerden almışlar gibi bir iki tane eski montajda sorunlar olduğunu söylediler bende tabiki tahmin edersinizki aslında çok sevindim negüzael dedim adamlar arızayı buldu artık çok güzel olucak lpg sistemi dedim .neyse montaj bitti araca gaz aldık geldi dükkana ayar yapılacak.arkadaşlar bilgisayar kesinlikle ayar yapmıyor ayarı yarıda kesiyor.enjektörde galiba hata uyarısı veriyor bende tam olarak anlamadığım için ustanın yanıondaki kalfasıyla yaptıkları konuşmalardan bişeyler çıkarmaya çalışıyorum.neyse bilgisayar otomatik olarak ayar yapamadı usta dediki abi ben menuel olarak ayarladım dedi :) bide dediki abi sen bunu servise götür enjektör beyninde bir iki hata vardır onları sildir dedi ve ustanın kendisiyle beraber reno servisine gittik aracı bilgisayara bağlattık dediği gibi bir iki tane renodaki ustanın dediğine göre önemsiz hayta çıktı ve onları sildi abi tamam aracta bişey yok dedi biz tekrar dükkana geldik tekrar denediler ve bilgisayar gene otomatik olarak ayar yapmadı.araç benzinde saat gibi çalışırken gaza geçtiği anda başlıyor sallanmaya :)abi böyle bişey olabilirmi bide abi senin arabada bişey var demeye başlıyorlar hemen daha önceki kme ustasıda aynı çizgiden çıkmamıştı.iyide benzinde tıkır tıkır çalışan araba nasıl oluyorda gazda emme basma tulumba gibi çalışıyor ben hala anlayamadım.servis arabada bi sorun olmadığını bilgisayar marifetiyle söylüyor acaba çok ufak bi sorun var olabilirmi araçta.arkadaşlar bu arada araca benzinle biniyorum ve bu şu an için çok yorucu maddi olarak fikrini beyan etmek isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim inanın çok yardımcı olur şimdiden herkese çok teşekkür ederim .

• ya kardeş geçmiş olsun. vallahi ben de corollama lpg taktırma aşamasındayım. böyle şikayetleri okudukça korkmaya başladım...
    zaten belli başlı taktırabileceğim 3-4 marka var. allah yardım etsin ya..
  • birincisi toyotalar gaz sistemini en güzel kabul eden araçlardandır
    ikincisi cliolar özellikle 1.4 motorlar gazcıların korkulu rüyasıdır özellikle birinci nesil gaz sistemlerinde sanırım clio lara gaz takmış ve bunu takibini yapmış arkadaşlar size cevap verecektir..
    aciz hane bir fikir olsun diye söylüyorum benzin enjektörleriniz işiyor olabilir buda motora zenginve dengesiz yakıt demektir motor dengesiz beslenmeden dolayı rolantide sarhoş gibi sallanır bu arızayı benzinde iken yapmaz bilgisayar ilede göremezsiniz ancak bir bosch servisinde benzin enjektörlerini test ettirebilirsiniz bu test sonucu enjektörlerinizde kaçak varmı yokmu anlaşılır tamirci dilinde bu olaya işeme denir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitagora -- 17 Şubat 2009; 0:01:01 >
  • öncelikle çok çok geçmiş olsun. aracınızın neden uyum sağlamadığını umarım bulursunuz. benim aractada ilk lpg takıldığında başıma gelmişti. arac rölantide baya bir sallıyordu. devir göstergesi inip çıkıyordu. debimetre (hava akım metre ) arızası vermişti. değişince araç düzeldi. ama arada sırada rölantide bozulma oluyordu artık önemsemiyorum. saygılarımla.

quote:

Orjinalden alıntı: nymhepa

arkadaşlar herkese selamlar benim büyük bi sorunum var vallahi nasıl başlayacağımı bile bilmiyorum ve hemen giriyorum konuya. 10 ay önce kme sıoralı sistem taktırdım performans ve yakıt tüketimi çok güzeldi fakat araba rölantide titreme yapıyordu.kışın hava soğuğuyunca stop etmeye kadar vardı .yalnız bu sorum monte edildiği günden beri vardı neyse git gel git gel ustada baş edemedi abi arabada sorun var biz bununla uğraşamayız dedi ve kiti söktü :) eyvallah dedim paramıda verdi.gittim atiker taktırmaya ustayla peşin peşin konuştum bak dedim böyle iken böyle oldu usta dediki abi kme bu araçlara pek uyum sağlamıyor vs vs bu arada aracım 1999 model 1600 cc 8 v clio.abi atikerde bu olmaz dedi .onada eyvallah dedim. atiker taktık.atikerci usta montajı yaparken bir iki tane hata olduğunu söyledi.benzin enjektörüne yanlış bağlantı yapmışlar buyüzden aynı zamanda araç benzinde yakar dedi.enjektörleri manifolta bi parça uzaktan takmışlar map sensörünün bağlantısını manifoltta gene olmaması gerekn bir yerden almışlar gibi bir iki tane eski montajda sorunlar olduğunu söylediler bende tabiki tahmin edersinizki aslında çok sevindim negüzael dedim adamlar arızayı buldu artık çok güzel olucak lpg sistemi dedim .neyse montaj bitti araca gaz aldık geldi dükkana ayar yapılacak.arkadaşlar bilgisayar kesinlikle ayar yapmıyor ayarı yarıda kesiyor.enjektörde galiba hata uyarısı veriyor bende tam olarak anlamadığım için ustanın yanıondaki kalfasıyla yaptıkları konuşmalardan bişeyler çıkarmaya çalışıyorum.neyse bilgisayar otomatik olarak ayar yapamadı usta dediki abi ben menuel olarak ayarladım dedi :) bide dediki abi sen bunu servise götür enjektör beyninde bir iki hata vardır onları sildir dedi ve ustanın kendisiyle beraber reno servisine gittik aracı bilgisayara bağlattık dediği gibi bir iki tane renodaki ustanın dediğine göre önemsiz hayta çıktı ve onları sildi abi tamam aracta bişey yok dedi biz tekrar dükkana geldik tekrar denediler ve bilgisayar gene otomatik olarak ayar yapmadı.araç benzinde saat gibi çalışırken gaza geçtiği anda başlıyor sallanmaya :)abi böyle bişey olabilirmi bide abi senin arabada bişey var demeye başlıyorlar hemen daha önceki kme ustasıda aynı çizgiden çıkmamıştı.iyide benzinde tıkır tıkır çalışan araba nasıl oluyorda gazda emme basma tulumba gibi çalışıyor ben hala anlayamadım.servis arabada bi sorun olmadığını bilgisayar marifetiyle söylüyor acaba çok ufak bi sorun var olabilirmi araçta.arkadaşlar bu arada araca benzinle biniyorum ve bu şu an için çok yorucu maddi olarak fikrini beyan etmek isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim inanın çok yardımcı olur şimdiden herkese çok teşekkür ederim .

• bujileriniz yeni ise onları saklayın tekrar kullanırsınız. lpg uygulamasını ben herkese tavsiye ediyorum. zaten 10-12 taksit imkanı ile pazarlıyorlar. ortalama bir arac sağlıklı ise zaten onbin kmde uzun yolda bugünün şartlarında (benzin 2.88tl)(lpg 1.70tl) 1.920 TL benzin aynı yolda 1.360TL lpg harcarız. aradaki fark 560TL. şehir içinde ben aracım benzinliyken hep 20 liralık alırdım. şimdi 10tl lpg alıyorum.
    çevreyi daha az kirletmesi de cabası. aracınız yeni hiç düşünmeyin güvendiğiniz bir servise lpg taktırın. kazasız belasız sürüşler dilerim.

quote:

Gerçektende ustalık bir sanat. kaç kere servise gittim geldim gerçek bir sanatçıya ratlayamadım. git gel konya altı saat. bugün servisten randevu aldım gidip arabayı göstercem bakalım neler olcak parça değiştir para öde araba aynı arıza aynı

kardeş teşekkürler bugün ilk lpg taktırma deneyimimi gerçekleştirdim. lpg taktıramadım ama bujiler değiştirilmeli denildi yeni buji aldım (eskileri de yeniydi ) bakalım ne olacak..

• quote:

Orjinalden alıntı: pitagora

birincisi toyotalar gaz sistemini en güzel kabul eden araçlardandır
    ikincisi cliolar özellikle 1.4 motorlar gazcıların korkulu rüyasıdır özellikle birinci nesil gaz sistemlerinde sanırım clio lara gaz takmış ve bunu takibini yapmış arkadaşlar size cevap verecektir..
    aciz hane bir fikir olsun diye söylüyorum benzin enjektörleriniz işiyor olabilir buda motora zenginve dengesiz yakıt demektir motor dengesiz beslenmeden dolayı rolantide sarhoş gibi sallanır bu arızayı benzinde iken yapmaz bilgisayar ilede göremezsiniz ancak bir bosch servisinde benzin enjektörlerini test ettirebilirsiniz bu test sonucu enjektörlerinizde kaçak varmı yokmu anlaşılır tamirci dilinde bu olaya işeme denir

sevgili pitagora haklı,
    Benzin pompasının fişini çekerek bir müddet gezerek hattaki benzinin bitmesini sağlayın eğer işeme varsa rolantiniz düzelecektir.
    Ondan sonra giderek arızalı enjektörünüz için gerekeni yaptırırsınız :)

• arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginize pitagora ayrıca söylediklerin banada mantıklı geldi faruksevgilinin dediğini ben yapamam ama bosch servisine giderek bu işlemi yaptırabilirim sanırım birde şunu merak ettim neden bosch servisi? sadece merak ettim çok teşekkürler
  • Reno servisinizede gidebilirsiniz. İlla bosch olması gerekmez :)
    quote:

Orjinalden alıntı: nymhepa

arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginize pitagora ayrıca söylediklerin banada mantıklı geldi faruksevgilinin dediğini ben yapamam ama bosch servisine giderek bu işlemi yaptırabilirim sanırım birde şunu merak ettim neden bosch servisi? sadece merak ettim çok teşekkürler
  • Arıza tesbit edilemeyip Buji,hava filtresi,yağ,su değiştirten Lpgciler yok mu..Yukarıda görüleceği üzere var..Kendilerine
  • selam arkadaşlar size bir sorum olacaktı arkadaşım yeni aldıkları golfe lpg dönüşüm sistemi taktırmak istiyorr ama araçtaki yol bilgisayarında kalan yakıtla kaç km daha gidilebilecegi bilgisine lpg taktırdıktan sonrada ulaşabilip ulaşamayacagını merak ediyor yani lpg taktırırsak arabanın depodaki yakıtla kaç km gidebilecegi lpg ye göre mi benzine göre mi hesaplanacak vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: _emre_ connect

selam arkadaşlar size bir sorum olacaktı arkadaşım yeni aldıkları golfe lpg dönüşüm sistemi taktırmak istiyorr ama araçtaki yol bilgisayarında kalan yakıtla kaç km daha gidilebilecegi bilgisine lpg taktırdıktan sonrada ulaşabilip ulaşamayacagını merak ediyor yani lpg taktırırsak arabanın depodaki yakıtla kaç km gidebilecegi lpg ye göre mi benzine göre mi hesaplanacak vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Golf ü bilmiyorum,fakat toyota corolla da LPG den sonra yol bilgisayarı veri göstermiyor.Daha doğrusu hep 9.4lt gösteriyor,ki bu da benzindeki verisi.
  • allah allah corollada yol bilgisayarı lpg de de aktif diye biliyordum..
  • evet corollada yol bilgisayarı konusu da önemli
    ikincisi bana lpg takılınca arıza lambası sürekli yanar. çünkü onun amacı benzin giden yerde dışarıdan müdahale olduğunu yada yanlışlık olduğunu göstermektir.lpg de dışardan müdaheledir. bunedenle yanar dedi.ama bazıları da olmaz öyle şey dedi.bilgisi olan lütfen teknik olarak hem bilgisyar meselesini hem de arıza lamba işini açılarsa sevinirim..
  • quote:

slm.2006 corolla 1,4 16 v terra arac aldım. kpg taktırmak istiyorum. corolla ile uyumlu lpg hangisidir?
    acil cevap. ve de fiuat ne civarda...

hiç uğraşma bende 1.4 16 wwti var e-gaz tav. ederim süper
  • quote:

allah allah corollada yol bilgisayarı lpg de de aktif diye biliyordum..

Benim gördüğüm corolla da (son kasa 2007 veya 2008 model olacaktı) 9,4 sabit gösterior,o da benzinde gösterdiği rakam zaten.

Kullanan,o doğru göstermiyor dedi.Değişmiyordu ayrıca LPG de hiç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okis

quote:

slm.2006 corolla 1,4 16 v terra arac aldım. kpg taktırmak istiyorum. corolla ile uyumlu lpg hangisidir?
    acil cevap. ve de fiuat ne civarda...

hiç uğraşma bende 1.4 16 wwti var e-gaz tav. ederim süper

kardeş e-gaz ne?marka ismi mi?ben brc taktırmaya karar verdim. inşallah hayırlısı olur.selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: reason666

quote:

allah allah corollada yol bilgisayarı lpg de de aktif diye biliyordum..

Benim gördüğüm corolla da (son kasa 2007 veya 2008 model olacaktı) 9,4 sabit gösterior,o da benzinde gösterdiği rakam zaten.

Kullanan,o doğru göstermiyor dedi.Değişmiyordu ayrıca LPG de hiç.

arladaşlar bana brc 2A dan mesaj geldi aynen aktarıyorum:
    Lpg montajında yol bilgisayarına herhangi bir müdahale yapılmamaktadır.Yol
    bilgisayarı çalışmaya devam edecektir.Sadece verilerinde değişiklik olacaktır çünkü
    gerekli verileri sağlarken aracın benzin durumuna göre hesap yapmaktadır.
    Sistemlerimiz de aracın sürekli arıza lambsı söz konusu değildir.Yanması durumunda
    sorun giderilip çözülecektir.
    İlginize teşekkür ederiz.

denilene göre lpg de bilgisayar aktif. herhalde anladığım kadarıyla verileri değiştiriyorlar. hani lpg markalrının sitesinde lpg tasarruf hesaplama butonu var ya, orada standart veriler var.bilgisyara bu verileri yüklüyorlar olabilir..
    tabi bu şahsi yorumumdur.ama gerçek nasıl göreceğiz..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.