ayrıca şunu da öğrendik, lpg de arıza lambasının yanması bir arızadır. 2A nın yukarıda verdiği açıklama gereği arıza lambası lpg de yanmaz. saygılar..sevindim.
faruk bey, size özel mesajlar atmıştım izden cevap gelmedi. cevabınızı bekliyorum..
faruk bey ya hu,brc de hangisi bilmem herhal enjeksiyon mu, belirli devirden sonra benzin gibi son ana kadar lpg yetiştirebiliyor mu?bir arkadaş yazmış,belirli devirden sonra beyin gaz yetiştiremiyo çünkü voltaj moltaj bir şeyler yazmış..bilginiz var mı
yanlış anlaşılmasın brc için değilde genel bir laf etmiş.
ismail bey dünkü giden kutusuna baktım 4 tane yanıt vermişim size ve 4 ü de okunmuş, Başka bişiimi yazdınız ben görmedim !
belli devir filân die birşey yok benzinde ne kadar keyifle kullanıyorsanız gazdada o keyifle kullanacağınızdan emin olabilirsiniz. Yol bilgisayarında gördünüz tüketimi ise 1.2 ile çarparak okuyacaksınız. Yani o an 10 lt tüketim yazıyorsa siz onu 12 lt tüketim olarak hesaplayacaksınız kafanızda.
yüksek devirlerde özellikle 120 km hızdan sonra araçların hızlanmasında yakıt tüketimi ciddi biçimde artmaktadır. lpg kit bayilerinden yüksek devirlerde bizim lpg enjektörlerimiz daha iyi olduğu için aracın ihtiyaçlarına daha iyi cevap verir diyenler mevcuttur. Ama ben kendi aracımda kullandığım sistemde son hıza yakın bir değeri yakaladım. bunun lpgnin benzine göre bir miktar (%5 deniyor) az güç üretmesi ile alakalı bence. bu yüzden bende faruk beyin dediğine katılıyorum araç benzindemi lpgdemi hissetmezsiniz. şunuda belirtmekte fayda var yüksek devirlerde enjektör hızını yakalıyor bizim sistemimiz daha iyi diyen firmalara ait (kaliteli cihaz sattıkları için kurulum fiyatları yüksek oluyor) lpg tüketiminde ne kadar fark var test edemediğim için bilmiyorum. kayda değer bir fark olacağına test etmediğim için inanmıyorum. voltaj meselesine gelince yüksek devirlerde voltaj ihtiyacının artması bana saçma geliyor. ayrıca fiyat açısından kaça anlaştınız lpg taktırdığınızda izlenimlerinizi de yazarsanız memnun olurum.
quote:
Orjinalden alıntı: ismailyagmur20
yanlış anlaşılmasın brc için değilde genel bir laf etmiş.
fiyatta nakit anlaştık ama para bulmakta zorlanıyorum inşallah yardım ederler
faruk bey bugün 2 saat önce size 2 adet özel mesaj attım almadınız mı? cevap yazmadınız da..
faruk bey, size dün yoladığım mesajlar iletilmedi diye geri döndü. şuan da 2 mesaj hala okunmadı gözüküyor. allah allah çok mu mesaj gönderiyorum ondan mı oluyor acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: faruksevgili
belli devir filân die birşey yok benzinde ne kadar keyifle kullanıyorsanız gazdada o keyifle kullanacağınızdan emin olabilirsiniz. Yol bilgisayarında gördünüz tüketimi ise 1.2 ile çarparak okuyacaksınız. Yani o an 10 lt tüketim yazıyorsa siz onu 12 lt tüketim olarak hesaplayacaksınız kafanızda.
öyle ise benim araba uzun kısa yol ortlamada 7 yada 7,2 benzin tüketiyor. 8,64 lt lpg demek 100 km de. 8,65 * 1.75= 15 tl civarı yakıt..uzun yolda 6 lt yakıyo benzinde 7,2 lpg yakar demek, 7,2*1,75=12,6 tl /100km.. iyi gözüküyor. yani kulağa iyi geliyor..
ben 90-100 giden biriyim. hız sevmem. bir de radara yakalanıp sebepsiz cepten onlarca lira çıkması içimi acıtır. bu nedenle inşallah arabam az yakacak demektir.
son soru: enjeksiyonlu araçlar iniş aşağı giderken ayağımızı gaz pedaliından çekince yakıt tüketimi sıfıra iniyor. lpg takınca da durum aynı mı olacak?
o değil de 39 mesaj atmışım hala onbaşıyım daaaa... neyse durmak yok, yola devam, yazmaya devam..
Bugün ofisime giremiyecek kadar yoğundum
quote:
faruk bey bugün 2 saat önce size 2 adet özel mesaj attım almadınız mı? cevap yazmadınız da..
Eweet arabana korkmadan binersin artık, şimdiden hayırlı olsun diyorum :)
quote:
quote:
öyle ise benim araba uzun kısa yol ortlamada 7 yada 7,2 benzin tüketiyor. 8,64 lt lpg demek 100 km de. 8,65 * 1.75= 15 tl civarı yakıt..uzun yolda 6 lt yakıyo benzinde 7,2 lpg yakar demek, 7,2*1,75=12,6 tl /100km.. iyi gözüküyor. yani kulağa iyi geliyor..
quote:
son soru: enjeksiyonlu araçlar iniş aşağı giderken ayağımızı gaz pedaliından çekince yakıt tüketimi sıfıra iniyor. lpg takınca da durum aynı mı olacak?
ewet aynı şekilde enjektörleriniz cut-off olur, kesinlikle aracınızın vitesini boşa atmayın :)
Allah kahretmesin seni emi; o yüzdenmi bütün yazıları tek satır, Bende birine yazıp birini es geçiyorum
quote:
o değil de 39 mesaj atmışım hala onbaşıyım daaaa... neyse durmak yok, yola devam, yazmaya devam..
quote:
Allah kahretmesin seni emi; o yüzdenmi bütün yazıları tek satır, Bende birine yazıp birini es geçiyorum
quote:
evet allah kimseyi kahretmesin ama rütbe yükseltmek için tek satır değil. aslında farklı formlardan farklı yorumlar okudukça direkt yazmamdan dolayı tek satırlık oluyor. birde çokça yazmak okuyucuyu boğar ve tek mesajda 2-3 istekten bazıları cevaplanmayabiliyor. o nedenle tek satıra tek cevap daha anlaşılır olmaktadır..
HADİ YİNE İYİSİN
ÇAVUŞ OLMUŞSUN DEVAM ET İYİ YOLDASIN.
BU ARADA ARCINA LPG TAKTIRMADIYSAN FAZLA KURCUKLAMA BU İŞİ BRC TAKTIR GEÇ
NEKADAR KURCALARSAN OKADAR KAFAN KARIŞIR.
quote: