Şimdi Ara

Sıralı sistem'den memnun musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 90 yıllarda lpg çıktı.Çalıştırıyorduk direk gazla çalışıyor benzin derdimiz yoktu. Tabi,bazen nazlanıyor hele soğuklarda üzdüğü oluyordu.Bir abinin dediği gibi 17 yıldır şahin var hiç benzin almadım beni üzmedide.

2000 yıllarda,sıralı sitem keşfedildi yeni motorlara uygun olarak evet nazlanma bitti direk çalışıyor,ne kadar doğruysa yakıt tasarrufu sağlıyor(bana göre yok),ama her çalıştırdığımızda benzinle çalışıyor o yüzden her ay benzin almak mecburiyetimiz var.Benim gibi kısa mesafe yapanlar zaten sıralı sistemin hayrını az gören olmuştur, varana kadar anca gaza geçiyor...

Bütün bunlara rağmen sıralı sistem iyiki var diyormusunuz yada sistem gelişmeli madem gaz kullanıyoruz benzinsiz sistem olmalı diyor musunuz?Bunun için eski sisteme uygun yada dizel araça geçtiniz mi yada düşünüyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

90 yıllarda lpg çıktı.Çalıştırıyorduk direk gazla çalışıyor benzin derdimiz yoktu. Tabi,bazen nazlanıyor hele soğuklarda üzdüğü oluyordu.Bir abinin dediği gibi 17 yıldır şahin var hiç benzin almadım beni üzmedide.

2000 yıllarda,sıralı sitem keşfedildi yeni motorlara uygun olarak evet nazlanma bitti direk çalışıyor,ne kadar doğruysa yakıt tasarrufu sağlıyor(bana göre yok),ama her çalıştırdığımızda benzinle çalışıyor o yüzden her ay benzin almak mecburiyetimiz var.Benim gibi kısa mesafe yapanlar zaten sıralı sistemin hayrını az gören olmuştur, varana kadar anca gaza geçiyor...

Bütün bunlara rağmen sıralı sistem iyiki var diyormusunuz yada sistem gelişmeli madem gaz kullanıyoruz benzinsiz sistem olmalı diyor musunuz?Bunun için eski sisteme uygun yada dizel araça geçtiniz mi yada düşünüyor musunuz?

Direk gazda başlayan sıvı sistem icat edildi hocam. Konunun uzmanı gelsin :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ciddi misin?adı nedir?türkiye'de şuan kullanılıyor mu?
  • İyiki sıralı sistem bulunmuş50 liralık benzin atınca kışın 4-5 bin km yola yetiyor yazında bitmiyor diye 4 5 ay sonra sadece6benzinde kullanıp benzinin bitmesi için uğraşıyorum. Senelik hiç daha 250 tl üstü benzin parası vermedim. Geçen seneden bu yana 37 bin km yapmışım. Hız ortalamam 31 km şuan işte hesapla ne kadarı uzun ne kadarı kısa yol.

• @byshakram Uzmanı olarak görüp haber verdiğin için teşekkürler :)

@Ortaşekerli Herşeyi baştan ele alalım. 90 yıllardaki direk gazla başlayan araçlar karbüratörlü ve hava yakıt karışımı ayarsız olduğu için,ilk çalışmada zor çalışma,performans düşüklüğü,motora zarar gibi konuları var.Sıralı sistemlerde ise beyin olduğu için hava yakıt karışımı sağlanıyor aynı benzinli gibi oluyor. Tabi ilk çalıştırmada benzin diyorsunuz kârı azaltıyor ama hiçte değil. Ben Sportage karma kullanıyorum aynı anda hem benzin hem LPG tüketiyor buna rağmen %40 net tasarruf sağladım. Sıralı sistem bir LPG kiti alternatif yakıt LPG için devrimdir.

Şimdi ise direk aynı benzin gibi sıvı şekilde yanma odasına giden LPG kiti Vialle tarafından icat edildi 2009 yılında 2013 ortaları sonlarına doğru ülkemizde takılmaya başlandı. Normal sıralı sistemler yarı likit gaz şeklinde gittiğini düşünürsek bu sıvı sistem kendi LPG deposunda ve motorun ordaki pompalar sayesinde LPG tam anlamıyla sıvılaştırıp motor aynı Benzin gibi gidiyor. LPG 103-108 oktan olduğu için benzine göre biraz performans artış sağlıyor. Tabi sıvı sistemini ilk çıkış nedeni Sıralı sistemden daha üstün bir KİT olsun diye değil. Direkt Enjeksiyonlu motorlar için geliştirildi. İlk Golf 1.4 TSİ motorda test edildi... Ha şuan MPI motorlara Gasitaly tarafından 4 silindirli motorlara sıvı montajı yapılabiliyor. fiyatı 3200 lira bayide 2500-3000 lira arasına takılır. Direk enjeksiyonlu motorların ise 4000 lira en ucuz Marjet TÜRK malı gururumuz sıvı sistem var şuan normalde 7 lira fiyatları var.

Sıralı sistem iyiki varmı sorusuna ben;İyiki LPG kitleri ve LPG var derim :) 55-60 krş yakan araba 33 krş yakıyorsa ve %70-80 LPG %20-30 benzin tüketerek yapıyorsa bunu LPG CANDIR

• Aramızda bu sistemi yaptıran var mı?kaç liraya yapılıyor?memnun musunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu sistem uyumlu mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    Yazımı tam okursanız sorduğunuz sorunun cevabını alırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

@byshakram Uzmanı olarak görüp haber verdiğin için teşekkürler :)

@Ortaşekerli Herşeyi baştan ele alalım. 90 yıllardaki direk gazla başlayan araçlar karbüratörlü ve hava yakıt karışımı ayarsız olduğu için,ilk çalışmada zor çalışma,performans düşüklüğü,motora zarar gibi konuları var.Sıralı sistemlerde ise beyin olduğu için hava yakıt karışımı sağlanıyor aynı benzinli gibi oluyor. Tabi ilk çalıştırmada benzin diyorsunuz kârı azaltıyor ama hiçte değil. Ben Sportage karma kullanıyorum aynı anda hem benzin hem LPG tüketiyor buna rağmen %40 net tasarruf sağladım. Sıralı sistem bir LPG kiti alternatif yakıt LPG için devrimdir.

Şimdi ise direk aynı benzin gibi sıvı şekilde yanma odasına giden LPG kiti Vialle tarafından icat edildi 2009 yılında 2013 ortaları sonlarına doğru ülkemizde takılmaya başlandı. Normal sıralı sistemler yarı likit gaz şeklinde gittiğini düşünürsek bu sıvı sistem kendi LPG deposunda ve motorun ordaki pompalar sayesinde LPG tam anlamıyla sıvılaştırıp motor aynı Benzin gibi gidiyor. LPG 103-108 oktan olduğu için benzine göre biraz performans artış sağlıyor. Tabi sıvı sistemini ilk çıkış nedeni Sıralı sistemden daha üstün bir KİT olsun diye değil. Direkt Enjeksiyonlu motorlar için geliştirildi. İlk Golf 1.4 TSİ motorda test edildi... Ha şuan MPI motorlara Gasitaly tarafından 4 silindirli motorlara sıvı montajı yapılabiliyor. fiyatı 3200 lira bayide 2500-3000 lira arasına takılır. Direk enjeksiyonlu motorların ise 4000 lira en ucuz Marjet TÜRK malı gururumuz sıvı sistem var şuan normalde 7 lira fiyatları var.

Sıralı sistem iyiki varmı sorusuna ben;İyiki LPG kitleri ve LPG var derim :) 55-60 krş yakan araba 33 krş yakıyorsa ve %70-80 LPG %20-30 benzin tüketerek yapıyorsa bunu LPG CANDIR

Rica ederim ağzınıza sağlık çok net bir açıklama olmuş. :)

• byshakram B kullanıcısına yanıt
    Direkt enjeksiyonlu Bir Spo sahibi olunca ve birazda arabaya meraklı isen(Buna az yakmasıda dahil :D ) Tüpçü olur çıkarsın. Birde Ulusal olarak çoğu LPG bayisini takip edip görüşüyorum. Bununda katkısı var yani :)
  • Hocam bugün itibariyle sıralı sistemim minimum 1700 tl kar etti.
    Kurban bayramında taktırmıştım. Yani bir yıl olmadan kendi parasını çıkardı.
    Benzin olayını kafana takmana gerek yok. Yılda en fazla 100 liralık benzin yersin. Sistemi yağlaması açısından benzinle çalışması iyi bir şey.
    Kesinlikle tavsiye ederim
  • düzgün montajı yapılmış bir sıralı sistem kesinlikle kullanıcıyı üzmez.50.000 km boyunca tek masrafım arada filtre değişimi oldu.
  • YozgatLee0666 kullanıcısına yanıt
    yozgatlı hangi marka taktırdın yazmamışsın, kaç km oldu gdi motorla lpgli olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Zavoli GDİ Süper kit. 33 bin km oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.