Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn otuz3 ;

Yakıt hesabı aldığınız yakıtı tl olarak yaptığınız kilometreye bölünüz.

Örnek 85 tl / 300 klm=0,2833 krş.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOVLİ-CANGAS YETKİLİ SERVİS VE BAYİ
  • Djarum Menthol kullanıcısına yanıt
    Sn Djarum Menthol ;

Lpg'nin benzinden daha perfonmaslı çalışması teknik açıdan mümkün değil muhtemelen aracınızın benzin enjektörlerinde taıkanma mevcut . İyi bir karbon clear yaptırırsanız benzinde perfonması daha iyi olucaktır.

NOT: LPG SADECE LİKİT (SIVI) DEDİĞİMİZ KİTLERDE BENZİNE GÖRE %5 'E VARAN PERFONMAS ARTIŞI OLUR.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • AKARYAKIT İLE İLGİLİ UYARI;

SON ZAMANLARDA AKARYAKIT FİYATLARININ AŞIRI DÜŞMESİ SONUCU BİR ÇOK HİLELER ÇIKMAYA BAŞLADI BENZİN ,MOTORİN VE LPG 'de MALASEF SON ZAMANLARDA ÇOK DUYAR OLDUK.
    YAKIN ZAMANDA BİR MÜŞTERİMİZİN ARACI ALDIĞIN BENZİNDEN DOLAYI KOMPLE YENİ MOTOR YAPTIRMAK ZORUNDA KALDI AYNI ŞEKİLDE MOTORİNDE DE MEVCUT BU YÜZDEN YAKIT ALINAN YERLERE DİKKAT EDELİM VE FİŞLERİNİZİ MUTLAKA ATMAYINIZ. CİDDİ SORUN GÖRDÜĞÜNÜZ DE MUTLAKA ÖNCE SERVİSİNİZE DAHA SONRA MUTLAKA EPDK'YA ŞİKAYET EDİN.

BUGÜN SERVİSİMİZDE LPG YAKITI İLE İLGİLİ A HABER CANLI YAYIN RÖPORTAJI YAPILDI. BÜTÜN ARAÇ SAHİPLERİNİN DİKKATİNE

http://www.youtube.com/watch?v=WatIbYJ9CT0&feature=youtu.be

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 9 Aralık 2014; 1:59:25 >

• SERVİSİMİZ DE LPG İLE İLGİLİ CANLI YAYIN RÖPORTAJI

http://www.youtube.com/watch?v=32pORpkd8Zc&index=17&list=UUq8-EFvWTAiBLjv1NnvHFZA

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    evet anladimda, sirali sistemde once benzin yakmiyormu, onu hesap etmedik, onu demek istemistim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    Sn otuz3 ;

Aldığınız benzini aynı şekilde böldüğünüz de kilometre maliyeti çıkmiş olur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
    Merak ettiğim bir husus var. Ayardan önce yol bilgisayarım uzun yolda 5.5-6 litre arası ortalama tüketim gösterirken, lpg ayarı yapıldıktan sonra 4.5-5 litre arası ortalam tüketim göstermeye başladı. 4.5 litre ortalama tüketim gösterirken depoyu fulleyerek hesap yaptım 6.5 litre lpg tüketimi çıktı. Lpg ayarı yol bilgisayarına nasıl etki etmiş olabilir.?
  • av_avi A kullanıcısına yanıt
    Sn av_avi;

Yol bilgisayarı ile gerçek lpg tüketim tutumaz. Değerler benzin ortalasını alır. O yüzden yol bilgisayarına aldanmayın Fakat Yol bilgisayrında ki tüketim gerçek değerlerin ortalama %25 ile % 35 arası aşağı gösterdiği için yinde kabaca referans alınabilir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhaba,

Bana stefanelli marka sistemin tüpün regülatör üstündeki ısı sensörü lazım.
    Aracı 36 dereceye ayarlattım araç ısısı 70 dereceye geldiğinde gaza geçiyor ben bu sürede 5 km benzinde yol alıyorum.
    Ayar konusunda ustalar beni anlamıyor Lpg sisteminin ısı sensörü dışarıda olduğu için yani regülatör üstündeki alüminyum ısısı 36 ya gelmeden lpg ye geçmiyor.

Sensör elinizde varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_ozk -- 19 Aralık 2014; 15:40:29 >
  • merhabalar.

aracım benzinde hiç sıkıntısız çalışmakta. ısınıp lpg ye geçtiyi anda rölantide düşme oluyor. sarsıntı 3-5 sn.
    daha sonra normal seyirde sıkıntı olmuyor. farklı zaman aralıklarında şöyle bi sorun oluşuyor. araç gaza geçtikten kimi zaman 3-5 dakka kimi zaman 15-20 dk sonra aracım
    teklemeye başlıyor. fakat benzine aldığımda tekleme kesmiyor. aracı stop ettikten sonra tekrardan çalıştırdığımda düzeliyor. fakat stop edip 7-8 saniye beklemeden tekrar
    çalıştırırsam sorun geçmiyor. Düzeldikten sonrasında tekrar belli bir süre sonra teklemeye başlıyor ve stop etmem gerekiyor. sorunum nereden kaynaklı
    vereceyiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
  • securtyy S kullanıcısına yanıt
    Sn securtyy ;

Aracınızın marka ve modeli hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz.

İyi Çalışmalar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhaba Faruk Bey

1.4 turbo linea satın aldım.Araca Atiker Microfast OBD-II lpg taktırdım(ecu plastik kapaklı) Merak ettiğim husus bu LPG sistemi turbo motorlar uyumlu mu ? OBD-II nin normal sıralı sistemle farkı nedir ? İnternetten araştırdığımda turbo regülatör ve turbo map sensörü takılması gerekir...tarzında yorumlar okudum,çelişkide kaldım.

Teşekkür ederim,saygılarımla
  • teşekkürler ilgilendiyiniz için.

1999 model 3.20 BMW. m52. tartarini lpg takılı. 8 yıl oldu. regülatör bakımı yapıldı. enjektörler yeni.
  • LPG TANK KAPAĞI ACİL LAZIM !!! MUAYENEDEN GEÇİRMİYORLAR !!!
    Lpg tankındaki yazıların okunmaması sebebiyle muayeneden geçemedik. ayrıca tank kapağının kırık olması da ayrı bir sorun. Tanktaki yazıları bir miktarda olsun zımparayla çıktı ancak tank kapağı yok hiç bir yerde ...

Landirenzo sıralı lpg.

tankın üzerinde optimumlpg.com yazıyor. BRC Bravo nun tank kapağı buna uyuyormuş yardımcı olabilecek olan var mı ?
  • Öncelikle herkese iyi forumlar.
    7 aydir aracimi sikintisiz bir sekilde kullaniyordum. Dun en son lpg yi aygazda full doldurdum. ( hep bp den alirim). 20 km yol yaptim ve biraktim. Sabah mars yaptigimda arac 3sn sonra lpg ye gecti ve motor titredi. 3 lu ikaz sesi aldim lpg den. Sorunum arac 3 sn de isinmadan lpg ye gecmeye calisiyor ve bu yuzden ikaz sesi geliyor motor ya duruyor yada tekrar benzine geciyor.
    Gun icinde tekrar denedim. Motor calistiktan 3 sn sonra lpg ye gecerkenki tık sesi geliyor ve lpg ye geciyor ama tekrar benzine donuyor. Lpg dugmesinden acip kapasamda bu sereden sonra gecmiyor ikaz sesi geliyor. 3_4 dk rolantide calistiktan sonra araci kapatip acarsam hicbir sorun yokmus gibi lpg ye geciyor.
    Bu arada izmir bugun itibariyle oldukca sogudu. Arac 1 haftadir erkenden lpg ye geciyor ama bir sorun olmuyordu. 1 haftadir bir duzensizlik oldugunun farkindaydim. Havalar biraz daha sıcak oldugundan galiba lpg ye erken gecsede toparliyordu.
    Bu sorunu yasayan bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Sn securtyy;

Aracınız da muhtemelen lpg enjektörlerinde sorun olabilir. Enjektörler de sorun gözükmüyor ise lpg tesisatı veya eküsünde problem olabil.r Doğru teşhis için bilgisayar bağlantısı yapılıp değerleri okunması gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Sn ozzyouz ;

Malesef yardımcı olamadığım için üzgünün. İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sn flyer_mig ;

Aracınıza lpg sistemi uyum konusunda sorun yok.Fakat dediğiniz gibi turbo ve yüksek beygirli araçlar için süper sistem olması gerekiyor. Her markanın bu konuda kendine göre uygulamarı mevcut bunun için iyi araştırma yapılıp doğru ürün taktırılması gerekiyor.

OBD-II sisteminin diğer normal sistemlerden farkı arACINIZ DİAGNOSTİĞİNDEN ALDIĞI canlı veriler sayesinde yakıtlar arasında ki farkklardan dolayı yanan arıza lambasının yanmasını engellemek ve bu ölçüde gizli oluşan yalancı arızaları ortadan kaldırmaktır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • hidrojenperoksit kullanıcısına yanıt
    Sn hidrojenperoksit ;

Aracınıda muhtemelen erken gaza geçme ısı yarları veya sıcaklık sensöründen kaynaklana bilir. bunun için bilgisayar bağlantısı yapılması gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhaba ustam benim adim ibrahim. 2004 model 1.6 ford ficus ghia var. Bi konu hakkinda varsa bilginizi almak istedim. Araca lovatonun lpg kitini taktirmak istiyorum ancak gerek lovato servisleri gerek lovatonun kendisi farkli bilgi veriyor. Sorum su ; lovatonun 2 adet kiti var. Biri smart fast digeri obd2 li sistem. Obd sistem otomatik ayar yapiyor ve ariza lambasi yakmiyormus. Benim niyetim bu modelden taktirmakti ancak bazi servisler ve lovatonun burdaki (sitedeki) ilgili kisisi aracimin obd protokolunun 4 oldugunu ve protokolu 4 ve 5 olanlarda bu sistemin aktif olmadigini smart fast sistemin yeterli oldugunu soyledi. Bu konuda bilginiz varsa bana yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.