Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpgde tekleme sorunu şikayetiyle lpgciye gittim, filtreyi değiştirdi ayar yaptı, düzelmedi. Enjektör değişecek dedi, 220 lira tutar dedi. Fiyat yüksek mi değil mi?
  • cevabınız için teşekkür ederim. tartarini lpg bayi bulması zor istanbulda. bir yere gittim enjektörler değişecek
    dendi değişildi. ama sorun gitmedi. başka biyere gittim yine enjektörlerle regülatör değişecek dendi sıfır enjektörlerinde değişmesi gerektiyini söylediler
    enjektörleri tekrar ve regülatörü değiştiler onlarla birlikte gaz ve su hortumlarını değiştiler. gaza geçişteki problem gitti ama belli bir süre sonra teklemeye
    yine devam ediyor. ve yine benzine aldığımda tekleme devam ediyor. ve stop edip çalıştırdıktan sonra düzeliyor ve yine sadece benzinde ilk çalışırken hiç sorun yok.
    . İşimi çözebilecek tartarini bayi tanıdığınız varsa işinin ehli istanbulda
    oraya yönlendirin. internetten bulduklarım işe yaramadı. veya az çok elimden gelir yapılabilecek kontrol edilebilecek biyerler varsa oralara bakayım. şimdiden teşekkürler.
  • chineli C kullanıcısına yanıt
    Sn chineli ;

Aracınız da obd'li sistem gereksiz bizler daha çok 2010 ve üstü modeller de tercih ediyoruz. Standart kit yeterli olucaktır.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOVLİ-CANGAS YETKİLİ SERVİS VE BAYİ
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Faruk ustam iyi geceler. Aracım 2007 model Corolla comfort. Z-a-v-o-l-i alisei kit takılı. Yaklaşık 40.000 km dir lpg ile kullanıyorum. Arıza lambası sorununu halledemedik bir türlü. Benzinde sorun yok. Sürekli p0171 arızası yani fakir karışım veriyor. Aracımın bakımlarını sürekli Toyota yetkili servislerde yaptırıyorum. Gittiğim zavoli servisleri derdime maalesef çare bulamadı. Pan enjektörler sıvı ile temizlendi. Sürekli sabit 3000 rpm de ayar yapıyorlar. Galiba hareket halinde ve her devirde ince ayar yapılması gerekiyor. Neredeyse usta olacağım yakında. Aracımın tüpe uyumlu ve z-a-v-o-l-i- nin kaliteli olduğunu söylüyorlar ama beni mağdur etti. Kablom ve ayar programım mevcut. Bana Konya da(Ademler otogaza uğradım) hareket halinde iken obd cihazıyla ayar yapabilen bir usta tavsiye edebilir misiniz? Yada uzaktan bağlantı yapıp ayarlarıma bakabilir misiniz müsait bir zamanınızda? Arabadan soğudum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.

• alper_berke A kullanıcısına yanıt
    Sn Paul Klee ;

Enjektör fiyatı normal genel olrak kalitesine göre 150 tl ile 500 tl arasında yerli gruplar 150-200 italyan gruplar 250- 75

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • alper_berke A kullanıcısına yanıt
    Sn alper_berke ;

Aracınızda normal şartlar da kesinlikle arıza lambası sorunu olmmasıması gerekiyor. Arzu ederseniz telefonla iletşime geçerseniz size yardımcı olabiliriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • ustam rçlantide tekleme olayını memelerden mi yapar? yoksa başka sebebi var mıdır?
  • Faruk Usta Merhabalar,
    2004 Model Renault Megane II aracımda LPG tarafında sıkıntılar yaşamaktayım. Bu aracın lpg ile ilgili sıkıntıları artık beni bıktırdı. Aşağıdaki resimde görünen montaj şekli doğru mudur? Atiker tarafında da destek veriyor musunuz? veya İzmir'de yönlendirebileceğiniz güvenilir Atiker'den anlayan yardımcı olabilecek birisine ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkürler.

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA )

• DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn DarK PaSSenGeR ;

Rölantide tekleme olayı nedenleri sıarsı ile;

1: Lpg ayarında ayarsızlık olabilir.
    2: Lpg enjektöerlerinde arıza
    3: Ateşleme büjilerinde arıza
    4: Lpg yakıt hattında sorun
    5: Lpg regülatöründe ki emişin gas salması
    6:Lpg tesisaında sorun
    7: lpg ekü'Sü kontrol edilmelidir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
    ZAVVOVLİ-CANGAS-İCOM YETKİLİ SERVİS VE BAYİ
  • coderiyus C kullanıcısına yanıt
    SN coderiyus ;

Kesinlikle yanlış uygulama servisimizde bu konu ile ilgili yardımcı olabiliriz. İrtibata geçerseniz yardımcı olabiliriz.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhabalar 3008 1.6 vti zavoli kitli aracımda kalibrasyon,enjektör hortum uzunluğu,lft değeri,bakımları,çekişi hepsi sorunsuz olduğu halde gaza geçişte
    1-2 saniyelik sarsıntı devam ediyor.Bir ustamız bu motor emişsiz geçişteki sarsıntıyı çözemezsin dedi fakat ben birde size sormak istiyorum.Bu sorunun peugeot 1.6 vti araçlarda çözümü kesinlikle yok mudur.Teşekkürler.
  • Son bir haftadir hergun olmasa da aracta lpg olmasina ragmen lpg bitmis gibi uyari veriyor ve benzine geciyor kapatip acinca duzeliyor kme e ye bakan servise gittim bilgisayara bagladi ve dusuk isi hatasi oldugunu soyledi pc de lpg isisi 58-62 arasinda idi. Isi sensorunu degistireli biryil oldu usta sensor dogru calisiyo ama ecu bozuk yanlis algiliyo dedi 180-250 arasinda 3 cesit akl ecu var degistirelim dedi... Pek doyurucu bi cvp olmadigini dusundugum icin kalsin dedim cunku her arizada beyine suc atmak kolay is sizce dedigi gibi ecu mu yoksa yine sensor bozulmus olabilir mi .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meraba faruk ustam

ben tüp regülatörünü de değiştirdim yinede aracım 1 lt ile 6.5 km geçmedi.yol bilgisayırındada 16-17 arası gösteriyor.altı ay düzelmedi bu arabam.
  • ozgurkso kullanıcısına yanıt
    Sn ozgurkso ;

Emiş olmaması fark etmez bunun hassas değerler mevcut . Biz onlarca sını sorunsuz yaptık bunun için aracı görmemiz gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • babapars kullanıcısına yanıt
    Sn babapars;

Sorun sensör veya regülatör yeteri kadar ısınmıyor ise sıcak su dolşımında sorun olabilir. En son ihtimal eki fakat sıcaklık değerleri 58-62 gösteriyor eküden olsa ya çok aşırı yüksek veya çok düşük sabit gösterir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • ibrahim6363 İ kullanıcısına yanıt
    Sn ibrahim6363;

aracınızın marka ve modelini belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Arkadaslar merhaba, Honda Accord 2.4 Prins LPG li aracımla 30 Aralık gunu istanbula gittim. Sabah saatlerinde karliydi hava, yol acikti ama kar altında gittik. Yani on davlumbaz falan hep kar olup donmuştu. Bolu tünelini geçtiğimizde aracın motor arıza isigi yandi. Aracın cekiste falan hissedilen bir çekis düşmesi veya baska bir sıkıntı olmadı. Istanbulda forum da parkettik, 2-3 saat sonra çalıştırdığımda ışık sönmüştü. Istanbul icinde de uzun sure kullandım 2 gunde. Yani hic durmadan 200 km falan kullandım aksam saaterinde cevre yolunda.
    Ankara'ya dönüş yolunda bu sefer daha az kar yağışı altında gene Bolu tünelinde ışık yandı, gene oyle bir çekis sıkıntısı falan yok. Aksam garaja koydum, sabah çalıştırdım. Işık hala yanıyor, araçla hareket etmedim. Işığa bakmak icin çalıştırdım.

Acaba sorun ne olabilir, Ankara da motor arıza kodunu okuyacak neresi var, cevap veren olursa cok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Aracının markası laguna 2 1.6 motor model 2006.
    Lpg enjektör-filitre-regülator değiştim
    buji hava Filtresi bobin değiştim. 6 ay oldu uğraşıyorum düzelmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn ozgurkso ;

Emiş olmaması fark etmez bunun hassas değerler mevcut . Biz onlarca sını sorunsuz yaptık bunun için aracı görmemiz gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

Faruk bey size uğramak isterdim ama maalesef Ankaradayım.Bende zavoli programı ve kablosu var,sizin kadar olmasa da lpgden anlarım.Programda müdahale edilecek yerleri yazarsanız bana çok yardımcı olursunuz.Teşekkür ederim.
  • Exar__Kun E kullanıcısına yanıt
    Sn Exar__Kun ;

Aracınız da muhtemelen fakir karışım hatası mevcut arada yanıp sönmesi bu nedenle. Arıza kodunu ankarada prins'in sitesine girip en yakın bayisinde mutlaka cihaz mevcuttur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.