Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim ustam. bugün işe arabayı benzinde kullanarak geldim. çok şükür bir sıkıntı yaşatmadan gelebildim ama çok tedirgin kullandım. bu arada belirtmekte fayda var mı bilemedim ama aracı aldığım arkadaş en son lpg deposunu ben almadan bir gece önce ucuz olan bir yerden doldurmuş. her yer 2.20'den satarken bu arkadaş 1.79'a almış gazı. bu durum da etkili olmuş mudur?

teşekkür ederim.
  • sayın FARUK USTA, öncelikle iyi çalışmalar dilerim, size zamanından önce bir soru sormak ve bilgi almak istiyorum, bu benim yeni aldığım aracımı önümüzdeki 1-2 yıl içinde satmama veya kullanmaya devam etmeme neden olacak;
    öncelikle 2014 model yeni 308 1.2 vti 82 hp araç aldım, turbosuz, bu araçlar 3 subaplı diye biliniyor, şu anda garanti sürem halen 18 ay devam ettiği için aracımı normal olarak kullanmaya devam ediyorum, fakat 18 ayın sonunda lpg kite geçmeyi düşünüyordum, servisi aradım pejo asistanı aracın mekaniği hakkında bilgi almak istedim, aracın lpg uyumluluğunu sordum kesinlikle hayır dediler, aracınız lpg uyumlu değildir dediler, bi parçası aliminyum alaşımmış, lpg ısısı bunu eritip motoru yakarmış, bende dedimki kullanma kılavuzunda orjinal kitli lpgli olanların bakım periyotları hakkında bilgi var dedim, fabrikasyon lpg li olanların mekaniği parçaları çeliktir vs gibi farklılıklar olabileceğini söylediler ve beni lpg den uzaklaştırdılar,
    size sormak istediğim bazı araçlarda subap yakma gibi şeyler okudum, mesela fiar brava lara lpg takıldığında subap eritir dendiğini çok okudum, onun harcindeki tüm fiatlar lpg ile süper çalışıyor, aynı şey benim 1.2 vti 3o8 de ne yaşarım marka önemli değil brc landirenzo gerekirse en kalitelisini taktırırım ama Araç yeni motor yeni, fakat lpg uyumu var mı, uygulatan var mı, 208 ine olur 301 ine olur, ne Bileyim sizde bunun örnekleri var mı çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

• sayın FARUK USTA, öncelikle iyi çalışmalar dilerim, size zamanından önce bir soru sormak ve bilgi almak istiyorum, bu benim yeni aldığım aracımı önümüzdeki 1-2 yıl içinde satmama veya kullanmaya devam etmeme neden olacak;
    öncelikle 2014 model yeni 308 1.2 vti 82 hp araç aldım, turbosuz, bu araçlar 3 subaplı diye biliniyor, şu anda garanti sürem halen 18 ay devam ettiği için aracımı normal olarak kullanmaya devam ediyorum, fakat 18 ayın sonunda lpg kite geçmeyi düşünüyordum, servisi aradım pejo asistanı aracın mekaniği hakkında bilgi almak istedim, aracın lpg uyumluluğunu sordum kesinlikle hayır dediler, aracınız lpg uyumlu değildir dediler, bi parçası aliminyum alaşımmış, lpg ısısı bunu eritip motoru yakarmış, bende dedimki kullanma kılavuzunda orjinal kitli lpgli olanların bakım periyotları hakkında bilgi var dedim, fabrikasyon lpg li olanların mekaniği parçaları çeliktir vs gibi farklılıklar olabileceğini söylediler ve beni lpg den uzaklaştırdılar,
    size sormak istediğim bazı araçlarda subap yakma gibi şeyler okudum, mesela fiar brava lara lpg takıldığında subap eritir dendiğini çok okudum, onun harcindeki tüm fiatlar lpg ile süper çalışıyor, aynı şey benim 1.2 vti 3o8 de ne yaşarım marka önemli değil brc landirenzo gerekirse en kalitelisini taktırırım ama Araç yeni motor yeni, fakat lpg uyumu var mı, uygulatan var mı, 208 ine olur 301 ine olur, ne Bileyim sizde bunun örnekleri var mı çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

• iridyum bujiler hakkında görüşleriniz nedir ustam?
    marka model tavsiyeniz olur mu?
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Sn memurpower ;

Aracınıza lpg uyumu konusunda sıkıntı yok subap uzma olayı yeni nesil bütün arçalarda mevcut Buna önlam olarak kaliteli yağlama sistemi takılması doğru olur bu konuda avrupanın en iyisi jlm yağlama sistemi en iyisi.

Lpg kiti olarak kesinlikle tek kalemde ZAVVOLİ tavsiye edrim nedeni mükemmel bir uyum ve bayi ağı ve yedek parça bulunması konuşan en yaygın olması Aynı zamanda yedek parça fiyatları diğer itilyan markalara göre daha uygun.

Fakat en önemlisi doğru mantaj , doğru cihaz ve sonunda doğru yarlarn yapılmasıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOVLİ-CANGAS-İCOM YETKİLİ SERVİS VE BAYİ
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn Dark PaSSenGeR ;

İridyum bujiler doğru herlpg montajı yapılması greken araçlarda yapılması Gerekiyor. NEdeni lpg sistemleri ve oto doğalgaz ( CNG ) montajı yapılan araçlarda ateşleme çok iyi olmalı biz genel de servis olarak uygun gördüğümüz araçlarda mutlaka tavsiye ediyor takıyoruz.

Buji markası TARTIŞMASIZ en iyi japon NGK'DIR.
    Her araç marka ve modelin farklıdır. LPG 1 DİYE BAŞLAR LPG 8 ' KADAR GİDER .Buda araçların motor tipne göre takılır.
    Bazı yeni nesil araçlarda örnek honda civic ve ya toyoların bazı gruplarında bujiler iridiyum 'dur.

Bu konuda deyatlı bilgi için servisimizle irtibata geçebilirisiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    sağolun faruk ustam detaylı bilgileriniz için, dün telefonla brc 2a mühendislik diye bi yeri aradım yağlama sistemi beyaz yalan dediler bana, sizde marka vererek örnek vermişsiniz şuan, daha güvenilir buldum sizin önerinizi, subat geyiği demek gerçekmiş, bu yağlama sistemi zavollinin hangi marka kitlerinde var acaba, çoğu insan brc my 11 denilen kitten memnun kaldıklarını söylüyor, ama önceki pejo 206 aracımda da zavolli kullanmıştım,harikulade uyumlu ve ekonomikti, 50bin km de yol yapmıştım, şimdi bu 308 için uygulatanları görmek lazım zamanla, garanti sürem dolsun, bu yağlama sistemleri de gelişsin düşünüyorum hocam bende, teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.
  • Hadi emme subaplarini yagladin ve soguttun, eksoz subaplarini nasil yaglayacaksin ve sogutacaksin.

Zaten sicaga maruz kalip cortlayan eksoz subaplari..

Bi tarafta motor yagi buhari nedeniyle gaz kelebegi kirlenen ve surekli onu temizletenler, bi taraftanda motoru yaga bogacak sistemler..

Cok garip valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    faruk ustam bir sorumla daha sizleri rahatsız etmiş olacağım ama, deneyimlerinize başvurmak isterim, yağlama sistemini çok kötüleyenler olduğu gibi aracında kullanıp bir sıkıntı yaşamayanlarda var , siz benim aracıma yağlama sistemi önermiştiniz, marka olarak ta zavolli yi, bir baka forumda ise, yağlama sistemi kadar doğru montaj doğru ürün ve afr ayarı yapılması subaplara zarar vermez diyor, bu afr ayarı nedir hocam, çok teşekkür ederim , iyi günler dilerim
    faruk ustam bir sorumla daha sizleri rahatsız etmiş olacağım ama, deneyimlerinize başvurmak isterim, yağlama sistemini çok kötüleyenler olduğu gibi aracında kullanıp bir sıkıntı yaşamayanlarda var , siz benim aracıma yağlama sistemi önermiştiniz, marka olarak ta zavolli yi, bir baka forumda ise, yağlama sistemi kadar doğru montaj doğru ürün ve afr ayarı yapılması subaplara zarar vermez diyor, bu afr ayarı nedir hocam, çok teşekkür ederim , iyi günler dilerim
    Sn memurpower ;

Yağlama sistemlerinde bütün subaplar aynı anda soğuma sağlar. Çünkü bütün subaplar aynı anda sıcağa maruz kalır. Onun için ayırt edilemez.

Bu ararada zavoliİ kitlerinde yağlama sistemi kitlerinde standart değildir. Nedeni ne zavoliİ NEDE herhangibir lpg markası yağlama sistemini kendi üretmiyot ve kitlerinde bu yağlama sistemli bu yağlama sistemsiz diye bir şey yok. Araçların motor özelliğine göre yağlama yani ASLIN da ( SOĞUTMA SİSTEMİ ) İsteğe göre takılır.
    Esasında herzaman üstüne basa basa söylediğim. Montajlar da kit marka ve kalitesi montaj kalitesi ve doğru yar ve programlama çok önemlive Aynı zamanda araç sahiplerinin araçlarına yaptıkları periyodik bakımlar esasında en önemli faktör. Örnek bakımlarda kullanılan motor yağları piyasada 4 litresi 10-40 w yağı fiyatı 40-50 tl gibi satılan ucuz yağlar var . Bunlar genel anlamda motorlara zarar verir. Bunu kullanan raç sahipleri bir süre sonra araçlarında yağ seviyesini kontrolettiklerinde yağ seviyseinin azaldığını görürüler. Ondan sonra lpg motora zarar veriyor diye kötü algı oluşuyor. Doğrusu araç üretici firma hangi kodla motor yağı öneriyor ise onu kullanmak en doğrusu.

Bu şu demek oluyor ki yağlama tek başına hiçbirşey herşey bir bütün dahilinde olması gerektiği gibi olmalı.

AFR AYARI dediğimiz motora giren yakıt karışım ayarıdır. Bu doğru ayarlandığı taktirde otomatik olarak yakıt tasarrufu, perfonmans ve motor ömrü uzamış olur.

Bunun için sıralı sistemler de arçaların yavaş yakıt ve hızlı yajıt değerlerine bakarak genel kalibrasyon ve ayar yapılır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

sayın hocam bu engin bilgileriniz için çok teşekkür ederim, beni gerçekten aydınlattınız, yeriniz imirdeymiş, muğla da iyi bir usta bulacağımdan emin değil henüz bu konuda, uzakta değiliz, garanti sürem doluunda sizlerle görüşmek nasşp olur inşallah, iyi çalışmalar , iyi günler dilerim, tekrar teşekkürler.
  • ustam selamlar
    bugün aracı rölantide çalıştırdım, bir türlü lpg ye geçmedi
    daha dün almıştım aracı, dün de dikkat etmedim açıkçası lpg de miydi benzinde mi?
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn DarK PaSSenGeR ;

Sabah ilk çalıştırmda belli bi dereceye gelmeden LPG'ye geçmez. Genel olarak 4 dereceye ulaştığında geçer fakat bazı servisler çabuk geçmesi için dereceyi düşürürler. Rölanti konumunda beklemeyin hareket halinde motor daha çabuk ısınacağı için rölanti konumunda beklemeyin. Mototr sıcak iken ortalama 5 ile 10 saniye e Gaz'a geçer.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • teşekkürler ustam
    peki enjeksiyonların değişim periyodu var mıdır? neye göre değiştirmek gerekir? belirtileri nelerdir?
    diğer bir sorum da şu

geçen hafta lpg li bir araç aldım
    aracın lpg tesisatı atiker, beyin tartarini

araç ilk çalıştığında, ısınana kadar tireme yapıyor, bayağı rahatsız ediyor, bir süre gittikten sonra ısınınca geçiyor
    lpg ayarı falan da yapıldı, ama sıkıntı devam ediyor
    bu durumu nasıl aşabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarK PaSSenGeR -- 2 Şubat 2015; 21:41:31 >
  • Herkese selamlar.

2011 model Sandero 1.4 75HP aracımda Atiker sıralı sistem otogaz mevcut. Aracı ikinci el aldım. Benden önceki sahibi satmadan 2 ay kadar önce yaptırmış. Sistemden oldukça memnunum. Km.' de tüketimim 0,17TL sabit. Ayda 2400/2700 aralığında yol yapıyorum.

Herhangi bir sorunum yok sistemle ilgili ancak öğrenmek istediğim için şunu sormak istiyorum: LPG' de montajın çok önemli olduğunu söylüyorlar. Çok yerde duydum, okudum. Sistem aynı sistem mesela... Ustalık ya da montajın önemi hangi noktada fark yaratıyor?

Herkese iyi forumlar.
  • Faruk ustam kolay gelsin...
    1.4 turbo astra active select araç aldım. lpg taktırmayı düşünüyorum biraz araştırdım ve bu aracın subap sıkıntısı olduğunu duydım. sizin uzman olarak bu araca lpg takılabilirliğini ve hangi sistemin uygun olduğunu ve de hangi sistemle sıkıntı yaşamadn kullanabileceğimi sorabilirmiyim değerli fikirlerinizi bekliyorum vereceğiniz uzman görüşünüz için de teşekkür ederim iyi çalışmalar..
  • Merhabalar Faruk Ustam.honda civic 2009 aracimda landirenzo omegas plus lpg kiti bulunmaktadir.Şoyle bir sorunum var.Arac lpg de rolantide benzine gore biraz vibrasyonlu calisiyor.benzinde hic titresim yok.ayrica rolanti dalgalanmasi da yok.sadece lpg de benzine gore daha titresimli calisiyor.lpg de baska bir sorunu yok.lpg servisine gittim enjektorler bozuk olabilir dedi pek inanmadim.cunku 1 senedir ayni sekilde kullaniyorum.ariza lambasida yanmiyor.sizce sorun ne olabilir.yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afanasyevo -- 6 Şubat 2015; 23:27:46 >
  • Mrb kolay gelsin 2009 da tartarini lpg taktrdigim aracimda regulator ariza verdi gaza geciste basinc yukseltip disari gaz atti neyse regulatoru degistrdim 350 tl ye sorun duz3ldi 2014 eylul de degistrdigim sifir garantili regulator de 2015 subatta ariza yapti servse goturdum garantye gonderdiler .. sorum su ki bu parca bu kadar sık bozulmamali bnce bu sbpten araci satmaya karar verdim ve de acaba bu arizayi tetikleyen bisey olabilir mi aracla ilgili yardimci olursaniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn acel-27;

Aracınız da arıza birincisi geç çalışma aracınzı en son park etmeye son 5-10 kilometre kala benzine alınız eğer sabah aracınız direk benzin konumnundaolucaktır rarcınzı rahat çalışyorsa ise arıza lpg sistemindedir. Fakat yine geç çalışırsa sorun benzin sisteminde basınç düşüklüğü var demektri. bunun için benzin pompası basınç testi yapılır.

Eğer sıkıntgı lpg de ise yapılacak kontroler 1. Si regülatör kaçak testi ;
    REgülatör emiş çıkışında aracı stop ettiğinizde ( araç bir dakika kadar lpg çalıştırılıp hemen stop ettirilerek test edilir ) hemen regülatör de bulunan emiş hortumu çıkarılıp lpg kaçak dedektörü ile kaçak tesit yapılır.

2.si ; lpg enjektör testi

Aynı test tekrar araç lpg DE çalıştırılıp hemen stop edip lpg enjektörlerin alt hortumları sökülüp enjektör çıkışlarında sızıntı olup olmadığı kontrol edilir.

Not: bu tür arızalar emme manifoldunda yüksek gaz yoğunlamsı oluştuğu için motor soğuk iken aynı anda benzin ve lpg'yi yakmadığı için geç çalışma meydana gelir. Gün içinde v-veya motor sıcak iken çalışır.

Diğer sorununuz tekleme TESpiti çok kolay 1.Sİ lpg programlaı üzerinde enjektör test sayfası mevcut araç seyir halinde iken silkelem anında lpg enjektörleri tek tek kapatıp sorun lu enjektör test edilir. GErekli değişim yapılır.

2.Sİ ince kargaburun ile enjektör hortumları sıkılarak çalışma durumlarına bakılır.

En doğrusu 1.si enjektör testidir.

DEtaylı bilgi için telefonla irtibata geçebilirisiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
    ZAVVOVLİ-CANGAS YETKİLİ SERVİS VE BAYİİ

iyi günler faruk ustam. Daha önce sizinle aracımın sıkıntısı hakkında iletişime geçmiştim. 2012 model Renault fulence aracıma 6000 km ide **** lpg sistemi taktırdım. Aracım 2. veya 3. marşta çalışıyordu. Isınıncaya kadar tekleme, çekişten düşme, sarsıntılı çalışma, motor arza lambasında yanıp yanıp sönme, gaz yememe vb gibi durumlar ortaya çıkıyordu. Isınınca bu sorunlar ortadan kalkıyor ya da ben hissetmiyordum. Sizin de yönlendirmenizle Gaziantep taş...lar otogaz servisinde aracın 4 lpg enjektörü de değişti km 2900 deyken. yaklaşık 4000 km sonra aynı arzalar yine baş göstermeye başladı. 32000 km de tekrar 4 enjektör de garanti den değişti. Aracım şu anda 34500 km de ve aynı arzalar tekrar ortaya çıktı. Neredeyse Gaziantep de gitmediğim **** bayisi kalmadı. Lütfen yardım edin ne yapmalıyım. Servis aracınızın ateşleme sisteminde ( bobin, buji, buji kaplosu vs. ) hiç bir sıkıntı yok diyor ( bir yerden sıfır bobin bulduk denedik sorun çözülmedi). Arza tespit cihazında 2. ve 3. silinde yakıt yakmama problemi çıkıyor. Cuma günü bir de subap ayarı yaptıralım dedi lpg servisi sizce mantıklı mı 34000 km de subap ayarı bozulur mu. Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acel-27 -- 18 Şubat 2015; 1:47:28 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.