Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn acel-27 ;

Aracınız da subaplar bozulmaz öncelikle subaplarınız lifterli olmalı bu nedenle ayar yapılmaz benim kanaitim bu kadar çabuk bozuluyor ise lpg elektrik tesisaında bir arıza olabilir. Bunun için detaylı incelenmasi gerekiyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOVLİ-CANGAS YETKİLİ SERVİS VE BAYİİ
  • OPEL İNSİGNİA 2.0 İCOM LİKİT SİSTEM MONTAJI

https://www.facebook.com/video.php?v=763428350418941

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
    ZAVVOVLİ-CANGAS-İCOM YETKİLİ SERVİS VE BAYİİ
  • Merhabalar

Faruk Ustam Merhaba,

2001 1.6 elx Brava da atiker sıralı lpg mevcut.Lpg 4 ay önce bağlanmış ben de yeni aldım.Lpg de araç hiç çekmiyor.
    Yığılıp kalıyor titremede var.Değerli önerilerinizi bekliyorum.İstanbulda olmasam çoktan kapınızı çalmıştım ama bu gidişle
    İzmire kadar gelicem öyle görünüyor.

İyi Çalışmalar
  • tuncayhist kullanıcısına yanıt
    Sn tuncayhist ;

Motor kaputunu açıp montajın resmini göndeririseniz eksilerini ve artılarını söyliyebilirim. Mutlaka bir yerde hata mevcut
    İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • merhaba;

2011 1.0 motor toyota yaris için lpg dönüşümü yaptıracağım. aracımın 60000km bakımıda yaklaşıyor.

60000 km bakımından önce dönüşüm yaptırmam fark edermi?

60000 bakımda servis elemanlarının lpg kitine bakım yaparken zarar verme gibi bir durum söz konusu mu?

ayda 1000km yol yapıyorum ve araçımın yakıt tüketimi 5.0lt

BRC önerildi ama fiyat pahalı ; atiker ucuz ama geri bildirimler negatif; zavoli hakkında sizin görüşünüz aracım için nedir ?

Teşekkürler
  • hedowich15 H kullanıcısına yanıt
    Sn hedowich15 ;

Aracınıza lpg uyumunda sorun yok. Bakımdan önce olması daha uygundur. Kit markası zavolli veya cangas uygun doğru montaj ve ayar yapıldığında sorun olmaz
    İyi akşamalar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • HYUNDAİ İ30 İCOM LİKİT SIVI LPG MONTAJI

https://www.facebook.com/pages/%C4%B0COM-L%C4%B0K%C4%B0T-Otogaz-Sistemleri/730638743697902

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
     SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA )

• iyi forumlar benim sorum nissan 350z 3.5 v6 motora lpg uyumu hakkında uyarsa maliyeti ne olur ve ne kadar yakar ?
  • Aracım peugeot 207..üzerinde brc var çok memnunum. Ancak depo silindir tip. Ben bagaj genişlesin diye simit depo yaptırmak istiyorum.

1) Bu değişimin ruhsata işlenmesi gerekir mi? Resmi açıdan sıkıntıları var mı muayenede çıkabilecek.

2) Hangi parçaların değişmesi gerekir?

3) Kaç TL ye mal olur?
  • Bugün simit depoya dönüşüm yaptırdım. Yer ÜÇEL mühendislik BRC yetkili servisi/tepeüstü ümraniye
    350 TL nakit veya 380 tl 9 ay kredi kartına taksit seçeneği sundular. Ben kredi kartına taksiti tercih ettim.
    Muayene zamanına yakın bizden tadilat belgesi alıp öyle muayeneye gireceksin dediler.
    Şİmdi bagajımı rahatlıkla kullanabiliyorum.
  • Montaj yaptırmak isteyen forum kullanıcılarına öncelikli tavsiyem NEYİ, NEREDE VE NASIL taktıracağınız gibi soruları kendinize sorup ondan sonra arayışa girmelerini tavsiye ederim. Hiçbir zaman rakamlara aldanıp montaj yaptırmayınız.
    Öncelikle marka seçimi; marka seçimi yaparken uzun vadeli yedek parça teminin de sorun yaşanıp yaşanmıyacağından emin olunuz. En önemlisi ürün kalitesini sorgulayınız.
    İkinci olarak montaj bütün sıralı sistemler de hemen hemen montaj uygulaması aynıdır. Fakat montaj uygulama şekli her araca ve motora farklı uygulandığı bütün lpg markaların araçların motor tiplerine göre ürünler mevcut. Örnek vermek gerekirse HONDA ACCORD 2.4 190 HP 4 silindirli araca ZAVVOLİ standart kit takılamaz. Bu araca TAM verim ve sonuç almak istiyorsanız ZAVVOLİ SÜPER KİT taktırmalısınız. Bu yüzde öncelikle doğru bilgi alacağınız servisi seçmelisiniz.
    Şunu hiçbir ZAMAN unutmamalısınız dünyanın en pahalı markasını takmak demek en iyi sonucu alırsınız anlanına gelmez. O yüzden aracınıza olması gereken ürün ve markaları tercih ediniz.

Son olarak ama esasında en önemlisi montaj sonrası servis hizmetidir. Malesef sektörümüz de bu sık yaşanan sorunların başında geliyor. Daha öncede dediğim gibi siz dünyanın en pahalı cihazını da taktırırsanız dahi mutlaka benzinli veya bir dizel araç ta ne tür arızalar ve problemler çıkıyorsa lpg sistemlerin de bu olabilir ve bunu gayet normal karşılamak gerekiyor.O yüzden montaj sonrası teknik destek ve yaptığı işin arakasında olan bir servis olmalıdır. problemler ve sorunlar karşısın da 7-24 ulaşabilceğiniz, muhattap bulmanız, her türlü teknik konuda size destek ve doğru yönlendirmeler yapması gerekiyor.

Bu dediğim konular dikkat edip bilinçli bir şekilde montaj yaptırdığınız sürece problem yaşamanız gerçek anlam da zor.Rakamlara kesinlikle aldanıp iş yaptırmayınız.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
    ZAVVOLİ-CANGAS YETKİLİ BAYİİ

• Faruk bey merhaba atiker obd-2 microfast lpg li linea 1.4 turbo sahibiyim.Aracim yuk altinda ve yokusta iken gazi kokledigimde,dipgaz yaptigimda sirkeleme,kesiklik yapiyor.Surekli olmasada can sikan bir durum,ariza lambasi yanmiyor.Ankara da yasiyorum,4-5 defa ayar yaptirdim en son arac seyir halinde bilgisayarla manuel degerler girdiler eskiye nazaran %70 duzelme oldu.

Merak ettiklerim ise ;

-Aractaki suan uzerindeki lpg ayarlari usb bellege,cd ye kaydedip tekrar geri yuklenebilir mi ?
    -Turbo motora turbo regulator mu takilmali ?
    -Atiker obd-2 microfast aracim icin uygun mu ?

Son olarak ne yapmami onerirsiniz ? Aracima 2.3 nozzle boyutu,1.5 bar regalator basinci ve seyir halinde manuel kalibrasyon yapildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Sn flyer_mig ;

Aracınızdaki ayarlar kaydedilebir. Daha sonra herhangibir durumda tekrar yükleme yapılır.
    Turbo ,kompresör ve silindir sayısna göre yüksek eygirli araçlar çin süper tip montajı yapılmalı. Aracınız da obd'li olması iyi fakat enjektör seçeneği ve sonrasında yapılan yol kalibrasyonu önemli
    Aracınızda hızlı enjektör olmalı onun dışında sıkıntı yaşamanız normal
    İYi günler dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Faruk hocam merhabalar.
    Astra h aracimda landirenzo omegas kit var.
    Aracimda benzinden gaza gecerken hafif bir sallanti oluyordu ve lpg de iken dusuk devirde ayagimi gazdan cekince ileri geri bikac defa silkeleme oluyordu. Bu sebeplerle gaz ayarina baktirayim dedim.
    Kars ta 1 tane lpg ustasi var. Ayni zamanda landirenzo bayisi.
    Sorunlarimi anlatmadan gaz ayari istiyorum dedim. Adam direk elinde enjektor kontrol aletiyle geldi. Bakti enjektorlerin dordude bozuk dedi. Saka yapiyor zannettim. Ciddiydi:D
    Neyse 4 enjektore 650 tl fiyat verdi. Ayrica muadil olarak rail enjektor var dedi oda 300 dedi. Sonra istersen kaputun icini atiker ile yenilerim oda 700 tl dedi.
    Neyse oradan ayrildim. Ama sanki beni opecekmis hissi vardi. Cunku insan bi bilgisayara baglar bakar. Ennihayetinde oradada gorunecek varsa ariza.
    Aracimda rolantide titreme, stop etme, cok yakma vs gibi enjektoru isaret eden sorunlar yok. Ayrica enjektorlerden silindirlere giden borulari pense ile siktim. Her boruyu sikmamda araba kasildi stop edecekmis gibi. Arizali olsa tepki vermez diye okumustum. Acaba dogrumu yorumluyorum?
    Aksi gibi en yakin alternatif usta 200 km otede. Sizce ne yapmaliyim. Yardimlariniz icin cok tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sn y.alper;
    Yaptığınız uygulama doğru malesef herzaman söylüyorum ezbere iş gereçek iş değildir. Dediğiniz gibi önce bilgisayara bağlayıp ayarlar ile düzeltilmesi denenir. Fakat size bu durumda yaklaşan kişi veya kişiler bu zihniyette olduğu sürece mutlaka size direk parça dedğişimi dayatırlar. Bu sorun için size tavsiyem LANDİ RENZO BAYİSİ 0OLGUN LPG'Yİ RAYIP ŞİAKAYETİNİZİ BELİRTİNİZ. Onlar mutlaka yardımcı olucaklardır. Aynı zamanda size tavsiyem aracınız da benzin konumunda perfomans düşüşü olup olmadığına bakınız bahsettiğiniz arıza ateşleme bujisi veya ateşleme bobinin de soru olabilir. Onları bir şekilde kontrol ettiriniz.
    İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • faruk ustam selamlar;

aracımda lpg de tekleme sorunu vardı, benzinde yapmıyordu
    subap kaynaklı da olabileceği düşüncesiyle diğer işlere girişmedim
    dün de havaalanına yolcu karşılamaya gittim, gidişte sorun yoktu
    dönüşte araç yığılma yapmaya, dip gazda bile devirlenmemeye başladı, 2500 devir civarında takılıp kaldı gibi oldu, bir süre benzine aldım problem yoktu, lpg ye tekrar alıp denedim yine aynen devam ediyordu, eve geldim, araç rölantide iken bagajdan valizleri çıkarırken dikkat ettim egzoz hafif hafif pat pat ediyordu

problem ne olabilir acaba?
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn DarK PaSSenGeR ;
    Aracınızın marka model motor tipi ve lpg markası ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 14 Mayıs 2015; 2:01:35 >
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    araç 2001 model mazda 626, 2000 motor
    aracın içindeki lpg göstergesi tartarini, geri kalan her şey atiker
    teşekkürler ustam
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Sn Dark PaSSenGeR ;

Aracınız da muhtemelen lpg enjektörlerinde sorun olabilir. Bunun için öncelikle biklgisayar bağlantısı yapılıp genel ayarlar kontrol edlip lpg enjektör testi yapılmalı. Gerekirse enjektörler değiştirilir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Selamünaleyküm Faruk Ustam ;
    Manisa sanayiye dün öğlen gittim ve akşama kadar lpg cideydim.Ayar yaptılar test sürüşüne çıktık laptop bağlı vaziyette başta iyi gibiydi ama klimayı açınca biraz yavaşlayınca stop etti.Yoksa çekiş falan güzeldi.Dükkan sahibi makine mühendisi Mesut hoca (AYS) enjektör memeleri küçük dedi.Üzerindekiler 2 mm'ymiş aracım 1.6 Opel Zafira ağır bir araba o yüzden 2.000 cc motorlu arabalara taktıkları 2.2 mm'lik enjektör memeleri takıldı.Usta yeniden yazılım yükleyecem dedi 3.000 devir gaz vererek kalibrasyon yaptı ama tamamlanamadı dedi.O şekilde manuel olarak ayarları yapıldı.Tekrar laptop bağlı olarak yola çıktık bu sefer gidişat daha iyiydi en önemlisi klimada stop etmedi veya kasmadı.Lpg den benzine veya tersi geçişleri hissetmedim bile.Geldik tamam şimdi on numara beş yıldız oldu hayırlı olsun dedi.
    Sizce nasıl olmuş? Yani doğru bir iş yaptık mı hata mı yaptık acaba? Bu değişiklik yakıt tüketimimi etkiler mi?
    (Kit Zavollli Easy)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 17 Mayıs 2015; 14:00:35 >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.