Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2010 civic aracım var. 5-6 ay once lpg takıldı son 1-2 aydır depoyu fulledikten sonra arabanın icinde bir sure gaz kokusu oluyor daha sonra gidiyor bu koku.

Bundan hariç bi civic daha var onda da brc var onuda her seferinde fulleyerek kullanırım ama hic boyle bi sorun olmamıştı.

Bu sorunu ilk defa bi TOTAL istasyonundan lpg aldıktan sonra yaptı daha sonrada nadiren yapmadı ama cogu fullemede kokuyu aldım.

Sizce sorun ne olabilir?

Lpg kitinin yeni olması garantiden parça degisimi falan gerektirir mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • historiyst_45 kullanıcısına yanıt
    Sn historiyst_45 ;

Yapılan işlem doğru yakıt tüketimi olması gereken seviyede olucaktır.
    İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOLİ-CANGAS YETKİLİ BAYİİ
  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Sn Gs_KuRTuLuS ;

Aracınız da muhtemelen multivalf rekorunda veya dolum nıktasında sızıntı olabilir. KAPSAMLI BİR KAÇAK KONTOLÜ YAPTIRINIZ.
    Arızalı parça vafr ise mutlaka değişim yapılmalıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn Gs_KuRTuLuS ;

Aracınız da muhtemelen multivalf rekorunda veya dolum nıktasında sızıntı olabilir. KAPSAMLI BİR KAÇAK KONTOLÜ YAPTIRINIZ.
    Arızalı parça vafr ise mutlaka değişim yapılmalıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

Peki ustam bu gaz kokusunun belli bir sure sonra gitmesi ve sonraki fullemeye kadar olmaması sorunun kaynağı icin bi ip ucu verir mı bize??

• Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    Gs_Kurtulus;

Muhtemelen çok ince bir sızıntı mevcut basınç yükseldiğinde sızıntı artmakta ve koku yapma olasılığı artıyor.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhabalr tartarini LPG sistemi var abamda
    (Primera 1.6 comfort 2000 model) isi musurum bozulmuş arabam gaza geçmiyordu regülatörü soktuler fakat isi musurunu sokemediler nasıl bir sey yapmamı onerirsiniz sıfırı var midir tartarini yada başka bi marka regülatör taktirsam olur mu tesekkurler @FARUK USTA

• metinkemençe M kullanıcısına yanıt
    Sn metinkemençe ;

İyi günler, Sıfır muhtemelen olmayabilir. Başka uyumlu markalr kullanabilirisniz. ZAvvoli ısı muşürü uyum sağlar.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Merhaba Faruk Bey. İsmim osman. Mitsubishi Colt marka araca sahibim. 1.3 95b 4 silindir. 140000 km önce sivas surtas dan Romano marka sıralı sistem taktirdim. 120000 km sonra subap sorunundan dolayı subaplarda değişim yapildi. Lpg uygulandığından beri tüpe geçiş anında debriyaja basınca tekleme rolantide düşüş meydana geliyor. İyice isindiginda geçiyor. Benden başkası arabayı kullandığında lpg te geçtiği anda stop ettiriyor. Mesela araç iyice ısındı sıkıntı ortadan kalktı. Hava 25 derece 1 saat stop ettikten sonra çalışıp tüpe geçtiğinde de az bi zaman tekleme devam ediyor. Belli bir vitesde vr yük anında sıkıntı olmuyor ama vites değişiminde sarsıntı oluyor. Bu konuda fikrinizi almak istiyorum. Sunuda bekirteyim performans ve yakıt olarak çok memnunum. Uzun yolda 13 kuruş yakıyor. Log 2.26 dan alıyorum saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Sn:@FARUK USTA isi müşürünü sokemediler bunun için regülatörü degistirmem lazim tartarini ye en uyumlu olan hangi regülatör taktirmam lazim @FARUK USTA @FARUK USTA

• metinkemençe M kullanıcısına yanıt
    Sn metinkemençe ;
    ZAvvoli uygun talılabilir.
  • yiğido__58 Y kullanıcısına yanıt
    Sn yiğido__58;

Aracınız da muhtemelen lpg enjektörleinde sıkıntı mevcut . Mevcut lpg programı üzerinden enjektör testi yapılıp kontrol edilmelidir.Öncelikle ayar parametrelerini kontrol ettirirseniz iyi olur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • merhabalar 2009 model albea 1.4 motor aracima lpg kiti dusunuyorum bana hangi sistemi onerirsiniz ve fiyat icin bilgi verebilir misiniz

• Sn strong ;

Aracınıza italyan standart versiyon ZAVOOLİ veya ZAVOOLİ Türkiye distribütörün üretmiş olduğu CANGAS markasını da tavsiye ederim .Uyum konusunda hiçbir sıkıntı yok. önemli olan uygulamanın doğru yapılmsıdır. O nedenle seçiminizi buna göre karar vermniz doğru olur.Fiyat için ZAVOLLİ 1500 nakit 1600 9 taksit CANGAS 1000 NAKİT 1100 9 TAKSİT DTAYLI BİLGİ İÇİN İLETİŞİME geçerseniz iyi olur.
    İyi akşamlar dilerim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 23 Mayıs 2015; 1:47:49 >
  • Faruk ustam selamlar;
    daha önce de bahsetmiştim aracımda tekleme vardı, götürdüğüm usta ateşleme bobinin hafif kaçırma yapıyor dedi
    yolda test sürüşü ile gaz ayarının fazla açıldığını, dolayısıyla ateşlemenin yetiştiremediğini söyledi
    ayarı yaptı tekleme geçti
    bobin arızasını nasıl tespit ediyorsunuz? bu ji ve buji kabloları orijinal

bir de aracın ecusu tartarini geri kalan sistem atiker, bu haliyle kalsın mı yoksa hepsini tek sisteme mi çevireyim?
    enjektörleri tartariniye mi çevirmeli yoksa ecuyu atikere mi?

bir de atikerin obd li setlerini tavsiye eder misiniz? obd olmasının avantajı olur mu?

araç 2001 mazda 626 2.0 motor
  • Faruk Usta MErhaba,
    forumda paylaşılanlar cok uzun olduğu için tüm sayfalara bakamadım. belki aynı sorun daha önce paylaşılmış olabilir.
    Aracım da Landirenzo lpg kiti mevcttur. benim sorunum araçta gaz (yeni doldum sonrası) varken lpg de kullanımda bir süre sonra uyarı verip benzine geçmesi.
    Servise gösterdim sensör gevşemiş dedi yapıştırdı.fakat 10km sonra aynı sorun oluştu anında servise gittim pc den basınç sensörü hatası var dedi. fakat ben değişim yaptırmadım.çünkü fiyatı biraz abartı geldi (piyasını bilmediğim için)
    1. sorum : gazdan benzine birden geçmesi neden olabilir?
    2. sorun basınç sensörü ise yaklaşık fiyat nedir? tavsiye edebileceğiniz veya dikkat edeceğimiz şeyler nedir sensör değişiminde?
    teşekkürler...
  • DarK PaSSenGeR kullanıcısına yanıt
    Dark PaSSENGeR;

Ateşleme bobini arızası Diagnostik cihazı veya belli testler ile tespit edilir. Eğer sisteminiz karma ise tek bir marka adı altında takım olması herzaman daha iyi olur.
    Aracınıza obd'li sisteme ihtiyaç yok. Standart kit montajı uygundur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • eagle_3406 E kullanıcısına yanıt
    Sn eagle_3406 ;

Dediğiniz arazıza basınç sensörü olabilir. Fiyat italyan markaları 100-150 tl arasıdır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Ustam teşekkür ederim ilginiz için.
  • Hocam kolay gelsin genel bir sorum olacak forumda aslında yazıyordur ama vaktim yok. Lpg işletme için ne yapmam gerekiyor proje çıkardım bugün cuma günü de tuv Türk e randevu alaçam ama öncesinde sonrasında ne götüreceğim ayrıca ek 1 formunu nasıl temin edilebilir cevap için teşekkür ederim

• mhmtsynn kullanıcısına yanıt
    Sn mhmtsynn ;

Öncelikle bulunduğunuz ilde makine mühendisleri oasından randevu alınız. (http://lpgrandevu.mmo.org.tr/ )
    daha sonra araç muyene randevusu alınız bu arada herhangibir takipçiden ek - 1 belgesi çıkartınız.
    son olarak bulunduğunuz ilçe trafiğine gidip ruhsatınızı yenileyiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.