Şimdi Ara

SIRALI SİTEM LPG'DE MERAK ETTİKLERİNİZ VE YAŞADIĞINIZ SORUNLAR HAKKINDA ANINDA CEVAP ( FARUK USTA ) (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.225
Cevap
13
Favori
81.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sn ibrahim6363 ;

Aracınız da öncelikle diagnostik soketinden yavaş yakıt ve hızlı yakıt depğerlerin okunması gerekiyor. Özellikle yavaş yakıt değeri yüksek ise fazla yakma sıkıntınız devam eder.
    Bunun için lpg servisindeki arkadaşlara mutlaka bu değerleri okumasını söyleyiniz. Genel olarka tyavaş yakıt değerleri maksimum +10 ile -10 arası tolere edilebir. Eğer değerler bundan yüksek çıkarsa sıfrlanması gerekir buda ya orjinal cihazla formatlanır veya araç benznde en az 100 kilometre yol yaparak düşer ondan sonra tekrar diagnos cihazı bağlanarak bu sefr hızlı yakıt değerlerine bakarak benzinde okunan değerle aynı seviyede lpg ayarları yapılır.

NOT : Öncesinde mutlaka araçta lpg sızıntısının olup olmadığı mutalaka kontrol edilmelidir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ŞEHİTLER CAD. NO:104
    ALSANCAK-İZMİR
    TEL:02324781313
    FAKS:02324796491
    CEP:05462710820
    ZAVVOVLİ-CANGAS-İCOM YETKİLİ SERVİS VE BAYİ

• ozgurkso kullanıcısına yanıt
    Sn ozgurkso ;

Standart bir araç olsa size buradan yardımcı olabilirim. Telefonla yardımcı olabilirim. Aynı zamanda VTR MOTORLAR İÇİN hazır programım mevcut yardımcı olabilirim .Telefon açarsanız yardımcı olabilirim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: FARUK USTA

Sn ozgurkso ;

Standart bir araç olsa size buradan yardımcı olabilirim. Telefonla yardımcı olabilirim. Aynı zamanda VTR MOTORLAR İÇİN hazır programım mevcut yardımcı olabilirim .Telefon açarsanız yardımcı olabilirim.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

İlginize teşekkür ederim Faruk Bey.
  • LPG sisteminde filtre degisimi var mı ?
    Degisim periyodu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FARUK USTA F kullanıcısına yanıt
    Usta merhaba benim ustalarin ciddiye almadigi gulup gectigi bir sorunum var. Aracin atiker marka lpgli. Tupte seyir ederken aracin benzin harciyor. Buna ustalar inanmadi ayarlara bakti benzin takviyesi kapali dedi bole bisey olmasi mumkun deil. Bende gittim pompaya role taktirdim. Simdide yasadigim sorunu tasdiklercesine lpgde gidiyorken gaza biraz basinca gaz yemiyor tup bitmis gibi oluyor ama sinyal vermiyor benzine atmiyor cunku depom dolu.. Pompayi susturunca basladi bu sorun. Ayarlarin normal oldugunu soyluyorlar sorunum ne olabilir neden aracin lpgde iken benzine ihtiyac duyuyor

• Exar__Kun E kullanıcısına yanıt
    Sn Exar_KUn ;

Lpg sistemlerinde markasına göre 10.000 ile 15.000 kilometrede bir filtre bakımı yapılır. Genel tavsiyem ne marka olursa olsun her 10.000 kilometrede bir bakım yapılmasıdır. Bu sayede enjektör ömrü uzar ve sürekli yakıt tasarrufu sağlarsınız.

FARUK USTA

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • gktgknk G kullanıcısına yanıt
    Sn gktdknk;

Size katılıyorum malesef bunu bir birtürlü bazı kişilere anlatamadık . Bir lpg'li araç sistem çalışma prensibi gereği veya herhangibir nedenden dolayı oluşan arıza olsun veya montaj esnasında benzin enjektör sinyallerinin ters bağlanması sonucu benzin tüketimi yapar.
    Lpg'li araçlar da Benzin tüketimi olup olmadığı ile ilgili testi pratik olarak yapılabilir.

Bunun için aracı lpg de çalışır durma getirin.
    Motor kaputunu açın ve lpg enjektör hortumlarını kargaburun pensesi ile tek tek hortumları sıkın Eğer hortumları sıktığınız da araç tekleme yapmıyor ise o silindir benzin veriyor anlamına gelir.
    Aracınız da bu sorun yeni başaladı ise lpg beyninde sorun olabilir. Değişim gerekebilir.

Daha detaylı bilgi için telefon ile irtibata geçebilirisiniz.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FARUK USTA -- 13 Ocak 2015; 0:45:30 >

belirttiğiniz gibi, ateşleme sisteminde sorun çıktı
    bujiler değişti normale döndü
    lpg li araçlarda 10.000 km bakımında bujileri de değiştirmek gerektiğini söyledi usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: obegzz

belirttiğiniz gibi, ateşleme sisteminde sorun çıktı
    bujiler değişti normale döndü
    lpg li araçlarda 10.000 km bakımında bujileri de değiştirmek gerektiğini söyledi usta

Yok hocam, ne bujisi.
    Oyle olduktan sonra LPG kullanmanın ne avantajı kaldı.

Peki bu filtre fiyatları nedir ? (Prins icin ?)
    Kac tane filtre var, benim gördüğüm bir tane atom filtre var, bu mudur değişen filtre ?

• Faruk usta merhabalar... Aracımda landirenzo kit takılı taktıralı daha 8 bin km oldu, son 2 bin kmdir şöyle bir sıkıntım var düşük hızlarda mesela sıkışık trafikte diyelim ki vitesi 2 den bire düşürmek için debriyaja bastım ve 1 ' e atacam debriyaja bastığımda devir nerdeyse sıfıra kadar düşüyor motor titriyor bazen toparlıyor bazen de stop ediyor. bu stop etme sorunu bu aralar bayağı arttı. iki tane landirenzo yetkili servisine gittim ayar yaptılar herhangi bir sıkıntı gözükmüyor dediler , boğaz kelebeğini temizletmemi söylediler temizlettim adaptasyon yaptırdım, bujileri değiştirdim ama değişen bir şey yok, lpg ciler genelde suçu araca atıyor ama araç bu sıkıntıyı benzinde yapmıyor ustaların açıklaması ise benzinde çok az yapıyor ama sen fark etmiyorsun, benzinde az yapan lpg de daha çok yapar diye açıklama yapıyorlar fakat bu benim kafama yatmıyor. sizce sorun nedir ? benim şüpelendiklerim lpg enjektör zamanlamasını tutturamıyor bunu manuel olarak biraz yükseltmek mümkün müdür, aküm biraz zayıf bundan yapabilir mi bir de baskı balatam bayağı zayıfladı bundan kaynaklanma ihtimali var mı şimdiden teşekkürler. Araç: 1.33 corolla 2011 model km 50 000.

2006 palio 1.2 16v 80Beygir. Akl sıralı lpg sistemim var. Enjektörleri değiştiricem. Aracıma hangi enj. ucu takılmalı. Bilgi verirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.
  • Araştırmalarım sonucunda

mehmet Özenç
    quote:

BRC :
    Tamiri mümkün değildir. Hareketli parçalar gazla temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmez. Belirtilen maddelerin tümünde çok iyidir.

Şikayetvar sayfasında 2A mühendisliğin şikayet sahibi kullanıcıya verdiği cevap:
    quote:

Enjektör arızalarının temel nedeni kalitesiz yakıt veya periyodik bakımların zamanında yapılmamasıdır.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1665759/brc-2a-muhendislik-enjektorler-arizali-gaz-kacirdi

Esas olan kullanıcıya kötü gaz almayın demek değil sanırım. Bizim elimizde ölçüm aleti falan yok. Sadece kat edilen mesafeye bakarak en ekonomik istasyonu bulmaya çalışıyoruz. Dizel araba gibi bir depoyla 1000 km gidemediğimiz için de uzun yolda ne çıkarsa bahtımıza diyoruz. Asıl olan kötü gazdan etkilenmeyecek donanımı üretmek veya önlemleri almak (filitre vb.). Belki forumda daha önce tartışılmış ve açıklığa kavuşturulmuş bir konudur. Kafama takılan sorular şunlar, tecrubesine güvenen kullanıcılar cevaplandırırsa çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

1. BRC enjektörlerin beklenen kullanım ömrü kaç kilometredir? (100.000 diyenler var öyle ise her bir bakımda 90 TL enjektör parası mı veriyoruz?)
    2. BRC enjektörler kötü gazdan etkileniyorlar mı? Etkilenmiyorlar mı?
    3. Kötü gaz ile iyi gazı nasıl ayırt edebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanyalcinkaya -- 18 Ocak 2015; 23:35:34 >

• Exar__Kun E kullanıcısına yanıt
    Sn Exar_Kun ;

Araçlar da lpg değişimiz genel olarak en doğrusu 10.000 kilometrede bir yapılır rakam aralığı marka ve modele göre değişir. İtalyan ve yerli guruplar ortalama 50 ile 60 tl arası Hollanda grubu 150 tl gibidir.
    Bujiler araçalrın motor özelliğine göre değişim kilometresi farklıdır. Benzinde 100.000 kilometre giden bujileri 70 veya 80 binde değişimi uyugun olur.
    10 de buji değişir diye bir şey olamaz en azında bütün araçlar için .
    Nedeni bazı araçlar danorma buji bazılarında pilatin ve bazıların ise iridium buji kullanılır.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • ceykıb kullanıcısına yanıt
    Sn Ceykıb ;

Aracınız da kullanılan enjektörlerde veya regülatör de sorun olabilir. REgülatörde aşırı basınç yükselmesi var ise benzin edki çalışmasını bozabilir. Fakat genel anlamda enjektörlerden yapabiliri. Enjektör değişimi ve kullanılacak enjektör uçlarının uygun olaması gerekiyor. Eğer büyük olur ise veya motora fazla yakıt gider ise rölantide sarsıntı ve stop etmeler yaşanabilir.

Bu arada güzel bir soru sordunuz bu tür durumlarda lpg servisleri hemen benzinde ufacık silkeleme veya tekleme oldumu hemen lpg de daha fazla olur deyip işin içinden çıkmak isterler .
    Biraz da olsa hakılı payları var ancak bu tür arızalar da neyin ne oldupunu ortay koyması gerekiyor. Yoksa sorumluluktan kaçmak demektir. Ben herzaman söyleirm lpg taktırırken vey aracınız da olsun veya herhangibirşey alamak veya yaptırmak istediğiniz kişilerin o konuya çok iyi vakıf olduğundan emin olunuz. Aksi taktirde bu ve buna benzer sorunlar da sıkıntı yaşanabilir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

• av_avi A kullanıcısına yanıt
    Sn av_avi;

Aracınız da enjektör ucu 1.8 mm uygundur.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • sinanyalcinkaya S kullanıcısına yanıt
    Sn sinanyalcinkaya ;

Enektörlerin birkaç bozulma nedeni mevcut.

Hatalı mony-taj bile ereken yıpranmasına ve bozulamasına nedendir. Lpg enjektör hortumları gereğinden fazla uzun olduğu taktirde normal çalışması gereken sürenin iki katı hatta daha fazla çalıştığı için yorulamasına sebeptir.

Zamanında değiştirilmyen filtreler filtrenin içinde bulunan kağıdın zamanla deforme oluşundan dolayı enjektör yollarında sıkışma yapamsında dolayı erken bozulma meydana gelir.

KAliteli enejtörler zavoliİ , BRC ,LANDİ RENZO GİBİ ENJEKTÖRLER genel anlamda 100.000 kilometre ev üstü gidebilir. Fakat 50.000 kilometrede bir enjektör bakımı yapılması tavsiyemdir. Bu işelmi bir benzinli araç ve ya mazotlu araçlar da rutin olarak yapılır.

Kötü gaz aslında vardır. Eğer yeterli bir filtre siteminden geçeyip direk istasyonlarda satışa sunurlursa sıkıntı yaratabilir. Bunun için bilindik büyük frimaları tercih ederseniz kolay kolay sıkıntı yaşanmaz. Çünkü Büyük firmlar da herşey otomasyon sistemine bağlı farklı bir şey yapmları sözkunusu değildir.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

• Ustam merhaba,

daha cuma günü 1998 model 1.6 palio aldım. Aldıktan sonra farkettim ki araba gaza geçti görünüyor ama geçmiyor. benzin seviyesi gösteriyor ama azalınca ışığı yanmıyor. bu nedenle benzinde gittiğimin de farkında olmadığım için benzin bitince yolda kalınca farkettim. sonra cumartesi gün lpg'nin servisine gittim ve arabanın gaza geçmediğini bilgisayara bakınca da anlayamadılar resetleyince sistemi ancak öyle anlaşıldı. neyse sorun halloldu araba gaza geçiyor ama dün yolda yaklaşık 80 km hızla giderken araba teklemeye gaz yememeye başladı. sonra stop eden araba elektriği de kesti ve direksiyon kilitlendi kaldı. allahtan düz bir yoldu kaza bela gelmedi.

bir de ilk çalışınca gaza geçerken araba gaz vermezsem stop ediyor. bu arada Denizli'deyim ve lpg markası stefanelli.

bu konuda ne yapabilirim nereye baktırmam gerekir? yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Öncelikle Herkese Selamlar..

Malatyadan Katılıyorum ve üstün bilgilerinize dayanaraktan bir sorunumu dile getirip çözüm bulmak istiyorum.

2004 Megane Dynamic Aracım var BRC LPG takılı aracım vites geçişlerinde debriyaj'a bastığım zaman tüpte stop etme sorunu yaşıyorum benzinde iken hiç bir sıkıntı yok rolantide çalkalanma yok tek sorun boşa atarken ve vites geçişlerinde zamanla stop etmesi. malatyada usta ile görüştüm. bendede vardı aynısından stop ediyo diye sattım diyor.. :)

Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum emeği geçen herkese teşekkürler.
  • enmkaizen kullanıcısına yanıt
    Sn enmkaizen ;

Aracınız daki arıza muhtemelen lpg beyninden kaynaklanıyor. Bunun için bilsayar bağlantısı yapılıp teşhis konulması gerekiyor. Stafenelli markasının maalesef yedek parça sıkıntısı mevcut en doğrusu aracınızın ön kitini komple değiştirmenizdir. Denizlide arzu ederseniz. Gün içinde telefon açarsanız yardımcı olabiliriz.
    FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR
  • Yasirmalatya Y kullanıcısına yanıt
    Sn Yasirmalatya ;

Aracınız daki sorun muhtemen açı kaydırıcısında ve kaptör de sorun mevcut gözükebilir. Açı kaydırıcaları Genel anlamda değiştiğinde özellikle yetkili servisi dışında yapılanlarda yanlış montaj sonucu bu ve buna benzer arılar meydana gelir. Özellikle araç motor soğuk iken sanki iki dişlinin yağsız çalışması gibi bir ses çıkarır ve bir süre sonra keser. Aracınızda bu ses var ise açı kaydırıcısını kaptör ile birlikte mutlaka değiştirin Yok ise ozaman yalnız kaptör değiştirin. Muhetemelen sorununuz çözülecektir. Bu arıza ile ilgili genel anlamda Renault megane 2 grubunda çok karşılaştığım için çözümüde bu yazdıklarımdan yola çıkarsanız net sonuç alıcağınıza inanıyorum.

FARUK USTA OTOGAZ
    ALSANCAK-İZMİR

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.