Şimdi Ara

Sırayla Sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum öğrenci milletiz bu yüzden yüksek maliyetli sistem toplayamıyoruz... Bende sistemimi sırayla toplamaya karar verdim. İlk olarak işlemci ve ekran kartı veya ana kartı almayı planlıyorum (her seferinde 2 bileşen). İnternetten Vatan'ın indirimlerine felan denk gelirsem oradan 6 veya 12 taksitle aylık max 30 - 45 TL taksit verebileceğim sistem toplamak istiyorum. Sizden isteğim bana alabileceğim sistem bileşenlerini hangi sırayla almam gerekir (tüm parçaları birden değil hepsini 4 - 5 ay arayla alacam) ve hangi bileşenlere öncelik tanımam konusunda bana ufakta olsa bi bilgi vermeniz (hangi işlemci, ekran kartı, ana kart vs.). Sistemin max. maliyeti 1250 TL (+-100).

Not: Bu sistemin beni 2 - 3 yıl idare edebilmesi, oyunları hızlı çalıştırabilen bi sistem olması gerekiyor...

• up up
  • İlk olarak anakart -işlemci
    2. olarak psu-ekran kartı (para artarsa ram)
    3.ram-hdd
    kasa-dvd sürücü
  • bütçenın yüzde 45 ını ekran kartı ve işlemciye yüklen
  • İşlemci ve anakart almalısın.İşlemci ve ekran kartınıda biri yüksek diğeri düşük seçme ki darboğaz yapmasınlar birbirlerine.
  • Peki bi sorum daha olacak. Amd ve İntel işlemciler arasında aşırı bi fiyat farkı var. Ama AMD frekans bakımından sürekli önde. Sizce hangi işlemciyi ve o işlemcinin hangi modelini seçmeliyim fiyat/performans açısından. Benim ekran kartı ve işlemciye ayırdığım bütçe max 750 - 850 TL civarı...

Edit: Ben monitörü onutmuşum. Fiyat sınırını max 600 TL ye çekmek zorundayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusufAygun -- 23 Haziran 2013; 0:44:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel. Onerisi olan yok mu koskoca forumda...

• Sizin FM2 sistem kurmanız daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufAygun

Merhaba Arkadaşlar,

Malum öğrenci milletiz bu yüzden yüksek maliyetli sistem toplayamıyoruz... Bende sistemimi sırayla toplamaya karar verdim. İlk olarak işlemci ve ekran kartı veya ana kartı almayı planlıyorum (her seferinde 2 bileşen). İnternetten Vatan'ın indirimlerine felan denk gelirsem oradan 6 veya 12 taksitle aylık max 30 - 45 TL taksit verebileceğim sistem toplamak istiyorum. Sizden isteğim bana alabileceğim sistem bileşenlerini hangi sırayla almam gerekir (tüm parçaları birden değil hepsini 4 - 5 ay arayla alacam) ve hangi bileşenlere öncelik tanımam konusunda bana ufakta olsa bi bilgi vermeniz (hangi işlemci, ekran kartı, ana kart vs.). Sistemin max. maliyeti 1250 TL (+-100).

Not: Bu sistemin beni 2 - 3 yıl idare edebilmesi, oyunları hızlı çalıştırabilen bi sistem olması gerekiyor...

bence öncelik olarak kasa psu ve hdd den başlamalısın bu parçalar fiyatları ve verdikleri performanslar bellidir ama 4 ay önce aldıgın ekran kartı ile 4 ay sonra aldıgın ekran kartının arasında ciddi fiyat farkı olabilir hem en uzun garanti süreside onun olmuş olabilirben olsaydım
    önce kasa ve psu
    sonra hdd ve ram
    sonra işlemci ve anakart
    en sonra ekran kartı olacak şekilde alırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

bence öncelik olarak kasa psu ve hdd den başlamalısın bu parçalar fiyatları ve verdikleri performanslar bellidir ama 4 ay önce aldıgın ekran kartı ile 4 ay sonra aldıgın ekran kartının arasında ciddi fiyat farkı olabilir hem en uzun garanti süreside onun olmuş olabilirben olsaydım
    önce kasa ve psu
    sonra hdd ve ram
    sonra işlemci ve anakart
    en sonra ekran kartı olacak şekilde alırdım

Benim de aklıma yatan en iyi fikir bu oldu Öneriniz için çok teşekkürler...

• Ekran kartını en sona bırak diğerlerine öncelik ver sonuçta en çabuk güncelligini yitiren parça...

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Ekran kartını en sona bırak diğerlerine öncelik ver sonuçta en çabuk güncelligini yitiren parça...

Sizce işlemciyi ne seçmeliyim. AMD düşünüyorum bütçem yüksek oladığı için. F/p olarak AMD işlemci önerir misini...

• quote:

quote:

Ekran kartını en sona bırak diğerlerine öncelik ver sonuçta en çabuk güncelligini yitiren parça...

Sizce işlemciyi ne seçmeliyim. AMD düşünüyorum bütçem yüksek oladığı için. F/p olarak AMD işlemci önerir misini...

Bütçene göre Amd iyi sçeim olur

FX6300 + 970 çipsetli anakart ile iyi ikili olur, rami de 4gb al sonradan eklersin +4gb daha, 8gb olarak kafadan alman şart değil, o parayı başka bileşene verirsin, psu'yu ve kasayı biraz pahalı seçebilirsin sonuçta uzun kullanılan bileşenlerdir, hdd zaten std. Seagate 1gb alırsın tamam olur.

• quote:

quote:

quote:

Bütçene göre Amd iyi sçeim olur

FX6300 + 970 çipsetli anakart ile iyi ikili olur, rami de 4gb al sonradan eklersin +4gb daha, 8gb olarak kafadan alman şart değil, o parayı başka bileşene verirsin, psu'yu ve kasayı biraz pahalı seçebilirsin sonuçta uzun kullanılan bileşenlerdir, hdd zaten std. Seagate 1gb alırsın tamam olur.

Öneriniz için teşekkürler hocam

Edit: Hocam bide 970 ten kasıt ekran kartı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusufAygun -- 24 Haziran 2013; 23:44:38 >

• Hocam sırayı sana aşağıya veriyorum

1-Anakart
    2-İşlemci
    3-Kasa+Power Supply
    4-Ram
    5-HDD
    6-Ekran Kartı ( Acele Etme Almak İçin )
    7-Diğer ıvırzıvırlar..

Hocam öncelikle bu sıraya uygun şekilde almalısın, sana bu işin sırrını vereceğim öğrenci olduğun için söylediğim taktikle güzel bilgisayar toplayabilirsin.

Öncelikle Orta Seviye bir anakart almanızı tercih ediyorum, aşağıya bilgisayarımın özelliklerini yazıcam orta seviye bir karttır isterseniz tercih edebilirsiniz sistemimi.
    Anakartın yanında öğrenci olduğunuz için AMD işlemci öneriyorum, AMD Phenom X4 965 veya 955 Alabilrisiniz.
    Daha sonra 2GB'lık 1600Mhz veya 1333Mhz ram almanız yeterli olacaktır ( Sonra Takviye Yapacaksınız )
    HDD 500GB Altı tavsiye etmiyorum, 500GB HDD alabilirsiniz en kötü.
    Kasa Ve Power Supply birlikte olan kasalara yönelmenizi tercih ederim, 500W-600W yeterli olacaktır eğer SLI(2-ekran kartı yapmaz iseniz) öğrenci olduğuniz için SLI zor fakat ilerde yaparım diyorsanız 800W ve üstü.

Evet Şimdi Nasıl İşleyecek Bu Süreç:
    Yazdıklarımı Aldığınızı Varsayarsak:

Kasamıza, Anakartı, AMD İşlemcimizi, 2GB Ram, 500GB HDD bağladığınızı düşünürsek, bu sizi 2-3Ay idare edecek kadar performans sunacaktır. Anakartı yeni ve güzel bir model alırsanız daha iyi olur çünkü anakartların üzerinde ONBOARD denilen çip şeklinde ekran kartları var bunlar gerekli performansı size söylediğim gibi 2-3Ay sunacaktır. Daha sonra maddi durumunuzu düzelttiğiniz anda takviyeler başlayacak, Öncelikle Ekran kartı, GTX 560 ve üzeri klasmanda bir kart almanız. Daha sonra 2GB ram takviyesi yapabilirsiniz, veya 4GB-8GB tek slot ram takviyesi yapabilirsiniz. 3Aya bölerek her ay 2GB ram alsanız 8GB Toplam raminiz olur artık bu sizin bütçenize kalmış olay. Bu yazdığım sizin işinizi görücektir.

Sistemim:

•GIGABYTE - MA785GT-UD3H 785G+SB710 DDR3 1800+

•AMD Phenom II X4 955 Quad Core 3,2Ghz

•Kingston 14GB 1333 MHz DDR3 Dual Kit CL9

•Nvidia GeForce GTX550Ti, 1024MB, GDDR5, 192bit

•SEAGATE 2x500 GB SATA II NCQ 16 MB 7200

•XIGMATEK MidgaRd 500W Pure Black Edition

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 24 Haziran 2013; 23:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KacaK35

Hocam sırayı sana aşağıya veriyorum

1-Anakart
    2-İşlemci
    3-Kasa+Power Supply
    4-Ram
    5-HDD
    6-Ekran Kartı ( Acele Etme Almak İçin )
    7-Diğer ıvırzıvırlar..

Hocam öncelikle bu sıraya uygun şekilde almalısın, sana bu işin sırrını vereceğim öğrenci olduğun için söylediğim taktikle güzel bilgisayar toplayabilirsin.

Öncelikle Orta Seviye bir anakart almanızı tercih ediyorum, aşağıya bilgisayarımın özelliklerini yazıcam orta seviye bir karttır isterseniz tercih edebilirsiniz sistemimi.
    Anakartın yanında öğrenci olduğunuz için AMD işlemci öneriyorum, AMD Phenom X4 965 veya 955 Alabilrisiniz.
    Daha sonra 2GB'lık 1600Mhz veya 1333Mhz ram almanız yeterli olacaktır ( Sonra Takviye Yapacaksınız )
    HDD 500GB Altı tavsiye etmiyorum, 500GB HDD alabilirsiniz en kötü.
    Kasa Ve Power Supply birlikte olan kasalara yönelmenizi tercih ederim, 500W-600W yeterli olacaktır eğer SLI(2-ekran kartı yapmaz iseniz) öğrenci olduğuniz için SLI zor fakat ilerde yaparım diyorsanız 800W ve üstü.

Evet Şimdi Nasıl İşleyecek Bu Süreç:
    Yazdıklarımı Aldığınızı Varsayarsak:

Kasamıza, Anakartı, AMD İşlemcimizi, 2GB Ram, 500GB HDD bağladığınızı düşünürsek, bu sizi 2-3Ay idare edecek kadar performans sunacaktır. Anakartı yeni ve güzel bir model alırsanız daha iyi olur çünkü anakartların üzerinde ONBOARD denilen çip şeklinde ekran kartları var bunlar gerekli performansı size söylediğim gibi 2-3Ay sunacaktır. Daha sonra maddi durumunuzu düzelttiğiniz anda takviyeler başlayacak, Öncelikle Ekran kartı, GTX 560 ve üzeri klasmanda bir kart almanız. Daha sonra 2GB ram takviyesi yapabilirsiniz, veya 4GB-8GB tek slot ram takviyesi yapabilirsiniz. 3Aya bölerek her ay 2GB ram alsanız 8GB Toplam raminiz olur artık bu sizin bütçenize kalmış olay. Bu yazdığım sizin işinizi görücektir.

Sistemim:

•GIGABYTE - MA785GT-UD3H 785G+SB710 DDR3 1800+

•AMD Phenom II X4 955 Quad Core 3,2Ghz

•Kingston 14GB 1333 MHz DDR3 Dual Kit CL9

•Nvidia GeForce GTX550Ti, 1024MB, GDDR5, 192bit

•SEAGATE 2x500 GB SATA II NCQ 16 MB 7200

•XIGMATEK MidgaRd 500W Pure Black Edition

Hocam size geç döndüm kusura bakmayın yazdıklarınızı yedeklemekle mesguldüm söylediğiniz yöntem aklıma yattı ve çok yüksek bi ihtimal bu yöntemi deneyeceğim

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler hocam. Sistemi topladığımda ilk size mesaj atacam

• Rica ederim ne mutlu eğer yardımcı olabildiysem. hayırlı haberlerini bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.