Şimdi Ara

Şirket Bilgisayarına Oyun Yükleyememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
24.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, şirketin vermiş olduğu bir lap-topu kullanıyorum; ancak online bir oyun olana ve orijinal cd ile kurulum yapmaya çalıştığım World of Warcraft kurulumunda bir sorunla karşılaştım. CD'yi kurmak için bir şifre istiyor ve bu şifreyi ancak şirket bilgi-teknik departmanından alabilirsiniz; ancak bilgi-teknikteki görevli arkadaşlar bu şifreyi vermiyorlar. Şirketin bizzat almadığı lisanssız ürünlerin bilgisayarlara yüklenmemesi amacıyla izlenen bir politika olsuğunu söylüyorlar. Dolayısıyla kurulum yapılamıyor. Bu işin alternatif bir çözümü var mıdır? Harici-hdd'ye kurup oynamak ya da flash disk ile bilgisayara atmak gibi ?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim, teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şirket Bilgisayarına Oyun Yükleme ve Çalıştırma

Çoğu şirket, çalışanlarının iş saatleri dışında bile şirket bilgisayarlarında oyun oynamasını yasaklamıştır. Bunun nedeni, oyun oynamanın iş verimliliğini azaltabileceği, şirket kaynaklarını boşa harcayabileceği ve hatta bazı durumlarda güvenlik risklerine yol açabileceğidir.

Bazı şirketler, çalışanların özel izin almaları durumunda iş bilgisayarlarına oyun yüklemelerine izin verebilir. Ancak bu durum nadirdir ve genellikle oyunun iş ile ilgili olması koşuluyla verilir.

Çalışanların iş bilgisayarlarına oyun yüklemelerini yasaklayan şirket politikalarının birkaç nedeni vardır. Birincisi, oyun oynamanın dikkat dağıtıcı olabileceği ve çalışanların işlerine odaklanmalarını zorlaştırabileceğidir. İkincisi, oyunlar genellikle çok fazla kaynak tüketir, bu da bilgisayarın yavaşlamasına ve diğer uygulamaların çalışmasını etkilemesine neden olabilir. Üçüncüsü, bazı oyunlar güvenlik açıkları içerebilir ve bu da şirket ağını tehlikeye atabilir.

Çalışanların iş bilgisayarlarına oyun yüklemek istemelerinin birkaç nedeni olabilir. Bazıları, öğle yemekleri veya molaları sırasında rahatlamak için oyun oynamak isteyebilir. Diğerleri ise iş ile ilgili görevleri için oyunların faydalı olabileceğine inanabilir. Örneğin, bazı simülasyon oyunları problem çözme ve karar verme becerilerini geliştirmeye yardımcı olabilir.

Ancak çalışanların şirket bilgisayarlarında oyun oynama konusundaki kurallara uymaları önemlidir. Bu kuralları çiğnemek, disiplin işlemlerine veya hatta işten çıkarılmaya neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elemriel

Arkadaşlar, şirketin vermiş olduğu bir lap-topu kullanıyorum; ancak online bir oyun olana ve orijinal cd ile kurulum yapmaya çalıştığım World of Warcraft kurulumunda bir sorunla karşılaştım. CD'yi kurmak için bir şifre istiyor ve bu şifreyi ancak şirket bilgi-teknik departmanından alabilirsiniz; ancak bilgi-teknikteki görevli arkadaşlar bu şifreyi vermiyorlar. Şirketin bizzat almadığı lisanssız ürünlerin bilgisayarlara yüklenmemesi amacıyla izlenen bir politika olsuğunu söylüyorlar. Dolayısıyla kurulum yapılamıyor. Bu işin alternatif bir çözümü var mıdır? Harici-hdd'ye kurup oynamak ya da flash disk ile bilgisayara atmak gibi ?

Hangi işletim sistemi kurulu. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiph

quote:

Arkadaşlar, şirketin vermiş olduğu bir lap-topu kullanıyorum; ancak online bir oyun olana ve orijinal cd ile kurulum yapmaya çalıştığım World of Warcraft kurulumunda bir sorunla karşılaştım. CD'yi kurmak için bir şifre istiyor ve bu şifreyi ancak şirket bilgi-teknik departmanından alabilirsiniz; ancak bilgi-teknikteki görevli arkadaşlar bu şifreyi vermiyorlar. Şirketin bizzat almadığı lisanssız ürünlerin bilgisayarlara yüklenmemesi amacıyla izlenen bir politika olsuğunu söylüyorlar. Dolayısıyla kurulum yapılamıyor. Bu işin alternatif bir çözümü var mıdır? Harici-hdd'ye kurup oynamak ya da flash disk ile bilgisayara atmak gibi ?

Hangi işletim sistemi kurulu. ?
    Windows 7 64-bit.

• quote:

Windows 7 64-bit.

Şirket bilgisayarında oyun oynamak biraz saçma geldi ama

Bu tür uygulamaları engellemek için bir program falan yüklemiş olabilirler..

Windows Server kurulu ise oyun oynayamazsın.. Diye biliyorm.
  • quote:

quote:

Windows 7 64-bit.

Şirket bilgisayarında oyun oynamak biraz saçma geldi ama

Bu tür uygulamaları engellemek için bir program falan yüklemiş olabilirler..

Windows Server kurulu ise oyun oynayamazsın.. Diye biliyorm.

Alıntıları Göster
    Başka bilgisayar olmadığından olabilir bence sen ne dersin dostum :D ama sorunumuz bu değil neyse ...

Yardımın için teşekkür ederim, iyi forumlar.

• quote:

Başka bilgisayar olmadığından olabilir bence sen ne dersin dostum :D ama sorunumuz bu değil neyse ...

Böyle yazmışsın

Şirketin bizzat almadığı lisanssız ürünlerin bilgisayarlara yüklenmemesi amacıyla izlenen bir politika olsuğunu söylüyorlar

korsan yazılım yada sirket tarafından istenmeyen yazılım kurmaya çalışıyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Aralık 2011; 23:06:03 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    illaki vardır bir yolu bence admin kullanıcı adı var bunu aç bilgisayarı güvenli kipde aç tekrar dene bence olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyasing40

illaki vardır bir yolu bence admin kullanıcı adı var bunu aç bilgisayarı güvenli kipde aç tekrar dene bence olur

Administratör hesabının şifresini biliyor mu ?

Hayır. . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Aralık 2011; 23:13:21 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Başlat > Programlar > Donatılar bölümünde Komut istemine sağ tıkla ve yönetici olarak çalıştır cmd komutunu

net user administrator /active:yes
    böyle açılıyormuş açılmazssa eğer sistemin yedeğini al 2. bi işletim sistemi kur onda oyna
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus_1866

quote:

Hayır. . .

Elcomsoft System Recovery Proffesional 3.0 sanırım bu kırıyor
  • quote:

quote:

quote:

Hayır. . .

kıracak bir çok program var ama sonuçta şirket bilgisayarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Aralık 2011; 23:18:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır. . .

kıracak bir çok program var ama sonuçta şirket bilgisayarı

ee napalım yani şirket bilgisayrıysa ayrıca admine şifre koyup koymadıklarınıda bilmiyoruz ya yoksa napacaklar şifreyı kırdı diye işdenmi atacaklar gitsinler bilgi işlemcileri atsınlar

• quote:

quote:

quote:

Hayır. . .

Alıntıları Göster
    Anladım. Teşekkürler; fakat düşündüm de şirket ağına giridiğim an bu kırma işlemini görürler ve sonrasında başıma ekşirler :).. En iyisi bu işi Harici-hdd ya d flsh bellek üzerinden halletmek. Böyle bir imkan var mı sizce. Yoksa Harici-hdd pc'den bağımsız hareket etmeyip yine administratör şifresi ister mi ? Keza flash-disk.

@ yunus_1866
    Korsan yazılım değil dostum. Oyun orijinal ve bandrollü. Bir sıkıntı yok ama sanırım şirket işin kişiselleştirme boyutuna taşınmasını istemedğinden bu tip uygulamarı istemiyor. İş için kullanın arkadaşım diyor bir yerde :) İ-Tunes'da yüklenemiyor mesela, messenger keza..

• quote:

Anladım. Teşekkürler; fakat düşündüm de şirket ağına giridiğim an bu kırma işlemini görürler ve sonrasında başıma ekşirler :).. En iyisi bu işi Harici-hdd ya d flsh bellek üzerinden halletmek. Böyle bir imkan var mı sizce. Yoksa Harici-hdd pc'den bağımsız hareket etmeyip yine administratör şifresi ister mi ? Keza flash-disk.

@ yunus_1866
    Korsan yazılım değil dostum. Oyun orijinal ve bandrollü. Bir sıkıntı yok ama sanırım şirket işin kişiselleştirme boyutuna taşınmasını istemedğinden bu tip uygulamarı istemiyor. İş için kullanın arkadaşım diyor bir yerde :) İ-Tunes'da yüklenemiyor mesela, messenger keza..

Alıntıları Göster
    peki bu adamlar ne tarz bir engelleme kullanıyorlar bu işi gerçekden ciddiyemi alıyorlar

• quote:

@ yunus_1866

acronis programıyla programın boot cdsini ayarla pc açılırken programı cd den aç ve harici hdd ye sistem imajını al yerel disk c /d/e hepsini

sonra yerel disk c ye yeni bir windows kur..

işin bitti bir kaç gün sonra

recovery yaparak eski haline getirirsin

• quote:

quote:

quote:

Hayır. . .

Bu tip program vs bilgilerin forum konularinda paylasimi yasak biliyorsunuz degil mi? warez hack vb her konunun forumda paylasimi yasak.. bilginize

• quote:

quote:

@ yunus_1866

acronis programıyla programın boot cdsini ayarla pc açılırken programı cd den aç ve harici hdd ye sistem imajını al yerel disk c /d/e hepsini

sonra yerel disk c ye yeni bir windows kur..

işin bitti bir kaç gün sonra

recovery yaparak eski haline getirirsin

Alıntıları Göster
    Engellemenin teknik açıdan ne tür olduğu ile ilgili bir bilgim yok. CD'yi takıyorum, okuyor ve bir ekran çıkıyor. Admnistratör kullanıcı adı ve şifresini girmeniz gerekmektedir tarzında bir uyarı çıkıyor. Bu kullanıcı adı ve şifreyi girersen kurulum başlıyor. Anlatabilceğin sadece bu.

yunus_1866; dostum valla bana çok komplike gelen şeyler bunlar. Ben daha çok düz bir çözümün peşindeyim. Hani direk harici hard diske kurup oynayabilmek gibi. Bir arkadaşım eer oyun extract ise olmaz, yine senden şifre ister; fakat değil ise oynatır dedi. Extract olması demek oyunun dışarıdan bilgi alış-verişinde bulunmasıdır demişti. Online oyun olması sanırım onu extract yapıyor . Bilmiyorum valla arkadaşlar nedir bu kasıntı anlamadım gitti, neden bu engelleme sevdası :)

• quote:

Engellemenin teknik açıdan ne tür olduğu ile ilgili bir bilgim yok. CD'yi takıyorum, okuyor ve bir ekran çıkıyor. Admnistratör kullanıcı adı ve şifresini girmeniz gerekmektedir tarzında bir uyarı çıkıyor. Bu kullanıcı adı ve şifreyi girersen kurulum başlıyor. Anlatabilceğin sadece bu.

yunus_1866; dostum valla bana çok komplike gelen şeyler bunlar. Ben daha çok düz bir çözümün peşindeyim. Hani direk harici hard diske kurup oynayabilmek gibi. Bir arkadaşım eer oyun extract ise olmaz, yine senden şifre ister; fakat değil ise oynatır dedi. Extract olması demek oyunun dışarıdan bilgi alış-verişinde bulunmasıdır demişti. Online oyun olması sanırım onu extract yapıyor . Bilmiyorum valla arkadaşlar nedir bu kasıntı anlamadım gitti, neden bu engelleme sevdası :)

Ya Dostum Sistem imajını alınca yerel disk d ile bütün dosyalarla birlikte

sıfırdan format atsan bile o aldığın yedekle her şeyi geri getirebilirsin çakmazlar

çakmaması için f disk yapmadan yerel disk c yi silerek yükle diyorum. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Aralık 2011; 23:37:13 >

• quote:

Alıntıları Göster
    arkadaş muhtemelen kısıtlı bi kullanıcı hesabın var yada ebeveyin kontrolümü ne eğer oyunun regeditle oynamayan versiyonu varsa oynarsın muhtemelen

• quote:

arkadaş muhtemelen kısıtlı bi kullanıcı hesabın var yada ebeveyin kontrolümü ne eğer oyunun regeditle oynamayan versiyonu varsa oynarsın muhtemelen

en iyi çözüm benimki her türlü çakarlar :DDD o şekilde

Not : WinRe varsa otomatkmen formatla bozulur hertürlü çakarlar :DDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 13 Aralık 2011; 23:41:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.