Şimdi Ara

Sis Farı Yakmak Neden Yasak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
15.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözleri hassas olan kişiler çok etkileniyor. Bazen o kadar abartanlar var ki, artık bir şekilde kurtulmanın yolunu seçiyorum. Dün ilk defa minibüse 4'lu sis farı, bir araçtada Çakarlı sis farı (Şimşek etkili) gördüm. Onları montajını yapandan başlayıp, taktıranına kadar güzelce kulaklarını çınlattım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Şoförüm diye dolaşıyor işte sizin gibi tipler, yazık.

Şoförlükle ne alakası var trafikte halkın yüzde 70i sisleri açıyor zaten halkın yüzde 70i şoför değil mi yani ?

Halkın %70 i sis farı falan açmıyor, sizin gibi şoför olmayan bencil insanlar açıyor. Oranınız ne kadar bilmem ama azalarak bitmeniz dileği ile.

Birçok trafik cevirmesine denk geldim hatta jandarma bile çevirdi ama hiç ceza falan yemedim gece neysede gündüz yasak diye biliyorum ben bu sis farını gündüz açılmaması gerek

• Kör ediyor belirli bir noktaya odaklanmiyor. Asıl acanlardaki bi inat neden anlamış değilim

• quote:

Ben yolu daha net görmek için açıyorum sisleri alt tarafı tam net görüyorum yola kedi köpek atladığında fark ediliyor ayrıca göz alma diye bişey yok önüne bakacaksın karşı şeritten gelene değil

Bahanelere bak

Neyse, mükemmel yorumlar için teşekkürler, BLOK.

• quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

quote:

Ben yolu daha net görmek için açıyorum sisleri alt tarafı tam net görüyorum yola kedi köpek atladığında fark ediliyor ayrıca göz alma diye bişey yok önüne bakacaksın karşı şeritten gelene değil

Bahanelere bak

Arkadaşlar kişiden kişiye değişir benim gözümü sadece uzunlar alıyor ona bakarsanız zenonlarla gezenlerde var onlar daha tehlikeli

• Gülendam gülün çocukları açıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: TKDEMİR

Orjinal sis farı göz almaz! Ama sonradan montajlar uyduruk olduğu için ve göz aldığı için, yasak. Orjinal sis farı göz almaz. Alamaz. Yapısı böyle. Ama diğer durumun önüne geçmek için komple yasak.

Hem bir diğer saçma konu ise, sis farının beyaz olması. Sis farı "sarı renk" olur. Ama sarı renk imaj bozduğu için üretici koymaz.

Nası almaz ya şaka mısınız siz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

quote:

Bahanelere bak

Arkadaşlar kişiden kişiye değişir benim gözümü sadece uzunlar alıyor ona bakarsanız zenonlarla gezenlerde var onlar daha tehlikeli

Burada xenon savunan olmadı zaten konuyu saptırmayın. Kişiden kişiye değişecek bir şey olabilir göz alması ama kişiden kişiye DEĞİŞMEYECEK bir şey vardır ki bu da TRAFİK KURALLARIdır.

Özellikle akşam üstü ve geceleri sislerini yakmış bir sığır önünüzde giderken gözünüzü nasıl almadığını iddia edebilirsiniz anlamak mümkün değil gerçekten.

Çevirmeye girmişsiniz bilmem neymiş orası ayrı. Ben dün Ankara'da Bahçelievler 7. Cadde'de polisin sokaktan geçen BMW 1 serisini durdurup sisleri açık olduğu için ceza kestiğine kendim şahit oldum. Umuyorum daha da artar bu gibi cezalar da kurtuluruz hepinizden.

• Bildiğim bütün küfürleri sayıyorum sis farı açanlara kimse kusura bakmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Bildiğim bütün küfürleri sayıyorum sis farı açanlara kimse kusura bakmasın

Ayıp be hiç yakışmıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bir de yağmurda sis farı açık gezen "hıyarlar" oluyor. Onlara da gülüyorum. Yağmurda, karda sis farının ışığı dağılır, daha kötü görürsün. Siste uzun açmak gibidir. Siste uzun açınca daha az görürsün. Hepsinin bilimsel bir sebebi var. Biraz aklımızı kullanalım, kurallar bilimsel gerçekler ışığında belirleniyor. Evreni bükmeyi becermedi iseniz, kuralları sorgulamanızın anlamı pek yoktur.

Herkesin gözü de aynı hassasiyette değil. Ben orta hassasiyette biriyim mesela. Ön sis benim gözümü almıyor. Alan var ama. Parlak kırmızı ışıklar ise trafikte çok gözümü alıyor. O yüzden önden çok arka sis farından rahatsız oluyorum ben.

Yani, "göz almıyor kardeşim bu" demeyin. Biraz çalıştır saksıyı. Herkes dünyayı senin gördüğün gibi görmüyor.

Bir de yağmurda ve karda açmayın şu zerzevatı. Mallık etmeyin.

Şükür xenon far hızla yaygınlaştı. Sisle gezenler azaldı. Xenon ile sis farının rengi tutmuyor. Şebek gibi gözüküyor. Sis farını xenon rengine getirenle zaten özenle dalga geçiyor herkes. Çünkü o renk aralığında sis farı işlevi tamamen kaybolmuş oluyor. Biz de bu gorilleri gördüğümüzde tefe koyuyoruz. Bu da bilindiği için, yatkınlığı olan arkadaşlar da kendileri ile dalga geçilmemesi için böyle saçma şeylere girişmiyorlar... Temiz. Xenon far bu açıdan çok iyi oldu.

öncelikle hıyar tabirini olduğu gibi iade ediyorum zatınıza, eski sistem farı olan halojen araba kullanmayan sizin gibiler herkesin farını sizin gibi zannedenler maalesef. önce kuralları bilin sonra millete hıyar yakıştırması yapın.

yağmurda ve siste sis farı açmak YASALDIR! zaten oval far camı olan halojen araçlarda yağmurlu havada önünüzü göremezsiniz. sis farı aşağıda yandığı için destek olur ve şoför görmeye başlar. bizzat yaşadığım durumdur.

sis farı göz almıyor evet, ama düzgün ayar yapılırsa. düzgün far ayarı yaptırmayan milletimiz sisler göstermiyor diye çakma xenon ya da ayar konusunu oynarsa tabiki göz alır. zaten kanunlar kafadan atılarak yazılmıyor, eğer her zaman yakılması gerekli olsa veya yakmak sakınca çıkarmasa yasaklamazlar.

bir mesajınızda bi-xenon kullandığınızı söylemişsiniz. bu durum sizi tabi ki rahatsız etmez, ama sizden başka sistem arabalarda var.

son kez söylemek istediğim birşey daha var. sis farı ile xenon sistemi olan araçların çoğunda renk farklıdır. sis sarıdır, farlar biraz daha beyazdır sislere göre. yeni audi a4lerde led far var. led ile sis farklı renkte. bilgilenin araştırın. kendi aracım led farlı ama şirket aracım halojen farlı. maalesef bütün araçlar aynı değil.

mesajınızı editlersiniz inşallah. şahsen rahatsız oldum tabirinizden. kazasız iyi sürüşler diliyorum.

Benim demek istediğimde o zaten zemini tam netlestiriyor sis farı

zemini netleştiriyor ama açık havada zaten zemini düzgün bir şekilde görebiliyorsunuz. mevzu aslında yere ya da yukarı bakmasıda değil bir yerden sonra, iki ışık yerine 4 ışık görmekte göz alabiliyor.

kanun neyse uygulanması taraftarıyım. açık havada sis farı yakmadım yakmam da. sadece dönüş ışığı olarak yanıyor, oda fabrika çıkışlı öyle. kullanışlıda oluyor açıkcası. yağmurlu akşamda sis farı kullanmadan önümü göremiyorsam yakıyorum, buda yasal zaten.

• Birinci derecede yakın akrabalarına küfür yedirmek isteyen kullansın.

• sabah kullanma, akşam kullanma, yağmurda kullanma, ne zaman kullanılacak bu far?

• araçlarda bile, otomatik fark açılımını etkinleştirdiğinde aydınlık yerlerde sis farı direk kapanır, tartışmaya gerek bile yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözü rahatsız eden far takılı araçları şikayet edin ben öyle yapıyorum plakasıyla şikayet ediyorum. Gerekli cezai işlem var ya da yok uygulanır ya da uygulanmaz ben şikayetimi yapıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

sabah kullanma, akşam kullanma, yağmurda kullanma, ne zaman kullanılacak bu far?

siste kullanılacak SİS olduğunda
    çünkü ismi SİS farı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

quote:

Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

sabah kullanma, akşam kullanma, yağmurda kullanma, ne zaman kullanılacak bu far?

siste kullanılacak SİS olduğunda
    çünkü ismi SİS farı

• sisleri yakınca (ön-arka farketmez) uzunları suratına yiyince neden rahatsız oluyorsan o yüzden yasak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 11 Eylül 2017; 15:52:59 >
  • quote:

Sisler alt tarafı daha iyi falan göstermiyor, çünkü -sissiz yolda- gösterdiği alan aracın 1 mt çapı bile değil. Zaten sen belli bir hızda giderken, herhangi bir hayvanı ya da nesneyi 1 mt kala gördüysen o iş bitmiştir. Sis farı seni kurtarmaz.

Önüne bakma diye bir tabiri senden duydum, karşı şeritten önüne uçan bir hödüğü gözlemlemezsen, O'nun siz farı seni aydınlattığında çok geç olabilir. Kaldı ki yollar ülkenin her yerinde ikiye bölünmüyor, tek gidiş tek geliş yollarda göze vuruyor direk.

Yemin ederim ülkenin %60'ı böyle cühela yorumlar yapıp direksiyon başına geçiyor ya, tesadüfen yaşıyoruz..

• Volkswagen kullanıyoruz sisler kontak açılınca yanmaya başlıyor inşallah bizde küfür yemiyoruzdur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.