Şimdi Ara

Sis Farı Yakmak Neden Yasak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
14.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Onurusl

Ben açarım abi umrumda bile değil kimse ben kendi sürüş keyfime bakarım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sis farı iyidir iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

Sis farı iyidir iyi

Bağcılar?

• Sis farının adı Led bilmem ne olsaydı emin olun burda sis farına atıp tutanların yüzde 90 ı tek kelime etmeyecekti..

1997 senesinde ehliyet aldım.. Sis farı açmışlığım iki elin parmaklarını geçmez.

Ama açık sis farının gözlerimi aldığı da bir elin parmaklarını geçmez..

Biri beni ikna etsin, şimdi artık her arabada olan "gündüz ledleri" cayır cayır yanıyorken, hele geceleri arka stoplardaki ledler arkadan geleni resmen kör ediyorken bu sis farı faşistliği nedir..

İddia ediyorum, gündüz ledleri çok daha göz alıyor ve dikkat dağıtıyor..

Megane daki c ledler beni normal bir sis farından on kat daha fazla rahatsız ediyor..

Talisman. Yeni insignia.. Mercedes e, cla, c serileri.. Audi, seat Leonlar..

Hele gece bi Led stoplunun tam arkasındaysanız.. Allah allah.. Resmen gözlerimi yumuyorum kırmızıda beklerken..

Kimse bunlara laf ediyor mu?

Yok..

Niye?

Çünkü adları sis değil ve moda.. Şekil.. Alengirli.. Pahalı.. Ulaşması statü göstergesi.. Ledli araba, pahalı araba demek..

Sistem öyle mi?

Amele işi.. Sis.. Peee..

Hergün kırmızıda geçen, tampona dayalı giden, emniyet şeridinden yardıran, sis lambasına gelince, Fahri trafik müfettişi kesiliyor..

Bildiğin sürü psikolojisi.. Türk toplumunun kanayan yarası.. Sorgulama.. Çoğunluk diyorsa inan.. O kadar..

Led, sisten çok daha göz alıyor abicim.. Nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 13 Eylül 2017; 1:10:30 >

• geçen gün şehirler arası yolda trafik yolu kapatmış ,yavaşlayıp yaklaştık bir kaza varmış
    biraz bekledikten sonra trafik polisi ilk araçtan başlayarak herkese dörtlüleri açtırarak devam etti
    arkamdaki araca gelince ,şu farları bir uzun kısa yap bakayım dedi ,adam uzunlarla geliyor haberi yok :)
    sonra sisleri de açmış onları da kapattırdı ama nedense ceza yazma gereği duymadı
    arkadaş ben olsam kesin ceza yerdim ,bazıları doğuştan şanslı galiba :)

bu arada yine bazı tuhaf üyeler her yanlışı savunduğu gibi bunu da savunmaya çalışıyor
    gerçi sis farı gereksiz diyenleri bile gördük
    bu forumdakiler gerçekten trafikte araç kullanıyorsa Allah'a emanet yaşıyor olmalıyız
  • Ön sis farı hadi neyse diyebilirim belki ama o arka sis farını gece uzun yolda açan zibidiler var ya onlara ettiğim küfür cumhuriyet tarihinden bu yana edilmemiştir bu ülkede yemin ediyorum... onlara sövmeye başlayınca durduramıyorum kendimi... çünkü gece uzun yolda inanılmaz rahatsız edici oluyor...

• Arka sisleri yakan birini gördüğümde far ayarını en yukarı alıp aradaki mesafeyi 100 mt civarında koruyarak uzunları açıyorum. Göz yormak nasıl oluyormuş görmüş çomar diye. Zor ama umarım anlıyordur.
  • özellikle hava iyice karardıktan sonra arka sis farını açanlara bence direk idam verilmeli. öyle para cezasıymış araba bağlamaymış falan yetmez.

burada varsa bilgisi olsun, 7 düvel göbeğine kadar bütün gelmiş geçmiş sülalesini sövüyorum arka sis farını açanların. ayrıca arkasında belli bi süre gitmek zorundaysam da asla kısaları yakmam sadece uzunları gözünün içine sokarım.

ön sis farı pek sorun değil.
  • Siste acarsaniz yasak degil cezasida yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

geçen gün şehirler arası yolda trafik yolu kapatmış ,yavaşlayıp yaklaştık bir kaza varmış
    biraz bekledikten sonra trafik polisi ilk araçtan başlayarak herkese dörtlüleri açtırarak devam etti
    arkamdaki araca gelince ,şu farları bir uzun kısa yap bakayım dedi ,adam uzunlarla geliyor haberi yok :)
    sonra sisleri de açmış onları da kapattırdı ama nedense ceza yazma gereği duymadı

bu arada yine bazı tuhaf üyeler her yanlışı savunduğu gibi bunu da savunmaya çalışıyor
    bu forumdakiler gerçekten trafikte araç kullanıyorsa Allah'a emanet yaşıyor olmalıyız

Kendinizi sütten çıkma ak kaşık sanmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Agerra

Arka sisleri yakan birini gördüğümde far ayarını en yukarı alıp aradaki mesafeyi 100 mt civarında koruyarak uzunları açıyorum. Göz yormak nasıl oluyormuş görmüş çomar diye. Zor ama umarım anlıyordur.

Sen öyle yaptığın dikiz aynasını çeviriyorlar rahat ol ;)
  • Ehliyet alırken bunları ögretiyorlardı , Yönetmelik falanmı degişti yoksa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Sis farının adı Led bilmem ne olsaydı emin olun burda sis farına atıp tutanların yüzde 90 ı tek kelime etmeyecekti..

1997 senesinde ehliyet aldım.. Sis farı açmışlığım iki elin parmaklarını geçmez.

Ama açık sis farının gözlerimi aldığı da bir elin parmaklarını geçmez..

Biri beni ikna etsin, şimdi artık her arabada olan "gündüz ledleri" cayır cayır yanıyorken, hele geceleri arka stoplardaki ledler arkadan geleni resmen kör ediyorken bu sis farı faşistliği nedir..

İddia ediyorum, gündüz ledleri çok daha göz alıyor ve dikkat dağıtıyor..

Megane daki c ledler beni normal bir sis farından on kat daha fazla rahatsız ediyor..

Talisman. Yeni insignia.. Mercedes e, cla, c serileri.. Audi, seat Leonlar..

Hele gece bi Led stoplunun tam arkasındaysanız.. Allah allah.. Resmen gözlerimi yumuyorum kırmızıda beklerken..

Kimse bunlara laf ediyor mu?

Yok..

Niye?

Çünkü adları sis değil ve moda.. Şekil.. Alengirli.. Pahalı.. Ulaşması statü göstergesi.. Ledli araba, pahalı araba demek..

Sistem öyle mi?

Amele işi.. Sis.. Peee..

Hergün kırmızıda geçen, tampona dayalı giden, emniyet şeridinden yardıran, sis lambasına gelince, Fahri trafik müfettişi kesiliyor..

Bildiğin sürü psikolojisi.. Türk toplumunun kanayan yarası.. Sorgulama.. Çoğunluk diyorsa inan.. O kadar..

Led, sisten çok daha göz alıyor abicim.. Nokta.

Aynen ya Audi'lerin ledleri frendeyken aşırı göz alıyor. Gece kırmızı ışıkta arkasında kaldıysam eyvah ki ne eyvah.

Arka sis farı ise uzun yolda çok gereksiz dikkat çekiyor bence. Onca araba arasında bir tek o arka sis farı yanan arabaya takılıp kalıyorum kendi önümdekine daha az odaklanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

geçen gün şehirler arası yolda trafik yolu kapatmış ,yavaşlayıp yaklaştık bir kaza varmış

Kendinizi sütten çıkma ak kaşık sanmayın

sırf laf olsun diye mesaj yazacaksanız alıntı yapmanıza gerek yok

• ön sis farı göz almaz, ne karşıdan gelirken ne de aynadan bakarken etki etmez, zaten orijinal ampüller takılıysa ve ayarı bozulmamışsa göz hizasında bir etkisi yok

ancak ön sis farını açma ihtiyacı duyanların çoğunluğunun amacı bunu da göstermek, göstermek için de mapül değişiyorlar ve uzunlarla aynı etkiye sahip oluyor o sisler, bu durumda durduk yere anasına bacısına küfür yiyor

arkalara gelirsek de arka sisi açık olanın arka köşesinden dokundurup takla attırasım geliyor, inş bir gün sıyırıp da yapmam

tabi arka sis konusunda da şöyle bir durum var, ön sisi olmayan araçlara sonradan ön sis taktıranların fakir olan çoğunluğu 3 kuruş daha para verip ön sis arka sis ayrı tuşu olan far anahtarı almadığı için sisler tek tuşa bağlanıyor, bu durumda da ön sisi açıp şekil yaptığı sanan zeka yoksunu arkadaş arkayı da açmış oluyor, arka sis açıkların neredeyse tamamının nedeni bu

bir de şu yeni nesil lüks araçların led stopları, insanın gözünü kanatıyor adeta, sislere şükreder hale getiriyor insanı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.