Şimdi Ara

Sis Farı Yakmak Neden Yasak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
14.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ComandanteBilic

sabah kullanma, akşam kullanma, yağmurda kullanma, ne zaman kullanılacak bu far?

SİS farı ne zaman kullanılır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar neden öküzleşiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurusl

quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Bildiğim bütün küfürleri sayıyorum sis farı açanlara kimse kusura bakmasın

Ayıp be hiç yakışmıyor

Gereksiz yere sis farını açıp gözümüzün içine sokunca ayıp olmuyor mu hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: TKDEMİR

Orjinal sis farı göz almaz! Ama sonradan montajlar uyduruk olduğu için ve göz aldığı için, yasak. Orjinal sis farı göz almaz. Alamaz. Yapısı böyle. Ama diğer durumun önüne geçmek için komple yasak.

Hem bir diğer saçma konu ise, sis farının beyaz olması. Sis farı "sarı renk" olur. Ama sarı renk imaj bozduğu için üretici koymaz.

Fabrika çıkış tüm arka sis farları fazlasıyla rahatsız edici ve göz alıcı.

Ayrıca yakınca araba karizmatik durmuyor, ben serseri ve varoş gözüyle bakıyorum arka sisleri yakıp gezenleri.
  • Ben açarım abi umrumda bile değil kimse ben kendi sürüş keyfime bakarım

• Hiç anlayamadığım bir kural? Bugüne dek hiçbir arabanın sis farı aşırı xenon 16000 lik çakal işi değilse rahatsız olmadım. Gözümü almıyor bu sebeple sis farının neden yasak olduğunuda anlamış değilim..

• Bir yakının Duster arabası var da ışık kolunu 0 konumuna getirince gündüz vakti bile sis farı açıyor.

0 konumunda bütün ışıkların kapanması gerekmiyor mu?

Yoksa o açılan küçük farlar sis farı değil mi acaba?

• 2012 de ehliyet aldım 2015 e kadar aralıksız her gun araba kullandım, 2015 den bu yanada da arada sırada araç kıralayıp suruyorum bu kadar sene ıcınde 1 kere bıle sis farı acmadım ve ıhtıyac duymadım. Açanlara bol bol kufur edıyorum haberınız olsun.
  • Sis farını sis yokken yakmanın yasak olmasının tek bir sebebi var. Size gıcıklık olsun diye, siz arabanızla sis farı yakıp "piyasa" yapamayın diye. Mesela emniyet şeridini kullanmanın yasak olması da sırf size gıcıklık olsun diye. Trafikte kalın, bomboş şerit varken gidemeyin diye. Tüm yasaklar zaten size gıcıklık olsun diye var. O yüzden cevabı fazla aramayın. Devlet size gıcıklık yapmak için yasak koyuyor.
  • Birde bunu ciddi ciddi soruyor yahu yazik..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Bildiğim bütün küfürleri sayıyorum sis farı açanlara kimse kusura bakmasın

Bende sıradan saydırıyorum, hele hele! arka sis açık gezen apaçilere; artık ne varsa...
  • Karşımdan sis farı açık geliyorsa uzunlarda şimşek etkili led var çakıyorum hemen gözüne gözüne

• Özellikle arka sis farcılar, arka görüşü artırmamasına rağmen (ve bunu bilmelerine rağmen) bilip isteyerek gözümüzü almak için arka sis farını açıyorlar.

Bence ceza miktarları da çok hafif. Özellikle arka sisçilere çok çok daha ağır para cezaları kesilip ehliyetlerine el konulması gerekir. İnsanların gözlerini alıp kazaya davetiye çıkarıyorsun. Oraya aylık maaşının tamamını gömüp bir ay aç kalsa bir daha açamaz aslında sisleri.

Adı sis farı olan şeyi normal havada neden kullanmak ister ki insan?

Sırf rahatsız olmamızı istedikleri için, isyanım var trafiğe modda gezmenin alemi yok. Trafiğe bi isyanin varsa evinde isyan et, yollara inme.

• Adı üstünde Sis farı ne çağrıştırıyor
  • aoe_ kullanıcısına yanıt
    Nasıl sis farı göz almıyor dersiniz önünüzde arka sislerini açmadı mı kimse daha önce? Ayrıca arka sisler göz alması için yapılır, sisli havada bile göz alabilen sistem açık havada yarım saat sonra kör eder adamı. Ha siz rahatsız olmuyorsanız ayrı ama memleketteki sizden başka 80 milyon kişinin görüşüne saygı göstermek ZORUNDASINIZ. Ha kimse kaba kuvvetle de saygı göstertemez size, yanlış anlamayın;

Zaten göstermezseniz ben değilsem bir başkası, bir başkası değilse bir başkası videonuzu veya fotoğrafınızı çekip şaak diye yolluyor emniyete, ya da arayıp şikayet ediyor. Sonra ilk çevirmede elinize ceza makbuzunu sıkıştırıyorlar.

İyi forumlar.

• hadi ön sis neyse.bre arka sisi neden yakıyorsun.birde tek ampulu çift yapan var
  • Sis farı açık gezene ve far ayarını düzgün yapmayanların anneleri ile ilgili mesleki tahminlerim oluyor.
    Sen " şekil " görüneceksin diye benim gözümü almaya ya da aynaları mı ışıkla doldurmaya hakkın yok. Şekil falanda görünmüyorsunuz trafikte ki diğer insanlara eziyetten başka bir şey değilsiniz.

Bende uzunları vs yakıyorum etrafımda kimse yoksa ama biri gelince söndürüyorum. İnsanlara saygı duyun " bınını bın yılı bıylı gırıyırım " demekle iş bitmez.
    Ayrıca konu dışı ama kafa kafaya bir sokakta geldiyseniz nolur şu ışıklarınızı bir kısın.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawras -- 12 Eylül 2017; 1:29:55 >
  • 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    Ben ön sislerden bahsetmiştim, arka sisi yoğun sise girmediğim sürece kullanmıyorum, gerçi ön sisleride lazım olduğu dışında kullanmıyorum. Arka stoplara led takma işi başladı oda sis gibi oluyor. Başkasına kızacağım şeyi kendim yapmıyorum, çünkü önümde arka sisi açan biri varsa resmen kör oluyorum ışık beklerken.

Ön sisler göz almıyordan kastım fabrika çıkışlılar çok aşağıya bakıyor. Ama zamanla hem ayarı kaçıyor hemde 4 ışığa birden baktığınız için göz rahatsız oluyor. Birazda benim gibi kuralcı olanlar sis mi ya o derken ışığın içine bakınca göz alma kaçınılmaz oluyor.

Göz alma derken forumdakilere bir tavsiyem var. Eğer gözlerinizde bozukluk varsa doktora gidin, çünkü birçok arkadaşım karşıdan sadece kısayla gelen far ayarı düzgün olanlara bile laf ediyor. Sebebi belli, göz derecesinin ilerlemesi. Bende bir ara çok çektim bu konudan ama lens kullanalı aslında herkesin öyle gelmediğini benim gözlerimde sıkıntı olduğunu anladım.

Kurallar basit arkadaşlar, uyun geçin. Gerisini düşünmeyin.

• aoe_ kullanıcısına yanıt
    Ben de arka sislerden bahsetmiştim, birbirimizi yanlış anladık o zaman . Ön sisler benim de gözümü almıyor.

• eger öndeki aracın stop lambaları sizi rahatsız ediyorsa bilinki sisleri açıktır...

eskiden bende açardım ama sislerin insanları rahatsız ettigini hiç bilmiyordum çünki bilmiyorduk etmiyorduk ögretende yoktu hatta öndeki aracın sisleri açık oldugunda bile hiç farkına varmazdım dikkat etmiyordum...

ama arka sisler acayip rahatsız ediyor gözleri yoruyor bilmeyen genç arkadaşlar çoktur

biri sislerinizi açıp kapasın içerden sizde arkadan önden bakın noluyo....

bu arada çakma beyaz far ammpülleri karşıdan gelenin gözünü çok alıyo onlarda ayrı bir vaka hayır o beyaz lambayı takınca noluyo onu anlamadım

denk geldiklerimde bende sisi açık olanlara ve beyaz ampüllüre karşı uzunları yakıyorum

birde arka stoplara far ammpulu takan anpul kafalı bazı tofaşcılar var onlar ayrı bir hasta

sanarsın bir araba ters şerite girmiş üstünüze geliyor aniden frenledigimi bilirim o şekil yani

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.