Şimdi Ara

Sis Farı Yakmak Neden Yasak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
95
Cevap
0
Favori
15.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Onurusl

Ben yolu daha net görmek için açıyorum sisleri alt tarafı tam net görüyorum yola kedi köpek atladığında fark ediliyor ayrıca göz alma diye bişey yok önüne bakacaksın karşı şeritten gelene değil

Sizin gibiler yüzünden gece yola çıkamaz oldum.. Bi sizler bide 1 km den xenon farla ateş eder gibi selektör yapanlardan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben açarım abi umrumda bile değil kimse ben kendi sürüş keyfime bakarım

Alın size Bağcılar'ın Arizona Kertenkeleleri'nden biri daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adı üstünde, SİS FARI! Bundan olabilir mi acaba arkadaşım. Yine kuralsız bir toplum örneği daha.
  • O arka sisleri açanı varya...

• Dikiz aynamdan bakınca eğer arkamdaki araç ön sislerini açmışsa ben de arka sislerimi açıyorum. Öndeki araç arka sisini açmışsa sollayıp önüne geçiyorum ve arka sis farımı açıyorum. Araya başka araba girerse veya şerit değiştirirsem kapatıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sislerimi hep açarım eğer köy yolunda araç kullanıyorsam.Karadenizde yollar virajlı ve eğimli olduğundan geceleri ne kadar fazla ışık o kadar dikkat demek.Sisler alt tarafı daha iyi gösteriyor ve aracın dış görünüşüne de güzellik katıyor.Ayrıca benim sisler orjinal ve sarı renkte, göz falan almıyor yani ama aracı müthiş gösteriyor gece.Karşıdan araç geliyorsa ışığını fark edip hemen uzunları söndürürüm, sisler hep açık.Kimseden bi şikayet görmedim duymadım.Yalnız şehiriçinde ve otobanlarda sis farına gerek görmüyorum aklıma bile gelmiyor normal farları yakıyorum.Bir keresinde çevirmede durdurulmuştum akşama doğru ve yağmurlu hafif puslu bir hava vardı.Evraklara baktıktan sonra tam giderken görevli memur sis farlarınız açık kalmış söndürün demişti ben de söndürmüştüm ama nedenini anlayamamıştım.Yasak olduğunu da aha burdan öğrendim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde sadece sis değil, park+sis farı kombini yapanlar var onlar tam çileden çıkartıyor. Geçenlerde akşam yoldan dönerken kısa farım yandı bende tek far gideceğime sisleri açıp eve öyle vardım. Eve gidesiye kadar rahatsız oldum.

• 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 64:

Işıkların kullanılması:
    Madde 64 – Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
    a) Zorunluluklar:
    1. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince
    aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    2. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir
    aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan
    sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
    3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
    Zorunludur.
    b) Yasaklar:
    1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
    2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
    3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,
    4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
    6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,
    Yasaktır.
    (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b)
    bendi hükümlerine uymayanlar 1 800 000 lira
    , birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan
    sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

Kanun açık. Gece sis, kar veya sağanak yağmur yoksa sis farı açamazsın. Ama bizim insanlar hakikaten çok garip, kuralın varlığından bihaber ama bilmediği kuralın meşruiyetini sorguluyor, hala gözü almıyor tartışması yapıyor.

• Gece uzunlari sürekli açmak neden yasak, dönerken sinyal vermek zorunda mıyız, kırmızı da geçsek ne olur sanki, yaya geçidinin yapılma mantığı nedir gibi aklında daha ne deli sorular vardır senin!

• yolu iyi görmek için gözlük alacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Şoförüm diye dolaşıyor işte sizin gibi tipler, yazık.

Şoförlükle ne alakası var trafikte halkın yüzde 70i sisleri açıyor zaten halkın yüzde 70i şoför değil mi yani ?

%7 yazmak istediniz sanırım. Sizin gözünüzü almıyor olabilir ama sis farları birçok kişinin gözünü alıyor. Trafik kuralları bazı şoförlerin zevki dikkate alınarak değil insanların güvenliğini maksimuma çıkarmak için belirlenir.
    Ayrıca trafikte önüne bakacaksın demişsiniz. Araç sürerken sadece önüne bakılmaz. Yol ve araç açısı içerisinde ki heryeri görmek ve hakim olmak gerekir. Zaten istediğiniz kadar önünüze bakın karşı şeritte olan aracın da farları gözünüzü alır. Nasıl bir göz yapınız var bilmiyorum. Önünüze bakarken yan şeritten tam karşıdan gelen aracı nasıl görmüyorsunuz? Peki aynalarda arkadan gelen araç? Ya da arka sis farını açan öndeki araç?

yok yok doğru yazmış.şehirler arası yollara çıkın bakın böyle babası belli olmayan meczuplardan çok görürsünüz. sanki bir onda varmış gibi gündüz vakti sisler dahil tüm farları yakıp gelen mi. 1km uzaktan tüm farları açıp birde üzerine selektör yapa yapa gelen mi. napıyoruz bu arkadaşlara eşiktekine beşiktekine doğana ölene .....

• Sis farının zararı nedr arkadaşlar? Orjinaller göz almıyo bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sis farı sizin görüşünüzü arttırmak için değil diğer insanlar sizi görsün diye yapılmış bir şeydir.

Yani siste falan sizin görüşünüzü açmaktan ziyade diğer arabalar sizi daha rahat fark edebilsin diye yakılır.

Sizi daha rahat görebilmeleri için daha keskin göz alıcı bir ışık kullanılır sis farında, ondan dolayı sissiz havada açtığınızda diğer insanların gözünü alır ondan dolayı yasaktır.

+ sis farının sizin görüşünüzü açmak için olsaydı arkada neden sis farı var? bi de böyle düşünün. (hatta bazı arabalarda önde değil sadece arkada sis farı var.)

Eğer cahil bir apaçi değilsen sis olmayan yolda sis farını açıp da insanları rahatsız etmeyeceğini bilirsin.
  • Arka sis lambası:
    Yoğun siste aracın arka taraftan daha kolayca görünebilmesi için kullanılan lambadır. Tek bir sis lambası varsa, solda veya ortada olmalı;
    sağ tarafta tek olarak bulunmamalıdır.
    Her araçta bulunması zorunludur ve araç muayenesinde kontrol edilen aksamlardan biridir. İhtiyaç dışında kullanımı arkadan gelen sürücüleri rahatsız eder ve yasaktır.
    Ön sis lambası:
    Sis-yağmur gibi hava koşullarında yol çizgilerini ve işaretlerini daha iyi görmenizi sağlar.
    Ön Sis farları, geniş yayılan, kısa mesafeli ve düzgün yayılan bir ışık üretir. Bu ışık deseni yatay olarak keskin bir şekilde bölünmüştür. Sis farlarında beyaz ya da sarı renkli ampullerin kullanılması daha iyi sonuç verir.
    Ön Sis farları araba ilerisini değil sadece önünü aydınlattığı için güzel havalarda kullanılmasının önemi yoktur.
    Sis farlarının yüksekliğinin doğru ayarlanması gerekir. Aksi bir durumda karşıdan gelen sürücüler, zor durumda kalabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Şoförüm diye dolaşıyor işte sizin gibi tipler, yazık.

Kesinlikle.

Ben yolcu olduğum zaman bile gözlerimi felç ediyor.Bu arkadaş daha iyi görüyorum diyor.

• Böyle tipleri özellikle gece gördüğüm zaman arkasına geçer uzunları yakarım. Mecbur muyum senin keyfin yüzünden kör olmaya. Adı üzerinde sis farı, süs farı değil, şunu hala anlamayan cahiller var

• Arka sis farı açan apaçiler bu forumu terk edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Sis farının zararı nedr arkadaşlar? Orjinaller göz almıyo bence.

Hiçbir zararı yok ama bazıları anlamamakta ısrar ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Sis farı sizin görüşünüzü arttırmak için değil diğer insanlar sizi görsün diye yapılmış bir şeydir.

Yani siste falan sizin görüşünüzü açmaktan ziyade diğer arabalar sizi daha rahat fark edebilsin diye yakılır.

Sizi daha rahat görebilmeleri için daha keskin göz alıcı bir ışık kullanılır sis farında, ondan dolayı sissiz havada açtığınızda diğer insanların gözünü alır ondan dolayı yasaktır.

+ sis farının sizin görüşünüzü açmak için olsaydı arkada neden sis farı var? bi de böyle düşünün. (hatta bazı arabalarda önde değil sadece arkada sis farı var.)

Eğer cahil bir apaçi değilsen sis olmayan yolda sis farını açıp da insanları rahatsız etmeyeceğini bilirsin.

Ben sırf sis farı açtığım için apaçiyim evet😊

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.